Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکبر برندگی مدیر کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت درگفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: سرانه مصرف برخی از داروها به ویژه آنتی بیوتیک در ایران منطقی نیست به گونه‌ای که برای مثال تا چندین سال پیش یک پنی سیلین می‌توانست بیش از 5 بیماری عفونی را درمان کند در حالی که اکنون با افزایش غیر منطقی و حتی مصرف نادرست آنتی بیوتیک‌ها به علت رشد مقاومت میکروبی در بدن همین پنی سیلین به سختی یک  یا 2 نوع بیمای عفونی را درمان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اظهار نگرانی جدی از  آینده افزایش مقاومت میکروبی ناشی از مصرف غیر منطقی آنتی بیوتیک در ایران همانند سایر کشورهای جهان گفت: در بسیاری از موارد با بررسی وضعیت بیمار پزشک صلاح را در این می‌داند که چند مدل آنتی بیوتیک تجویز کند و بیمار برای بهبودی کامل ملزم به استفاده درست، به موقع و کافی این آنتی بیوتیک‌ها است اما متأسفانه در بیشتر موارد به محض وقوع بهبودی نسبی این مصرف دارو رها می‌شود و خود این مسئله مهمترین جرقه برای جهش و مقاوم‌تر شدن میکروب‌های عامل آن بیماری است.

برندگی تأکید کرد: اگر این مصرف غیر منطقی و حتی افزایش نا به جای استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها ادامه یابد طولی نمی‌کشد که با وضعیت پیش آمده آنتی بیوتیک مقاوم تر برای درمان قطعی بیماری عفونی حد مزمن دیگر در هیچ جای جهان ساخته نشود و یا صحیح‌ترین نوع این داروها را باید با قیمت‌های بسیار گزاف و آن هم برای درمان شاید چند بیماری عفونی ساده تهیه کنیم بنابراین باید نسبت به مصرف منطقی آنتی بیوتیک‌ها به ویژه از طریق اطلاع رسانی برای افزایش سطح آگاهی عمومی اقدامات جدی‌تری انجام شود.

مدیر کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه علاوه بر آنتی بیوتیک‌ها مصرف داروهای فشارخون و دیابت نیز غیر منطقی شده ادامه داد: در زمینه آنتی بیوتیک‌ها افزایش مصرف بیشترین نگرانی است اما در مورد بیماری‌های غیر واگیر همچون فشار خون و دیابت کاهش غیر منطقی مصرف داروهای کنترل و درمان آن‌ها بسیار جای بحث و نگرانی دارد.

وی اظهار کرد: به طوری کلی هیچ دارویی یقینا بدون عارضه نیست اما تجویز هر دارویی حتی آنتی‌بیوتیک‌ها قطعا آثار مثبت آن برای بهبودی بیمار به خوبی مورد سنجش قرار می‌گیرد که البته مصرف نادرست و حتی بیش از حد چنین داروهایی عوارض خاص خود را نیز پس از مدت زمانی به همراه می‌آورد.

برندگی با اشاره به جریان عوارض مصرف دیکلوفناک یادآور شد: چندین سال پیش نیز در زمینه داروهای دیکلوفناک مشکل افزایش عوارض دارویی پیش آمد که بعد از بررسی‌های دقیق و انجام شده مشخص شد که علت آن افزایش غیر منطقی و مصرف این گروه دارویی در میان افراد بوده که بیشتر هم برای تسکین دردهای عضلانی استفاده داشته است.

انتهای پیام /

کاهش مصرف داروهای فشار خون و دیابت غیر منطقی است

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۲۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان وی تصریح کرد:تحولات ارزی ‌و‌افرایش قیمت مواد اولیه کود شیمیایی در آغاز سال جاری این استان را با چالش های اساسی و کشاورزان را دچار تنش افزایش قیمت و  بستن بودن سامانه پایش مواد کودی برای صدور حواله کرده بود.
 وی تصریح کرد: پتروشیمی ها نیز در فروردین ماه سال جاری، تحویل سهمیه‌کود‌اوره را به این استان متوقف کرده بودند و فقط سهمیه‌کود اوره اسفند ماه سال۱۴۰۲ تحویل دادند.
  ضیائی همچنین درباره سهمیه انواع کود کشاورزی یارانه ای در سال۱۴۰۳ گفت: فعلا برای این شرکت سهمیه سال جاری همانند سهمیه سال گذشته به میزان۱۸۲ هزار و۷۵۴تن شامل: کود های ازته، فسفاته و پتاسه تعریف و مشخص شده است. ‌که تاکنون ۱۲ درصد ازسهمیه ابلاغی به میزان۲۱هزار و ۹۲۴ تن تامین شده است که این رقم در سال گذشته۲۰ هزار و۸۳۸ تن، بوده است. 
  وی خاطر نشان کرد: با این وجود برای تامین کود سرک اوره نیز باکمبود مواجه نبودیم و درحال حاضر نیز بیش از دوازده هزارو۵۶۸ تن انواع کود پایه پر مصرف شامل یک هزار و ۲۲۵ تن ازته، چهار هزار و۳۹۴ تن پتاسه‌و شش هزارو۹۴۹ تن برای کشت بهاره ذخیره سازی شده است‌و روانه۳۵۰ الی۴۰۰ تن کود از مبادی و پتروشیمی های و کارخانجات تولید داخل به انبار های استان حمل و تخلیه می گردد و جای هیچ گونه دغدغه و‌نگرانی برای کشاورزان وجود ندارد.
ضیایی بصورت ‌مصداقی بیان کرد: در حال حاضر یک کیسه ۵۰ کیلویی کود اوره با قیمت ۱۹۵ هزار تومان، یک کیسه ۵۰ کیلویی کودسوپر فسفات تریپل با قیمت ۷۱۵ هزار تومان و یک کیسه ۵۰ کیلویی کود سولفات پتاسیم نیز با قیمت ۸۱۲ هزار تومان به کشاورزان تحویل می شود.
وی افزود: این سهمیه کودهای شیمیایی با قیمت های اشاره شده به صورت قیمت های یارانه ای به کشاورزان تحویل می شود.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر قیمت آزاد یک کیسه کود اوره در بورس بیش از ۸۰۰ هزار تومان و کودهای شیمیایی فسفاته و پتاسه نیز تا حدود دو میلیون تومان است که دولت مابه التفاوت این نرخ ها می پردازد.

دیگر خبرها

  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند