Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@13:56:56 GMT

روایت مادر شهید غواص گیلانی از آخرین دیدارش با شهید قاسمیان

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۰۸۵۰۰

روایت مادر شهید غواص گیلانی از آخرین دیدارش با شهید قاسمیان

‍‍‍‍‍‍

دیدار با مادر شهید غواص گیلانی "حجت الله قاسمیان" که در عملیات کربلای ۴ در دریاچه ماهی به درجه رفیع شهادت نائل آمد و پیکر پاکش بعد از ۲۹ روز از آب گرفته شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، با جمعی از همفکران همراه می‌شویم و به محله قدیمی ساغریسازان رشت می‌رسیم؛ خانه پدری شهید قاسمیان در کوچه‌ای باریک و قدیمی است که هنوز بافت سنتی خود را حفظ کرده و یک طبقه آن به حسینیه اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال‌ها است که در حسینیه شهید حجت الله قاسمیان جلسات قرآن هفتگی برگزار می‌شود و عاشقان قرآن و معارف قرآنی را گرد هم می‌آورد.

وارد حسینیه شده و با استقبال گرم مادر شهید بزرگوار "سیده مریم بنی هاشمی" و برادران آن شهید گلگون کفن روبه‌رو می‌شویم؛ مادر شهید همچون کوه صبر و شکیبایی با گویش گیلکی از فرزند شهیدش می‌گوید.

جملاتش را محکم و با صلابت بیان می‌کند و بین جملاتش بغض سالیان طولانی غم فراق فرزند می‌شکند و اشک‌هایش سرازیر می‌شود گویی هم اکنون خبر شهادت فرزندش را آورده باشند.

مادر شهید "حجت الله قاسمیان" در حالی‌که قاب عکس فرزند شهیدش را در دست دارد در این دیدار اظهار داشت: حجت الله نخستین فرزند من، دانش آموز ممتازی بود و بعد از گرفتن دیپلم رشته تجربی در دانشگاه فردوسی مشهد قبول شد.

وی با اشاره به اینکه این شهید در دوران دانش آموزی فنون شنا و غواصی را آموخته بود عنوان کرد: بعد از دستور حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر شرکت دانشگاهیان در جبهه، حجت الله درس و دانشگاه را کنار گذاشت و به جبهه‌های حق علیه باطل شتافت.

مادر شهید قاسمیان با بیان اینکه این دانشجوی شهید در سال 65 از طریق لشکر 5 نصر خراسان به مناطق عملیاتی رهسپار شد گفت: او به‌عنوان غواص در عملیات کربلای 4 در دریاچه ماهی به درجه رفیع شهادت نائل آمد و پیکر پاکش بعد از 29 روز از آب گرفته شد.

در این حال، بغض این مادر شهید شکست و اشک پهنای صورت رنج دیده‌اش را در نوردید و جمع حاضران را متاثر کرد؛ داغش هنوز تازه بود و آنچنان عاشقانه از فرزند شهیدش تعریف می‌کرد، گویی هنوز حجت الله را می‌دید که در کوچه های باریک محله ساغریسازان رشت سر به زیر و محجوب قدم بر می‌دارد.

گوشه و کنار دیوارهای حسینیه، از عکس‌های زندگی پرثمر ولی کوتاه دنیایی شهید حجت الله قاسمیان از مدرسه و دانشگاه و با دوستان همرزمش در جبهه‌های دفاع مقدس پر بود.

کارت عضویت "شهید حجت الله قاسمیان گل سفیدی" در کتابخانه که در سال 1362 از دانشگاه فردوسی مشهد با شماره دانشجویی 3115174 صادر شده بود بیش از مدارک دیگرش جلب توجه می‌کرد و نشان از علاقه این شهید به علم آموزی داشت.

تصاویری از عکس‌های سیاه و سفید کودکی و نوجوانی شهید حجت الله قاسمیان در کنار عکس‌هایی از او و همرزمانش تا تابوت و حجله این شهید بزرگوار در تابلویی جمع شده بود و کتاب‌ها و جزوه‌های شهید حجت الله قاسمیان تنها یادگارانی از این کبوتر خونین بال گیلانی است.

پدر بزرگوار شهید حجت الله قاسمیان به فرزند شهیدش پیوسته بود و اکنون مادر به‌تنهایی در فراق فرزند شهیدش می‌سوخت.

برادر شهید حجت الله قاسمیان از جانبازان دفاع مقدس در عملیات کربلای 2 هستند که در این دیدار حضور داشتند؛ عابدین قاسمیان که در کنار مادر نشسته و یاد و خاطره برادر شهیدش را برای مادر زنده می‌کند دستمالی به مادر می‌دهد تا اشکهایش را پاک کند.

مادر شهید قاسمیان بعد از اینکه کمی آرام‌تر شد گفت: وقتی پدر شهید به حجت الله می‌گفت بیا درست را ادامه بده، شهید در پاسخ پدر می‌گفت: درسم را هم می‌خوانم اما الان ابنجا مهمتر است.

مادر شهید با بیان اینکه وقتی شهید برای مرخصی به خانه آمده بود برای رزمندگان در سنگر جبهه‌ها دعا می‌کرد و می‌گفت: مادر من سنگر ندارم. من می پرسیدم مگر کجا هستی پسرم و پاسخ داد ما غواصان در آب هستیم و زمانی که خارج از آب باشیم در حسینیه‌ای که مستقر هستیم قرآن درس می‌دهم.

مادر شهید از آخرین باری که حجت الله آمده بود می‌گوید که به مادر گفته بود "مادر جان من فکر نمی‌کنم برگردم، برایم روشن است" و در عملیات کربلای 4 در دریاچه ماهی که عنوان یکی از مناطق عملیاتی در شلمچه است به فیض شهادت نائل شد.

مادر شهید از حماسه آفرینی دریا دلان خط شکن غواص و از فرزند غواصش می‌گوید که چگونه در سکوت آب و خاک نگذاشتند حتی یک وجب از خاک ایران به دست دشمن بیفتد و مردانه در این راه جان دادند.

بعد از 29 روز که از شهادت حجت الله می‌گذشت و پیکرش زیر آب بود شناسایی می‌شود و در گلزار شهدای رشت تدفین می‌شود اما مادر شهید به‌دلیل غیر قابل تشخیص بودن چهره پسرش هنوز در شک و تردید است که آیا این پیکر حجت الله است یا نه.

مادر شهید قاسمیان با بیان اینکه تا شب هفتم پس از خاکسپاری هم من باور نداشتم پیکر فرزندم باشد افزود: شب هنگام در خواب دیدم که قبرش باز شد و حجت الله سربرآورد و گفت "من حجت الله هستم چرا شک کردی مادر جان و بعد قبر به حالت اول برگشت و من دیگر مطمئن شدم".

وی با اشاره به تقوا و اهل نماز به ویژه نماز جماعت بودن فرزند شهیدش خاطرنشان کرد: احترام به بزرگتر را همیشه رعایت می‌کرد و هیچ‌گاه صدایش بلند نشد و  در تمام اهل محل و آشنایان ایمان و خوبی او زبانزد بود.

برادر شهید قاسمیان نیز در این دیدار عنوان کرد: وقتی من مجروح شده بودم حجت الله برادر بزرگم به عیادت من آمد و گفت این قسمت تو است ولی قسمت من چیز دیگری است، گویی از شهادت خود باخبر بود.

جانباز دفاع مقدس عابدین قاسمیان با اهدای کتاب "بحران اطلاعات" که خود نویسنده این اثر ارزشمند بود از حضور حاضران تشکر کرد.

حالا نوبت وصیت نامه شهید دانشجو حجت الله قاسمیان بود چرا که همیشه در وصیت‌نامه شهدا نکاتی کلیدی و خاص به‌چشم می‌خورد که متمایز بودن دیدگاه و جهان بینی شهید را از دیگران روشن می‌سازد.

در وصیت‌نامه شهید حجت الله قاسمیان آمده است: " چون من در زندگانی زیاد مرد عنل نبوده‌ام اشاره وار رد می‌شوم، "یا ایها الذین امنو لم تقولون مالا تفعلون" جهاد اکبر تحولی است عظیم که در روح و روان انسان به وحود می‌آید و جوهره وجودی انسان را آن‌طور می‌کند که به‌واقع انسان خلیفه خدا در زمین می‌گردد و تبلور عینی‌اش را بابد در شب‌های سنگر تاریک ببینید که چگونه صدای "العفو العفو" بلند است.

فردای قیامت صف هزاران شهید، یقه‌ها را خواهند چسبید و خواهند گفت که با خونمان چه کردید، می‌گویند فردای قیامت مشکل‌ترین توقف جایی است که از حق الناس پرسیده می‌شود.استمرار خط ولایت فقیه را متذکر می‌شوم."

به گزارش تسنیم، دانشجوی شهید حجت الله قاسمیان گل سفیدی فرزند حاج حسینعلی متولد سال 1345 از خط‌شکنان غواص گیلانی در عملیات کربلای 4 در دی ماه سال 1365 بود که بعد از رشادت‌ها در شلمچه به شهادت رسید.

گزارش از سارا ناصری

انتهای پیام/

مادر شهید غواص گیلانیمادر شهید غواص گیلانیمادر شهید غواص گیلانیمادر شهید غواص گیلانیمادر شهید غواص گیلانیمادر شهید غواص گیلانیمادر شهید غواص گیلانیمادر شهید غواص گیلانیمادر شهید غواص گیلانیمادر شهید غواص گیلانیروایت مادر شهید غواص گیلانی از آخرین دیدارش با شهید قاسمیان R7877/P1336/S6,71/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۸۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد

ایسنا/هرمزگان مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از این جزیره به عنوان پنجره تمدن خلیج فارس در حوزه فرهنگی، تاریخی و صنعتی نام برد و گفت: فرهنگ دریاپایه روایاتی در این منطقه دارد که باید آن را بازیابی و معرفی کنیم.

عادل پیغامی با تاکید بر مطلب فوق اظهار کرد: صنعت دریاپایه مشتمل بر ۲۴ فعالیت است و جزیره جهانی قشم به تنهایی توانایی بهره‌برداری از همه بخش‌های این صنعت را دارد.

وی با تاکید بر اینکه مهم‌ترین زمینه فعالیت‌های دریاپایه به حوزه لجستیک، فعالیت‌های شیلاتی و شناورسازی مربوط می‌شود، افزود: امروز قشم با توان بالای پرورش ماهی و میگو، لارو میگو، بچه ماهی و ماهی در قفس به مهم‌ترین قطب شیلاتی کشور تبدیل شده است.

به گفته مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، در زمینه تولید انواع شناورها اعم از لنج‌های چوبی و فایبرگلاس، مسافربری، تفریحی، آلاچیق‌ و هتل‌های دریایی، آمبولانس دریایی و موارد دیگر هم در سطح بسیار عالی قرار داریم.

وی اظهار کرد: هم اکنون ۱۲ واحد لنج‌سازی در قشم با تولید ۵۰ فروند در سال فعالیت دارند که محصولات خود را به کشورهای آفریقایی، هند و حوزه خلیج فارس صادر می‌کنند و این صنعت دریاپایه از سودآوری بالایی برخوردار است.

این مسئول با اعلام اینکه ۶۰ درصد نفت دنیا از مسیر آبراه حیاتی خلیج فارس تامین می‌شود، بیان کرد: بانکرینگ، صنعت دریاپایه بسیار ارزشمندی در حوزه ارزآوری است که در قشم، در حال حاضر فقط بخش سوخت‌رسانی آن تکمیل شده است.

وی ادامه داد: با تکمیل زنجیره بانکرینگ اعم از امکانات تعمیرات شناورها، فروش مواد غذایی، خدمات هتلینگ، خدمات درمانی، فروش آب معدنی و اینترنت اشیا می‌توان بخش مهمی از درآمد بالای این صنعت را از آن خود کنیم.

پیغامی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های دریاپایه مهم‌ترین رکن و رویه اقتصادی این منطقه در بزرگ‌ترین جزیره ایرانی خلیج فارس است.

 نشست ویژه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های شهید بهشتی و تربیت مدرس تهران در سالن مرکز بین‌المللی رشد این سازمان امروز هشتم اردیبهشت برگزار شد.

این نشست با هدف همکاری‌های علمی و مطالعاتی با حضور شماری از استاتید و دانشجویان دانشگاه‌های شهید بهشتی و تربیت مدرس از جمله سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در سالن مرکز بین‌المللی رشد سازمان منطقه آزاد قشم برگزار شد.

در ادامه این نشست حاضران پرسش‌هایی در مورد مزیت‌های سرمایه‌گذاری در جزیره قشم، میزان صادرات این منطقه در سال گذشته، برنامه‌های آتی سازمان در توسعه فعالیت‌های اقتصادی و امکان مشارکت دانشگاهیان در پیشبرد اهداف کلان منطقه آزاد مطرح کردند.

دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه شهید مدرس تهران پس از پایان این نشست به اتفاق مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از پارک زیست فناوری، شرکت تمیم در شهرک کاوه، شرکت نفت سازه و مدکندآلو بازدید کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مادر دیانا به قتل فرزند بیمارش اعتراف کرد
  • مروری بر جنایات گروهک منافقین؛ترور یک نوجوان پیش چشمان مادر
  • عکسی از مادر سیدحسن خمینی در مراسم تشییع پیکر عروس ارشد امام /دختر امام هم آمد
  • خانوادهٔ شهید «نسیم افغانی» شناسایی شد
  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین
  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین ماه رمضان
  • درگذشت مادر شهیدان محمدرضایی در شهر زاینده رود
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • روایت شاهدان عینی از لحظات درگیری و شهادت حمیدرضا الداغی + فیلم
  • پیام تسلیت مخبر درپی درگذشت مادر شهید دستوری رزاز