Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با تاکید بر این‌که حمایت‌ها باعث می‌شود نخبگان و محققان در کشور بمانند، اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر از این ظرفیت و سرمایه انسانی استفاده درست نمی‌شود و بهترین‌ها را به راحتی تقدیم دانشگاه‌های بیگانه و کشورهای خارجی می‌کنیم.

مرتضی موسی‌خانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در عرصه تولید علم دانشگاه‌های استان در کنار دیگر دانشگاه‌های ایران موفق بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: اعتقادی به اینکه مراکز غیرانتفاعی هم در زمره دانشگاه‌های استان قرار بگیرند، ندارم چرا که معیارهای لازم از جمله داشتن اعضای هیئت علمی، امکانات آموزشی، پژوهشی، تحقیقاتی و آزمایشگاه، ابزارها وزیرساخت‌های لازم در بسیاری از این مؤسسه‌ها و مراکز آموزش عالی وجود ندارد.

رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران کشور تصریح کرد: اگر این موسسه‌ها را در آمار دانشگاه‌های استان اضافه کنیم به طور قطع خروجی قابل قبول در سطح و اندازه دانشگاه‌های برتر را نخواهد داشت.

موسی‌خانی ادامه داد: دانشگاه‌های برتر استان خروجی خوبی داشته و در کیفیت علمی نیز از واحدهای موفق به شمار می‌روند اما باید دید از حیث کیفیت پژوهشی در چه جایگاهی قرار داریم.
 

پژوهشگران در انعکاس رسانه‌ای دیده شوند


بنیان‌گذار و رئیس کمیته ملی روبوکاپ ایران با تأکید بر این‌که توفیقات به دست آمده نشان می‌دهد قابلیت‌های پژوهشی در ایران بسیار است، گفت: دلیل حس نشدن این قابلیت‌ها را باید در نبود انعکاس لازم رسانه‌ای دید.

وی افزود: متاسفانه پژوهشگران آن‌گونه که باید رسانه‌ای نشده‌اند و همین امر موجب شده مردم چندان از این موفقیت‌ها اطلاعی نداشته باشند لذا این موضوع جای پرداخت وتوجه بیشتری را از سوی رسانه‌ها دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین خاطرنشان کرد: در حال حاضر در بسیاری از حوزه‌های مختلف شاهد عدم تمایل به ورود دانش، خلاقیت‌ها، نوآوری‌ها و پروژه‌های پژوهشی هستیم و چندان به این امر بها داده نمی‌شود.

وی با بیان این‌که تکنولوژی‌های مختلف در حوزه آموزش، ساخت و تولید و صنایع قدیمی است، گفت: دلیل این موضوع نداشتن جایگاه پژوهش در کشور است و مدیران نمی‌خواهند نوآور باشند.

موسی‌خانی تصریح کرد: از آنجا که صنایع ما در یک بازار بسته قرار دارند و مدیران آن نمی‌خواهند رقابت کنند لذا خلاقیت و نوآوری را هم برای تولید کالای ارزان با کیفیت بالا قبول نمی‌کنند.
 

صنایع از از پتانسیل بیش از ۳ میلیون جوان دانشجو بهره ببرند


وی افزود: تا زمانی که بازار رقابت ایجاد نشود و ما به فکر حمایت از صنعت نباشیم طبیعی است که نوآوری‌های علمی نیز اتفاق نخواهد افتاد و از پتانسیل و ظرفیت بیش از ۳ میلیون جوان دانشجو و بیش از ۷۰ هزار استاد دانشگاه استفاده نخواهد شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین خاطرنشان کرد: دانشجویان و اساتید در مقاطع مختلف تحصیلی دارای قابلیت‌های خوب تحقیقاتی و پژوهشی هستند اما به دلیل عدم استقبال جامعه و استفاده از این علم، انگیزه لازم را برای تولید علم نخواهند داشت.

وی با تاکید بر اینکه تحقیق باید مورد تقاضا باشد، یادآور شد: وقتی محققان می‌بینند پایان‌نامه و ‌پژوهش کاربردی که با زحمت چند ساله و سرمایه بسیار انجام داده‌اند، حمایت نمی‌شود و در جامعه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد انگیزه اش برای ادامه این روند از بین خواهد رفت.

موسی‌خانی تصریح کرد: کفه تقاضا زمانی سنگین خواهد شد که صنعت در بازار رقابت قرار بگیرد و مردم حق انتخاب داشته باشند که در این صورت تولیدکنندگان به فکر ارتقاء تکنولوژی صنایع خود خواهند افتاد.

بنیان‌گذار و رئیس کمیته ملی روبوکاپ ایران با تأکید بر این‌که اگر شرایط رقابت بازار ایجاد نشود شاهد خدمت صنایع با تکنولوژی‌های قدیمی خواهیم بود، عنوان کرد: در این صورت تکنولوژی‌های قدیمی نیاز به دانش نخواهد داشت.

وی افزود: هفته پژوهش فرصت خوبی برای آسیب‌شناسی بود که نباید آن را به صرف دادن آمار محدود می‌کردیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با بیان اینکه خروجی‌های علمی باید کاربردی باشد، خاطرنشان کرد: باید دید چرا تولیدات علمی نتوانسته نیاز کشور را تامین و ‌مشکلات موجود را رفع کند.  
 

بودجه پژوهشی استان به سمت دانشگاه بیاید


وی با بیان این‌که دانشگاه‌های استان از بودجه‌های پژوهشی در استان قزوین بهره‌ای نبرده است، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی و دیگر دانشگاه‌های استان با وجود افتخارات بسیاری که کسب کرده‌اند، بودجه بسیار اندک وناچیزی را دریافت می‌کنند و انتظار ما این است که این بودجه پژوهشی به سمت دانشگاه بیاید.

موسی‌خانی تصریح کرد: دانشگاه‌های استان از صنایع خصوصی و دولتی چندان بهره‌مند نشده‌اند که امیدواریم رویکرد صنعت به سمت دانشگاه بیشتر شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین به موفقیت‌های این دانشگاه اشاره و خاطرنشان کرد: استراتژی دانشگاه آزاد بر توسعه فعالیت‌های پژوهشی بر مبنای نیاز جامعه و ارتقاء کیفیت دانشگاه بنیان گذاشته شده تا در رقابت با دانشگاه‌های برتر و پیش‌رو دولتی کشور قرار بگیرد.

وی ادامه داد: با فراهم کردن ابزارهای مورد نیاز محققان در این دانشگاه و حمایت از آن‌ها باعث شد پتانسیل‌های پژوهشی شکوفا شده و در برخی رشته‌ها در جهان نیز جزء بهترین‌ها قرار بگیریم.

بنیان‌گذار و رئیس کمیته ملی روبوکاپ ایران تصریح کرد: تا جایی که از محققان حمایت کرده و ابزار مورد نیاز را در اختیار آن‌ها قرار دهیم موفق خواهیم بود و اگر صنعت نیز از این دانش برای تولید محصولات استفاده کند و نگذارد که این تکنولوژی‌ها صرفا برای مسابقات به کار برده شود، بی‌شک محققان و ‌نخبگان نیز برای رشد کشور تلاش خود را مضاعف خواهند کرد.

وی با تأکید بر این که حمایت‌ها باعث می‌شود نخبگان و محققان در کشور بمانند، اظهار کرد: متأسفانه در حال حاضر از این ظرفیت و سرمایه انسانی استفاده درست نمی‌شود و بهترین‌ها را به راحتی تقدیم دانشگاه‌های بیگانه و کشورهای خارجی می‌کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در پایان بیان کرد: دانشگاه‌ها وظیفه ساخت وپرورش دانشجویان را بر عهده دارند لذا نباید بعد از ایجاد بستر لازم محققان و ‌دانشجویان نخبه را رها کرد بلکه صنعت باید به سمت بهره‌برداری از توان و دانش و هوش آن‌ها برود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۵۲۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۵ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه علمی- کاربردی مازندران

رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران گفت: از دانشگاه علمی کاربردی مازندران استقبال خوبی شده به طوری‌که با رشد ۳۵ درصدی در جذب دانشجو روبه‌رو بوده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، ظهر امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ هم‌زمان با گرامیداشت هفته معلم طی مراسمی از اساتید برتر و نمونه دانشگاه علمی کاربردی فولادین ذوب آمل با حضور رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل تجلیل به عمل شد.

رضا لحمیان رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران در این مراسم با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی مازندران همگام با سیاست‌گذاری کشور به عنوان یک دانشگاه مهارتی انجام وظیفه می‌کند، اظهار کرد: این دانشگاه بعد از تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "دانشجوی فارغ‌التحصیلی داشته باشیم و نتوانیم برای وی شغلی فراهم کنیم این ایراد کار در آموزش عالی ما است." اولویت کار را بر تدوین اشتغال دانشجویان مورد پذیرش خود قرار دارد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود شش هزار و ۵۰۰ پذیرش دانشجو با تضمین اشتغال در سراسر کشور داشتیم که دانشگاه علمی کاربردی فذا ۳۵۰ دانشجو با تضمین اشتغال پذیرش داشته است، افزود: از دانشگاه علمی کاربردی مازندران استقبال خوبی شده به طوری‌که با رشد ۳۵ درصدی در جذب دانشجو روبه‌رو بوده‌ایم.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران دغدغه اصلی امروز خانواده‌های دانشجو را در زمینه اشتغال و تضمین آن مطرح کرد و گفت: این دانشگاه در این راستا یک درصد بیشتری را نسبت به سایر دانشگاه‌ها در مقاطع کاردانی و کارشناسی نشان می‌دهد.

لحمیان با تاکید بر اینکه مازندران در سال گذشته از تبصره ۱۶ موفق به جذب ۴۰ میلیارد تومان برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان با سود چهار درصدی شده است، بیان کرد: این استان با دریافت این تسهیلات موفق به کسب رتبه اول نسبت به سایر دانشگاه‌های مازندران شد.

وی عنوان کرد: در شرکت فذا و دانشگاه فرهنگ و هنر آمل در بحث هنری نقطه عطفی خواهد بود که با وجود امکاناتی که در این مراکز علمی کاربردی و فرهنگ و هنر و در فارغ‌التحصیلان مهارت‌محوری هست از بسیاری دانشگاه‌های مازندرانی و حتی دانشگاه مادر بیشتر است.

محمدباقر لیمویی رئیس مرکز علمی کاربردی فذا در ادامه با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی فذا برگزار کننده بسیاری از آزمون‌ها بوده که به زودی AS به این مجموعه اضافه می‌شود، اظهار کرد: همچنین این مجموعه در حوزه فعالیت مدرسه مهارت در مراکز علمی کاربردی مازندران توانست با موفقیت ورود پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه در فعالیت این مدرسه مهارت، مجموعه آموزش‌هایی برای استخدام است که با عنوان هلدینگ حنام گسترش یافت، افزود: آخرین گام این شرکت قرارداد با شرکت چینی برای ساخت و تولید ماشین‌آلات کشاورزی می‌باشد؛ همچنین اضافه کردن سه شرکت صنایع غذایی به این مجموعه است.

لیمویی ادامه داد: در این مجموعه هلدینگ از سال گذشته بنیادی به نام نخبگان حنام راه‌اندازی شد که در شروع کلیه به جذب دانش‌آموزان کسب رتبه زیر دو هزار تجربی، زیر هزار ریاضی و زیر پانصد انسانی پرداخته و با پرداختی این دانش‌آموختگان تحت پوشش مجموعه فذا قرار دادند.

رئیس مرکز علمی کاربردی فذا گفت: برنامه‌های مفصلی در حال اجراست که به نوعی گامی برای نگهداری نخبگان این شهر در کشور است.

کد خبر 750176

دیگر خبرها

  • رشد ۳۵ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه علمی- کاربردی مازندران
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد و دانشجو یک رسانه باشد 
  • برگزاری جشن بزرگ دبیران جوان در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به مناسبت روز معلم
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد یک رسانه
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول