Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@16:02:31 GMT

سه محور در دفاع از لایحه بودجه 97- علی اکرمی*

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۷۹۷۵۷

سه محور در دفاع از لایحه بودجه 97- علی اکرمی*

تهران-ایرنا- از روزی که لایحه بودجه سال 97 کشور توسط ریاست‌جمهوری برای بررسی به مجلس تقدیم شد؛ موضع گیری های فراوانی پیرامون آن انجام گرفته و متاسفانه کمتر توسط اقتصاددانان و مدیران اجرایی نقد یا تحلیلی پیرامون بودجه عرضه شده است و غالب نقدهای پخش شده شخصی و احساسی است.

حسب برداشت شخصی ام سه ویژگی مهمی که در شبکه های اجتماعی مورد نقد قرار گرفته را در بودجه امسال مثبت و قابل دفاع می بینم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


**تغییر سرفصل بودجه نهادها و موسسات خاص تبلیغی
یکسال پیش در جلسه ای به دعوت احمد توکلی، نماینده سابق مجلس و اقتصاددان، پرسیدم آیا شما در زمانی که در کمیسیون تلفیق مجلس فعالیت داشتید؛ در مورد مصارف بودجه ای موسسات ذیل جدول 17 اطلاعات و یا گزارشی دارید؟ آیا می دانید فلان موسسه ادبی با بودجه میلیاردی دریافتی از دولت چند بیت شعر تولید می کند و موسسه فرهنگی دیگر با دهها میلیارد بودجه چند فیلم؟ آیا برآوردی دارید که هرکدام از موسسات مذهبی و آموزشی طلاب با بودجه دریافتی چند روحانی را آموزش خواهند داد؟
پاسخ رئیس هیات مدیره 'دیدبان شفافیت و عدالت' به این پرسش ها منفی بود و توجیه شان هم این بود که هرکدام از این موسسات به یکی از بزرگان وابسته اند و مجلس تمایلی به ورود و چالش با آنان را ندارد.
اما بودجه نویسی امسال با نظارت محور کردن این موسسات امکان نقد و بررسی آن را برای تمام شهروندان تسهیل کرده است.

**عوارض خروج از کشور
در سرفصل مربوط به افزایش عوارض خروجی از کشور که این روزها سوژه انتقاد سلبریتی ها(افرادی که طرفداران زیادی در فضای مجازی دارند) نیز شده؛ مقایسه های متعددی میان عوارض خروج از کشورهای اروپایی با ایران صورت گرفت که متاسفانه ناقص و یکطرفه بود.
شاید عوارض خروجی در بسیاری از کشورها نسبت به ایران کمتر باشد؛ اما یقینا ورود بار و کالا همراه مسافر نیز در تمام این کشورها از ایران بسیار کمتر است.
عادت دیرینه ایرانی ها به خرید سوغاتی از سفر باعث شده تا هرکدام از 9 میلیون مسافری که در سال به خارج از کشور سفر می کنند؛ در بازگشت مقادیر زیادی سوغاتی بدون پرداخت حتی یک ریال عوارض وارد کشور کنند.
در واقع، دولت با افزایش عوارض خروجی عملا حقوق گمرکی را به صورت علی الراس از مسافران اخذ می نماید و از این منظر، افزایش آن منطقی به نظر می رسد.

**فاصله از بودجه نفتی
بودجه سال 97 یک گام از بودجه نفتی به سمت بودجه مالیاتی پیش رفته است.
افزایش دریافت عوارض و مالیات ها شاید در نگاه عوامانه تلخ تر باشد؛ اما یقینا از نفت فروشی به توسعه و دموکراسی نزدیک تر است.
حکومت های نفت فروش به ازای هر دلار درآمد نفتی یک گام از دموکراسی فاصله می گیرند و در مقابل هرچه درآمدهای دولت بیشتر به مالیات و عوارض دریافتی متکی شود؛ خواسته و ناخواسته به پاسخگویی و مردم محوری نزدیکتر خواهد شد.
----------------------------------------
*روزنامه نگار و فعال سیاسی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۹۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور اعلام شد +جدول

طبق اعلام یکی از مدیران آزادراه‌های کشور و براساس جدید‌ترین جداول ارائه شده پرداخت عوارض در سکو‌های پرداخت اینترنتی آزادراه‌ها با افزایش ۳۰ درصدی روبرو شده است.

به گزارش انتخاب؛ طبق قانون هرساله با توجه افزایش هزینه‌های نگهداشت آزاد راه‌ها و با توجه به آنکه باید بازگشت سرمایه‌های پیمانکاران انجام شود هرساله با دستور وزیر راه وشهرسازی و طبق تصویب آن در شورای عالی نرخ عوارض آزاد راه‌های کشور افزایش می‌یابد که پیش از این خیرالله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل ونقل کشور گفته بود در صورت افزایش نرخ عوارض آزاد راه‌ها به طور قطع سطح کیفیت سرویس بهتر خواهد شد؛ همچنین تعدادی از سازمان‌های بازرسی هم پیگیر الکترونیکی شدن عوارضی‌ها بودند به همین دلیل ابلاغ کردیم که تمام آزادراه‌ها باید عوارضی الکترونیکی داشته باشند، در غیر این صورت با آن‌ها برخورد و پیگیری حقوقی انجام می‌دهیم.

 

خادمی با بیان اینکه بسیاری از پیمانکاران به دلیل عدم بازگشت سرمایه انگیزه‌ای برای ورود و سرمایه گذاری در پروژه‌های جدید را ندارند چراکه با افزایش نرخ جدید آزادراه‌ها موافقت نشده بود گفت: بسیاری از آزاد راه‌ها پس از ساخت نیاز به نگهداری دارند که هزینه‌های نگهداری از آن‌ها باید از طریق عوارض بازگردد.

براساس این گزارش روز گذشته یکی از مدیران آزاد راه از افزایش ۳۰درصدی نرخ عوارض خبر داد و گفت: این افزایش آزادراه‌ها بنا بر قانون و بندی که در آیین نامه وجود داشت انجام شده است.

وی افزود: طبق این آیین نامه سالانه باید افزایش نرخ عوارض به داشته باشیم که طبق روال هر سال این کار انجام شده است.

گفتنی است: یکی از اقدامات و دلایل اصلی برای افزایش کیفیت آزاد راه‌ها افزایش نرخ عوارض آزاد راه‌ها است که خود نقش اصلی در نگهداشت آزاد راه‌ها دارد.

یکی از دلایلی که آزاد راه‌های ما کیفیت مناسب ندارد به علت آن است عوارض آن کم است چراکه شرکت آزاد راه‌ها و سرمایه گذار اعلام می‌کند که سقف پانزده درصد از عوارض برای نگه داری از آزاد راه‌ها انجام میشود و زمانی که بازگشت سرمایه‌ای برای پیمانکاران و سرمایه گذاران آزاد راه وجود نداشته باشد امکان حضور آن‌ها در پروژه‌ها وجود ندارد.

مبالغ به ریال است:

   

دیگر خبرها

  • اقرار مقام ارشد نظامی انگلیس به ضعف دفاعی این کشور در برابر حملات موشکی
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور اعلام شد +جدول
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌ های کشور
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور
  • «شویگو» دستور افزایش تولید تسلیحات در روسیه را صادر کرد
  • شفاف سازی بودجه محقق شد؟
  • افزایش ۳۰ درصدی نرخ عوارض آزادراه‌های کشور | نرخ جدید عوارض آزادراه ها را ببینید
  • نرخ عوارض آزادراه‌های کشور ۳۰ درصد افزایش یافت
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳