Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-04@03:27:45 GMT

معاونت زنان هم موج‌ساز است و هم موج‌سوار !

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۱۰۸۴۴

معاونت زنان هم موج‌ساز است و هم موج‌سوار !

گروه سیاسی جهان نيوز، عليرضا سزاوار:بودجه سال آينده معاونت امور زنان و خانواده رياست‌جمهوري در لايحه دولت حدود 30درصد افزايش يافته است. دولت براي سال ۹۷ معاونت امور زنان و خانواده، بودجه ۲۱ ميليارد تومان را پيشنهاد كرده و اين در حالي است كه بودجه اين معاونت در سال ۹۶ برابر با 15 ميليارد و 100 ميليون تومان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پيش از اين معصومه ابتكار، معاون امور زنان و خانواده رياست‌جمهوري در نخستين نشست خبري خود پس از تصدي اين معاونت گفته بود امكانات معاونت امور زنان و خانواده بسيار اندك و تنها در حد حوزه رياست سازمان حفاظت محيط‌زيست است. افزايش چشمگير بودجه معاونت زنان رياست‌جمهوري در حالي اتفاق افتاده كه بودجه سال 97 بسياري از نهادهاي فرهنگي - اجتماعي كاهش زيادي داشته است؛ از بودجه نهادهاي قرآني گرفته تا پژوهش و آموزش‌و‌پرورش. تنگناهاي بودجه‌اي نهادهاي اجتماعي، صداي بسياري را درآورده، اما ظاهراً قرار است معاونت زنان پول بيشتري براي پياده‌سازي برنامه‌هاي خاص خود در اختيار داشته باشد.    بر پایه گزارش جوان، بر اساس لايحه بودجه سال ۱۳۹۷، پيش‌بيني شده كه در معاونت امور زنان و خانواده رئيس‌جمهور با مديريت معصومه ابتكار در مجموع ۵۰ گزارش تحليل آماري تهيه شود كه با اختصاص ۴۰ ميليون تومان بابت هر گزارش، هزينه كل آنها ۲ ميليارد تومان لحاظ شده است. بر اين اساس براي هر مورد گردآوري داده‌هاي آماري براي معاونت امور زنان و خانواده رئيس‌جمهور نيز ۴۰‌ميليون تومان اعتبار درج شده است.    جلسات 8 ميليوني و حق‌الزحمه 20ميليوني   بررسي جداول بودجه‌اي سال 97 نشان مي‌دهد بودجه‌اي هم كه براي برگزاري ۶۰ نشست و نمايشگاه معاونت امور زنان و مراسم روز ملي خانواده در نظر گرفته شده 2/1 ميليارد تومان است؛ يعني هزينه هر يك از مراسم يادشده ۲۰ ميليون تومان است. براي برگزاري مراسم روز زن نيز به طور مجزا ۲۰۰ ميليون تومان اعتبار درج شده است. همچنين براي هر گزارش درباره پايش، نظارت و ارزيابي عملكرد وزارتخانه‌ها، دستگاه‌هاي اجرايي و نهادهاي فعال در حوزه زنان و خانواده ۲۳ ميليون تومان بودجه در نظر گرفته شده است. براي هر گزارش درباره تدوين، احصا و سنجش شاخص‌هاي حوزه زنان و خانواده نيز ۷۰ ميليون تومان حق‌الزحمه پرداخت خواهد شد. 
  جالب اينكه مطابق لايحه بودجه، هر جلسه دبيرخانه ستاد ملي زن و خانواده ۸ ميليون تومان هزينه در‌بردارد. حق‌الزحمه هر تحقيق، مطالعه، مشاوره و ترجمه در خصوص مسائل زنان نيز ۲۰ ميليون تومان در نظر گرفته شده است.    اين هزينه‌ها در معاونت امور زنان و خانواده رياست‌جمهوري در حالي صورت مي‌گيرد كه اين معاونت در دولت نخست حسن روحاني نتوانسته هيچ دستاورد خاصي براي زنان ايراني داشته باشد، بلكه حتي راپورت زنان ايراني را هم به مجامع بين‌المللي داده و با واسطه موجب گزارش‌هاي حقوق بشري عليه جمهوري اسلامي شده است. از سوي ديگر پژوهش‌هاي انجام شده در اين معاونت، مانند بسياري از ديگر پژوهش‌هاي صورت گرفته در سازمان‌ها و نهادهاي جمهوري اسلامي يا سانسور مي‌شود يا داده‌ها و نتايج چندان قابل اتكا نبوده و با واقعيت‌هاي جاري در جامعه فاصله زيادي دارد.    طرح مسئله به جاي پاسخگويي   همه اينها در حالي است كه بر‌اساس برنامه ششم توسعه حجم دولت هرساله بايد ۱۵درصد كاهش و به اين ترتيب هزينه‌هاي جاري دولت نيز بايد كاهش پيدا كند، اما نه‌تنها حجم دولت كاهش پيدا نكرده، بلكه هزينه‌هاي جاري در دومين سال كار دولت دوازدهم با ۱۱درصد افزايش روبه‌رو است.

توران ولي‌مراد، كارشناس مسائل زنان هم از «سياسي‌كاري» و «هاي و هوي»‌هاي دولت گلايه‌مند است و تأكيد مي‌كند كه دولت فقط به دنبال رأي‌آوري است. او اعتقاد دارد دولت به جاي رفع مشكلات و در قامت بازوي اجرايي كشور، بلندگو مشكلات شده است و فقط مطالبه‌ها را مطرح مي‌كند.    وي در اين‌باره مي‌گويد: جهت‌گيري و هدف‌گذاري دولت در جهت بهره‌برداري سياسي يك جريان خاص بوده است و حركت‌هاي دولت در حوزه زنان براي تنظيم آرايش اجتماعي براي نتيجه‌گيري‌هاي سياسي است. دولت فقط همايش و نشست برگزار مي‌كند و به هيچ نتيجه‌اي نرسيده است.

دولت در حوزه زنان خود مطرح‌كننده مطالبات است و در جايگاه اپوزيسيون نشسته است؛ در‌حالي‌كه مطالبات را جامعه مدني و فعالان زنان مشخص مي‌كنند و مسئولان بايد پاسخ دهند كه چرا اين جايگاه برعكس شده است و به جاي پاسخگويي، طرح مسئله مي‌كنند؟

او با اشاره به طرح موضوعات حاشيه‌اي و فرعي و هيجان‌سازي از جانب دولت مي‌افزايد: « مثلاً در موضوع حضور زنان در ورزشگاه ها؛ آيا در حوزه ورزش، اولويت با حضور زنان در ورزشگاه‌ها است يا ايجاد ورزشگاه براي آنكه زنان در آن ورزش كنند و سلامت باشند؟

چرا دولت هيچ اقدامي در حوزه ايجاد زيرساخت‌ها نكرده است و فقط به دنبال تمركز و هيجان‌سازي در موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها است؟» درواقع دولت قايقي به اسم امور زنان و خانواده ايجاد كرده كه خود سوار آن مي‌شود؛ خودشان هم موج درست مي‌كنند و خودشان هم موج سواري مي‌كنند!

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۰۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دانشگاه تهران درباره پست جدید همسر ابراهیم رئیسی

رییس دانشگاه تهران با صدور احکامی همسر رییس جمهور و معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور را به عنوان عضو هیات اجرایی جذب دانشکده خانواده این دانشگاه منصوب کرد.

به گزارش مهر، رئیس دانشگاه تهران در این مراسم با اعطای حکمی انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور را به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی و منصوب کرد. محمد مقیمی، همچنین جمیله علم الهدی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و همسر رئیس جمهور را به عنوان عضو دیگر هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی کرد.

روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، نسبت به برخی حاشیه‌سازی‌ها درباره بهره‌مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی مرتبط با مأموریت‌ها و فعالیت‌های این دانشکده، واکنش نشان داد.

متن توضیح روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به این شرح است:

باسمه تعالی

در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیأت علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛

• تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.

• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه

• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت

• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری

• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده

• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده

• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده

• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)

دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)

دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمند پور)

مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)

مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسائل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیأت علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

دیگر خبرها

  • توضیح دانشگاه تهران درباره پست جدید همسر ابراهیم رئیسی
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد
  • افتتاح نخستین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • افتتاح اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • انسیه خزعلی توضیح داد؛ طرح زیست عفیفانه در حوزه حجاب و عفاف چیست؟
  • بررسی عملکرد شرکت‌های دولتی با جدیت ادامه می‌یابد
  • خزعلی ابعاد «طرح زیست عفیفانه» را تشریح کرد