Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-01@23:45:03 GMT

چین به ناک‌اوت کردن پترودلار نزدیک می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۹۰۴۶۶

چین به ناک‌اوت کردن پترودلار نزدیک می‌شود


به عنوان یکی از بزرگترین واردکنندگان انرژی جهان، چین پنجمین اجرای آزمایشی تجارت قراردادهای خرید نفت با پشتوانه یوآن را به پایان رساند و با این کار دلار را به چالش کشید.

به گزارش امتداد نیوز به نقل از راشا تودی، به عنوان یکی از بزرگترین واردکنندگان انرژی جهان، چین پنجمین اجرای آزمایشی تجارت قراردادهای خرید نفت با پشتوانه یوآن را به پایان رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از انجام این عملیات به عنوان به چالش کشیدن دلار توسط پکن یاد شده است.

طبق اعلام بلومبرگ انگلیسی، که به بیانیه‌ای از این بورس چینی اشاره کرده است، ۱۴۹ عضو بورس بین‌المللی انرژی شانگهای، ۶۴۷۹۳۰ معامله به صورت تمرینی انجام داده‌اند که ارزش کل آن ۲۶۸.۲ میلیارد یوآن بوده است. این بیانیه اضافه می‌کند که پس از انجام این آزمایش، همه چیز با لیست ملزومات معاملات اوراق پیش‌خرید نفت، مطابقت داشته است.

یائو وی، اقتصاددان ارشد امور چین در شرکت سوسیت‌جنرال پاریس، می‌گوید: این قراردادها پتانسیل این را دارد که تا حد زیادی به تلاش‌های چین برای بین‌المللی سازی یوآن کمک کند.

هرچند او اضافه کرد موفقیت این امر تا حد بسیار زیادی به درجه آزادی جریان سرمایه مربوط به قراردادها بستگی دارد.

ایسوار پراساد، مدیر سابق بخش امور چین در صندوق بین‌المللی پول، می‌گوید: غیرمنطقی نیست که چشم‌اندازی جهانی داشته باشیم که سهم بسیار زیادی از قراردادهای تجارت کالاها، به ویژه در مورد نفت، دیگر تحت حکم‌فرمایی دلار نباشد.

او اضافه کرد: اما نقش یوآن در فاینانس جهانی در نهایت با درجه التزام دولت شی‌ جین‌پینگ به اصلاحات اقتصادی و بازارهای مالی، تعیین خواهد شد.

دولت چین در اوایل امسال برنامه‌های خود برای آغاز تجارت قراردادهای پیش‌خرید نفت که با یوآن قیمت‌گذاری شده و قابل تبدیل به طلا باشند را اعلام کرد. این قراردادها به شرکای تجاری چین کمک می‌کند بتوانند با طلا تجارت خود را انجام دهند و یا یوآن دریافتی را به طلا تبدیل کنند و دیگر نیازی نباشد که پول دریافتی بابت نفت رابه صورت دارایی‌هایی در چین نگاه دارند و یا آن‌را به دلار آمریکا تبدیل کنند.

گزارشات متعدد حاکیست که این بنچ مارک جدید به صادرکنندگان بزرگی مثل روسیه، ایران و ونزوئلا اجازه می‌دهد با تجارت نفت به یوآن، از تحریم‌های آمریکا دوری کنند.

true برچسب ها : چین دلار نفت یوآن چین true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۰۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر، فرالدین نصریف سفیر ازبکستان در ایران در همایش تجاری ازبکستان و ایران در محل اتاق ایران گفت: ۲۵۰ نفر از کارآفرینان ازبکستانی به ایران آمدند تا از اکسپو ۲۰۲۴ بازدید کنند. همچنین در سال گذشته رییس جمهور دو کشور به ایران و ازبکستان سفر داشتند.

نصریف ادامه داد: ارزش تجارت دو کشور سال گذشته میلادی حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود که این رقم در سال ۲۰۲۴ به یک میلیارد خواهد رسید. ازبکستان ۳۶ میلیون نفر جمعیت دارد، این کشور از سیستم حمل و نقل خوبی برخوردار است.

سفیر ازبکستان در ایران اظهار کرد: فروش کالا امروز از تولید آن سخت‌تر شده چون بازار، رقابتی است. ازبکستان و کشورهای همسایه آن بازارهای فروش خوبی را تشکیل می‌دهند.

ایرانی ها در خوارزم سرمایه گذاری کنند

وی خاطرنشان کرد: ارز ملی ازبکستان قابل تبدیل به ارزهای جهانی است و حوزه بانک ازبکستان آمادگی خدمات رسانی به ایرانی‌ها را دارد. همچنین ازبکستان مناطق آزاد تجاری فراوان و ارتباطات قوی با جهان دارد، در همین راستا استان خوارزم از آنجا که لاجستیک خوبی دارد و به ایران نزدیک‌تر است منطقه مناسبی برای سرمایه‌گذاری ایرانی ها در این کشور به شمار می آید.

فرالدین خبر داد: به زودی در ازبکستان یک همایش سرمایه‌گذاری برگزار می‌شود که میزبان هیاتی ایرانی هم است.

فعالیت هزار شرکت ایرانی در ازبکستان

وی گفت: سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار دارو به ازبکستان وارد می شود، ازبکستان از اینکه ایرانی‌ها در این کشور دارو تولید کنند استقبال می کند. ازبکستان همچنین سالانه پنج میلیون دلار منسوجات صادر می کند و اکنون بیش از ۱۰۰۰ شرکت ایرانی در ازبکستان کار می کنند.

حضور ۸۰ نفر از ازبکستان در اکسپو

همچنین، موسی آقایی، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان، گفت: گردشگری می‌تواند سطح تجارت دو کشور را به رقم مطلوب ارتقا دهد. سال گذشته ارزش تجارت دو کشور حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود که ۱۵۰ میلیون دلار از این رقم را واردات از ازبکستان به ایران و باقی آن صادرات از ایران به ازبکستان تشکیل می‌داد. این رقم بسیار کم است و دستیابی به ارقام بیشتر در تجارت دو کشور شدنی است.

رییس اتاق مشترک ایران و ازبکستان خاطرنشان کرد: تولید مشترک برای ارائه محصول مشترک به بازارهای جهانی گزینه خوبی در همکاری اقتصادی دو کشور است و محصولات ایرانی می توانند با این راهکار در شرایط تحریم در بازارهای جهانی عرضه شوند.

در این نشست همچنین رحمت الله خرمالی رایزن بازرگانی ایران در ازبکستان گفت: در سال گذشته محصولات پتروشیمی و کشاورزی بیشتر و محصولات پزشکی و دارویی بسیار کمتر از ایران به ازبکستان صادر شد.

وی افزود: سال گذشته از ازبکستان تنها چهار نفر در اکسپو ۲۰۲۳ حضور داشتند که امسال این تعداد به ۸۰ نفر افزایش یافت.

خرمالی همچنین اظهار کرد: تجارت دو کشور پتانسیل این را دارد که تا بیشتر از دو میلیارد دلار پیش رود.

کد خبر 6093022 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • پیش‌بینی افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • افزایش ۳۳ درصدی خدمات پستی البرز در خرید و فروش اینترنتی
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم
  • قراردادهای مهمی در صنعت نفت ایران در راه است