Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

بداخلاقي و تحريک پذيري شما ممکن است دلايل پزشکي داشته باشد
اينکه گاهي بد اخلاق مي شويم يک امر طبيعي است و عوامل زيادي باعث تغيير خلق و خوي ما مي شود، اما چرا بعضي آدم ها هميشه بد اخلاق و بي حوصله هستند؟ بد اخلاقي مداوم علل پزشکي دارد که به آنها مي پردازيم.
8 دليل پزشکي که مي تواند توضيح دهد چرا هميشه در حالت بي حوصلگي و بد اخلاقي قرار داريد؟
اگر حس افسردگي و بد اخلاقي moody-blues داريد، عصباني به نظر مي رسيد يا در همه حال بد خلق هستيد، براي اين بداخلاقي و تحريک پذيري شما دلايل پزشکي وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در ادامه نکات مهمي را بيان مي کنيم که در شناسايي علل اين بد اخلاقي ها و بهبود حالت ذهني به شما کمک مي کنند.
1.علت بي حوصلگي و بد اخلاقي شما: تيروئيد شما از کنترل خارج شده است
پرکاري تيروئيد hyperthyroidism که در بين خانم ها رايج است، زماني بروز مي کند که غده پروانه اي شکل در گلو بيش از حد هورمون تيروئيد توليد مي کند و باعث بروز بدخلقي در فرد مي شود. مقاله اي در روزنامه پزشکي Medical Daily بيان مي کند: " اين مسئله مي تواند علت فرياد زدن هاي مداوم شما بر سر فرزندانتان يا همسرتان باشد." طبق گفته دکتر نيل گيتوس Neil Gittoes، متخصص غدد درون ريز در بيمارستان دانشگاه بيرمنگام Birmingham،"هورمون تيروئيد بر روي هر چيزي مرتبط با متابوليسم (سوخت و ساز) بدن تاثير مي گذارد. اين هورمون همچنين مي تواند باعث افزايش بيقراري، عصبانيت و بروز مشکل در تمرکز شما شود.
2. علت بي حوصلگي و بد اخلاقي شما: ديابت و عدم تعادل قند خون
مقاله Medical Daily ذکر مي کند که عدم دريافت قند خون کافي هم باعث افزايش خشم افراد مي شود. عدم تعادل در سطح قند خون باعث بروز عدم تعادل مواد شيميايي مغز از جمله سروتونين serotonin مي شود. اين امر منجر به خشم، عصبانيت، سردرگمي و حتي حملات پانيک يا حملات هراس panic attack مي شود.
3.علت بي حوصلگي و بد اخلاقي شما: مبارزه با درد مزمن
بيماري هاي مزمن پزشکي ممکن است منجر به تحريک پذيري شوند. آنيتا گاديا اسميت Anita Gadhia-Smith، روانپزشکي که در منطقه کلمبيا Columbia و بتسدا Bethesda در مريلند فعاليت مي کند، به US News & World Report گفت: "افرادي که با درد مزمن زندگي مي کنند، هميشه احساس ناراحتي مي کنند. برخي داروها، از جمله ضد دردهاي مخدر يا اپيوئيد* opioid painkillers هم، داراي عوارض جانبي مانند تحريک پذيري هستند. اين مسئله فرد را هر چه بيشتر منزوي مي کند که براي آنها بسيار دشوار است.
* ضد دردهاي اپيوئيد يا اپيوييد يا مخدر opioid painkillers : به مجموعه مواد طبيعي و شيميايي مسکن شبيه به مرفين يا مواد افيوني گفته مي‌شود که در سيناپس (محل اتصال پايانه يک سلول عصبي به سلول عصبي ديگر) به گيرنده هاي عصبي اپيوييد مي‌چسبند. عملکرد همگي آن‌ها در بدن همانند کار انتقال‌دهنده‌هاي عصبي ضد درد (اندورفين‌ها) است که از طريق تأثير بر سلسله اعصاب مرکزي موجب تخفيف احساس درد در بدن مي‌شوند.

بيماري هاي مزمن پزشکي ممکن است منجر به تحريک پذيري شوند
4.علت بي حوصلگي و بد اخلاقي شما: قرار گرفتن در شرايط سخت
عوامل فيزيکي زيادي هستند که ممکن است باعث بد اخلاق شدن فرد شوند. دکتر کارن دوير تسوريرو Karen A. Dwyer-Tesoriero، کارمند اجتماعي پزشکي داراي مجوز و روان درمانگر مستقر در نيويورک مي گويد: " درد يا ناراحتي فيزيکي و قرار گرفتن در شرايط سخت مي تواند منجر به تحريک پذيري و کج خلقي شود، از جمله مواردي مانند عدم خواب کافي، گرسنه بودن يا تغذيه ناسالم."سعي کنيد ميان وعده بخوريد و استفاده از بعضي دستگاه ها مانند گوشي و تبلت را قبل از خواب کنار بگذاريد و بيشتر ورزش کنيد تا خلق و خوي خود را بهبود بخشيد.
5. علت بي حوصلگي و بد اخلاقي شما: سندروم پيش از قاعدگي PMS
تهاجمي شدن اخلاق خانم ها مربوط به مشکل وحشتناک سندروم پيش از قاعدگي premenstrual syndrome (PMS) است. مقاله مذکور در Medical Daily مي گويد به خاطر عدم تعادل هورمون هايي مانند استروژن و پروژسترون در اين دوران خانم ها تحريک پذيرتر شده و عصبانيت آنها افزايش پيدا مي کند.طبق گفته کالج امريکايي زنان و زايمان According to the American College of Obstetrics and Gynecology، طي دو هفته آخر چرخه قاعدگي و همچنين دو هفته قبل از پريودي خلق و خوي خانم ها تغيير مي کند.
6. علت بي حوصلگي و بد اخلاقي شما: مشکل روحي و رواني
دوير تسوريرو مي گويد يک مشکل رواني يا عاطفي اغلب بر روي خلق و خو تاثير مي گذارد. افراد مبتلا به اضطراب، افسردگي، اختلال دو قطبي bi-polar disorder يا اختلال اضطراب پس از سانحه* post-traumatic stress disorder (PTSD) يا يک اختلال شخصيتي احتمالي همه عواملي هستند که منجر به بد اخلاق شدن مي شود. اغلب زماني که يک فرد احساس عصبانيت مي کند، به يک محرک خارجي واکنش نشان مي دهد که منجر به بروز يک حس گناه يا شرمندگي دروني مي شود. زماني که گفته مي شود فردي هميشه بدخلق و عصباني است، لازم است که مشکل بررسي شود. اگر خلق و خوي فرد بر روي زندگي روزانه وي و روابط فردي او با اعضاي خانواده، دوستان يا همکاران تاثير بگذارند، زمان آن رسيده که به دنبال بررسي هاي تخصصي براي سلامت روحي باشد."
* اختلال اضطراب پس از سانحه post-traumatic stress disorder (PTSD) : نوعي اختلال يا مشکل روحي است که بعضي افراد پس از تجربه يا مشاهده يک رويداد ناگوار مانند جنگ يا مرگ عزيز، به آن دچار مي شوند.
7. علت بي حوصلگي و بد اخلاقي شما: بي تحرکي و ورزش نکردن
آيا به اندازه کافي ورزش مي کنيد؟ دوير تسوريرو مي گويد: پاکسازي ذهن و يک پياده روي کوتاه مي تواند باعث کاهش اضطراب و افسردگي و بهبود خلق و خو شود.ورزش کردن بهآزادسازي هورمون هاي حس خوب در مغز کمک مي کند که اين هورمون ها به کاهش اضطراب و افسردگي کمک مي کنند. ورزش کردن مي تواند پياده روي در اطراف محل سکونت يا پارک نزديک منزلتان باشد و رفتن به طبيعت نيز تاثيرات مثبت روي خلق و خو دارد.
8.علت بي حوصلگي و بد اخلاقي شما: عدم دريافت نور خورشيد و کمبود ويتامين D
اسکات شريبر Scott Schreiber ، متخصص کايروپرکتيک* chiropractic در نيوآرک Newark ، Delaware ، که بيش از 13 سال است در اين زمينه فعاليت مي کند، مي گويد: اگر در طول روز در خانه بمانيد و فقط شب ها بيرون بياييد، به احتمال خيلي زياد در معرض کمبود ويتامين D هستيد. کمبود ويتامين D بسيار رايج است و در بروز بسياري از بيماري هاي مزمن مانند افسردگي دخيل است. به علاوه بيدار ماندن تا اواخر شب مي تواند ريتم شبانه روزي شما را مختل کند و اين امر منجر به خواب آلودگي مزمن شده و باعث مي شود اکثر اوقات آدم بد اخلاقي باشيد.
* کايروپرکتيک يا کايروپراکتيکchiropractic : يکي از انواع درمان هاي جايگزين است. در کايروپرکتيک با استفاده از تکنيک ها و روش هايي خاص، نيرو و فشار در ناحيه ستون فقرات اعمال مي شود و هدف از اين روش تصحيح هماهنگي و همترازي ساختار بدن و بهبود عملکرد فيزيکي است.
منبع: سيمرغ


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۲۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سعید منتظرالمهدی در یادداشتی به مناسبت هفته سلامت آورده است: یکی از ارکان اصلی خوشبختی و بهروزی، «سلامت» است. چه، با برخورداری از تراز بالای صحت و سلامت است که می‌توان برای تحقق اهداف ریز و درشت زندگی و بیشینه سازی شادابی و موفقیت، گام فراسو نهاد و جهد و جد روزافزون نمود. لیکن، نباید از یاد برد که قلمرو و حیطه سلامت هرگز در سطح «سلامت جسم» محدود نمی‌ماند بلکه حیطه‌های پر اهمیت دیگری را نیز در بر می‌گیرد که از آن میان سه حیطه دیگر سلامت، یعنی «سلامت روان»، «سلامت اخلاق» و «سلامت اجتماعی» درخور توجه فزون‌تری هستند (نیازی به یادآوری نیست که این چهار حیطه سلامت پیوند وثیق و جدایی ناپذیری با یکدیگر دارند و لاجرم زوال یا نقصان هریک قادر است آن سه دیگر را دستخوش کژکارکردی کند).

چنانچه از حیث یادآوری و بیش و کم از منظر امروزی بخواهیم تعریفی بس مختصر از این چهار حیطه سلامت به دست دهیم چنین می‌توان گفت که جسم آنگاه سالم است که بتوان بی هیچ محدودیتی از همه ظرفیت و توان آن برای «نیکو زیستن» بهره جست، روان نیز زمانی در سلامت است که نه تنها در دام هیچ «تعارض» آشفته ساز و نشانگان ملال انگیز و تنیدگی آشوبناکی گرفتار نشده باشد بلکه لبریز سُرور و وجد و خرسندی و پیوسته در تعالی و پویایی باشد. به همین قیاس سلامت اخلاقی نیز به حالتی اطلاق می‌شود که ذهن و ضمیر فرد عاری از «احساس گناه» باشد؛ آشکار است که لازمه فراچنگ زدن چنین خلق و حالتی آن است که فرد در کنش و منش و بینش خود، «فضایل اخلاقی» (نظیر صداقت، عدالت، اصالت، امانت و جز آن) را فرو نگذارد و برای بیشینه سازی آنها پیوسته بکوشد. سر انجام، مراد از «سلامت اجتماعی» آلوده نشدن به آسیب‌های مختلف از یک سو و داشتن ارتباط و تعامل «شفابخش» با جمع و جامعه از دیگر سو است.

ناگفته پیداست که یک دوجین عامل را می‌توان نشان کرد و نشان داد که بر هر یک از این چهار حیطه سترگ سلامت تأثیر می‌گذارند. اما، تردیدی نمی‌توان کرد که در این میان سهم و نقش خانواده برجسته‌تر است. چون همانگونه که می‌دانیم در خانواده است که «اندیشه» شکل می‌گیرد، «شخصیت» فرا می بالد، «منش» نضج می‌یابد، «نگرش به خویشتن» پایه‌ریزی می‌شود و «نحوه رفتار» در برابر پدیده‌ها و در شرایط مختلف، سمت و سو داده می‌شود.

حال این پرسش در برابر ما عرض اندام می‌کند که کدام خانواده قادر است تراز و میزان هر یک از چهار نوع سلامت را ارتقا دهد و مانع از فرو شدن در «بیماری» و نقصان سلامت شود؟ در پاسخ به این پرسش می‌توان انبوهی شاخص و ملاک را برای «خانواده سلامت محور» و «سالم پرور» فهرست کرد. لیکن به باور من از آن میان شاخص‌های زیر اهمیت بیشتری دارند:

۱. سبک زندگی برخوردار از تحرک بهینه (۶۰ دقیقه در روز)، بهداشت مطلوب، چک آپ دوره‌ای، تفریح به موقع و تغذیه مناسب. چنین سبکی نه تنها به سلامت جسم یاری می‌رساند بلکه سلامت ذهن و روان را نیز مضاعف می‌کند.

۲. پیروی از الگوی گفت و گوی سازنده برای از میان راندن تعارضات ناگزیر زندگی. در چنین خانواده‌ای کمتر مشاجره و منازعه و مجادله دیده می‌شود. چه، اینگونه خانواده‌ها زبان و کلام را در جهت «مفاهمه» و مصالحه به کار می‌گیرند و با گفت و شنود به موقع مانع از سایه انداختن تعارضات و مسائل حل نشده بر ساحت جان و روان می‌شوند.

۳. افزایش مستمر ذخیره شناختی. در خانواده سلامت محور مطالعه و یادگیری رفتاری رایج و مستمر است و لاجرم اعضای اینگونه خانواده‌ها پیوسته دانایی خود را افزایش می‌دهند و اندیشه خود را زیبا و غنی می‌سازند. آنان همچنین می‌کوشند تا «دانش» خود را به «خِرد» تبدیل سازند و آن را در کنش و عمل خود به کار بندند. ناگفته پیداست که پیامد دانایی، خردمندی و «اندیشه زیبا» خوشامدگویی مستمر به زیبایی‌های بیکران زندگی و شادابی و شورمندی جسم و روان است.

۴. فضیلت مند زیستن. در خانواده سالم پرور و سلامت محور به فضائل اخلاقی نه تنها در «گفتار» بلکه در «کردار» ارج نهاده می‌شود. به همین سبب اینگونه خانواده‌ها اغلب با خود و دیگران «در صلح» و آرامش هستند.

۴. برخورداری از روابط و پیوندهای اجتماعی خرسند ساز. چنین پیوندی نوعی «حمایت اجتماعی» است که همچون «سپری نیرومند» از اعضای خانواده در برابر سختی‌ها و رنج‌های ناگزیر زندگی حفاظت می‌کند (یادمان باشد که در جهان بودن یعنی با دیگران بودن).

خلاصه آنکه، خانواده سلامت محور «زندگی زیسته» سالمی دارد و لاجرم احساس خوشبختی و بهروزی و شادابی آن پیوسته در حال افزایش است.

کد خبر 6090072

دیگر خبرها

  • انحطاط اخلاقی یا استثمار به بهانه تولید علم
  • وکیل: مقابل بی‌نظمی و اخلال در فوتبال می‌ایستیم
  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • خسته هستید؟ این غذاها را بخورید
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • نشست هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی دانشگاه پیام نور خوزستان
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • ۲۰ ناهار سبک و فوری برای روز‌های بی‌حوصلگی
  • آیت‌الله جاودان: با مراقبه و محاسبه اعمال به رحمت الهی می‌رسیم
  • کتک‌زدن وحشتناک داور در فوتبال تهران+فیلم