Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-06@20:56:17 GMT

حوزه فناوری از شرایط مطلوب دور است

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۶۷۸۴۳

حوزه فناوری از شرایط مطلوب دور است

به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، سید حسن حسینی شاهرودی در استارتاپ آموزشی به میزبانی پارک علم و فناوری استان سمنان در شاهرود، بابیان اینکه حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات مقوله‌ای گسترده و نیاز امروز توسعه اقتصاد کشور است، تأکید کرد: از ۸۰ بندی که در سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب وجود دارد، هفت‌بند تنها مختص به فناوری است و همچنین پنج ماده اصلی از قانون توسعه ششم به این بخش اختصاص‌یافته و این نشان از اهمیت حوزه آی تی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: دیگر تکلیف دولت در این حوزه آن است که میانگین سالانه ۶.۱۹درصد رشد را در حوزه فناوری می‌بایست شاهد باشیم که وضعیت امروز ما که ۴۰هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در این حوزه است باید به ۱۲۰هزار میلیارد تومان برسد تا به سیاست‌های برنامه توسعه دست‌یابیم، این امر با رشد شتابانی که در حوزه فناوری وجود دارد امکان دارد و این میزان سریع تر و بیشتر از آنچه مسئولان می‌اندیشند، تحقق می یابد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در چند سال گذشته استارتاپ های برتری که در کشور به وجود آمدند همواره برخاسته از ایده‌های جوانانی بوده که جویای شغل، علم و نام بودند و همه آن‌ها نیز حمایت عظیم دولتی را به همراه نداشته‌اند اما امروز برخی از آن‌ها رشدهایی ۳۰۰ درصدی و حتی بیشتر را به همراه داشته‌اند لیکن آینده جهان از آنِ فناوری اطلاعات است و هرکس از این امر دور باشد، به‌عنوان کشوری عقب‌افتاده تلقی خواهد شد و اگر می‌خواهیم کشور را بسازیم باید از این امر بهره گیریم.
حسینی شاهرودی بیان کرد: نقش فاوا در اقتصاد کلان گسترده است چراکه مقدمه تولید ثروت را به‌عنوان یک ابزار اجتناب‌ناپذیر در اقتصاد، فراهم می‌کند و ویژگی آن، تحول زا بودن است، نگاهمان به فناوری باید این باشد که اهمیت آن مانند برق در دنیا تلقی شود که بدون آن، کاری از پیش نمی‌رود و تمام فعالیت‌های بشر، افت خواهد کرد.
وی افزود: آینده به سمتی می‌رود که بدون ابزارهایی در حوزه فاوا، آی تی و آی تی سی کسی نمی‌تواند زندگی کند لذا باید از فناوری به نحو احسن بهره برد.
عضو خانه ملت گفت: ما در حوزه فناوری نباید خیلی بر دولت و سایر نهادها در این حوزه تکیه کنیم چراکه رسالت آن‌ها تنها به‌مثابه پیش برنده و ایجادکننده زیرساخت‌ها است و اگر حضور جوانان مستعد ایرانی نبود ما در این نقطه‌ای که ازنظر فناوری هستیم، نبودیم، هرچند جایگاه امروز در حوزه فناوری نیز نقطه‌ای بسیار قابل‌اتکا نیست و همچنان از وضعیت مطلوب دور هستیم چراکه در سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی در قالب برنامه ششم آمده که کشورمان می‌بایست در رتبه نخست منطقه قرار گیرد.
حسینی شاهرودی درباره مشکلات حوزه آی تی نیز توضیح داد: یکی از مشکلات این حوزه تعدد فرماندهی است و امروز هرچند شورای عالی فضای مجازی در کشور وجود دارد اما حوزه های متعددی متولی امر فاوا و آی تی هستند و ما حتی در چند سال گذشته شاهد بوده ایم که این شورا هم نتوانسته همه حوزه های امر آی تی و فاوا را به گونه ای مدیریت کند که از یک سیاست واحد تبعیت کنند و این امر نیز در برنامه ششم توسعه دیده شده تا جایگاه شورای عالی مجازی، اختیارات قانونی و توانمندی های این شورای عالی در حوزه مدیریت فناوری به سامان برسد.
وی افزود: در برنامه ششم توسعه کسب جایگاه برتر منطقه برای کشور در حوزه فناوری در کنار توسعه دولت الکترونیک و شبکه ملی اطلاعات، توسعه فضای مجازی بر اساس نقشه مهندسی فرهنگی کشور تا پنج برابر وضعیت موجود، توسعه شبکه ملی اطلاعات و تامین امنیت آن، تسلط بر دروازه های خروجی و ورودی به آن، پالایش هوشمند فضای مجازی، ساماندهی احراز هویت و تحول در شاخص ترافیکی شبکه به طوری که ۵۰ درصد شبکه باید داخلی باشد تکلیف شده است یعنی امروز ما در بستر خارج از کشور در حال حرکت هستیم و هنوز در داخل به آن توانمندی نرسیدیم که بتوانیم بانک اطلاعاتی لازم را در اختیار کاربران قرار دهیم.
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس با بیان اینکه اف سی پی های داخلی هنوز نتوانسته اند نیاز درون کشور را برطرف کنند، تاکید کرد: ۵۰ درصد نیاز کشور در حوزه اف سی پی می بایست در داخل تامین شود و این امر زیرساخت هایی لازم دارد که دولت باید آن را فراهم کند تا فضا برای ورود حوزه اشتغال کسب و کار، حمایت و بستر سازی از دیگر حوزه ها فراهم شود.
حسینی شاهرودی بیان کرد: بیشتر افراد فعال در حوزه استارتاپ های فناوری، جوان هستند و غالباً نیز سرمایه ای ندارند لذا یا باید به سمت تسهیلات بانکی بروند و یا سرمایه گذاری کنند، اما سوال اساسی اینجاست که چقدر حوزه های سرمایه گذاری با ماموریت های حوزه فناوری آشنا هستند و اهمیت آی تی را درک می کنند؟ ایراد اساسی ما در مقوله سرمایه گذاری این است که سرمایه گذاران ما با این حیطه آشنا نیستند و معمولاً سرمایه گذاری را در ساختمان سازی، عمران و امور ملموس می بینند در حالی که اینگونه نیست.
وی با بیان اینکه اطلاعات سرمایه گذاران از حوزه آی تی اندک است، تاکید کرد: یکی از ماموریت های دولت و حوزه پارک علم و فناوری این است که نشست های مشترک با سرمایه گذران برگزار شود و آنها را راغب کند که در حوزه آی تی نیز جوانان را حمایت کنند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۷۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها

روزی که گذشت شاهد اخبار و رویدادهای متفاوتی در علم و فناوری ایران و جهان بودیم که در این گزارش به مرور آنها می‌پردازیم.

به گزارش ایسنا، از ساخت باتری با آب توسط محققان چینی و شکستن رکورد نزدیکی اتم‌ها تا اوج گرفتن بارش شهابی اِتادَلوی و بررسی زلزله‌های کلانشهرها در یک کنفرانس علمی در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، دنیای علم و فناوری ایران و جهان شاهد اخبار متفاوت و جذابی بود که در ادامه به مرور آنها می‌پردازیم.

اوج بارش شهابی اتادلوی در شامگاه امشب

شامگاه امشب یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت بارش شهابی اتادلوی به اوج بارش خود می‌رسد.

چینی‌ها با «آب» باتری ساختند

دانشمندان چینی می‌گویند باتری آبی آنها تقریباً دو برابر ظرفیت انرژی نسبت به باتری‌های لیتیومی ارائه می‌دهد. این باتری‌های آبی از آب به عنوان حلال برای الکترولیت‌ها استفاده می‌کنند که ایمنی آنها را افزایش می‌دهد.

فیزیکدانان MIT رکورد نزدیکی اتم‌ها را شکستند

نزدیکی اتم‌ها برای شبیه‌سازهای کوانتومی که ابزارهای قدرتمند دانشمندان برای اکتشاف مواد و حالات جدید ماده هستند، بسیار مهم است.

این موجود، جد گاوها و گوزن‌هاست

فسیل یک پستاندار ۶۵ میلیون ساله در شهر کلرادوی اسپرینگز آمریکا یافت شده است که کمی بیش از دو پوند وزن دارد و به گفته دانشمندان، جد همه گاوها، خوک‌ها و گوزن‌هاست.

میدان مغناطیسی زمین ۲۶ میلیون سال ناپدید شده بود

یک مطالعه جدید موضوع شگفت‌انگیزی را کشف کرده است که در آن می‌گوید میدان مغناطیسی زمین ۵۹۰ میلیون سال پیش به مدت ۲۶ میلیون سال ضعیف شده است.

بررسی زلزله‌های کلانشهرها در کنفرانس علمی/زلزله بم در منطقه بدون زلزله ۲ هزارساله رخ داد

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه زمین زیر پای ما در حال تکامل همیشگی است، گفت: در بم زلزله در جایی به وقوع پیوست که ۲ هزار سال زلزله در آن رخ نداده بود؛ از این رو زلزله یک پدیده پیچیده است و نیاز است برای بررسی دوره‌های بازگشت زلزله همه نظرات مورد بررسی قرار گیرد.

اعطای امتیاز ویژه در برنامه‌های اعزام به خارج از کشور به شرکت‌های برتر حاضر در «ایران هلث»

رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی ریاست‌جمهوری گفت: نمایشگاه «ایران هلث» به عنوان بزرگترین رویداد کشور در حوزه تجهیزات پزشکی یکی از محفل‌های مؤثر برای توسعه همکاری‌ها و ایجاد تعاملات بین‌المللی مبتنی بر فناوری‌های حوزه سلامت است.

صفحه نمایش‌های لمسی ضدباکتری می‌شوند

اگر چیزی در دنیا وجود داشته باشد که باید آنتی باکتریال یا ضد باکتری شود، آن صفحه‌ نمایش‌های لمسی عمومی هستند که همه با انگشتان آلوده خود به آنها دست می‌زنند. اکنون کمک به شکل یک پوشش مسی جدید از راه رسیده است.

برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد

محقق ایرانی برای پایش تازگی غذاهای دریایی با فناوری نانو و مواد گیاهی، جوهر هوشمند سبز ساخت.

درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!

هزاران سال است که طب سنتی چینی از صدپاهای سمی برای درمان بیماری‌های کلیوی، صرع و بسیاری از اختلالات دیگر استفاده کرده است.

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که وقتی گرسنه هستید و غذا می‌بینید یا بوی غذا را حس می‌کنید، چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟ گروهی از محققان در مؤسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک متوجه شده‌اند که بدن ما در عرض چند دقیقه چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهد. این یافته‌ها ممکن است راه را برای درمان دیابت نوع ۲ نیز هموار کند.

عکس‌های فضاپیمای «استارلاینر» در آستانه اولین پرواز سرنشین‌دار

فضاپیمای «استارلاینر» برای اولین پرواز سرنشین‌دار در روز ششم مه، به سکوی پرتاب انتقال یافت.

«زلزله» و «جنگ» دو مخاطره مهم جوامع بشری

به اعتقاد عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله امروزه شاخص تاب‌آوری جایگزین میزان تلفات انسانی در بررسی وقوع مخاطرات شده است؛ از این رو دو رخداد «زلزله» و «جنگ» مهمترین مخاطرات جوامع بشری به شمار می‌روند؛ چرا که زلزله بزرگ هائیتی موجب از دست رفتن استقلال این کشور شد.

چگونگی بومی‌سازی فناوری‌ها از طریق اعتبار مالیاتی اپراتورها

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: هزینه‌هایی که اپراتورها باید به‌عنوان مالیات بپردازند، می‌تواند صرف پروژه‌های تحقیق و توسعه برون‌سپاری شده آن شرکت به شرکت‌های دانش‌بنیان شود.

ایجاد مهاجرت گروهی در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف معدنی به دلیل عدم جذب مناسب نیروی انسانی متخصص

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه در حوزه زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی متاسفانه با پدیده مهاجرت گروهی سروکار داریم و این امر ارائه خدمات زمین‌شناسی را در کشور با بحران مواجه خواهد کرد، گفت: ظرفیت اشتغال در این حوزه در کشور بسیار بالا است، ولی اقدامی که برنامه جذب نیروی متخصص را ناکارآمد کرده، عدم جذب مناسب در طی این سال‌ها به‌ویژه در طی برنامه ششم توسعه در کل کشور بوده است.

فیزیک ثابت کرد که «دشمنِ دشمنِ شما واقعاً دوست شماست»

یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه نورث وسترن از فیزیک و نظریه آماری برای تایید نظریه تعادل اجتماعی «فریتز هایدر» استفاده کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بوشهر همه ظرفیت‌های آمایشی توسعه و پیشرفت دانش نوپایه را دارد
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • آیا ساخت شهر فرودگاهی در ایران توجیه پذیر است؟
  • اکوسیستم فناوری کشور زیر سقف «اینوتکس ۲۰۲۴»
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟