Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهش یکی از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور به شمار می‌آید و این امور از اهمیت پژوهش محسوب می‌شود.به گزارش بلاغ، دانایی یکی از محورها و شاخص‌های مهم و اصلی پیشرفت محسوب می‌شود به گونه‌ای‌که سنجش، سطح دانایی به میزان تولید و مصرف اطلاعات و گسترش دانایی به دسترسی آسان به منابع علمی موثق وابسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این اطلاعات و دانسته‌های ما با مطالعه منابع اطلاعاتی که خود به دست می‌آوریم ایجاد می‌شود.

دانسته‌های ما یا با مطالعه منابع اطلاعاتی موجود و یا بنا به پژوهش‌هایی که خود انجام می‌دهیم، به دست می‌آید.

در کشورهای پیشرفته، پژوهش به عنوان فعالیتی منسجم برای رسیدن به شناختی روشن‌تر از مفاهیم پیرامون است که در مجموع راهی برای گسترش مرزهای دانش و گشودن افق‌های تازه برای آیندگان است.

بر اساس این گزارش، کشورهای در حال توسعه که روند رشد خود را مبتنی بر ثروت و دستیابی به امنیت بیشتر پایه‌ریزی کرده‌اند، بیش از هرچیزی اهتمام خود را روی پژوهش متمرکز می‌کنند؛ از این رو است که رهبر جمهوری اسلامی ایران بارها بر رشد علمی و بهره گیری از آن در نقاط تصمیم سازی مهم کشور تأکید می‌کنند.

اما آنچه مشخص است رویکرد پژوهشی نگاهی مبتنی بر پژوهش نسبت به موضوع‌های گوناگون است. در این نوع نگاه پیش از هر تصمیم مهم، به یافته‌های پژوهش‌های گذشته که به موضوع تصمیم‌گیری ارتباط دارد، توجه می‌شود.

نوع و سطح فعالیت‌های پژوهشی، یکی از شاخص‌های اصلی توسعه و پیشرفت محسوب می‌شود، در واقع موفقیت در تمام فعالیت‌های مربوط به توسعه صنایع، کشاورزی، خدمات وغیره به گونه‌ای به گسترش فعالیت‌های پژوهشی بستگی دارد. باید به این اصل بدیهی اشاره کرد که پژوهش یکی از محورهای مهم و ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور به شمار می‌آید.

محمد ذوالفقاری دانشجوی دکترای اندیشه سیاسی در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اهمیت موضوع پژوهش در توسعه کشور، اظهار کرد: توسعه علمی، صنعتی و فرهنگی هر کشور بدون پرداختن به امر پژوهش با موفقیت چندانی همراه نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه پژوهش موتور محرک پیشرفت و توسعه محسوب می‌شود، گفت: اگر نشانه‌هایی از توسعه بدون پرداختن به مبانی پژوهشی رخ دهد، آن توسعه مستمر و پایدار نیست و نمی‌تواند مسیر مطمئنی را طی کند.

این دانشجوی دکترای اندیشه سیاسی،در پاسخ این پرسش که توسعه پژوهش در کشور به چه عواملی بستگی دارد، تصریح کرد: مسئولان کشورهای توسعه یافته به این موضوع دست یافتند که تنها راه سعادت و پیشرفت کشورشان به جای درآمدهای منابع تجدیدپذیر و ناپذیر، مبتنی بر گسترش رویکرد پژوهش‌مدار است که از سطح آموزش ابتدایی آغاز شده و تا پایان تحصیلات دانشگاهی استمرار می‌یابد.

ذوالفقاری افزود: اصولاً هر نوع پیشرفت و توسعه ارتباط مستقیمی با تحقیقات علمی دارد و رشد و توسعه کشورهای پیشرفته، در نتیجه سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش است.

رضا گودرزی یکی دیگر از دانشجویان دکترای اندیشه سیاسی در گفت وگو با ما، اظهارکرد: پژوهش می‌تواند جلوی بسیاری از دوباره‌کاری‌ها، اتلاف وقت و بودجه را بگیرد.

وی با بیان اینکه رشد علم محصول کارهای پژوهشی است و کمیت و کیفیت تحقیقات علمی و پژوهشی در هر جامعه‌ای زمینه ساز توسعه و پیشرفت آن جامعه است، گفت: متأسفانه در ایران، فرهنگ پژوهش برخلاف فرهنگ آموزش، گسترش نیافته و نهادینه نشده است.

وی با اشاره به اینکه وقتی پژوهش‌های علمی را به آسانی و با هزینه بسیار ناچیز در برخی میدان‌های معروف کشور می‌توانید بیابید، دیگر بار علمی آنها و افرادی که این پژوهش‌ها را ارائه می‌کنند، بسیار پایین است، افزود: نبود نظارت و پذیرفتن آسان هر موضوع پژوهشی در نگاه نخست به کشور ضربه‌های فراوانی وارد می‌کند که امیدواریم نسبت به این موضوع نیز برنامه‌ریزی‌های لازم صورت پذیرد.

به گزارش خبرنگار ما، با نگاهی به سابقه پژوهش و کار پژوهشی در ایران، خواهیم دانست که کشورمان در این حوزه، جایگاه مناسبی ندارد. توجه به آمار تعداد محققان کشور، سهم بودجه در نظر گرفته شده برای پژوهش، تعداد مراکز تحقیقاتی و... در مقایسه با کشورهای توسعه یافته، نشان از لزوم تدبیر هرچه بیشتر مسئولان در این باره دارد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۸۹۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی سمپاد آغاز می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی مدارس استعداد‌های درخشان از ۱۶ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا ۱۷ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

در این نمایشگاه که توسط سازمان ملی استعداد‌های درخشان و همچنین اداره کل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران برپا خواهد شد حدود ۳۰۰ طرح و پژوهش از دانش‌آموزان مدارس استعداد‌های درخشان سراسر کشور حضور دارد. 

این نمایشگاه امکان گفتگو پیرامون طرح‌ها و پژوهش‌ها را برای دانش‌آموزان و بازدیدکنندگان فراهم می‌کند.

بازدید از این نمایشگاه برای عموم آزاد است و برگزارکنندگان نمایشگاه از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر آماده پذیرایی از بازدید‌کنندگان هستند. 

این نمایشگاه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خیابان حجاب بالاتر از بلوار کشاورز تهران واقع شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • چرا کمتر شاهد خبرنگاری تحقیقی و پژوهشی هستیم؟
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی سمپاد آغاز می‌شود
  • فیلم| به دانش‌آموزتان نگاه ملی بدهید
  • دوستی: تعریف منابع چندگانه اعتباری ضامن پیشرفت پروژه‌های پیشران بوده است
  • امیرعبداللهیان: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک است/ گذشت زمان به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است/ ملاک‌های پذیرش طرح‌ها در دستگاه‌ها مشخص شود
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است