Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-28@04:36:32 GMT

ناهمخوانی اهداف و سیاست‌ها در واردات خودرو

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۲۵۶۷۹

به گزارش جهان نيوز، براساس عملکرد مالیاتی دولت در سال گذشته ۲۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال درآمد از محل مالیات واردات خودرو کسب کرده است که این موضوع نشان از رشد ۵/۶۰ درصدی درآمدهای دولت از محل واردات خودرو نسبت به سال ۹۴ دارد.

 بر همین اساس نیز دولت بدون توجه به سیاست‌هایی که بر واردات خودرو اعمال کرده، در سال ۹۶ رقم بالایی را برای درآمد مالیاتی خود از این بخش در نظر گرفت؛ اما با سیاست‌هایی که در این حوزه اعمال کرده بعید می‌رسد که بتواند این میزان درآمد مالیاتی را محقق کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کما اینکه طی سال‌های گذشته نیز شاهد عدم تحقق پیش‌بینی‌های درآمدی دولت از محل مالیات واردات خودرو نیز بوده‌ایم.

 حال در شرایطی که بیش از ۵ ماه می‌شود که ثبت سفارش واردات خودرو بسته است و مقامات دولتی نیز سیاست مشخصی را درباره واردات خودرو در نظر ندارند، در بودجه سال آینده بحث مالیات بر واردات با کاهش بیش از ۳۱ درصدی در نظر گرفته شده که به‌نظر می‌رسد این موضوع نشات گرفته از سیاست‌های دولت در این راستا است.

به گزارش دنیای اقتصاد، با وجود آنکه دولت دل در گرو درآمدهای ناشی از واردات خودرو دارد؛ اما طی سال‌های گذشته فاصله بسیاری میان درآمدهای پیش‌بینی شده و در نهایت درآمد محقق شده دولت وجود داشته که دلیل این موضوع را می‌توان تصمیم‌گیری‌های پراکنده وزارتخانه‌های مختلف عنوان کرد که موجب عدم انسجام در سیاست‌ها شده است. به‌رغم آنکه سهل‎الوصول بودن مالیات بر واردات خودرو، انگیزه اخذ آن را تقویت می‎کند؛ اما چون دولت نمی‌تواند یک سیاست مشخص در حوزه خودرو داشته باشد.

بنابراین نمی‌تواند برآورد واقع‌بینانه از درآمدهای خود از این محل داشته باشد. بر همین اساس هر سال درآمدهای خود از این محل را افزایشی در نظر می‌گیرد؛ اما در عمل تحقق این درآمد با چالش جدی مواجه می‌شود.

بنابراین در شرایط کنونی بهتر آن است که دولت سیاست‌گذاری خود در عرصه واردات خودرو را براساس برنامه‌ریزی‌های کلان کشور در نظر بگیرد و همسو با آن هدف‌گذاری مالیاتی خود را واقع‌‌بینانه کند و فقط به قصد بهبود تراز بودجه اقدام به درج درآمد نکند. موضوع مهم دیگر اینکه بهتر است دولت درآمد خود از این محل را براساس یک سیاست تجاری مشخص پی‌ریزی کند.

منبع:اقتصاد انلاین
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۲۵۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خالی فروشی» حواله خودرو

یک مقام مسوول در بنیاد شهید و امورایثارگران اخبار معامله حواله خودرو وارداتی ایثارگران را تکذیب و تاکید کرد که نه حواله‌ای صادر شده و نه خودرویی از این مسیر وارد کشور شده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، در اسفندماه سال گذشته آگهی مربوط به خرید و فروش حواله جانبازان و ایثارگران با قیمت‌های میلیاردی در بسیاری از پلتفرم‌های معاملات خودرو، حاشیه ساز شد.

خودرو‌هایی که واردات آن‌ها برای جانبازان و ایثارگران مجاز اعلام شده بود شامل بنز، بی ام و، تویوتا، نیسان و ... می‌شد.

محصولات خارجی که ورود آن برای وارد کنندگان عادی غیرمجاز اعلام شده بود.

طبق آیین نامه ابلاغ شده، جانبازان ۵۰ تا ۶۹ درصد مجاز به واردات تا سقف قیمت ۲۵ هزار یورو و جانبازان ۷۰ درصد تا سقف قیمت ۳۰ هزار یورو می‌توانند خودرو وارد کنند.

جانبازان ۷۰ درصد ویژه (دو پا یا دو دست قطع از مچ و یا قطع نخاع) نیز تا سقف قیمت ۳۵ هزار یورو مجاز به واردات هستند.

در لیست جانبازان ۷۰ درصد خودرو‌های بنز و بی ام و و دیگر محصولات لوکس دیده می‌شود.

حواله واردات خودرو به جانبازان در اصل استفاده از امتیازی است که فروش آن برای صاحب حواله با سود زیادی همراه است.

بدین ترتیب در اواخر اسفندماه حواله جانبازان با قیمت‌های میلیاردی آگهی می‌شد این در شرایطی است که حالا به نظر می‌رسد در پلتفرم‌های آگهی خودرو "خالی فروشی" شده است

چرا که به گفته یک مقام مسول در بنیاد شهید اصلا حواله‌ای صادر نشده که بخواهد مورد معامله قرار گیرد.

بر این اساس تمام آگهی‌های معامله حواله نیز در سال جاری از پلتفرم‌های آگهی دهنده حذف شده است.

دیگر خبرها

  • «خالی فروشی» حواله خودرو
  • (ویدئو) مردم را با واردات خودرو‌های برقی سرکار نگذاریم
  • جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی
  • گیر واردات خودرو‌های کارکرده کجاست؟
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟