Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رييس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان زرند گفت: زلزله‌هاي آذر ماه سال 96 باعث عميق‌تر شدن زخم‌هاي بازار تاريخي زرند و ديگر آثار شاخص در شهرستان زرند شده است.
محمداسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا خواستار تسريع در امر مقاوم سازي بازار زرند شد و افزود: بازارهاي تاريخي به‌عنوان پيشاني تاريخي زرند هستند در صورتي که موضوع مقاوم‌سازي راسته بازهاي سه گانه زرند و بهسازي و بازسازي مغازه‌هاي بازار به تاخير بيفتد ممکن است روزي برسد که حسرت همين اندک داشته‌هاي تاريخي که بر اثر خشم طبيعت محو شده‌اند بر دل شهر بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اسلامي بيان‌کرد: سال گذشته در بازديد دکتر نوبخت از بازار زرند اختصاص مبلغ 10ميليارد ريال براي مقاوم سازي ابنيه تاريخي مورد موافقت قرار گرفت که بعدها اين مبلغ به 5ميليارد ريال کاهش يافت اما هنوز تخصيص لازم صورت نگرفته است.
وي از قلعه ديوو در شعبجره و چهار برج يزدان آباد و برج زرندوييه و قلعه دشتخاک بعنوان شاخص‌ترين آثار تاريخي شهرستان ياد کرد که در اثر بلاياي طبيعي در معرض خطر جدي قرار گرفته‌اند، افزود: بازسازي فوري اين آثار که غالبا در ليست ثبت ملي کشور قرار گرفته اند بعنوان راهکاري جدي است که نياز جدي و اورژانسي به بودجه ملي دارند.
رئيس اداره ميراث فرهنگي زرند با اشاره به چشم‌انداز سال1400 گردشگري در زرند و تبديل شدن به قطب گردشگري جديد در جنوب شرق کشور گفت: اينکه تلاش داريم تا به اين نقطه برسيم و از طرفي نسبت به حفظ و نگهداري و مقاوم سازي آثار اقدامي نشود اصلا جالب نيست.
اسلامي مطرح کرد: اعتبارات دولتي بسيار محدود و کفاف لازم براي اين‌کار را ندارد و بايد يک عزم عمومي براي حفاظت از آثار شکل گيرد که البته در بحث آثاري که ملک خصوصي افراد نيستند نمي‌توان انتظار چنداني براي استحصال اين موضوع داشت، اما در بسياري از اماکن تاريخي مي‌توان با مشارکت بخش خصوصي يا واگذاري به اين حوزه شاهد رونق گردشگري باشيم.
وي خواستار مشارکت ادارات کل بنيادمسکن و ميراث استان براي بازسازي مغازه‌هاي بازار با اعطاي تسهيلات ارزان قيمت شد و بيان کرد: پيشنهاد سال گذشته ما اين بود که دولت با تخصيص تسهيلات ارزان قيمت به مالکان مغازه هاي بازار زرند همچنان که به بازسازي خانه‌ها توجه نموده است در بحث مغازه‌هاي بازار نيز اين تسهيلات پرداخت شود تا با همکاري و نظارت ميراث فرهنگي و بنيادمسکن شاهد بازسازي مغازهاي بازار با نماي واحد و يکسان باشيم که اين امر حتي باعث خواهد شد تا مغازه‌هاي خسارت ديده و غيرمقاوم باعث فشار بر پيکره راسته بازار نشود.
وي گفت: به دستور مديرکل ميراث فرهنگي استان کارگروهي تشکيل شده که در ارتباط با ميزان خسارتهاي وارد شده به اماکن تاريخي شهرستان‌هاي زرند، کرمان و راور در حال بررسي هستند.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۰۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی

مدیرکل میراث فرهنگی همدان گفت: دیواره تاریخی کشف شده در میدان باباطاهر در صورت تایید کارشناسان باستان‌شناسی همدان به جاذبه گردشگری جدید همدان تبدیل می‌شود. - اخبار استانها -

محسن معصوم علیزاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان پیرامون دیواره تاریخی کشف در حین عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر، اظهار‌ داشت: این اکتشاف به هیچ عنوان مانع ادامه روند پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر نخواهد شد بلکه در صورت تایید کارشناسان باستان‌شناسی و محرز شدن دوره و قدمت تاریخی این دیواره، از آن به عنوان جاذبه تاریخی گردشگری در خیابان باباطاهر بهره‌ خواهیم برد.

وی با بیان اینکه مکشوفات و آثار تاریخی هویت شهر همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین به شمار می‌روند، بیان کرد: چنانچه بخواهیم از آثار تاریخی به عنوان مولفه‌های پیشران در توسعه گردشگری یاد کنیم لازم است که برتعداد جاذبه‌های گردشگری افزوده شود بر همین اساس اگر ارزش تاریخی این دیواره در خیابان باباطاهر سندیت پیدا کند قطعا به مجموعه جاذبه‌های گردشگری شهر همدان افزوده خواهد شد.

مدیر‌کل میراث فرهنگی استان همدان تاکید کرد: باید شرایط و امکاناتی فراهم شود که در هم آن جاذبه‌های گردشگری جدید ایجاد شود و اماکن تاریخی کمتر شناخته شده پس احیا و مرمت، به جاذبه گردشگری تبدیل شود.

علیزاده با بیان اینکه با برنامه ریزی‌های انجام شده در حوزه بافت و گذر تاریخی شهر همدان به زودی تحولات قابل توجهی رقم خواهد خورد، عنوان کرد: در همین راستا عملیات پیاده راه‌سازی خیابان باباطاهر به عنوان سومین خیابان و در ادامه پیاده‌راه شدن خیابان‌های منتهی به میدان تاریخی همدان از 10 اردیبهشت ماه امسال با اعتبار 100 میلیارد ریالی شده است.

وی در پایان با اشاره به هزار و 900 اثر تاریخی استان همدان از ضرورت توجه بیشتر به حوزه مستندسازی و ارتباط با جامعه در مرمت و احیای بناهای تاریخی خبر داد و گفت: ارتباط بیشتر با جامعه و انتشارات اخبار برآمده از کاوش‌های میراث فرهنگی ضروری است زیرا تعاملات پیوسته با جامعه و دیگر دستگاه های اجرایی استان بستر توسعه گردشگری و در ادامه توسعه پایدار برای همدان در این زمینه را مهیا می‌کند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • لرزه تردد خودروهای سنگین دوباره روی تن پل تاریخی بابل نشست
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه