Web Analytics Made Easy - Statcounter

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص نماد های پر بیننده در بورس تهران اظهار کرد: برخی از شاخص های مربوط به محصولات خام، معدنی و فلز ها  با صعود همراه شده است و رونق خوبی در بورس ایران نصیب خود کرده است و اثرگذاری این محصولات در بورس های خارجی هم همانند بورس کشور های استرالیا و کانادا که تولیدکننده مواد خام و صادرکننده ی عمده بازار هستند هم دیده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بهای نفت در بازار های جهانی از ابتدای سال جاری تاکنون روال افزایشی داشته و فلز های رنگی از جمله مس، روی، سرب، سنگ آهن، ذغال سنگ، و فولاد هم از این قاعده مستثنی نیست و قیمت های صعودی را به خود اختصاص داد.

دارابی با توجه به سهام 2 معدن که تعداد دفعات زیادی در تابلوی تالار شیشه ای دیده شده، تصریح کرد: چادرملو و گل گهر هر دو از تولیدکننده های بزرگ سنگ آهن و فولاد به حساب می آیند که به دلیل افزایش قیمت جهانی محصولات آنها و همچنین ازدیاد نرخ دلار رشد شاخص چشم گیری داشته است.

وی با اشاره به برخی از گروه های پربیننده اذعان کرد: افزایش نرخ دلار و قیمت جهانی محصول بر گروه مواد پالایشگاهی و پتروشیمی هم اثر گذار بوده و علاوه بر این عوامل یاد شده، رونق بازار صادراتی این محصول ها موجب ازدیاد تمایل سهامداران برای خریداری نماد های مربوط به این مواد بوده است.

دارابی با توجه به برخی از نماد های پر طرفدار و اثرگذار که روال نزولی و پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته اند، یادآورشد: شاخص مپنا (مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران) که از نماد های پر طرفدار و پرچم دار بازار سرمایه محسوب می شود گاهی با روال نزولی و یا پیش روی پر فراز و نشیب روبه رو است.

این کارشناس معتقد است، شرکت های تولیدکننده برق که بارز ترین آنها مپنا است مطالبات سنگینی را از دولت طلب دارند و این تولیدکننده ها به علت کوتاهی دولت با مشکل نقدینگی رو به رو شده اند.

دارابی تشریح کرد: دولت به طیف وسیعی از شرکت های بورسی همچون شرکت های قندی بابت عدم دریافت یارانه و تولیدکننده های برقی بدهکار است و این فعالان اقتصادی برای تامین سرمایه در گردش خود ناچار به اخذ وام هستند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: به طور قالب نماد هایی که محصولات خود را به دولت می فروشند در بیشتر اوقات از طلبکاران دولت اند و به همین دلیل نماد آنها هم با پستی و بلندی رو به رو می شود.

دارابی ادامه داد: شرایط اثر گذار اگر بهشرایط کنونی پیش برود، بازار سرمایه در آینده رشد بیشتری پیدا می کند و اندک نماد پر طرفداری روالی نزولی را پیش می گیرد.

این کارشناس معتقد است، شرکت های تولیدکننده برق که بارز ترین آنها مپنا است مطالبات سنگینی را از دولت طلب دارند و این تولیدکننده ها به علت کوتاهی دولت با مشکل نقدینگی رو به رو شده اند.

دارابی تشریح کرد: دولت به طیف وسیعی از شرکت های بورسی همچون شرکت های قندی بابت عدم دریافت یارانه و تولیدکننده های برقی بدهکار است و این فعالان اقتصادی برای تامین سرمایه در گردش خود ناچار به اخذ وام هستند و با دریافت وام، هزینه های مالی برای آنها ایجاد می شود .

وی در رابطه با آینده نماد های اخابر و مپنا که در هفته های اخیر تناوب زیادی را تجربه کردند، تشریح کرد: دور از ذهن است که نماد مپنا و اخابر در روال خود صعود چشم گیری را ترسیم کنند، البته به طور قطعی نمی توان نظری را در این برهه زمانی اعلام کرد چرا که آینده هر یک از نماد ها در گروی تصویب بودجه بندی سال ۹۷ است.

دارابی اضافه کرد: دولت اگر در بودجه بندی سال آینده برای تصویه بدهی های خود به این گروه چاره ایی بیاندیشد می توان امیدوار به صعود سهام آنها بود.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه به بررسی های خود در رابطه با سقوط یکی از نماد های پر بیننده گفت: اخابر سهام مربوط به مخابرات است و از نماد های پر بیننده محسوب می شود و چندی است که صعود چشم گیری نداشته و گاهی هم با سیر نزولی رو به رو بوده، در حالی که مشکل خاصی در بخش مخابراتی وجود نداشته و تنها دلیل آن را می توان به نقل و انتقالات متداول و روزانه سهامداران دانست که ارزش سهام خود را در این برهه زمانی به نماد های خدماتی پیش رو اختصاص می دهند.

دارابی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه خرید چه نماد هایی اطمینان سودآوری بیشتری را برای خریداران خرد حاصل می کند اضافه کرد: دلار تقریبا در کانال ۴ هزار تومان به ثبات نسبی رسیده است و این نرخ موجب صرفه اقتصادی و تشویق صادرکننده ها می شود و در نتیجه سهام گروه هایی که صادرات آنها رونق دارد می تواند حاشیه امنی برای سهامداران خرد به وجود بیاورد.

انتهای پیام/

 بدهی دولت باعث هزینه های مالی شرکت ها شد

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۵۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!

بورس تهران که در سال قبل، هفتمین بازار سهام بزگ خاورمیانه به شمار می‌رفت؛ در سال جاری با افزایش قابل توجه دومین بازار سهام امارات متحده عربی، یک پله نزول کرد و به هشتمین بازار سهام بزرگ خاورمیانه بدیل شد.

به گزارش اکوایران، بورس تهران به عنوان بزرگترین بازار سهام کشور، دارای ارزش بازاری برابر با مجموع ارزش شرکت‌های پذیرفته شده در این بازار است. ارزش بازاری بورس تهران در سال گذشته نوسانات متعددی داشته است، ولی در اردیبهشت ماه امسال ترازی نزدیک به تراز اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ دارد. این در حالی است که ارزش دلار بازار آزاد در این مدت رشد داشته که ارزش دلاری کمتری به نسبت اردیبهشت ماه سال قبل برای بازار سهام در بر دارد.

ارزش دلاری بورس تهران با در نظر گرفتن نرخ دلار ۶۵ هزار تومانی در حال حاضر حدودا ۱۲۲ میلیارد دلار است و در صورتی که نرخ دلار بازار آزاد را ۶۰ هزار تومان فرض کنیم به ارزش دلاری ۱۳۳ میلیارد دلاری بورس تهران می‌رسیم. اردیبهشت ماه سال قبل، ارزش دلاری بازار‌های سهامی خاورمیانه به شکلی بود که بورس تهران پس از بورس شش کشور منطقه، با ۱۴۵ میلیارد دلار، هفتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رفت. در اردیبهشت ماه امسال با کاهش ارزش دلاری بازار بورس اوراق بهادار تهران و افزایش قابل توجه ارزش دلاری بازار مالی دبی که دومین بازار سهامی کشور امارات متحده عربی به شمار می‌رود؛ بورس تهران به رتبه هشتم جدول بزرگترین بازار‌های سهامی خاورمیانه سقوط کرد.

تداول عربستان که در سال‌های اخیر به بزرگ‌ترین بازار سهامی منطقه تبدیل شده است؛ با رشد نزدیک به ۱۲ درصد در ارزش دلاری خود به نسبت اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به ارزش دلاری ۲ هزار و ۹۸۰ میلیارد دلاری رسیده است. ارزش دلاری بورس ابوظبی نیز در این مدت ۹ درصد رشد داشته و به ۸۰۶ میلیارد دلار رسیده است.

بورس تل آویو نیز در یک ساله اخیر با افزایش ارزش بازاری همراه بوده و به ارزش دلاری ۴۷۵ میلیارد دلار دست یافته است. دومین بازار سهامی امارات متحده عربی نیز با ۹۵ درصد افزایش ارزش دلاری به ارزش ۱۸۷ میلیارد دلاری دست یافته است.

بورس تهران در حال حاضر بالاتر از بازار سهام کازابلانکا و مصر، هشتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • گزارش روزانه بورس امروز ۹ اردیبهشت؛ افت بیش‌از ۲۰هزار واحدی شاخص
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت؛ رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • شاخص بورس هزار واحد رشد کرد
  • رشد هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!