Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-04@00:15:00 GMT

لوموند: انتخابات آینده عراق در تیررس حیدرالعبادی

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۶۱۲۱۵

نشریه لوموند فرانسه در مطلبی از"هلن سالن" تحلیلگر مسائل خاورمیانه درباره عراق پس از داعش و وضعیت حیدر العبادی نخست وزیر این کشور نوشت: حیدر العبادی روز یکشنبه ۱۰ دسامبر ۲۰۱۷ برابر با ۱۹ آذر ماه ۱۳۹۶ به خانواده‌های سربازان کشته شده در نبرد علیه داعش، در مقابل رژه در محلی واقع در پایتخت که تدابیر امنیتی بالایی در آن لحاظ شده است، لبخندی بر لب دارد که حاکی از رضایت است و این طور معنا می‌دهد که مرگ هزاران عراقی بیهوده نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

هیچکس فکرش را نمی‌کرد که شخصی ناشناخته از حزب اسلامی شیعه "الدعوه" بتواند ریاست حکومت را بر عهده گیرد.

این مسئولیت توسط ایران به آقای عبادی اعطا شده و از نظر سنی‌ها و آمریکا نیز وی شخصی مصالحه گرتر است. از نظر ایران با این کاندیدای نرم و انعطاف پذیر است که می‌توان سرزمین اشغالی سابق آمریکایی‌ها را پس از خروج نیروهای آمریکایی از 2011 کنترل کرد. ایران همچنین نسبت به دست اندازی در اتحاد جدید "بسیج همگانی" اطمینان یافته است.

این نیروی نظامی داوطلب شیعه که تحت نفوذ شبه نظامیان شیعه، مدتهاست از وفاداران به ایران است و در ژوئن 2014 به فراخوان آیت الله سیستانی برای جبران تلفات شاخه‌های "نیروهای متعارف" پاسخ مثبت داد.

العبادی یک بازی "اعتدال گرا" بین نیروها و گروه‌های رقیب آغاز کرده است. او که شریک پدرخوانده آمریکایی و متحدانش در قالب ائتلاف بین‌المللی بود، با حفظ تعادل در روابطش با ایران، به عربستان سعودی و کشورهای عرب نزدیک شده است. او بازسازی نیروهای نظامی در ائتلاف و اعطای تشکیل یک گارد ملی را به سنی‌ها و در عین حال قدرت گرفتن شبه نظامیان شیعه در طول نبرد را اجازه داد.

او حتی برای پایان دادن به یک سیستم مبتنی بر تقسیم مسئولیت‌ها و پست‌ها توسط سهمیه بندی‌های فرقه‌ای مذهبی و همچنین فسادی که این گونه تغذیه می‌شود، آماده به چالش کشیدن حزب خود هم شد، اما از برخی از اصلاحاتش که از حمایت‌های کثیر جنبش مردمی برخوردار بود نیز عقب نشینی کرد.

از نظر بسیاری از عراقی‌ها، این سازش‌ها و این روش برای آشتی نشانه‌ای از یک ناتوانی بزرگ و عدم داشتن جایگاه سیاسی است. میان همهمه‌های کودتا یا استعفا، سقوط وی بارها اعلام شده است.

اما مقامات غربی حمایت‌های خود از وی را دو برابر کردند. مسعود بارزانی این نکته را هنگامی که شرکای غربی وی بشدت در مورد طرح برگزاری یک همه پرسی جدایی طلبانه به مخالفت برخواستند درک کرد. ترس از دیدن این که العبادی چند ماه قبل از برگزاری انتخابات 15 مه 2018 ضعیف شده است، چالشی بزرگ‌تر از رابطه با متحدان کرد تلقی شده است. مسئولین غربی با هوشیاری، بر هر یک از تصمیمات نخست وزیر عراق نظارت کرده‌اند و از ناتوانی و تسلیم در مقابل فشار نظر و جناح‌های شیعه که آماده مبارزه با نیروهای کرد پیشمرگ هستند، نگران بودند.

نگرانی ها پایان یافت و با اقدام جدی و نادر از سوی حیدر العبادی، بدون افتادن در "دور باطل تقابل‌های مسلحانه" مواجه شد. نیروهای وی، بدون تقریباً هیچگونه مبارزه‌ای، سرزمین‌هایی که از سال 2014 در دست کردها افتاده بود را بدست گرفتند، از آنجمله می‌توان به شهر کرکوک اشاره کرد.

از نظر غربی‌ها العبادی در راه انتخابات موفق عمل کرده و در نگاه عراقی‌ها، او برخلاف پیروزی‌ها علیه داعش، به شکل یک رهبر سیاسی و نظامی که هیچگاه بصورت واقعی تصدیق نشده، در آمده است.

اینکه حیدر العبادی پیروزی نهایی خود را در آخر هفته با یک "کت عادی "جشن گرفته است، به معنای آن است که مبارزه در صحنه‌های سیاسی از این پس ادامه دارد. او پیشتر نیز مبارزه علیه فساد (رشوه و فساد در دستگاه) را نبرد آتی خود معرفی کرده است.

چالش دیگر، مسئله بازسازی، مصالحه ملی، مبارزه با تروریسم، بازسازی ساختار نیروهای نظامی است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۱۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فهرست مشترک جبهه پایداری و شانا برای دور دوم انتخابات تهران اعلام شد

سخنگوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی اسامی نامزدهای لیست نهایی جبهه انقلاب که مورد حمایت مشترک جبهه پایداری انقلاب اسلامی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب هستند را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، مجید متقی‌فر با تاکید بر اهمیت حضور مردم در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: حضور غرور انگیز ملت حماسه ساز ایران اسلامی در انتخابات یازدهم اسفندماه سال گذشته، با وجود مشکلات اقتصادی و کمبودها، برگ زرین دیگری از دفتر رشادت و وفاداری به انقلاب اسلامی بود که ان‌شاءالله در ۲۱ اردیبهشت ماه و در مرحله دوم انتخابات با حضور پرشور مردم تکمیل خواهد شد.

وی افزود: جبهه پایداری انقلاب اسلامی بر مبنای ادای تکلیف و انجام وظیفه، تلاش کرد با در نظر گرفتن شاخص‌های گفتمان انقلاب اسلامی در زمینه انتخابات و ویژگی‌های یک نماینده اصلح در مجلس شورای اسلامی نسبت به معرفی نامزدهای اصلح به مردم اقدام کند.

متقی‌فر افزود: جبهه پایداری انقلاب اسلامی مفتخر است با درک صحیح از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب که در خطبه نماز عید سعید فطر در فروردین ماه سال جاری نیز به صورت علنی بر آن تأکید کردند و توفیق ملت ایران را در توحید کلمه دانستند و همه فعالان سیاسی_اجتماعی را توصیه به عدم ایجاد دودستگی‌های جعلی کردند، در مسیر حفظ وحدت میان نیروهای انقلاب با اعتقاد کامل گام بردارد و در همین راستا در مرحله دوم از انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز لیست نهایی جبهه انقلاب از سوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس جمع بندی و مورد توافق قرار گرفت.

عضو شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی، یادآور شد: آنچه از منظومه فکری امامین انقلاب بر می‌آید، این است که در انتخاب و گزینش نامزدهای انتخابات برای معرفی به مردم، ملاک‌ها و شاخص‌ها مهم است و صرف وابستگی به حزب و گروه و یا قبیله سیاسی نمی‌تواند ملاک عمل قرار گیرد.

سخنگوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی اسامی نامزدهای لیست نهایی جبهه انقلاب که مورد حمایت مشترک جبهه پایداری انقلاب اسلامی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب هستند را به ترتیب زیر اعلام کرد:

 ۱- علیرضا سلیمی
۲- غلامحسین رضوانی
۳- محمد سراج
۴- زهره سادات لاجوردی
۵- زهره طبیب‌زاده
۶- فاطمه قاسم پور
۷- مجتبی زارعی
۸- حسین صمصامی
۹- حسین نجابت
۱۰- محمدحسین حسین‌زاده بحرینی
۱۱- علی اصغر پورمحمدی
۱۲- حسن خجسته باقرزاده
۱۳- مهدی شریفیان
۱۴- مهدی عسگری
۱۵- عبدالحسین روح الامینی
۱۶- سعید آجرلو

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شرکت در انتخابات هم حق است هم وظیفه
  • پاس قم فاتح لیگ برتر کاراته/ قهرمان لیگ آینده سازان معرفی شد
  • اعلام لیست انتخاباتی دور دوم شورای ائتلاف و جبهه پایداری
  • اعلام شد؛‌فهرست مشترک جبهه پایداری و شانا برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • لیست نهایی جبهه انقلاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • لیست نهایی جبهه انقلاب جهت مرحله دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • لیست ۱۶ نفره جبهه پایداری و شورای ائتلاف منتشر شد
  • اعلام لیست شورای ائتلاف و جبهه پایداری در دور دوم انتخابات
  • فهرست مشترک جبهه پایداری و شانا برای دور دوم انتخابات تهران اعلام شد
  • بمباران شمال عراق از سوی ترکیه