Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-27@05:40:18 GMT

آینده قدس در گرو خیزش مردم منطقه

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۹۰۲۹۷

آینده قدس در گرو خیزش مردم منطقه

چرا ترامپ در شرایط کنونی در خصوص انتقال سفارت آمریکا به قدس و به تبع آن به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل تصمیم گرفت؟

اتفاقاتی که در منطقه در حال شکل‌گیری است و مسائلی که پس از حوادث سوریه و عراق رخ داده همه زمینه‌ساز اقدامات بازیگران عرصه بین‌المللی در حوزه خاورمیانه است. اوضاع کشورهای مسلمان در غرب آسیا به صورتی شکل گرفته و پیش می‌رود که زمینه اقداماتی مانند تصمیم ترامپ در اعلام انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس را فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبیعتا از وضعیت موجود، یعنی تفرقه میان کشورهای اسلامی، کسانی سود می‌برند که از قبل نقشه‌هایی برای خاورمیانه طراحی کرده و مترصد فرصتی برای اجرای آن نقشه‌ها بودند. در واقع، جمهوریخواهان و ترامپ پس از اتفاقات و تحولات منطقه فرصت را مغتنم شمردند تا پس از 20 سال از تصویب کنگره آمریکا، اهدافی را که برای آن برنامه‌ریزی کرده بودند محقق سازند.

این تصمیم چه تبعاتی در منطقه خواهد داشت؟

رفتار ترامپ برای اجرایی کردن اقداماتش پیامدهایی مختلف در منطقه به وجود خواهد آورد که هم می‌تواند جنبه مثبت داشته باشد و هم منفی. عادی‌سازی و جا انداختن این موضوع در میان کشورهای مختلف دنیا برای تغییر مکان سفارت، نیاز به یک پیش‌قراولی داشت تا برای نخستین بار دست به این اقدام بزند. آمریکا حاضر به انجام این کار شد و با طرح آن، زمینه را برای پیوستن تدریجی کشورهای دیگر در یک فرآیند بلندمدت فراهم کرد. این امر، بعد منفی تصمیم ترامپ است. اما جنبه دیگر، به وضعیت کشورهای منطقه برمی‌گردد. سال‌ها بود که مسأله فلسطین در عرصه رسانه‌ای و افکار عمومی فراموش شده بود و فضا به سوی مسائلی دیگر از جمله اختلافات بین کشورهای مسلمان پیش می‌رفت. این اقدام ترامپ زمینه‌هایی برای همگرایی میان برخی سیاست‌های کشورهای منطقه فراهم کرد بویژه میان کشورهایی که زمینه سرسپردگی کمتری نسبت به ایالات متحده دارند در همین کنفرانس سازمان همکاری‌های اسلامی شاهد چنین موضوعی بودیم. بر این اساس، فضا برای طرح مساله فلسطین در صدر اخبار جهان فراهم شد. اگر این امر تداوم یابد زمینه‌ساز اقدامات بعدی علیه رژیم صهیونیستی خواهد بود.

برخی از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس درصدد ایجاد رابطه با رژیم صهیونیستی بودند. آیا تصمیم ترامپ سبب می‌شود که آنها برای وجهه داخلی خود هم که شده از ارتباط با اسرائیل صرف نظر کنند؟

کشورهای حاشیه خلیج‌فارس مدت‌ها بود که برای عادی‌سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی، اقداماتی را به صورت مخفیانه انجام می‌دادند و برخی نیز حتی به ایجاد روابط اقتصادی با این رژیم دست زده بودند. اما اوضاع منطقه و جبهه‌بندی‌های موجود بویژه با رهبری عربستان سعودی، این تصور را نزد آنها که معمولا فاقد مشروعیت مردمی هستند به‌وجود آورده که با نزدیک شدن با لابی صهیونیستی در آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌توانند زمینه مشروعیت بیرونی برای خود فراهم کنند. به عنوان مثال، کشوری مانند بحرین نیاز به حمایت‌های آمریکا دارد. بر این اساس به نظر می‌رسد اقدامات این کشورها در راستای اهداف نظام سلطه است،گرچه گاهی با ملاحظات خاصی همراه است.

با توجه به تحولات اخیر پیش‌بینی شما از آینده قدس و فلسطین چیست؟

برای قدس و فلسطین می‌توان آینده‌های مختلفی متصور بود. اگر کشورهای اسلامی و مسلمانان بتوانند بر مشکلات و مسائل‌ خود فائق شوند، طبیعتا زمینه اقدام بزرگی را فراهم خواهند کرد. اگر این‌گونه نباشد و از این فرصت که به یک خیزش عمومی در منطقه بدل شده استفاده نشود، متاسفانه شاهد دور دیگری از مسائل ناگواری خواهیم بود که برای فلسطین رخ داده است. آنچه می‌تواند آینده موفق قدس را رقم بزند، خیزش عمومی مردم منطقه است که نخست از توطئه صهیونیست‌ها آگاه شوند و در مرحله بعد این آگاهی را سرلوحه حرکت علیه رژیم صهیونیستی و محدود کردن این رژیم قرار دهند تا در نهایت به سمت نابودی این رژیم پیش روند. این امر نیاز به یک اقدام سیاسی دسته جمعی و خیزش عمومی دارد که به نظر نمی‌رسد در آینده کوتاه مدت رخ دهد، اما در میان مدت و بلندمدت می‌توان افق‌های روشنی برای آن ترسیم کرد.

کمیل انتظاری

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۰۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران / عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا

جهانگیری گفت: چرا هنرمند ما امروز مایوس است؟ رتبه‌های اول کنکور دارند از ایران می‌روند! الان دارند می‌گویند که پرستار، پزشک، کارگر فنی از ایران می‌روند، خب نباید بگذاریم اینها بروند! این افراد را اینجا مایوس کرده‌ایم.   اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، در گفت‌وگو با سالنامه «اعتماد» گریزی به دوره مدیریت خود در دولت گذشته زده و شرایط این روزهای ایران را هم بررسی‌ کرده است.   در ادامه بخش‌هایی از این گفت‌وگو را می‌خوانید؛   * دولتی که نتواند حقوق کارمندش را خودش تامین کند، یا نتواند پول آب و برقش را تامین کند، استقلالش کجاست؟   * مجلس در اموری که نباید دخالت کند، دخالت می‌کند. این آشفتگی‌ها باید برطرف شود، الان آشکارترین موضوع آن، بحث برنامه است و بودجه.   * این مجلسی‌ها مگر همان‌هایی نبودند که می‌گفتند ما یک خیزش هستیم که می‌خواهیم مسائل اقتصادی کشور را حل کنیم، مسائل اقتصادی حل شد؟ الان چهار سال تمام شد. تورم را کنترل کردید؟ اجازه ندادید سفره مردم کوچک شود؟   * اینکه آدم صدایش را بلند کند، اینکه به پشتوانه یک جایی که از آدم حمایت می‌کند بیاید و به هر پستی که می‌خواهد برسد، این دلیلی بر شایستگی نیست. من معتقدم وقتی در سال ۸۴ دولت را تحویل می‌دادیم خودروسازی ایران از خودروسازی ترکیه و چین جلوتر بود   * به نظرم دولت احمدی‌نژاد بنایی گذاشت که کشور از ریل توسعه خارج شد. یکی از بی‌اعتمادی‌ها در اثر بی‌حرمتی‌ به انسانیت اتفاق افتاد.   * چرا هنرمند ما امروز مایوس است؟ رتبه‌های اول کنکور دارند از ایران می‌روند! الان دارند می‌گویند که پرستار، پزشک، کارگر فنی از ایران می‌روند، خب نباید بگذاریم اینها بروند! این افراد را اینجا مایوس کرده‌ایم.   * این واقعا خیلی بد است که کشور بگوید من ۲ و نیم میلیارد دلار برای دارو گذاشته‌ام، بعد به بچه‌ای که شیرخشک می‌خورد بگویند شما سهمیه شیرخشک دارید. مردم می‌گویند پول شیرخشک نبوده اما چطور برای چایی این مقدار داده شده است.   * خدا شاهد است که وقتی می‌شنوم مردم ایران دیگر خود را با کشورهای منطقه مقایسه می‌کنند، عزا می‌گیرم. مردم ایران خود را با اروپا مقایسه می‌کردند، نه نهایت با ژاپن و کره مقایسه می‌کردند. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: صالحی امیری: ۶۰ درصد جامعه تمایل زیاد به مهاجرت دارند! (فیلم) بازار سیاه مهاجرت با ویزای جعلی

دیگر خبرها

  • بالانسر ایران و اسرائیل
  • طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد  
  • حملات تروریستی نتیجه حمایت کشورهای غربی از گروه‌های تروریستی است
  • خیزش دانشجویی در کشورهای مختلف جهان برای حمایت از فلسطین
  • خیزش جنبش اصیل دانشجویی در آمریکا
  • باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • «طوفان الاقصی» توطئه عادی سازی روابط با اسراییل را شکست داد
  • خیزش دانشجویی در آمریکا و درگیری پلیس با دانشجویان
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران / عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا
  • طعنه سردار سلیمانی به کشورهای منطقه /هیچ پرنده خارجی نمی‌تواند از آسمان ایران عبور کند