Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@15:37:31 GMT

تولید پنبه مله شهرستان خوسف احیا می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۳۸۶۲۷

تولید پنبه مله شهرستان خوسف احیا می‌شود

فرماندار شهرستان خوسف با بیان اینکه کارهای اولیه تحقیقاتی پژوهشی روی پنبه مله خوسف در دهکده گیاهان دارویی انجام می‌شود گفت: شهرستان خوسف ظرفیت خوبی در تولید پنبه مله دارد که تلاش می‌شود تولید این پنبه در شهرستان احیا شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمد شفیعی عصر امروز در جلسه برنامه‌ریزی احیای پنبه مله شهرستان خوسف اظهار داشت: در راستای احیای پنبه مله مشوق‌های خوبی در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بر لزوم کشت‌های جایگزین تاکید کرد و افزود: با توجه به خشکسالی‌های چندین ساله ضرورت این امر بیش از پیش احساس می‌شود.

فرماندار خوسف از همکاری شرکت‌های سهامی زراعی در زمینه کشت پنبه مله خبر داد و گفت: باید برنامه‌ریزی کاشت پنبه مله در مزارع نمونه شهرستان انجام شود.

شفیعی با بیان اینکه شهرستان خوسف ظرفیت‌های بسیار خوبی در بحث تولید پنبه مله دارد و از قدیم الایام هم بحث کشت و هم تبدیل پنبه تولیدی به صنایع دستی انجام می‌شده است، افزود: موسسه خیریه حضرت رسول (ص) در بحث صنایع دستی اقدامات بسیار خوبی انجام داده که توزیع یک هزار و 300 دستگاه توبافی توسط این مؤسسه در سالجاری و پیش بینی برای تهیه مواد اولیه و خرید و بازاریابی صنایع دستی بسیار ارزشمند است.

فرماندار خوسف اظهار داشت: در بحث بازاریابی نیز در راه‌اندازی سایت شهرستان اعلام آمادگی کرده‌اند که با این اقدام نه تنها در بحث تولید بلکه چرخه تولید آن نیز تکمیل می‌شود.

شفیعی گفت: با توجه به اینکه زمان برداشت گل نرگس و پنبه مله به صورت همزمان انجام می‌شود می‌توان از این ظرفیت در بحث گردشگری به صورت احسن استفاده کرد.

وی خواستار انعقاد تفاهم‌نامه همکاری فی مابین میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی شهرستان شد و بیان کرد: این تفاهم می‌تواند با همکاری دو دستگاه به معرفی پنبه مله کمک شایانی کند.

فرماندار خوسف افزود: بیش از چند سال است به علت اینکه ارزش افزوده این پنبه مقرون به صرفه نیست میزان کاشت این پنبه کاهش یافته است.

شفیعی از کارهای اولیه تحقیقاتی و پژوهشی بر روی پنبه مله خوسف در دهکده گیاهان دارویی خبر داد و گفت: با این تحقیقات زمینه ایجاد ارزش افزوده برای این پنبه فراهم خواهد شد.

وی با بیان اینکه از پنبه مله برای ساخت پارچه مله از نوع قهوه‎ای ‎رنگ استفاده می‌شود که در خوسف کشت می‎شود و اختصاص به این شهرستان دارد، افزود: در بین افراد محلی و بومی از آن به عنوان پنبه‎ای خوش‌یمن یاد می‎شود که بیشتر در بافت سجاده، جانماز و چادر از آن استفاده می‎شود.

انتهای پیام/

R41348/P1486/S6,56/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۸۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد

اکبر قایمی رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: آبگیری تالاب گرده‌قیت از مدتی قبل و با استفاده از آب رودخانه «گدار» شروع شده و هم اکنون با ورود ۲ میلیون مترمکعب آب، بیش از ۵۰ درصد از این مساحت این تالاب احیا شده است.

وی اضافه کرد: احیای این تالاب در این فصل که پرندگان مشغول لانه‌سازی و جوجه‌آوری هستند، از اهمیت ویژه‌ای برای میزبان از پرندگان مهاجر و بومی برخوردار است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: آبگیری این تالاب تا اوسط خرداد‌ماه که رودخانه «گادر» در این منطقه جریان داشته باشد، ادامه دارد و پیش بینی می‌شود بیش از ۲ میلیون مترمکعب دیگر آب وارد تالاب شود.

وی از همراهی و همکاری جوامع محلی پیرامون این تالاب به ویژه کشاورزان و باغداران در احیای این تالاب قدردانی کرد و افزود: تالاب‌ها نقش مهمی در حفاظت از منابع آب، خاک و هوا دارند و برای حفاظت از آنها با همه عوامل همکاری لازم را داشته باشند.

تالاب گرده‌قیت و میمند یکی از تالاب‌های جنوب دریاچه ارومیه است که با وسعتی حدود ۶۰۰ هکتار در ۷ کیلومتری شمال نقده از جاده ارومیه -مهاباد قرار دارد از ۲۵ سال قبل خشک شده بود، این تالاب از سوی سازمان محیط زیست به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • شرایط برگزاری انتخابات درخوسف برقرار است
  • با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت فولاد کشور آشنا شوید
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • «ارومیه» واقعا احیا شد؟
  • کشف البسه قاچاق در شهرستان خوسف
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • زوج دفاعی پرسپولیس احیا شد
  • بیشترین خسارت سیل بهاری به راه‌های شهرستان خوسف