Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، محسن بیگلری با اشاره به تقدیم لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور به مجلس نسبت به کاهش بودجه‌های عمرانی ابراز نگرانی کرد و گفت: با وجود برخی نقاط مثبت در بودجه امسال نسبت به بودجه سال‌های قبل، متاسفانه بودجه‌های عمرانی با کاهش قابل‌توجهی روبرو بود و این مسئله نگران‌کننده است.

انتقاد از کاهش بودجه‌های عمرانی در لایحه سال ۹۷

وی افزود: تصورمان بر این استوار بود که دولت در لایحه بودجه سال آینده توجه بیشتری به بحث پروژه‌های عمرانی داشته باشد و بودجه مربوط به این بخش را افزایش دهد اما متاسفانه این مهم محقق نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم سقز و بانه در مجلس با بیان این‌که دولت در کاهش بودجه‌های عمرانی از نگاه بخشی و منطقه‌ای پرهیز کرده است، گفت: با این وجود آن‌که شاهد نگاه بخشی در کاهش بودجه‌های عمرانی نبوده و دولت بودجه‌های عمرانی در بخش‌ها و مناطق مختلف کشور را به یک نسبت کاهش داده است اما نفس کاهش بودجه عمرانی مشکلی بزرگ است.

استفاده از ردیف سرمایه‌گذاری‌های خارجی برای جبران کاهش بودجه عمرانی

عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یادآور شد: انتظارمان از دولت این است که برای جبران نقیصه ناشی از کاهش بودجه‌های عمرانی، از ردیف سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی برای تکمیل پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام استفاده کند.

وی گفت: به این اعتبار لازم است دولت با جذب سرمایه‌گذاری خارجی و برنامه‌ریزی برای استفاده از این سرمایه‌گذاری‌ها در راستای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام عمرانی اقدام کند.

تعداد زیادی از یارانه‌بگیران حذف شده‌اند

بیگلری در پاسخ به سئوال دیگری در مورد رویکرد دولت در بحث هدفمندی یارانه‌ها در لایحه بودجه سال ۹۷ کل‌کشور خاطرنشان کرد: به هر حال تعداد شهروندانی که دولت بنا دارد در جریان لایحه بودجه سال آینده از مجموع یارانه‌بگیران کسر کند، بسیار زیاد است.

دولت بانک اطلاعاتی دقیقی درمورد یارانه‌بگیران در اختیار ندارد

وی افزود: متاسفانه دولت هنوز بانک اطلاعاتی منظم و دقیقی از یارانه‌بگیران در اختیار ندارد که این مشکل در جریان کاهش یارانه‌بگیران در ادوار پیشین نیز مشکلاتی به همراه آورد و شاهد بودیم بسیاری از شهروندانی که تنها درآمدشان همین یارانه‌ها بوده، با حذف یارانه روبرو شده و همچنین تعدادی از کسانی که یارانه‌شان حذف شده بود، به لحاظ اقتصادی زیر خط فقر به‌سر می‌بردند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین اعلام کرد: اگر دولت بانک اطلاعاتی مدونی در اختیار داشت و به‌عنوان مثال افراد دارای درآمد بیش از ۴ میلیون در ماه را از جمع یارانه‌بگیران حذف می‌کرد، منطقی بود اما مسئله این است که این بانک اطلاعاتی تکمیل نیست و دولت اطلاعات دقیق درمورد یارانه‌بگیران ندارد.

امکان بازنگری در لایحه بودجه از جانب دولت میسر نیست

نماینده مردم سقز و بانه در مجلس همچنین در واکنش به تاکید رییس دفتر رییس‌جمهوری درخصوص بازنگری دولت در بحث عوارض خروج از کشور که با انتقادات بسیاری مواجه شد، و در پاسخ به این سوال که آیا اساساً دولت قادر به بازنگری در لایحه بودجه پس از تقدیم به مجلس است یا خیر، گفت: البته انتظار ما این است که دولت در این زمینه بازنگری کند اما بنابر قانون امکان بازنگری در لایحه بودجه ازسوی دولت پس از آن‌که تقدیم مجلس شد، میسر نیست.

لزوم بازنگری مجلس در مورد عوارض خروج از کشور

بیگلری در پایان تصریح کرد: فارغ از این مسائل، آن‌چه مسلم است این بخش از لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور که به عوارض خروج از کشور مربوط است، نیاز به اصلاحات و بازنگری دارد که طبیعتاً این اصلاحات در مجلس و از طریق کمیسیون تلفیق بودجه انجام می‌شود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۰۴۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به هماهنگی‌هایی که بین مجلس و هیئت نظارت مجمع تشخیص بر سر موارد اختلافی در لایحه برنامه هفتم وجود دارد، بررسی این لایحه بدون شک پیش از پایان مجلس یازدهم به اتمام خواهد رسید. - اخبار سیاسی -

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره آخرین وضعیت بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس گفت: در نشست علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی برخی ایرادات شورای نگهبان به مصوبه مجلس در رابطه با لایحه برنامه هفتم مورد بررسی قرار گرفت. 

کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود

 

وی افزود: در همین رابطه اکثر ایرادات شورای نگهبان به این مصوبه مرتفع شد اما در عین حال نمایندگان بر روی برخی مصوبات خود نیز اصرار کردند که با این اوصاف این بخش از مواد برنامه هفتم برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال خواهد شد. 

عضو هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه در روزهای پایانی مجلس یازدهم قرار داریم، آیا اتمام بررسی لایحه برنامه هفتم در مجلس فعلی میسر خواهد بود، گفت: با توجه به اینکه پیش از این مجلس و هیئت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با مواد اختلافی با شورای نگهبان هماهنگی‌هایی را با هم داشته‌اند، بدون شک در جلسات باقی مانده از مجلس یازدهم، کار بررسی برنامه هفتم توسعه نیز به پایان خواهد رسید و این قانون برای اجرا به دولت ابلاغ می‌شود. 

به گزارش تسنیم، لایحه برنامه هفتم توسعه 5 ساله کشور با تاخیری دو ساله در تاریخ 28 خرداد سال 1402 توسط رئیس‌جمهور تقدیم مجلس شد که بلافاصله مجلس آن را به دلیل ناقص‌بودن به دولت، بازگرداند و بعد از دو ماه دولت مجددا این لایحه را با اصلاحاتی به مجلس فرستاد و مجلس با وجود درگیر بودن نمایندگان با انتخابات اسفندماه، اواسط آذرماه آن را تصویب و برای نهایی‌شدن به شورای نگهبان ارسال کرد.

شورای نگهبان نیز اواخر دی‌ماه این لایحه را برای رفع ایرادات آن به مجلس برگرداند. در ادامه با توجه در اولویت‌ بودن بررسی و تصویب سند بودجه 1403 در مجلس، روند اصلاح و رفع ایرادات شورای نگهبان در مجلس به تاخیر افتاد و باعث شد که بررسی و تصویب بودجه 1403 بدون تصویب سند بالادستی آن یعنی برنامه هفتم توسعه، انجام شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • آخرین خبر از پاسکاری برنامه هفتم توسعه میان مجلس و شورای نگهبان /تکلیف بودجه ۱۴۰۳ در این مجلس روشن می شود؟
  • تسویه بدهی گازی پتروشیمی ها به دلیل ماهیت مصارف قطعی تبصره هدفمندی یارانه‌ ها باید سریعا انجام پذیرد
  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه
  • جذب ۱۰۰۰ میلیارد از تسهیلات تبصره ۱۸ در لرستان
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور