Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@14:55:31 GMT

ترامپ خواست جرأت جسارت به قدس را نشان دهد

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۰۹۶۱۸

ترامپ خواست جرأت جسارت به قدس را نشان دهد

خبرگزاري آريا - رئيس مرکز منطقه اي و مطالعات سياسي اجتماعي دانشگاه لبنان با اشاره به اقدام اخير دونالد ترامپ در به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي بر لزوم حمايت رسانه اي از فلسطين تاکيد کرد.
خبرگزاري مهر، گروه بين الملل ـ سميه خمارباقي: دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا چهارشنبه شب در سخنراني خود قدس را رسما به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وي در اين سخنراني تاکيد کرد که من به اين قطعيت رسيدم که بايد سفارت مان را از تل آويو به اورشليم منتقل کنيم.
رئيس جمهور آمريکا با بيان اينکه ما به دنبال توافقي عالي هستيم که هم به سود اسرائيلي ها باشد هم به سود فلسطيني ها، ادامه داد: ايالات متحده از طرح دو دولت حمايت مي کند در صورتي که دو گروه نيز نسبت به آن به توافق برسند. ترامپ گفت: تصميم ما براي انتقال سفارت آمريکا به معناي دور شدن آمريکا از تعهداتش نسبت به تسهيل صلح ميان فلسطينيان و اسرائيلي ها نيست. وي با بيان اينکه آمريکايي ها در خصوص راهکار نهايي ميان فلسطينيان و اسرائيلي ها تصميم گيري نمي کنند، افزود: راديکاليسم و افراط گرايي نسل هاي آتي را تهديد مي کند و ما مي خواهيم با آن مقابله کنيم.
اين تصميم رئيس جمهوري ايالات متحده آمريکا با مخالفت شديد کشورهاي عربي و جامعه جهاني مواجه شد. به گونه اي که بسياري از کشورها با صدور بيانيه هايي جداگانه اعلام کردند که با تصميم رئيس جمهوري آمريکا مخالف هستند و هيچ برنامه اي براي تبعيت از اين تصميم و انتقال سفارت خود به بيت المقدس ندارند. در اين ميان، دفتر نخست وزيري عراق نيز با صدور بيانيه اي ضمن ظالمانه توصيف کردن اقدام ترامپ، خواستار عقب نشيني مقامات آمريکايي از تصميم خود عليه بيت المقدس شدند.
در همين ارتباط، گفتگويي با «طلال عتريسي» رئيس مرکز منطقه اي و مطالعات سياسي اجتماعي دانشگاه لبنان انجام داديم که مشروح آن از نظر مي گذرد:
*رئيس جمهوري آمريکا شب گذشته اعلام کرد که قدس اشغالي پايتخت رژيم صهيونيستي است و سفارت آمريکا به بيت المقدس منتقل خواهد شد. ارزيابي شما از اين موضع دونالد ترامپ چيست؟
دونالد ترامپ با به رسميت شناختن بيت المقدس به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي خواست ثابت کند با بقيه رؤساي جمهوري آمريکا که حامي تل آويو بوده اند تفاوت دارد. رؤساي جمهوري پيشين آمريکا هميشه حامي اسرائيل بوده اند اما جرأت جسارت به قدس را نداشته اند، ترامپ با اين اقدام خود خواست وانمود کند که از ديگر آمريکايي ها متفاوت است.
دونالد ترامپ به دنبال پايان بخشيدن به قضيه فلسطين است هر چند از راه حل دودولتي يا امثال آن حرف مي زند اما در واقع وي با اين اقدام خود موضوع قدس را به عنوان مسئله مورد مناقشه اي که بايد از طريق مذاکره حل و فصل شود را ناديده گرفت و حمايت و جانبداري کامل خود را از اسرائيل اعلام کرد.
*در سايه اقدام کنوني ترامپ آينده فلسطين را چگونه ارزيابي مي کنيد؟
اوضاع فلسطين متاسفانه در شرايط خوبي قرار ندارد و طبعا آينده دشواري فرا روي قضيه فلسطين است. بايد توجه داشت که مسئله فلسطين با چالش هاي بزرگي روبرو است زيرا روابط عربستان سعودي و کشورهاي عربي با اسرائيل رو به عادي شدن است و روند عادي سازي روابط اين کشورها با تل آويو به طور علني و واضح آغاز شده است.
کشورهاي عربي در گذشته بر اين باور بودند که به موجب طرح صلح عربي در سال 2002 عادي سازي روابط با اسرائيل منوط بر تشکيل کشور مستقل فلسطين به پايتختي قدس شريف است و موضوع فلسطين بايد از طريق مذاکره حل و فصل شود، سپس بعد از عبور از اين مرحله، کشورهاي عربي رژيم صهيونيستي را به رسميت خواهند شناخت.
اما امروز ورق برگشته است و کشورهاي عربي به طور رايگان به عادي سازي روابط با اسرائيل روي آورده اند، بدون اينکه تل آويو در رابطه با قضيه فلسطين و حقوق فلسطيني ها امتيازي به طرف مقابل دهد. اسرائيل در حال حاضر در بحث عادي سازي روابط با کشورهاي عربي در بهترين وضعيت قرار دارد و اين چالش بزرگي براي قضيه فلسطين است.
*در شرايط کنوني چه راهکاري را براي مقابله با اقدامات ضد فلسطيني اخير آمريکا و کشورهاي عربي پيش بيني مي کنيد؟
در شرايط دشوار کنوني نبايد از رسانه غافل شد و در سرتاسر جهان اسلام بايد فعاليت رسانه اي گسترده اي در حمايت از قضيه فلسطين صورت گيرد اما متاسفانه من پيش بيني مي کنم که همه کشورها به اين امر مبادرت نمي ورزند، برخي از آنها در رابطه با اقدام اخير دونالد ترامپ موضعگيري نکرده و نسبت به آن اهتمام نمي ورزند، برخي نيز اين موضوع را ناديده مي گيرند و بعضي نيز موضعگيري را به تعويق مي اندازند.
من معتقدم بايد حملات گسترده رسانه اي عليه آمريکا و کشورهاي عربي که به دنبال عادي سازي روابط با اسرائيل هستند به راه انداخت. مسئله مهم ديگر اين است که تحرکات مردمي گسترده اي بايد به شکل انتفاضه در داخل فلسطين صورت گيرد به طوري که اسرائيل در مورد امنيت، ماهيت و آينده خود احساس ناامني کند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۹۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا پول گرفته‌اند

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در واکنش دیگری به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین، مدعی شد بسیاری از معترضان برای اغتشاش و آشوبگری پول گرفته‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌‌الملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز مدعی شد بسیاری از معترضان حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا برای ایجاد اغتشاش و آشوب پول گرفته‌اند و به آنچه که برای آن اعتراض می کنند، اعتقاد ندارند.

ترامپ در این مصاحبه افزود: من واقعا فکر می کنم ما آشوبگران مزدبگیر و حرفه‌ای زیادی در اینجا داریم و من همه آنها را می بینم. می دانید وقتی تابلوهایی را می بینید که همگی مانند هم هستند، این بدان معناست که آنها از یک منبع پول گرفته‌اند.

وی تصریح کرد می دانید اینها تابلوهای نقاشی شده با دست نیستند که در آن مردم چیزی را نقاشی کنند که واقعا به آن اعتقاد دارند. تمام اینها نقاشی هایی هستند که مانند هم هستند و توسط یک چاپگر چاپ شده است. می دانید، وقتی می فهمید که کسی یا گروهی در راس این پرداخت ها است، آنها صدمه و آسیب زیادی به جهان و همچنین به کشور ما وارد می کنند.

این در حالی است که هیچ مدارک و شواهدی وجود ندارد که نشان دهد معترضان حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا و یا معترضان و حامیان فلسطینی در دانشگاه های دیگر آمریکا،  از سوی فرد یا نهاد خاصی برای اعتراض پول گرفته باشند.

در ساعات ابتدایی صبح امروز صدها نیروی پلیس با هدف سرکوب دانشجویان تحصن‌کننده در دانشگاه کلمبیا و پایان‌دادن به تحصن وارد محوطه دانشگاه شدند.

یورش افسران پلیس با درگیری و بازداشت تعدادی از دانشجویان در لحظات ابتدایی همراه شده است؛ پیش از این واقعه انجمن اساتید دانشگاه کلمبیا در بیانیه‌ای در خصوص تبعات دخالت نیروهای پلیس و برخورد با دانشجویان به مدیریت دانشگاه هشدار داده بود.

در این میان رئیس دانشگاه کلمبیا نیز از پلیس نیویورک خواسته است تا 17 ماه جاری میلادی در محوطه دانشگاه باقی بماند تا مانع نصب دوباره چادرها از سوی دانشجویان شود.

همچنین سه شنبه شب بیش از 100 معترض در دانشگاه کلمبیا و سیتی کالج نیویورک بازداشت شدند.

پلیس همه معترضانی را که یک ساختمان خوابگاه دانشجویی در دانشگاه کلمبیا را تصرف کرده بودند، از ساختمان بیرون آورد.

اما نماینده دانشجویان معترض گفت: با وجود ادامه حضور پلیس، اعتراضات در دانشگاه ادامه می یابد.

ای بی سی نیوز هم گزارش داده که پلیس بازداشت شدگان در دانشگاه کلمبیا را به دزدی درجه سوم متهم کرد.

پلیس ده‌ها نفر را در سیتی کالج نیویورک بازداشت کرد و در حال برچیدن چادرهای معترضان است.

دانشگاه کالیفرنیا نیز کمپ‌های معترضان را غیرقانونی خواند و خواستار برچیده شدن و تخلیه آنها شد.

اساتید دانشگاه کلمبیا در نیویورک نیز برای محافظت از دانشجویان معترض حامی ملت فلسطین در غزه زنجیره انسانی تشکیل دادند.

پلیس آمریکا برای خارج کردن دانشجویان معترض به جنگ غزه در دانشگاه تگزاس از محوطه دانشگاه به اسپری فلفل متوسل شد.

رسانه آمریکایی گزارش دادند که پلیس آمریکا برای متفرق کردن تحصن دانشجویی حمایت از غزه در دانشگاه ویرجینیا هم به زور متوسل شده است.

ترامپ پیشتر نیز در نخستین واکنش خود به اعتراضات گسترده دانشجویی در آمریکا در حمایت از فلسطین مخالفت خود را با این اعتراضات اعلام و در پستی در شبکه اجتماعی خود به نام "Truth Social"، نوشت: «فعلاً اعتراضات را متوقف کنید! !!!»

وی همچنین در مطلبی دیگر از عملکرد جو بایدن در این مدت انتقاد کرد. وی با اشاره به عملیات طوفان الاقصی در هفت اکتبر سال گذشته میلادی نوشت: «اگر من رئیس‌جمهور بودم هفتم اکتبر هرگز اتفاق نمی‌افتاد، حتی یک فرصت کوچک.»

موج اعتراضات حمایت از فلسطین در محوطه‌های دانشگاه‌های آمریکا بعد از دستگیری صدها نفر از معترضان در دانشگاه کلمبیا گسترده‌تر شده و بعد از سرایت به اکثر دانشگاه‌های این کشور در حال گسترش به دانشگاه‌های سایر کشورهای دنیا است.

اعتراضات از دانشگاه کلمبیا در نیویورک از 17 آوریل آغاز شد و دانشجویان معترض خواستار قطع رابطه این دانشگاه با نهادهای اسرائیل که در جنگ غزه نقش دارند شدند. معترضان در دانشگاه‌های دیگر نیز خواسته‌های مشابهی دارند.

یورش پلیس آمریکا به دانشگاه کلمبیاواکنش کاخ سفید به تسخیر دانشگاه کلمبیا توسط دانشجویاندانشجویان معترض ساختمان دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردندتعلیق دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • انتقاد از واکنش برخی کشورهای عربی بعداز حمله سپاه به اسرائیل (فیلم)
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • ترامپ: حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا پول گرفته‌اند
  • انیس: آمریکا در قضیه فلسطین خصومت خود را با اسلام نشان داد
  • غزه چگونه جهان را ضد استکبار و اشغالگری متحد کرد؟
  • رسانه‌های عبری: السنوار قهرمان کشورهای عربی و اسلامی شده است
  • خشونت با دانشجویان ذات اصلی آمریکا را نشان داد
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران