Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهرا صدراعظم نوری؛ عضو و رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره معضل دستفروشان و ضرب وشتم برخی از آنها توسط ماموران شهرداری که بار دیگر چند روز گذشته رخ داد، گفت: باید پذیرفت که مسائل و مشکلاتِ متعدد پیچیده کلانشهری همچون تهران را باید با نگاهی اجتماعی و انسانی مورد بررسی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شهری که بیش از 8 میلیون نفر جمعیت ثابت داشته و همچنان مردم از اقصی نقاط کشور به آن مهاجرت کرده و سکنی می‌گزینند، طبیعی است که با مسائل و چالش‌های گوناگون از جمله دستفروشی و بساط گستری روبرو باشیم.

وی افزود: متاسفانه دستفروشی و بساط گستری، از جمله فعالیت‌ها و مشاغل کاذبی بوده که هرچند فاقد مجوزهای لازم و قانونی است، اما با این وجود اما عده‌ای به آن مشغول هستند و از طریق آن ارتزاق و امرار معاش می‌کنند.

نوری در ادامه با طرح این پرسش که در این شرایط چه باید کرد؟ افزود: یا باید چشمانمان را ببندیم و اجازه دهیم، چنین فعالیت‌های غیرقانونی که ضمن ایجاد سد معبر و مزاحمت، مخاطرانی را نیز برای بسیاری از مردم بدنبال دارد، به همین رویه ادامه یابد و یا اینکه با التزام به قوانین و نظام‌های شهری، با تاسی به قانون و مدیریتِ خوب، از هرج و مرج جلوگیری کنیم.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه تردیدی نیست که همه شهروندان علاقمند  هستند در شهری زندگی کنند که نظم در آن برقرار و قانون بر ان حاکم باشد، اظهار داشت: بدیهی است؛ دست فروشی و بساط گستری در سطح شهر، اقدامی قانونی و موجه نیست، اما با این حال  این را نیز نمی‌توان کتمان کرد که همین فعالیت‌ها، بخشی از واقعیتِ اجتماعِ ما است که برخی به واسطه آن امرار معاش می‌کنند.

او ادامه داد: معتقدم باید تلاش کنیم، در حمایت از این عده از مردم، فعالیتِ آنها را که از این طریق ارتزاق می کنند،  قانونمند کنیم. این افراد غالباً کم بضاعت و از اقشار آسیب پذیر جامعه هستند، لذا باید سازوکاری برایشان فراهم کرد که بتوانند علیرغم توان و بنیه مالیِ ضعیفشان، دچار مشکلات معیشتی نشده و بتوانند از طریق این فعالیت‌ها، درآمدی داشته باشند. 

وی در مورد نوع برخورد ماموران شهرداری با این افراد، ضمن تقبیح برخوردهای تند، زننده، دور از شان انسانی و خارج از احترام، گفت: تردیدی نیست که اگر کارِ خلاف، بزه یا فعالیت و عمل غیرقانونی صورت بگیرد، تنها باید از طریق مراجع ذیصلاح و به واسطه الزامات موجود، برخورد قانونی صورت گیرد و از حرکت و رفتارهای غیرقانونی پرهیز کنیم.

عضو شورای شهر تهران افزود: برای جلوگیری از رفتارهای زننده انگشت شماری از ماموران، لازم است در صورت مشاهده، به جد برخورد و از ادامه فعالیت چنین نفراتی جلوگیری شود. افرادی که مبادرت به ضرب و شتم می‌کنند، در واقع با رفتارهای غیراخلاقی و غیرقانونی می‌خوانند یک کار قانونی انجام بدهند که اصلا قابل قبول نیست.

او اظهار داشت: معتقدم باید در انتخاب افراد درست عمل کنیم. باید توجه و دقت داشته باشیم نفراتی را که برای این نوع مشاغل انتخاب می‌کنیم، افرادی صبور و باسعه صدر بوده تا با تدبیر و آرامش با مردم برخورد و از برخوردهای تند و زننده خودداری کنند.

نوری گفت: از طرفی از آنجا که بسیاری از این ماموران در استخدامِ بخش خصوصی و غالباً عوامل پیمانکاران هستند، در صورتی که گزارشی مبنی بر چنین برخوردهای زننده و دور از شان انسانی واصل شد، ضروریست که با بهره گیری از اقدامات و اختیارات قانونی، ضمن تذکر به پیمانکاران و کسر از قراردادهایشان، در صورت تکرار، حتی خلع ید شوند و تمدید قرار داد همکاری صورت نگیرد.

او ادامه داد: در شهر تهران، موضوع برخورد با دستفروشی و بساط گستری، در بخش ساماندهی مناطق مختلف و یا از طریق بخش سد معبر که ذیل معاونت خدمات شهری است، پیگیری می‌شود، اما در این بین بعضاً مشاهده شده است که با وجود تذکرات متعدد و درخواست های محترمانه و حتی راهنمایی دستفروشان به محلهای مشخص و " روز بازارها"، متاسفانه این افراد توجهی نداشته و همچنان ترجیحشان این بوده که در هر محل و مکانی که خودشان دوست داشته و تمایل دارند، کار کنند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۳۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در استان به صورت استانی انجام می‌شود و نیاز به سیر مراحل صدور مجوز از مرکز نیست، گفت: این مجوز را می‌توان در استان سریع، شفاف و روشن صادر کرد به این دلیل که با بروکراسی اداری کارها پیچیده و با حذف آن، زمان گرفتن مجوز کمتر می‌شود.

محمد کرمی روز پنجشنبه در جریان دومین روز از سفر خود به منطقه سیستان در جلسه با جمعی از مدیران استانی و شهرستانی اظهار کرد: در سیستان و بلوچستان همه شرایط فراهم است و تمامی دستگاه‌ها پای کار آمده‌اند تا از ذخایر بی‌نظیر استان استفاده شود.

وی بیان کرد: مجموعه صنعت و معدن باید پای کار باشد تا کارخانه‌های فرآوری به سرعت شکل گیرد همچنین در مورد کارخانه سیمان اکنون نیاز داخلی نداریم بلکه باید تلاش خود را برای صادرات سیمان به کشورهای آفریقایی و پاکستان که مواد اولیه برای سیمان ندارند و از ایران درخواست داشته‌اند، انجام دهیم.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه باید تعامل با کشورها انجام شود ،تصریح کرد: می‌توان در مقابل از این کشورها آلومینیوم گرفت و در استان فرآوری کرد، با توجه به اینکه مردم استان سرمایه زیادی دارند می‌توان از ظرفیت خود مردم برای کمک به اقتصاد منطقه استفاده کرد.

وی گفت: همکاری ایران با کشورهای همسایه و برعکس باید در یک چرخه مثبت باشد تا موفقیت متقابل را ممکن سازد چون همه این کشورها مکمل یکدیگر هستند و باید از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنند.

کرمی به ارتباط ایران با افغانستان اشاره کرد و افزود: افغانستان درخواست کرده با کارخانه‌های فرآوری ایران به صورت مشترک سرمایه گذاری کند و از آن طرف بخشی از استخراج معادنشان را به این طرف بیاورند و از این طریق می‌توانند از معادنشان استفاده کنند.

وی بیان کرد: اگر اقتصاد افغانستان را درست کنیم قطعا اقتصاد ایران نیز بهره می‌برد از آن طرف نیاز نیست افغانستانی ها را از ایران خارج کنیم.

رییس شورای برنامه ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان اقتصاد دریا را مهم دانست و گفت: با استفاده از ظرفیت دریا می‌توان تولید ثروت کرد چرا که اکنون در سواحل انواع و اقسام موجوداتی وجود دارد که در صنعت، داروسازی و خوراک می‌توان از آن‌ها بهره برد.

وی خاطرنشان کرد: چند هزار نفر در باغ‌های موزی که در سیستان و بلوچستان شروع بکار کرده مشغول شدند چرا که اکنون حدود ۶۰۰ میلیون دلار موز وارد می‌کنیم که با توجه به ظرفیت استان می‌توانیم صادر کننده باشیم، در گذشته ۲۰ تا ۳۰ تن موز برداشت می‌کردیم که اکنون این رقم به ۷۰ تن رسیده است.

کرمی ادامه داد: نخلستان‌هایی که در حال حاضر در سیستان و بلوچستان ساخته شده باید توسعه یابد همچنین در حوزه ساخت طلا نیز می‌توان اقداماتی انجام داد تا این استان مرکز بین المللی آب طلای منطقه شرق شود.

وی با اشاره به اینکه در گذشته کارگاه‌های ساخت طلا در سیستان و بلوچستان داشته‌ایم، عنوان کرد: با توجه به اینکه مردم افغانستان و پاکستان به طلا علاقه دارند، می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: اگر اقتصاد منطقه ای درست شود قطعا در آنجا شهر شکل خواهد گرفت بنابراین نباید به دنبال ساخت شهر باشیم چرا که پس از آبادانی یک منطقه و شکل گرفتن اقتصاد در آنجا مردم به این مناطق خواهند رفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • الکترونیک محور شدن مجوزها به معنی افزایش شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی کشور است
  • شفافیت ۱۰۰ درصدی تمامی معاملات مسکن از طریق سامانه خودنویس اجرایی شد
  • ضرورت ساماندهی تور‌های بدون مجوز برای جلوگیری از ناهنجاری‌های اجتماعی
  • تولید خودروهای برقی گامی برای کاهش آلودگی‌هوا است
  • فعالیت ٦١ دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در کردستان
  • صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود
  • وضعیت بلاتکلیف بیمارستان مهرگان مشهد
  • بازدید رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور از دادگستری سیریک
  • هشدار پلیس فتا نسبت به افزایش فعالیت مجرمان سایبری در تعطیلات
  • پرداخت ١٠٠ برابر نرخ انرژی، جریمه استخراج غیرمجاز رمزارز