Web Analytics Made Easy - Statcounter

 شکرالله حاجی وند مدیر کل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی درمصاحبه اختصاصی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنانگفت : مطالعات و امکان سنجی طرح توسعه باغات در اراضی کشاورزی انجام شده و اجرای طرح توسعه باغات در اراضی شیب دار از سالیان پیش در حال انجام است.


وی با بیان اینکه شیوه نامه این طرح در سال 94 از سوی وزیر ابلاغ شد افزود: کارگروه ملی و همچنین استانی برای اجرای این طرح در کشور و در سطح استان ها تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر کل دفتر امور میوه سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: اجرای طرح توسعه باغات در اراضی دیم کم بازده در برنامه ششم توسعه تعریف شده است.


حاجی وند با بیان اینکه این طرح برای مناطقی که بالای 300 میلی‌متر بارندگی داشته باشند عملیاتی می‌شود افزود: این مناطق برای کشت و توسعه باغات دیم شناسایی و قابلیت ها و پتانسیل های این مناطق مشخص می شود.


وی با اشاره به اینکه کارگروه این طرح هم در سطح کشوری و هم در سطح استان‌ها تشکیل‌شده است تصریح کرد: اراضی شیب دار یک کارگروه ملی دارد و برای استان ها نیز کارگروه استانی تشکیل شده و در این کارگروه مسائل مختلف راجع به اراضی شیب دار مطرح و بررسی می شود.


اجرای توسعه باغات در اراضی شیب دار استان سمنان


مدیر کل دفتر امور میوه سردسیری و خشک گفت: با توجه به برنامه ششم توسعه اجرای طرح توسعه باغات در 12 هزار هکتار از اراضی شیب دار استان سمنان هدفگذاری شده است.


حاجی وند اضافه کرد : اجرای توسعه باغات در اراضی شیب دار استان سمنان بر اساس برنامه امسال نیز حدود 800 هکتار بوده که تا کنون بیش از این مقدار محقق شده است.


وی به برخی از مزیت های اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: کاهش روان آب، سیلاب‌ها و افزایش نفوذپذیری خاک برخی از این مزایا است.


وی با بیان اینکه تاکنون بالغ‌بر 8 میلیون هکتار از اراضی کم بازده دیم در کشور برای اجرای این طرح مشخص‌شده است تصریح کرد: این طرح برای همه استان‌ها به یک‌شکل قابلیت اجرایی ندارد چراکه اقلیم‌های متعددی در مناطق مختلف وجود دارد و در برخی مناطق تبخیر آب بالا و در برخی مناطق تبخیر آب پایین است.

 

مدیرکل امور دفتر میوه سردسیری و خشک ابراز داشت: برای انجام عملیات کشت در این مناطق محدودیتی در حوزه انتخاب گونه ندارد و در هر استان چندگونه مشخص‌شده اما در کارگروه‌های استانی می‌توانند کشت سایر محصولات را نیز بررسی کنند.


انتهای پیام / ه

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۱۱۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح کشت چوب در ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر حسینی محراب بعد از ظهر امروز چهارشنبه در نشست بررسی طرح زراعت چوب در استان خوزستان بیان کرد: زراعت چوب به عنوان یک کار جدید است که می‌تواند بخشی از کانون‌های ریزگرد را تحت پوشش قرار داده و در کنار آن موجب شکل‌گیری تولید صنایع چوب و ایجاد زنجیره اشتغال در استان شود.

وی افزود: طرح زراعت چوب در قالب سفر هیأت دولت مطرح شد و مورد تأیید دولت قرار گرفت. خوزستان حدود ۶ میلیون هکتار زمین دارد و اجرای این طرح در ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی استان در طول چهار سال پیش‌بینی شده است.

حسینی محراب ادامه داد: در هر هکتار از طرح زراعت چوب بیش از یک هزار درخت اکالیپتوس و گونه‌های مشابه کشت می‌شود که پس از چهار سال به تولید می‌رسد و در این مدت از برگ آن برای گرفتن اسانس استفاده می‌شود که برای این امر نیز چند کارخانه راه‌اندازی شده است.

استاندار خوزستان اظهار کرد: در سال زراعی جاری کشت نهال در حدود ۱۷ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی استان انجام شده و رقم مصوب ۴۶ هزار هکتار بوده که رقم قابل توجهی است؛ درخواست‌هایی که شرکت‌ها و کشاورزان مختلف داشتند، بیش از ۱۰۰ هزار هکتار است.

حسینی محراب گفت: تاکنون و در مجموع ۲ هزار هکتار در زمینه زراعت چوب در استان زیر کشت رفته است و کشتی که در سال زراعی جاری شده بیش از ۸.۵ برابر نسبت به گذشته است.

وی افزود: آماری که در سامانه منابع طبیعی کشور برای کشت نهال ثبت شد، ۹۰ هزار هکتار است که ۷۳ هزار هکتار از آن فقط به خوزستان اختصاص دارد و ۱۷ هزار هکتار برای سایر استان‌ها در نظر گرفته شده است.

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه شهرک‌های صنایع چوب و مبلمان می‌تواند در کنار اجرای طرح زراعت چوب در استان ایجاد شود، عنوان کرد: فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌توانند نقش مهمی در پیشبرد این پروژه داشته باشد.

کد خبر 6088140

دیگر خبرها

  • عملیات بهسازی و نوسازی باغات استان بوشهر اجرا می‌شود
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • طرح اجرای فیبرنوری کشور امسال به اتمام می‌رسد
  • اجرای طرح کشت چوب در ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان
  • طرح «شنبه‌های احیا» برای واحدهای تولیدی در کردستان اجرا می‌شود
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • روستا‌ها باید روستا بمانند و همچنان محلی باشد برای تولید
  • روستا‌ها باید روستا بمانند و همچنان محلی باشد برای تولید