Web Analytics Made Easy - Statcounter

عملکرد سال 94 در بخش نیروی انسانی و ساختار شرکت نشان می‌دهد که مخابرات با مجموع 50132 نفر پرسنل در راستای اجرای برنامه‌های مختلفی برای ارتقای کارآیی و بهره‌وری شرکت گام برداشته و میانگین بهره‌وری 3درصدی هزینه نیروی کار را بدست آورده‌است.

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا - احمدکریمی؛ رسیدن به سهم 35 درصدی بهره وری از رشد اقتصادی هدفگذاری شده در برنامه ششم توسعه نیازمند تلاش بسیار، منظم و ممارست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در دومین بخش ارزیابی آمارهای بهره‌وری در حوزه مخابرات استانی، «بهره‌وری هزینه نیروی کار» مورد بررسی قرار گرفت و عملکرد 30 شرکت مخابراتی به زیر ذره‌بین داوران هشتمین دوره مسابقه ملی بهره‌وری رفت.

بر پایه این گزارش، عملکرد مجموع شرکت‌های مخابراتی در سال انتهایی این شاخص‌گیری به بهترین میانگین خود رسید.

در سال 94، رشد و سودآوری پایدار، همکاری راهبردی با ذی‌نفعان کلیدی، ارائه خدمات نوآورانه و با کیفیت به مشتریان، هم‌افزایی ثابت و سیار، چابک‌سازی سازمان، تعالی عملکرد در IT و شبکه و حفظ و توسعه منابع انسانی به‌عنوان سرفصل‌ها و در مجموع 25 برنامه به مدیران عامل شرکت های استانی ابلاغ شد.

در خصوص عملکرد سال 94 در بخش نیروی انسانی و ساختار شرکت می‌توان گفت که مخابرات در مجموع 50132 نفر پرسنل در اختیار داشت و برنامه‌های مختلفی برای ارتقای کارآیی و بهره‌وری شرکت در دست اجرا گذاشت که مهم‌ترین آن تغییرات ساختاری شرکت و شرکت‌های مخابرات استانی بود.

بر همین اساس، درخصوص عملکرد بخش تلفن ثابت می‌توان به آمار این شرکت ملی مخابرات اشاره داشت که طی این سال، در بخش تلفن ثابت ، 770 میلیارد تومان و در بخش تلفن همراه ، 2500 میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید پیش‌­بینی شد و با ایجاد کمیته FMC سرمایه­‌گذاری جدید در راستای حداکثر بهره­‌وری در نظام سرویس‌­دهی به مشتریان گام برداشت شد.

بهره‌وری هزینه نیروی کار «رقابت پذیری هزینه نیروی کار»

فرمول بررسی ارزیابی شرکت‌های متقاضی در بهره‌وری هزینه نیروی کار، اینگونه است که این شاخص از تقسیم ارزش‌افزوده بر جبران خدمات شاغلین به دست می‌آید.

مفهوم این شاخص آن است که به ازای یک واحد ریالی که بابت جبران خدمات پرداخت شده چه میزان ارزش‌افزوده ایجاد شده است.

بر اساس این گزارش، میانگین گروه مخابرات در بخش بهره‌وری هزینه نیروی کار به مقدار ثابت سال 83 از مجموع 30 شرکت مخابراتی تنها 9 شرکت به جدول نهایی رسیده‌اند که اسامی و عملکرد آنها در جدول زیر ذکر شده است.

در سال نخست این میانگین‌گیری، تنها عملکرد 3 مخابرات استانی «تهران، گیلان و کردستان» آمده که توانستند آمار 2.7 درصدی را از خود برجای بگذارند.

در سال 90 به‌عنوان دومین سال بررسی این میانگین، تمامی 9 حوزه مخابرات کشور دارای عملکرد بودند که در نهایت میانگین 2.4 را از خود برجای گذاشتند، طی این سال مخابرات استان کردستان با آمار 3.3 درصدی و مخابرات استان تهران و خراسان جنوبی با 3.3 درصد در رده های ابتدایی این سال قرار گرفتند.

در بررسی‌های آمار سال 91، می‌توان اینگونه گفت که از سه شرکت مخابراتی برتر سال گذشته تنها مخابرات استان خراسان جنوبی توانست میزان بهره‌وری خود را به نسبت سال گذشته با اندکی کاهش حفظ کند اما تهران و کردستان با افت شاخص روبه‌رو شدند؛ البته لازم به ذکر است که میانگین گروه مخابرات در سال 91 به نسبت سال گذشته بدون تغییر ماند.

در بررسی عملکرد مخابرات استانی در سال 92 در می‌یابیم که استان خوزستان با 3.3درصد، تهران و کردستان با 3.1درصد بازهم در صدر بهترین‌های مجموع شرکت‌های مخابرات استانی در بخش بهره‌وری هزینه نیروی کار بودند اما مجموع و میانگین این آمار نسبت به سال گذشته با کاهش 0.1درصدی به 2.3 درصد رسید.

بر اساس این گزارش، بدترین سال بهره‌وری هزینه نیروی کار مخابرات کشور مربوط به سال 93 بوده چراکه میانگین گروه مخابرات به پایین‌ترین سطح خود یعنی 2.2 درصد رسید.

در سال انتهایی این شاخص که بهترین سال میانگین گروه مخابرات بوده شاخص بر عدد 3 ایستاد تا نشان‌گر بهبود وضعیت مخابرات ایران باشد؛ طی این سال شرکت‌های مخابرات خراسان جنوبی و خوزستان با 4.9 درصد، تهران با 4 درصد و کرمانشاه با 3.9 درصد در جایگاه بالایی این شاخص قرار دارند.

درصد تغییرات بهره‌وری هزینه نیروی کار نسبت به سال پایه1389(سال 89=100)

در بررسی این جدول، کاملا گویای وضعیت نامطلوب شرکت‌های مخابراتی تا قبل از سال 94 بوده چراکه هیچکدام از سال‌های موجود در جدول به میانگین سال پایه نیز نرسید و تنها سال 94، این شاخص توانست با ثبت عدد 112.8 درصدی عملکرد متوسطی را از خود بر جای بگذارد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۲۰۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیر مدیریت دانش بر عملکرد نوآوری در سازمان‌ها

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، داروسازی یکی از پویاترین رشته‌های علمی و دانش محوراست که نقش بسزایی در ارتقای شاخص سلامت افراد دارد و از نوآوری به‌عنوان عصاره‌ حیات این صنعت می‌توان نام برد.

لیلا اسلامی اشلقی (کارشناس ارشد مدیریت اجرایی) به همراه عباس خمسه (استادیار گروه مدیریت صنعتی) در مقاله‌ای با عنوان «تاثیر مدیریت دانش بر عملکرد نوآوری در صنایع دارویی» به این موضوع اشاره می‌کنند که مدیریت دانش با استفاده از فرایند یادگیری به توسعه و تکامل توانمندی‌های پویا می‌پردازد و خود نیز از توانمندی‌های پویا تاثیر پذیرفته و تقویت می‌شود و ماهیت انعطاف پذیری خود را حفظ می‌کند.

* ارتباط مدیریت دانش با پویایی سازمان

این نویسندگان در این پژوهش می‌نویسند: مدیریت دانش و توانمندی‌های پویا با یکدیگر تعامل و هم‌پوشانی دارند که عمدتا بر خلق دانش و اهداف بلند مدت شرکت متمرکز بوده و با پیکره‌بندی مجدد قابلیت‌ها و یکپارچه‌سازی آنها و ارایه راه حل‌های خاص و انعطاف‌پذیر، سازمان را قادر می‌سازد، خود را با محیط خارجی وفق داده و به مزیت رقابتی پایدار و عملکرد برتر دست یابد.

اسلامی و خمسه در ادامه به این مهم اشاره می‌کنند که فرایند‌های مدیریت دانش محرک توسعه، تکامل و استفاده از این قابلیت‌ها می‌باشند، اگر چه مباحث مختلف در مورد مزایای استفاده از مدیریت دانش وجود دارد و رابطه‌ی آن با نوآوری به شکل گسترده مورد تأیید واقع شده‌است، اما تعدادی از مطالعات ادعا می‌کنند که صرف هزینه‌های سیستم‌های مدیریت دانش، ممکن است بازده مطلوب را به ارمغان نیاورد.

* سازمان‌های پیشرو و ومدیریت دانش

دانش به یک منبع اقتصادی،حیاتی و مزیت رقابتی سازمان تبدیل شده‌است که خلق دانش، انتقال و تسهیم آن به راحتی صورت نمی‌پذیرد و به این دلیل دانش در قیاس با سایر منابع رقابتی سازمان از جایگاهی استراتژیک برخورداراست

این پژوهشگران می‌نویسند: چون سرمایه‌گذاری بر روی مدیریت دانش جهت ایجاد مزیت رقابتی نیاز به یک چارچوب تصمیم‌گیری روشن دارد، سازمان‌های پیشرو به سرمایه‌گذاری‌های سنگین بر فعالیت‌های بخش تحقیق و توسعه روی آورده‌اند.

این نویسندگان در این مقاله می‌گویند: اگرچه فعالیت‌های تحقیق و توسعه اثر مثبت بر روی ارزش افزوده‌ی صنایع دارد، اما هنوز زمینه‌ی بررسی بیشتر بر روی کشور‌های در حال توسعه وجود دارد.

در این پژوهش آمده است که پیتر دراکر (Peter Drucker) در کتاب خود با عنوان «مدیریت در زمان وقوع تحولی شگرف» در خصوص اهمیت دانش و نقش آن در عملکرد سازمان بیان نموده‌است که دانش یک منبع اقتصادی حیاتی و به تنها مزیت رقابتی بنگاه تبدیل شده‌است که خلق دانش، انتقال و تسهیم آن به راحتی صورت نمی‌پذیرد و به این دلیل دانش در قیاس با سایر منابع رقابتی سازمان از جایگاهی استراتژیک برخورداراست.

* تعریف مدیریت دانش در سازمان‌ها

در ادامه این پژوهش آمده است که مدیریت دانش، یعنی هویت دادن به فرایند‌های سازمانی که در جست و جوی ترکیب موثری از ظرفیت تکنولوژی اطلاعات در پردازش داده‌ها و اطلاعات از یک سو و ظرفیت خلاقیت و نوآوری افراد از طرف دیگر است.

این پژوهشگران در ادامه توضیح می‌دهند که کسب و شناسایی، انتشار، به کارگیری و ذخیره دانش به عنوان فرایند‌های مرکزی مدیریت دانش، تعیین شده‌اند و اکتساب دانش فرایندی اجتماعی است که میان افراد در داخل و خارج سازمان رخ می‌دهد، به‌طور مثال رقبا و مشتریان، تامین کنندگان خارجی دانش می‌باشند و دانش داخلی با استفاده از تجربه‌ی درون سازمان خلق می‌گردد مانند: فعالیت‌های تحقیق و توسعه؛ و از طریق تعامل با محیط بیرونی، نقش مهمی در فرایند نوآوری ایفا می‌کند.

 عملکرد نوآوری ترکیبی از موفقیت‌های کلی سازمان در نتیجه‌ تلاش‌های صورت گرفته در راستای ایجاد و بهبود و به کارگیری جنبه‌های مختلف نوآوری در سازمان است

به زعم این نویسندگان با توسعه‌ دانش درونی و تلفیق با دانش خارجی می‌توان از دانش جدید خلق شده به وسیله‌ی منابع موجود داخلی و خارجی استفاده نمود و یکپارچه‌سازی آن از طریق تعامل با محیط و سایر سازمان‌ها صورت می‌پذیرد، در نتیجه اگر دانش به شیوه‌هایی هدفمند مدیریت گردد منجر به عملکرد برتر می‌گردد.

* تعریف جامع از توانمندی‌های پویا 

از دیدگاه نویسندگان این پژوهش؛ توانمندی‌های پویا به معنای توانایی سازمان در یکپارچه‌سازی، ساختن و صورت‌بندی مجدد قابلیت‌های درونی و بیرونی برای مواجهه با تغییر سریع محیط اشاره نموده‌اند که توانمندی‌های پویا پایدارند و اگر به صورت گسسته با مجموعه‌ای از بحران‌ها سازگار شوند، توانمندی‌های پویا را به کار نگرفته‌اند.

در ادامه آمده است که این توانمندی‌ها تکاملی هستند و از طریق یادگیری سازمانی توسعه می‌یابند و توانمندی‌های پویا، فرایند‌های سازمانی هستند که موجب تغییر هدفمند منابع می‌شوند و به شرکت این امکان را میدهند که مجموعه‌ای از شیوه‌های خود را دوباره تنظیم کند تا آنها را با تغییرات محیطی سازگار کند.

در این مقاله توضیح می‌دهند که یافته‌های Jantunen و همکاران موید این موضوع است که هنگامی خروجی عملکرد مطلوب است که توانمندی‌های پویا با تغییرات سطح عملیاتی و تغییرات در مدیریت و شیوه‌ها با بازار هدف در تعامل باشد.

* تعریف عملکرد نوآوری در سازمان

به زعم این پژوهشگران عملکرد نوآوری ترکیبی از موفقیت‌های کلی سازمان در نتیجه‌ تلاش‌های صورت گرفته در راستای ایجاد و بهبود و به کارگیری جنبه‌های مختلف نوآوری در سازمان است، بدین ترتیب شاخص‌های غیر مالی عملکرد، تحت تأثیر مدیریت دانش قرار می‌گیرد و، اما باید گفت که درک و اجرای جنبه‌های غیرمالی عملکرد دشوار است و باید برای مدیران ارشد شفاف گردد که مدیریت دانش باعث ایجاد مشارکت در رسیدن به موفقیت کسب و کار می‌شود.

بر اساس یافته‌های این پژوهش، سرمایه‌گذاری بر روی تمامی ابعاد مدیریت دانش در بازه‌های زمانی کوتاه مدت و میان مدت برای تمامی شرکت‌ها مقدور نیست و لازم است تا تأثیرگذارترین و مهمترین ابعاد مدیریت دانش که منجر به عملکرد نوآوری می‌شوند، شناسایی و در جهت بهبود آنها برنامه‌ریزی شود.

در پایان این پژوهش به این مهم اشاره می‌شود که ارتقای عملکرد از طریق به کاربردن دانش و درک چرایی حاصل می‌گردد و بدین ترتیب دانش حاصل از گزارش‌ها را در زیرساخت‌ها باید یکپارچه‌سازی کنند تا منجر به اثر بخشی این فعالیت‌ها گردد و انتقال دانش به صنعت صورت پذیرد.

این پژوهشگران اینگونه جمع‌بندی می‌کنند که به منظور افزایش توانمندی‌های پویای مدیریت دانش توسط شرکت، به میزان موفقیت یادگیری از فناوری‌های خارجی در شرکت اهمیت داده شود و تعاملات خود را با شرکت‌های دارای برند و سابقه‌ی موفق در این زمینه افزایش دهند. بهبود عملکرد، توانمندی و استقلال فنی شرکت نسبت به رقبا رصد شود و زمینه‌ی ارتقای یادگیری در سازمان افزایش یابد.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای هزار میلیارد تومان پروژه در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت
  • تأثیر مدیریت دانش بر عملکرد نوآوری در سازمان‌ها
  • کارکنان شرکت مخابرات آلمان اعتصاب می‌کنند
  • توسعه زیرساخت‌های مخابراتی، شرط تحقق شهر هوشمند
  • بهره برداری ازهشت طرح آموزشی، خدماتی و رفاهی دانشگاهی کاشان
  • بهره برداری از مدرسه ۶ کلاسه در سنندج
  • اختلال‌های ارتباط مخابراتی در کهگیلویه و بویراحمد برطرف شد
  • تداوم پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان
  • پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان با وجود بارندگی‌های اخیر
  • نگاهی به چالش تاکسی های برقی برای مالکان| در صورت تصادف تاکسی های برقی، عملکرد بیمه باید چگونه باشد؟