Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@04:42:22 GMT

تیلاپیا بزرگترین مهاجم برای گونه های آبزی بومی

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۷۵۰۱۱

تیلاپیا بزرگترین مهاجم برای گونه های آبزی بومی

کرج- ایرنا- رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست استان البرز گفت که ماهی تیلاپیا بزرگترین مهاجم و خطر برای گونه های آبزی بومی کشورمان شناخته شده است.

مهدی مصطفوی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ماهی تیلاپیا چند سالی است از طریق واردات به لحاظ ارزان تر بودن جای خود را سر سفره های مردم بازکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: یکی از خصوصیات بارز این ماهی سازگاری با هرنوع شرایط آب و هوایی و محیطی است به طوریکه می‌تواند دامنه‌ای از تغییرات شرایط محیط از جمله شوری آب، تغییر دما و … را تحمل کند، و درآب‌های خیلی آلوده یا آب‌هایی که اکسیژن کمی دارند دوام بیاورد.
مصطفوی گفت: درکشور چین این ماهی را حتی در فاضلاب هم پرورش می‌دهند و این‌ها واقعیت‌هایی است که این گونه دارد اما همین ویژگی‌هایی که باعث شده این گونه برای پرورش، مناسب باشد می‌تواند از بعد دیگری برای محیط زیست ایجاد مشکل کند.
مصطفوی افزود: این ماهی که نرمش اکولوژیکی بالایی دارد و می‌تواند تمام آب‌های کشور را از حوزه دریای خزر در شمال کشور تا تالاب‌ها و رودخانه‌ها را در جنوب کشور به اشغال خودش در بیاورد و شاید تنها جایی که نتواند دوام بیاورد خلیج فارس است و آن هم به دلیل شوری زیادی که آب خلیج فارس دارد ولی در تمام آب‌های دیگر ما می‌تواند دوام بیاورد.
وی بیان داشت: این شرایط پذیری و سازگاری بالای این گونه ماهی باعث تولید آسان و ارزان و مقرون به صرفه بودن آن برای تولیدکننده و مصرف کننده شده که در صورتیکه به آب های کشور راه یابد می تواند به راحتی جایگزین گونه های بومی شود.
رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست البرز ادامه داد: برای همین تمام استان ها به خصوص استان البرز دائما در حال رصد مراکز پرورش ماهی زنده هستند تا اقدام به پرورش اینگونه ماهی نکنند زیرا هر لحظه احتمال ورود آن به آب های جاری استان هست و با ورود این گونه باید باگونه های بومی استان
خداحافظی بکنیم .
وی گفت: درصورتیکه این گونه به آب های جاری استان راه یابد می تواند تخمک های سایر گونه ها را بخورد و شرایط مختلف دمایی و غذایی را تحمل کرده و خودش را به راحتی جایگزین کند.
مصطفوی افزود: یکی از علل اشتیاق مردم برای مصرف ماهی داشتن امگا 3 بوده و این در حالی است که ماهی تیلاپیا به خاطر داشتن امگا 6 بیشتری که نسبت به امگا 3 دارد، ازدیاد مصرف آن برای سلامتی هم ممکن است مضر باشد.
وی اضافه کرد: بسیاری از کشورهای دنیا این گونه را جزو گونه های اصلی مهاجم خودشان محسوب کرده اند و مردم ما می توانند به راحتی با عدم مصرف اینگونه بازار تولید آن را متوقف کنند.
وی با بیان اینکه هنوز این گونه ماهی از کشور چین به صورت صیدشده و مرده وارد کشور می شود، گفت: تیلاپیا ازسوی بسیاری از کشورها به عنوان خطرناک ترین گونه مهاجم برای گونه های بومی آب های کشورشان معرفی شده است.
6156/ 6155 خبرنگار: نوشین طهماسبی**انتشاردهنده: محمد عزیزپور

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۵۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشوری در تولید آرتمیا

لطفی مدیرکل شیلات آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه این استان رتبه نخست کشوری را در تولید آرتمیا دارد، گفت: آرتمیا موجود آبزی بوده، که یکی از محصولات پرفروش در بازار‌های جهانی است و در ۲۰۰ هکتار از زمین‌های شور استان پرورش می‌یابد.

وی اضافه کرد: این محصول به مبلغ ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار فروش می‌رسد.

به گفته لطفی، برای آبزی‌پروری در مقیاس‌های بزرگ، ماهیان ارزشمند صادراتی مانند میگو و ماهیان خاویاری حتی بخشی از ماهیان زینتی از آرتمیا به عنوان تغذیه استفاده می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • ساخت شهرک شیلات در شهر غیرساحلی ایران
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشوری در تولید آرتمیا
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم
  • شکست نفت در فرار از بزرگترین کاهش هفتگی ۳ ماه گذشته
  • یک‌ماه تا افتتاح بزرگترین کارخانه سرب و روی کشور
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیّریه روستایی کشور