Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- گسترش خشونت و افراطي گري در جهان سبب شد تا سياستمداران و دولتمردان با اتخاذ سياست هاي حقوقي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي از ظهور و رشد گروه هاي خشونت طلب جلوگيري کنند و جهانيان را به اتحاد و يکپارچگي در برابر گسترش انديشه هاي افراطي سوق دهند.

جنگ و خشونت از ابتداي تاريخ جهان همواره همزاد بشر بوده و کشمکش ها و خونريزي هاي بسياري را با خود همراه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پيامبران الهي و انديشمندان بزرگ در جريان تاريخ بشر براي جلوگيري از تجاوز و ستم ها تلاش هاي بسياري به عمل آورده اند، اما قدرت طلبي و منفعت جويي جوامع انساني را درکابوس شوم جنگ هاي ويرانگر فرو برده است. در مقابل جنگ، جهان برخوردار از صلح بر پايه احترام به حقوق انسان ها و توجه به کرامت و آزادي آنها بنا شده و در آن تحمل و بردباري به همراه تعامل، دوستي و احترام متقابل ضروري قلمداد شده است. شنيدن صداي ديگران و مشارکت در گفت وگويي سازنده و برابر از ابزارهاي اوليه جهان مبتني برصلح محسوب مي شود.
مجمع عمومي سازمان ملل پيشنهاد حسن روحاني رييس جمهوري را درباره «جهان عليه خشونت و افراطي گري» با اجماع همگان تصويب کرد. روحاني در نخستين سخنراني خود در مجمع عمومي نسبت به خطرهاي حاصله از جنگ و افراطي گري هشدار داد و اظهار داشت که بايد افق جديدي به روي بشر گشوده شود تا صلح بر جنگ و عدالت برستمگري و آزادي براستبداد و پيشرفت برعقب ماندگي چيره شود. در تحقق اين اهداف بزرگ، وي پيشنهاد کرد که مجمع عمومي اقدام هاي عملي براي اتحاد عليه خشونت وافراطي گري اتخاذ کند. قطعنامه اي که در 18 دسامبر به تصويب مجمع عمومي رسيد پاسخ مناسبي به اين هشدار و درخواست رياست جمهوري ايران بود و بدين گونه با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، 27 آذر به عنوان «روز جهان عاري از خشونت و افراطي‌گري» تعيين شد.
«علي خرم» ديپلمات وزارت امور خارجه و استاد حقوق بين الملل، خشونت را يکي از معضل هاي سياسي برخي از دولت ها مي داند که بسياري ازمعادله هاي بين المللي را نيز تحت تاثير خود قرار داده به گونه اي که حاکميت بعضي از کشورها را به چالش کشيده است. در ادامه نظرات اين کارشناس سياسي را درباره خشونت سياسي و پديده اي به نام افراطي گري جويا مي شويم.
** عدم خشونت ريشه در اديان و آيين هاي مختلف
تاريخ جهان در چندهزار سال گذشته نشان داده که هر وقت خشونت شکل گرفته براي عده اي مردم بي گناه همراه با خونريزي و تجاوز به منافع آنها بوده است. افرادي هميشه به عنوان صالحان در اقوام و ملت هاي مختلف به اين نتيجه رسيدند که بايد براي اين پديده شوم راه چاره بيانديشند. عدم خشونت انديشه اي است که ريشه هاي آن را در نزد مذاهب و آيين هاي مختلف مي توان جستجو کرد. ترويج افراطي گري و افکار خشونت طلبانه براي رسيدن به هدف هاي سياسي عاملي در ايجاد و گسترش بحران ها در چند دهه اخير به شمار مي رود به طوري که کشورهاي خاورميانه را درگير خود کرده است که در چنين فضايي نمي توان انتظار توسعه کشورهاي منطقه و بهبود روابط آنها را داشت بلکه نفرت پراکني و خشونت ورزي فراگيرتر و بحران ها در خاورميانه پيچيده تر خواهد شد. بنابراين انتخاب روزي در تقويم جهاني به نام پرهيز از خشونت و افراطي گري دليلي شد تا خشونت پرهيزي و استفاده از روش‏هاي نافرماني مدني ويژگي عمومي جنبش هايي شوند که به جنبش هاي جديد اجتماعي معروف هستند.
** تروريسم زاييده خشونت و افراطي گري
در جوامع مختلف خشونت سياسي در اشکال گوناگون بروز پيدا مي کند که تروريسم زاييده و يکي از آشکارترين اشکال خشونت سياسي است که آثار مخرب زيادي بر کشورها دارد. اينک مبارزه با پديده تروريسم به يک امر ضروري براي نظام بين المللي تبديل شده زيرا وضعيت هاي ناشي از آن نه تنها موجب خدشه دار شدن امنيت انساني مي شود بلکه صلح بين المللي را نيز تخريب مي کند. بنابراين در اينجا عزمي راسخ و جهاني به عنوان راهبردي ويژه در مبارزه با تروريسم لازم است تا شکاف هاي موجود ميان کشورها را از ميان بردارد.
** جلب حمايت افکار عمومي روش هاي جذب گروه هاي افراطي
کشورها براي اينکه نگذارند ايده ها و افکار گروه هاي خشونت طلب و افراطي در سطح جامعه رشد کند بايد از لحاظ فرهنگي به آسيب شناسي بپردازند، زيرا اين گروه ها بيش از هر چيزي به حمايت مردم نياز دارند تا بتوانند اهداف شوم خود را مشروع جلوه دهند و اعتماد مردم را جلب کنند. آنها هميشه در اين انديشه هستند که مردم بي طرف را وادار سازند تا دست از پشتيباني رژيم خويش بردارند و به طرف جنبش مربوطه بروند. سياستمداران و دولتمردان بايستي با اتخاذ سياست هايي به لحاظ حقوقي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي زمينه ظهور و رشد اين گروه هاي خشونت زا و افراطي را از ميان بردارند.
** نقش نهادهاي رسانه اي در شناساندن گروه هاي افراطي
رسانه ها به عنوان مرجع ترين وسايل اطلاع رساني در زمينه شناسايي و آگاه سازي افراد از وجود گروه هاي افراطي گرا نقش بسيار مهمي را در تنوير افکار عمومي برعهده دارند. انعکاس صريح و به موقع فعاليت ها و جنايت هاي اين گروه هاي تروريستي و خسارت هايي که آنها بر روي روان افراد و زندگي آنان مي زنند از جمله وظايف رسانه ها به شمار مي رود. معرفي تصوير حقيقي از اسلام و ساخت برنامه هايي در اين باره نيز مي تواند عاملي موثر براي زدودن افکار منفي در سطح جهان درباره اسلام باشد. فضاي مجازي نيز بايد به ساخت برنامه هاي کوتاه درباره پرهيز از خشونت و عدم حمايت از گروه هاي افراطي بپردازد. همچنين مطبوعات مطالب و مقاله هايي در خصوص خشونت زدايي انتشار دهند و افراد را از اينکه در دام اين گروه هاي افراطي گرا اسير نشوند آگاه کنند.
** نقش نهادهاي آموزشي درباره پرهيز از خشونت
آگاهي از پيامدهاي امنيتي همکاري با گروه هاي افراطي و تروريسم، کنترل فعاليت و تبليغات گروه هاي ترور در مدارس و نظام آموزشي براي جذب نيرو، آموزش به جوانان و دانش آموزان براي رويارويي با اين گروه ها از جمله مسووليت هاي به شمار مي روند که بر عهده نهادهاي آموزشي است. ميان راهبردهاي مختلفي که نظام هاي سياسي و اجتماعي براي مبارزه با تروريسم مي توانند اتخاذ کنند، راهبرد فرهنگي جايگاه بسيار مهمي دارد زيرا سياست هاي فرهنگي ضد تروريسم مبناي اصلي مقابله با آن به شمار مي آيد.
خبرنگار: مريم همتي**انتشار دهنده: شهربانو جمعه
پژوهشم**9117**9131**
ايرنا پژوهش، کانالي براي انعکاس تازه ترين تحليل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشي ايران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شويد.
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۲۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره گفت: جلوگیری از فعالیت روانشناسان زرد یا روانشناس‌نماها تنها با نام بردن از آن‌ها امکان‌پذیر نیست و سواد سلامت روانی جامعه باید آنقدر ارتقاء پیدا کند که مردم تشخیص دهند که به چه افرادی باید مراجعه کنند.

علی فتحی آشتیانی امروز، ۷ اردیبهشت‌ماه در همایش روز روانشناسی و مشاوره با شعار «روانشناسی در خدمت جامعه» که در مرکز همایش‌های شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در روانشناسی دو رویکرد عمده بیماری‌محور و سلامت‌محور داریم؛ رویکرد غالب در روانشناسی تا اواخر قرن بیستم رویکرد بیماری‌محور بود و بر همین اساس رویکردهای درمانی مختلفی از جمله شناختی‌رفتاری، روان‌تحلیلگری و انسانگرایی را مشاهده می‌کنیم که ماحصل رویکرد بیماری‌محور است و شاید علت آن نیز جنگ جهانی اول و به‌ویژه جنگ جهانی دوم بود.

وی افزود: از اوایل قرن ۲۱ تغییری در رویکرد ایجاد شده و به سمت رویکرد سلامت‌محوری حرکت کردیم. در رویکرد سلامت‌محوری و جامعه‌محوری سرمایه‌هایی از جمله اعتماد اجتماعی و سرمایه روانشناختی داریم که از اهمیت زیادی برخوردار است و وظیفه ما است که از این زاویه به مسئله بپردازیم.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره گفت: در سرمایه روانشناختی ۴ مولفهٔ اساسی از جمله امید و تزریق آن به جامعه، خوش‌بینی، تاب‌آوری و خودکارآمدی مطرح است.

فتحی آشتیانی بیان کرد: سازمان نظام روان شناسی و مشاوره در سال ۱۳۸۲ تاسیس و در ۹ اردیبهشت ماه قانون آن تصویب و به دولت ابلاغ شد. از حدود هفت ماه و نیم گذشته که این مسئولیت را برعهده گرفتیم، تعداد اعضا از ۵۷ هزار عضو به ۶۴ هزار عضو رسیده است.
وی با بیان اینکه پیش از شهریورماه سال گذشته که این مسئولیت را بر عهده گرفتیم، تنها ۸۷۵۵ نفر پروانه کار تخصصی گرفته بودند، عنوان کرد: ما رویکرد دادن پروانه را عوض کرده و با کمک سازمان سنجش آزمون صلاحیت حرفه‌ای را در دی‌ماه برگزار کردیم که ۱۶ هزار و ۳۷۱ نفر در آن شرکت کرده و از این تعداد ۸۰۴۱ نفر نمره قبولی را کسب کردند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره ادامه داد: بنا بر این گذاشته شد که در اردیبهشت ماه سال جاری تمام ۸۰۴۱ نفر قبول شده در آزمون صلاحیت حرفه‌ای مورد مصاحبه قرار بگیرند. تمرکززدایی یکی از رویکردهای ما بوده و مصاحبه نیز توسط شوراهای استانی انجام می‌شود. تا انتهای اردیبهشت ماه به میزان ۲۰ سال گذشته پروانه کار تخصصی داده خواهد شد.

فتحی آشتیانی تصریح کرد: آزمون صلاحیت حرفه‌ای بعدی با همکاری سازمان سنجش قرار بود در تیر ماه برگزار شود اما به تاخیر افتاده و احتمالا در شهریور ماه برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به انتخابات شوراهای استانی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: این انتخابات سال گذشته پس از ۸ سال به صورت الکترونیک انجام و میزان مشارکت در استان‌ها ۳۷.۵۴ درصد بود.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره تصریح کرد: جهت سامان دادن به کارگاه‌هایی که افراد با صلاحیت یا بدون صلاحیت با هزینه‌های بالا برگزار می‌کردند، برنامه مدرسه مهارت‌آموزی و توانمندسازی تصویب شده و به زودی ابلاغ می‌شود.

فتحی آشتیانی خاطرنشان کرد: ارتقاء سواد سلامت روانی یکی از وظایف ما بوده که با کمک رسانه‌ها باید در این مسیر گام برداریم. جلوگیری از فعالیت روانشناسان زرد یا روانشناس‌نماها تنها با نام بردن از آن‌ها امکان‌پذیر نیست و سواد سلامت روانی جامعه باید آنقدر ارتقاء پیدا کند که مردم تشخیص دهند که به چه افرادی باید مراجعه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جنبش «همبستگی با غزه» گوش مدعیان دموکراسی را کر کرده است
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • اردوغان: حماس را نه گروه تروریستی بلکه گروه مقاومت می‌دانیم
  • عفو بین‌الملل: دانشگاه‌های آمریکا باید از سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین دست بردارند
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها
  • طرح حماس برای تشکیل دولت اضطراری بر اساس قاعده توقف جنگ
  • نصری، حقوقدان بین الملل: برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • شهید مطهری یعنی مبارزه با تفکر تحریف
  • عملیات «وعده صادق» منشاء تحولات مهم در نظام بین الملل