Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصرایران - از همان ساعات ابتدايي روز يكشنبه كه لايحه بودجه 97 تقديم مجلس شوراي اسلامي شد، جنجال‌آفرين‌ترين موضوعي كه در رسانه‌ها مطرح شد، افزايش سه‌برابري عوارض خروج از كشور بود. اين جنجال‌ها هنوز هم ادامه دارد و چه در بين فعالان بخش خصوصي و چه در بين نمايندگان مجلس و حتي فضاي مجازي با آن مخالفت‌هاي بسياري صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما منشا تصميم دولت چيست و چه راهكارهاي جايگزين يا مكملي را مي‌شد براي متعادل‌سازي سفرهاي داخلي و خارجي ارائه كرد؟

سفر را به طور كلي مي‌توان مانند جريان‌هاي بين مرزي ساير كالاها در يك كشور دانست؛ چرا كه درآمدها و اشتغال‌زايي‌هاي فراواني به آن وابسته است. بي دليل نيست كه در گزارش‌هاي بين‌المللي، از گردشگران خروجي يا گردشگران ورودي يك كشور به ترتيب به عنوان «واردات گردشگري» و «صادرات گردشگري» ياد مي‌شود. از اين ديدگاه، تا حدي منطقي به نظر مي‌رسد كه مانند ساير كالاها، عوارض يا تعرفه‌هايي روي ورود و خروج گردشگران نيز وضع شود. اين عوارض و تعرفه‌ها تقريبا همان مالياتي هستند كه دولت اختيار دارد با استفاده از آن‌ها به اهداف تعيين شده خود دست يابد. با توجه به آنكه براساس آمارهاي غيررسمي سفرهاي خارجي گردشگري در چند سال گذشته، 20 درصد در هر سال افزايش داشته، به نظر مي‌رسد كه ورود دولت براي ايجاد مقررات و تعادل‌بخشي به مقاصد مسافران، الزامي است.

با اين حال، كارشناسان و فعالان صنعت گردشگري و حتي مسافران بالقوه، دلايل بسياري براي مخالفت‌هاي خود با دولت ابراز مي‌كنند: معيشت بسياري از مردم (به وي‍ژه ساكنان مناطق مرزي يا راننده‌هاي ترانزيت) وابسته به تردد از مرزهاي كشور است؛ افزايش عوارض خروج، منجر به افزايش قيمت سفرهاي داخلي هم مي‌شود؛ راه‌حل را بايد در اقدامات تشويقي و غيراجباري جستجو كرد؛ در اكثر كشورهاي جهان، ميزان عوارض يا ماليات بسيار كمتر از اين حد است؛ زيرساخت‌هاي كافي در گردشگري داخلي وجود ندارد و ...

به نظر مي‌رسد كه هر 2 طرف دعوا تا حدي بر حق سخن مي‌گويند. از اين رو، مي‌توان راه ميانه را هم در پيش گرفت. دولت براساس اختيارات خود مي‌تواند نرخ عوارض خروج از كشور را تعيين كند، با اين حال بسياري از مسائل ديگر هم وجود دارند كه نبايد ناديده گرفته شوند. نخست آنكه، بايد بر نرخ تورهاي داخلي و اقامتگاه‌هاي كشور نظارت شديدي اعمال كرد تا نه تنها (در پي افزايش عوارض خروج از كشور) هزينه سفرهاي داخلي افزايش نيابد، بلكه مسير نزولي هم در پيش بگيرد. در اين راه، همانطور كه برخي از كارشناسان پيشنهاد مي‌دهند، در نظر گرفتن معافيت‌هاي مالياتي براي هتل‌ها و اقامتگاه‌ها مي‌تواند قيمت‌هاي آنها را شكسته و سفرهاي داخلي را ترويج بيشتري كنند. مساله دوم، ايجاد زيرساخت‌هاي لازم براي توسعه گردشگري داخلي است؛ آن هم در شرايطي كه در سال‌ها و دهه‌هاي گذشته، دستاوردهاي قابل ذكري در اين زمينه، حاصل نشده است. در نهايت، فرهنگ‌سازي و تشويق مردم به سفرهاي داخلي از اهميت فراواني برخوردار است. مردم بايد با ميل خود، از بخشي از سفرهاي خارجي سفر نظر كرده و پول خود را صرف توسعه مقاصد داخلي كنند.

كره جنوبي يكي از كشورهايي است كه استراتژي فرهنگ‌سازي را از سال 2008 به بعد در پيش گرفت. دولت اين كشور ساعت‌هاي کاري هفتگي را به 40 ساعت كاهش داد و سيستم تعطيلات دو روزه مدارس را راه‌اندازي كرد تا مردم، زمان بيشتري براي سفر كردن داشته باشند. در ادامه، يک کمپين بازاريابي گردشگري نيز در اين کشور تحت عنوان «اول کره را ببينيد» راه افتاده است که از شهروندان کره‌اي درخواست مي‌کند، پيش از سفر به کشورهاي خارجي از کشور خود بازديد کنند. دولت کره حتي براي اقشار متوسط و پايين جامعه نيز کمک هزينه‌هاي سفر داخلي در نظر گرفت و تسهيلات ويژه‌اي نيز براي معلولان و کم توان‌ها ارائه كرد. با چنين اقداماتي، گردشگري داخلي ايران هم مي‌تواند بدون وضع عوارض سنگين خروج از كشور (يا دست كم نه تا اين حد سنگين) رونق يابد. اما اگر تنها اقدام دولت براي متوازن‌سازي جريان گردشگري، عوارض باشد، بدون شك، اثر آن چند ماه بيشتر نخواهد بود و در نهايت، تعداد كل سفرهاي كشور، كاهش خواهند يافت و منافع اقتصادي مدنظر تحقق نخواهد يافت.

*مهدی نیکوئی - کارشناس توسعه گردشگری

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۳۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: فرا رسیدن روز ملی جمهوری آفریقای جنوبی را به ملت، دولت و خانم نالدی پاندور، وزیر امور خارجه این کشور صمیمانه تبریک می‌گویم.

وی افزود: توجه به اهمیت جایگاه چندجانبه گرایی در سیاست خارجی دولت، منجر به تقویت همکاری‌ها و تعاملات گسترده میان جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی در چارچوب بریکس شد و در همین راستا شاهد پیشرفت و توسعه مناسبات دوجانبه در دوره اخیر هستیم.

وزیر امور خارجه کشورمان در پایان تصریح کرد: اقدام قاطع حقوقی آفریقای جنوبی علیه نسل‌کشی رژیم صهیونیستی و مواضع صریح این کشور در دفاع از فلسطین ثابت کرد که آرمان‌های نلسون‌ماندلا در مبارزه با ظلم و تبعیض، همچنان زنده است. شادکامی و سعادت مردم آفریقای‌جنوبی و همچنین موفقیت و استمرار پیشرفت‌های دولت این کشور دوست را آرزو دارم.

کد خبر 6090439 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • برخی پروژه هایی که رئیس جمهور در سفرهای استانی افتتاح می کند، آنقدر کوچک است که توسط بخشدار محل هم قابل افتتاح است
  • امیرعبداللهیان روز ملی جمهوری آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • تبریک امیرعبداللهیان به وزیر خارجه آفریقای جنوبی
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • دولت رئیسی با ۸ پاسخ عجیب به ضرب‌الاجل اقتصادی قالیباف واکنش نشان داد / دعوای مجلس و دولت شدت گرفت
  • قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد
  • نگاهی به سیلابی شدن روستای دره گزان بر اثر بارش باران + فیلم