Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - نامه نیوز نوشت:عضو مجمع روحانیون مبارز برگزاری نشست مشترک با جامعه روحانیت را بی اثر دانست و گفت: «تا وقتی از بالا نگاه می کنند و شرایط این طور است که در انتخابات ها رد صلاحیت شویم، امکان تفاهم نیست».

غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز چراغ سبز را برای برگزاری نشست های مشترک با مجمع و روحانیون مبارز نشان داده است اما شروط و شروط ها طرفین از یک سو و موضع گیری منفی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز نشان می دهد که حتی اگر نشستی هم برگزار شود، نتیجه قابل اعتنایی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچه باشد عمق اختلافات بیش از آن است که به یک چای و شیرینی خوردن حل و فصل شود. 

این اعلام آمادگی که از زبان یک عضو جامعه روحانیت بیان شد گرچه پالس مثبتی به فضای سیاسی کشور بود اما با واکنش هایی بعضا منفی هم روبرو شد و عده ای این امر را ضروری ندانستند. 

در همین راستا ناصر قوامی عضو مجمع روحانیون مبارز نیز معتقد است که چنین گفت وگوهایی سر نمی گیرد و اگر هم بگیرد نتیجه قابل توجهی نخواهد داشت. او در گفت وگو با «نامه نیوز» گفت: «گفت وگو در هر شرایطی خوب است و می تواند مفید باشد . حتی با دشمنان و مخالفان نیز می توان گفت وگو کرد و این از آموزه های اسلامی است اما اینکه نتیجه گفت وگو ها چه باشد، بحث دیگری است».

وی در توضیح اینکه چرا نشست مشترک میان جامعه روحانیت و مجمع روحانیون نمی تواند موثر باشد، گفت: «جامعه روحانیت مبارز تنها بخشی از اصولگرایان است و مجمع روحانیون نیز همه اصلاح طلبان را شامل نمی شود. به عبارتی این دو تشکل هیچ یک جامعیت و نقش محوری در جریان خود ندارند لذا گفت و گوهای آنان نتیجه قابل توجهی نخواهد داشت».

قوامی با اشاره به اینکه نخستین رویداد سیاسی پیش رو انتخابات مجلس شورای اسلامی است، گفت: « جامعه روحانیت مبارز چه تاثیری در تغییر شرایط دارد؟ به فرض اینکه نشستی باشد و گفت وگو شود ، باز هم در انتخابات شورای نگهبانی وجود دارد که همه اصلاح طلبان را رد صلاحیت کرده و این جریان را به چالش بکشد. در واقع دستاوردی از این گفت وگو ها نخواهیم داشت زیرا جامعه روحانیت اختیاری در تغییر شرایط ندارد».

نکته مورد اشاره قوامی همان است که مهدی کروبی نیز در جلسه سال 84 به آن پرداخته است . روایت مصباحی مقدم از آن جلسه این بود که «در سال ۸۴ مقام معظم رهبری سه تشکل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، جامعه روحانیت مبارز و مجمع روحانیون مبارز را جداگانه دعوت کردند و خواستند که این تشکل‌های سیاسی جلسه بگذارند که جامعه مدرسین و جامعه روحانیت این جلسه را برگزار کردند اما در جلسه‌ای که جامعه روحانیت در تهران برگزار کرد، آقای کروبی که لیدر مجمع روحانیون بودند، اظهار کردند که نمی‌شود با هم وحدت داشته باشیم و گفت‌وگو کنیم؛ چراکه شما در جایگاه قدرت هستید و ما در قدرت نیستیم. شما تأیید صلاحیت و رد صلاحیت می‌کنید و ما را کنار می‌گذارید و دستگاه قضائی دست شماست و محاکمه می‌کنید و شورای نگهبان را در اختیار دارید و در تأیید و رد صلاحیت‌ها اقداماتی دارید که آیت‌الله مهدوی‌کنی فرمودند این جایگاه‌ها جایگاه جامعه روحانیت نیست و به‌عنوان یک تشکل صحبت می‌کنیم و اگر مشکلی دارید، باید با همان دستگاه بحث کنید. کروبی بیان می‌کرد که ائمه جمعه در دست شماست و تریبون نماز جمعه و منبرها در دست شماست که این حرف‌ها بوی ناسازگاری می‌داد و بعد از آن میزبان باید مجمع روحانیون مبارز می‌بود اما جلسه‌ای برگزار نشد. بنابراین ما استقبال کردیم، الان هم ما حرفی نداریم اما تبعا باید دوستان بپذیرند که اگر بنای گفت‌وگو نشست است، باید اصول مشترک را بپذیریم و کمیته‌ای بنشیند و این اصول مشترک را تدوین کند که البته مشترکات ما کم نیست و بسیار زیاد است و همه ما اسلام، انقلاب، رهبری و امام را قبول داریم و تبعيت از رهبری را قبول داریم که شاید در آن شدت‌و‌ضعف وجود داشته باشد اما نقاط اشتراک زیاد است و احیانا ارزش‌های مورد نظر ما باید مطرح شود که تعداد اشتراکات آن کم نیست».

واکنش قوامی به اعلام آمادگی مصباحی مقدم برای برگزاری جلسه با مجمع روحانیون نشان می دهد که نگاه و انتظارات مجمع روحانیون همان است که دوازده سال قبل مورد اشاره مهدی کروبی قرار گرفته است. قوامی تاکید کرد: «تا وقتی از بالا نگاه می کنند و شرایط این طور است که در انتخابات ها رد صلاحیت شویم، امکان تفاهم نیست».

از آنجایی که مصباحی مقدم نیز در حرف ها خود روشن کرده بود که تشکل متبوعش قصد کوتاه آمدن ندارد و این را صراحتا دبیرکل این تشکل روحانی عنوان کرده است شاید نباید امیدی به تفاهم جامعه روحانیت و مجمع روحانیون داشت.

 29216

 

 

کلید واژه‌ها : اصلاح طلبان - اصولگرایان - جامعه روحانیت مبارز - محمدرضا مهدوی‌کنی - مجمع روحانیون مبارز - مهدی کروبی - شورای نگهبان - غلامرضا مصباحی مقدم -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۳۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثرگذار بودن برگزاری نشست‌های اصفهان درتوسعه همکاری‌های تجاری

دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا روز دوشنبه در آیین گشایش اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع در اصفهان، با قدردانی از برگزارکنندگان این نشست، به برگزاری نخستین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو در سال ۲۰۲۱ در کشور ترکیه اشاره کرد و گفت: اجلاس مجمع توسط اتحادیه اتاق‌های بازرگانی در ترکیه با عنوان «TOBB» برگزار شد و در پایان، نیاز به گسترش چنین جلساتی برای رسیدن به توافق مورد تأکید اعضاء قرار گرفت.

 پورنچای دانویواتانا افزود: برای تداوم گفتگو‌ها بین ۳۵ کشور عضو ACD و استمرار تعاملات میان منطقه‌ای، برگزاری چنین نشست‌هایی موثر است.

او با تاکید بر ضرورت مبادلات بین اعضای مجمع گفت وگوی همکاری آسیا از طریق ایجاد استاندارد‌ها و وضع قوانین سرمایه‌گذاری تصریح کرد: موضوعات گوناگونی وجود دارد و نقش حیاتی اتاق‌های بازرگانی در این راستا بسیار مهم و کارگشاست.


دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا با بیان اینکه احتمال دارد، جلسه بعدی اجلاس در کشور قطر برگزار شود، گفت: صرفنظر از علاقه‌مندی به تداوم برگزاری چنین جلساتی، همچنین مایلیم دست‌اندرکاران به مشکلاتی که در این عرصه وجود دارد، بصورت عمیق بیندیشند تا بتوانیم در پرتو تداوم همکاری‌ها، مشکلات موجود را برطرف کنیم.

پورنچای دانویواتانا ادامه داد: اگر هر کدام از اتاق‌های بازرگانی کشور‌های عضو آمادگی خود را بعنوان سومین میزبان اعلام کنند و داوطلب این کار شوند، در نهایت می‌توانیم به اجماع لازم در این زمینه برسیم.

او خاطرنشان کرد: باید همکاری‌های چندجانبه را بهبود ببخشیم تا بتوانیم چنین نشست‌هایی را به موفقیت برسانیم، بنابراین باید نتایج توافق‌های کسب شده بصورت گزارش به ACD ارائه و از طریق بهبود شرایط، مشکلات برطرف شود تا در مسیر توسعه مجمع به پیشرفت نائل شویم.

 مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (Asia Cooperation Dialogue) با هدف ارتقاء همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در «چاآم» تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند.

ایران نیز در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ بعنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده کشورمان است.

کشور‌های بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات عربی متحده، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین، عضو مجمع گفت وگوی همکاری آسیا ACD هستند.

این اجلاس به مدت ۲ روز در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان ادامه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • طرح الزام ثبت رسمی اموال غیرمنقول در آستانه نهایی‌شدن
  • مراحل پایانی طرح الزام ثبت رسمی معاملات غیر منقول در مجمع تشخیص
  • اثرگذار بودن برگزاری نشست‌های اصفهان درتوسعه همکاری‌های تجاری
  • اثرگذار بودن برگزاری نشست‌ها درتوسعه همکاری‌های تجاری
  • معتمدی: انتخابات کاملاً بی‌طرف را در دوومیدانی برگزار می‌کنیم
  • درخواست یک فعال سیاسی درباره کاظم صدیقی
  • نگذارید قصه کاظم صدیقی، استخوان لای زخم بماند /حضورش در نماز جمعه و توجیهات طلبکارانه اش، سوءتفاهم ها را افزایش داد
  • بازی، شادی، تماشا در تمرین پرسپولیس
  • سفر معاون امیرعبداللهیان به ریاض
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان