Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس– شهین مردانی: آغاز سال تحصیلی برای بسیاری از دانش‌آموزان خوشایند است و بعد از حدود سه ماه تعطیلی، اکثریت آنها برای بازگشایی مدارس روزشماری می‌کنند و با آغوش باز از اول مهر ماه استقبال می‌کنند اما همین که مدارس شروع می‌شود خوشحالی دانش‌آموزان به علت حجم فراوان تکالیف آنها در خانه به یک دغدغه مهم برای خود آنها و خانواده‌هایشان تبدیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشق شب برای مرور آنچه که دانش‌‌‌آموزان در مدرسه یاد گرفته‌اند لازم است اما اگر همین تکلیف در خانه از حدّی فراتر رود، نه تنها روزهای مدرسه را برای دانش‌آموزان سخت می‌کند بلکه خانواده‌ها را نیز در فشار قرار می‌دهد.

حجم سنگین تکالیف در خانه حتی ممکن است، موجب استرس فراوان دانش‌آموزان شده و به شب‌بیداری منجر شود و در نهایت بسیاری از مشکلات روحی، روانی و جسمی را در کودکان پدید آورد.

در همین راستا به بررسی وضعیت «مشق شب» کشورهای مختلف در گزارش‌های متعدد خواهیم پرداخت؛ به عنوان اولین کشور، به بررسی مشق شب دانش‌آموزان ابتدایی کشور آمریکا می‌پردازیم و بررسی می‌کنیم که آنها بعد از ساعت مدرسه چقدر مشق شب انجام می‌دهند. 

* مشق شب دانش‌آموزان آمریکایی کمتر از 2 ساعت

طبق برآوردهای محققان یک مؤسسه، دانش‌آموزان آمریکا نسبت به مشق شب با نوعی حساسیت روبه‌رو هستند که این موضوع موجب می‌شود آنچه که آنها باید در خانه انجام دهند، نهایتاً دو ساعت بیشتر به طول نینجامد.

* اعتراض والدین آمریکایی به میزان مشق شب فرزندانشان

با وجود اینکه محققان می‌گویند میزان تکالیفی که معلمان برای دانش‌آموزان آمریکایی در نظر گرفته‌اند، بسیار مناسب و حتی پایین‌تر از حد معمول است، اما والدین به این موضوع معترض هستند و باور دارند با توجه به اینکه فرزندان آنها در تمام ساعت‌های مدرسه فعال و در حال آموزش هستند و تمام اوقات خود را به پیاده کردن آنچه که یاد گرفته‌اند می‌پردازند، مشق شب می‌تواند سلامتی آنها را به خطر بیندازد و علاوه بر این، موجب ایجاد احساس منفی در آنها نسبت به مدرسه و آموزش سواد شود.

* ۱۰ دقیقه مشق شب استاندارد آموزش و پرورش آمریکا

سازمان آموزش و پرورش آمریکا باور دارد، تنها ۱۰ دقیقه مشق شب برای دانش‌آموزان پایه ابتدایی کافی است و حتماً باید تغییراتی در میزان تکالیف در خانه آنها صورت گیرد تا دو ساعت مشق شب مدنظر معلمان به 10 دقیقه استاندارد تقلیل یابد. 

* تکالیفی بیشتر از حد استاندارد

نتیجه یک بررسی که در مجله “Journal of Family Therapy” منتشر شده و به پرسش و پاسخ از 1100 دانش‌آموز آمریکایی پرداخته است، ثابت می‌کند، بچه‌های ابتدایی در بعضی از مدارس حدود نیم ساعت تکلیف در خانه داشتند که این میزان سه برابر فراتر از حد استاندارد اعلام شده توسط آموزش و پرورش این کشور است.

* مشق شب و آسیب جدی به سلامت دانش‌آموزان

کارشناسان بهداشتی آمریکا با پرسش و پاسخ از ۲ هزار دانش‌آموز و والدین آنها دریافتند، مشق شب علاوه بر اینکه سلامت دانش‌آموز را با وارد شدن استرس تهدید می‌کند، می‌تواند موجب بروز مشکلات فراوانی در خانواده‌ها نیز شود؛ به خصوص وقتی سطح سواد خانواده پایین است و از پس راهنمایی به فرزندشان برای انجام تکالیف در خانه برنمی‌آیند. 

* مشق شب با استرس‌تر از امتحان

والدین آمریکایی با اعتراض به اینکه هر معلمی هر مقدار که مایل است تکلیف مدرسه می‌دهد و ممکن است این میزان به حتی 3 ساعت در روز هم برسد می‌گویند: «تکالیفی در خانه علت اصلی گسترش استرس دانش‌آموز ابتدایی در فراری شدن آنها از مدرسه است؛ آنها از مشق شب بیشتر از امتحانات می‌ترسند».

کارشناسان آموزش و پرورش آمریکا نیز می‌گویند مشق شب زیاد می‌تواند موجب استرس و بیماری‌های جسمی جدی شود.

به گفته روانشناسان سازمان پژوهش آمریکا، استرس در دانش‌آموزان می‌تواند منجر به افسردگی و بیماری‌های شدید روانی شود. 

انتهای پیام/


http://fna.ir/a2qcx0








اخبار مرتبط

مشقت انجام «مشق شب» دانش‌آموزان بیشتر بر دوش والدین آنهاست96/09/23 – 11:00«مشق شب» زیاد خلاف استانداردهای آموزشی است/ لزوم ارائه تکلیف به دانش‌آموز بر اساس استعداد96/09/22 – 00:02اثرات نامطلوب تبدیل شدن مشق شب به تنبیه/ کتب‌ کمک آموزشی بلای جان نظام آموزشی شده است96/09/21 – 14:01تراکم بالای کلاس‌ها یکی از عوامل مشق شب زیاد است/ خرید کتاب‌های کمک درسی در مقطع ابتدایی ممنوع است96/09/19 – 12:17«مشق» زیاد موجب دلزدگی دانش‌آموزان از درس شده است96/09/20 – 14:40مشقتی به نام مشق شب/ تکالیف سنگینی که کودکان را دلزده می‌کند96/09/19 – 11:37


نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۸۹۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم

سلمان محمدی، مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در نشست خبری هفته بزرگداشت مقام معلم در کرمانشاه، با بیان اینکه بیش از ۲۰ برنامه مختلف فرهنگی، ورزشی و... برای برگزاری در هفته معلم در استان تدارک دیده شده، گفت : می‌خواهیم فضای شهر و استان در این هفته به‌گونه‌ای باشد که معلم‌ها تکریم شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه ارتقای مقام و منزلت معلم را در برنامه استان داریم، ادامه داد: هفته معلم فرصتی است که بیشتر قدردان معلم‌ها باشیم، وگرنه در همه روز‌های سال باید معلم‌ها را تکریم کنیم.

وی گفت: برگزاری ویژه برنامه سپاس معلم، اعزام معلمان نمونه برای دیدار با مقام معظم رهبری، تجلیل از معلمان نمونه استان، دیدار و سرکشی از پیشکسوتان فرهنگی و ... از برنامه‌های در نظر گرفته شده برای هفته معلم در کرمانشاه است.

محمدی در ادامه با اشاره به اهتمام دستگاه تعلیم و تربیت برای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت: هم اکنون نقشه راه این سند تهیه شده و الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مشخص شده است.

 وی با بیان اینکه قرار شده الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین در یک برنامه سه ساله در همه مدارس پیاده شود، گفت: مهر ماه امسال این الگو در ۲۰ درصد مدارس دولتی اجرا خواهد شد و در سال تحصیلی بعد ۴۰ درصد و سال بعد از آن هم ۴۰ درصد دیگر مدارس زیر پوشش این طرح خواهند رفت.

وی ادامه داد: مهر ماه امسال همچنین قرار شده ۵۰ درصد مدارس غیر دولتی و خاص هم بر اساس الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اداره شوند.

محمدی سپس با اشاره به فعال شدن قرارگاه عدالت آموزشی و نصیب آموزشی برابر با نگاه محرومیت زدایی در مجموعه آموزش و پرورش استان، گفت: از جمله اقداماتی که از قبل فعال شدن این قرارگاه در استان انجام شده می‌توان به تجهیز مدارس به امکانات ورزشی، تجهیز ۳۰ میلیارد تومانی هنرستان‌های مناطق محروم، برنامه‌ریزی برای جمع آوری مدارس کانکسی با بیش از ۱۰ دانش‌آموز و ... اشاره کرد.

وی تقویت مدارس دولتی را یکی از مهمترین اولویت‌های استان در سال تحصیلی جدید عنوان کرد و افزود: در تلاش هستیم تا مدارس دولتی را به لحاظ فضا، تجهیزات، نیروی انسانی و ... تقویت کنیم. در این راستا می‌خواهیم معلم‌های برتر استان نیمی از موظفی خود را در مدارس دولتی تدریس کنند تا همه دانش آموزان فرصت برخورداری از معلم‌های برتر را داشته باشند.

محمدی با اشاره به برنامه‌ریزی برای بالا بردن معدل امتحانات نهایی دانش آموزان استان، گفت: سال گذشته رشد حدود سه پله‌ای معدل دانش آموزان در امتحانات نهایی را در استان شاهد بودیم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم ظرف امسال و سال بعد حداقل دو نمره به معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان استان اضافه شود.

وی ادامه داد: در تلاشیم با افزایش کیفیت آموزش و نیز برگزاری امتحانات شبه نهایی، کیفیت آموزش را ارتقا داده و معدل دانش آموزان استان را بالا ببریم.

محمدی اشاره‌ای هم به برنامه توزیع توازن رشته‌ای داشت و گفت: در تلاشیم دانش‌آموزان متوسطه دوم را به سمت تحصیل در رشته‌های فنی و حرفه ای، کار دانش، ریاضی و انسانی ببریم.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به روند ترمیم معدل داوطلبان آزمون سراسری داشت و گفت: داوطلبان متقاضی ترمیم معدل شامل دانش آموزان سال گذشته و بزرگسال و پشت کنکوری‌ها با مراجعه به سامانه آموزش و پرورش می‌توانند در جهت ارتقاء معدل دروسی که می‌واهند، اقدام کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تاثیرگذاری معدل در قبولی دانش‌آموزان استان در آزمون سراسری، گفت: با توجه به تاثیرگذاری بالای معدل امتحانات نهایی در پذیرش داوطلبان در آزمون سراسری از امسال همه امتحانات پایه دهم، یازدهم و دوازدهم به صورت نهایی برگزار می‌شود.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به استخدامی‌های جدید آموزش و پرورش در استان داشت و گفت: سال گذشته ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان شده و امسال هم بنا داریم بیش از ۱۵۰۰ نفر دیگر را جذب کنیم.

محمدی در ادامه اشاره‌ای هم به آغاز اجرای پروژه مهر از بهمن ماه سال گذشته در آموزش و پرورش استان داشت و گفت: هدف از اجرای این پروژه این است که شرایط را به‌گونه‌ای مهیا کنیم که اول مهر هیچ مدرسه‌ای در استان بدون معلم و هیچ معلمی بدون کلاس نباشد

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
  • جذب استعداد درخشان در دانشگاه فرهنگیان
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • بعضی معلمان استان نذر خدمت انجام می‌دهند
  • نواخته شدن زنگ سپاس از معلم در کردستان
  • تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند