Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان اظهار کرد، کشورش باید از کوتاهی‌های امنیتی که در جریان حمله مرگبار به بازار کریسمس در برلین که یک سال پیش به وقوع پیوست، عبرت بگیرد و کمک‌های خود به بازماندگان و خانواده‌های قربانیان را افزایش دهد.

مرکل در سالروز حمله به بازار کریسمس در برلین، در حالی این اظهارات را مطرح کرد که از سوی خانواده‌های قربانیان و بازماندگان به خاطر عملکرد دولت در این رویداد به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدراعظم آلمان خاطرنشان کرد: امروز روز عزا است اما در عین حال روز عزمی راسخ برای بهبود وضعیت نسبت به گذشته به شمار می‌رود.

مرکل پیش از این با برخی از بازماندگان و خانواده قربانیان این حمله دیدار کرد.

فرانک والتر اشتاین‌مایر، رییس جمهوری آلمان نیز درباره این حمله در سالگرد وقوع آن گفته است: بسیار تلخ است که دولت نتوانست از قربانیان حفاظت کند.

​​​​​​​درجدیدترین تحقیقات فاش شده است که انیس عامری، تروریستی که با کامیون به بازار کریسمس در برلین حمله برد، ماه‌ها تحت مراقبت سازمان‌های اطلاعاتی آلمان قرار داشته و از او به عنوان طعمه استفاده می‌شده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس اسنادی که در اختیار روزنامه "ولت ام زونتاگ" قرار گرفته است، سازمان امنیت و پلیس آلمان بسیار زودتر و قبل‌تر از آن که به افکار عمومی اعلام شده، رفتارهای انیس عامری را تحت نظارت داشته‌اند.

انیس عامری تروریست تونسی ۲۴ ساله حامی داعش بود که در روز ۱۹ دسامبر سال ۲۰۱۶ با یک کامیون به بازار کریسمس در "برایت‌شاید پلاتز" شهر برلین حمله برد. در اثر این حمله ۱۲ تن کشته و ۵۰ تن زخمی شدند. گرچه مهاجم موفق به فرار شد اما روز ۲۳ دسامبر هنگام ورود به شهر میلان ایتالیا توسط نیروهای امنیتی به ضرب گلوله کشته شد.

از نوامبر سال ۲۰۱۵ تحت مراقبت پلیس

طبق گزارش‌هایی که در پرونده چند هزار صفحه‌ای انیس عامری دیده می‌شود، دادستان کل آلمان در ماه نوامبر سال ۲۰۱۵ دستور داده بود که انیس عامری توسط پلیس فدرال و پلیس ایالت نوردراین وست فالن تحت مراقبت شبانه‌روزی قرار گیرد.

دستور دادستان فدرال آلمان برای تحت نظر گرفتن انیس عامری بر اساس تحقیقات در پرونده "عبدالله عبدالله" با نام مستعار "ابو والا" صورت گرفته است. این واعظ تندرو در شهر "هیلدس‌هایم" در پی تشکیل یک هسته تروریستی مرتبط با داعش بوده است. تحقیقات نشان می‌دهد انیس عامری با ابو والا تماس گرفته است.

در روز ۲۴ نوامبر سال ۲۰۱۵ (یک سال قبل از حمله) مامور مخفی با نام (مراد) که وظیفه تعقیب و مراقبت از انیس عامری را بر عهده داشته به پلیس دوسلدورف گزارش می‌دهد که او در حال تدارک برای یک حمله است.

در طول مدت تعقیب و مراقبت، این گزارش و همچنین دیگر اطلاعاتی که در مورد انیس عامری جمع‌آوری شده‌اند، همواره برای پلیس فدرال، دادستانی و اداره حفاظت از قانون اساسی فرستاده می‌شدند.

با مشخص شدن تدارک انیس عامری برای یک حمله تروریستی از روز سوم دسامبر سال ۲۰۱۵ همه تلفن‌های همراه انیس امری که دائما آن‌ها را تغییر می‌داد، مورد شنود قرار گرفته‌اند. افزون بر این تمام صفحات اینترنتی که او به آن‌ها مراجعه داشته نیز ثبت شده‌اند. اسناد نشان می‌دهند که او در اواسط ماه دسامبر دستور تهیه مواد منفجره و ساخت نارنجک را دانلود کرده است.

انیس عامری در یک گفت‌وگوی شنود شده تلفنی در ماه فوریه سال ۲۰۱۶ (۱۰ ماه پیش از حمله به بازار کریسمس برلین) که با دو نفر از اعضای داعش در یک پایگاه این گروه در لیبی صورت گرفت، برای انجام عملیات انتحاری در آلمان اعلام آمادگی می‌کند.

اسناد و ایمیل‌های موجود در پرونده انیس امری نشان می‌دهد که سازمان‌های اطلاعاتی حضور پررنگی در این ماجرا داشته‌اند.

در ماه ژانویه سال ۲۰۱۶ اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی یک "تحلیل دو صفحه‌ای" در مورد انیس عامری نوشته است. این تحلیل به امضای هانس گئورگ ماسن، رئیس این اداره رسیده است.

این اداره اطلاعاتی همچنین یکی از کارمندان زن خود با نام "اف" را در برلین مامور تعقیب و مراقبت از انیس عامری کرده بود.

جالب‌تر اینکه در گزارش ادارات اطلاعاتی مربوط به آوریل سال ۲۰۱۱ (قبل از ورود عامری به ایتالیا) به ثبت رسیده که "انیس عامری دارای روابط شخصی و حتی فامیلی با برخی از اعضای داعش در لیبی است".

دلیل اینکه به رغم این‌همه اطلاعات چرا انیس عامری در آلمان بازداشت نشده، هنوز کاملا روشن نیست اما به‌نظر می‌رسد سازمان‌های اطلاعاتی آلمان و دیگر کشورها از او به عنوان "طعمه" استفاده کرده‌اند و ارتباطات و اطلاعاتی که در مورد داعش در لیبی از طریق شنود و مراقبت انیس عامری به دست‌ می‌آمده برایشان با ارزش بوده است.

چند هفته پس از کشته شدن انیس عامری و کور شدن این عامل اطلاعاتی، هواپیماهای "بی‌۲" آمریکا در روز ۱۹ ژانویه سال ۲۰۱۷ همان پایگاهی را در لیبی بمباران کردند که انیس عامری با آن تماس تلفنی گرفته بود.

هانس کریستیان اشتروبل از حزب سبزهای آلمان که در آن زمان عضو کمیسیون کنترل سازمان‌های اطلاعاتی در مجلس آلمان بود، به "دست‌های پشت پرده" یک سازمان اطلاعاتی آمریکایی در این ماجرا شک دارد و نتیجه می‌گیرد: وگرنه دلیلی وجود نداشته است که انیس عامری در آلمان بازداشت نشود.

اشتروبل می‌گوید: این یک رسوایی بزرگ است که دولت هنوز هم یک سال بعد از این عملیات تروریستی اطلاعات بیشتری در این زمینه ارائه نکرده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۳۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا بر اساس گزارش میدانی از بازار ارز، قیمت دلار که در روزهای گذشته روند کاهشی گرفته بود، امروز به کانال ۵۹ هزار تومان هم رسید؛ برخی از دلالان میدان فردوسی، قیمت این ارز را تا ۶۰ هزار تومان هم عنوان کردند و در مواردی هم این نوع ارز را تا ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان هم می‌فروختند.

دلالان چهارراه استانبول و خیابان منوچهری معتقدند در روزهای آینده امکان ریزش دلار تا ۵۸ هزارتومان هم وجود دارد.

بازار میدان فردوسی که در تلاطم افزایش قیمت‌ها، تب و تاب فروش از سوی دلالان را به همراه داشت، امروز از هیجان خالی بود؛ البته فروشندگان دلار همچنان در بازار حضور داشتند تا اگر تقاضایی برای خرید باشد، پاسخ دهند.

تحولات‌ مرزی بین ایران و پاکستان قبل از پایان یافتن تعطیلات نوروز ۱۴۰۳، سرآغازی برای روند صعودی قیمت دلار بود. همچنین همزمان‌ با پایان تعطیلات نوروزی، اخبار سیاسی از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در سیزدهم فروردین‌ماه منتشر شد و روند صعودی که در بازار ارز آغاز شده بود را تسریع کرد.

به‌دنبال این اتفاق، ایران ۲۵ فروردین‌ماه، در عملیات «وعده صادق» یک حمله موشکی به رژیم صهیونسیتی ترتیب داد و فردای این حمله، قیمت دلار در ساعات آغازین بازار، به ۷۰ هزار تومان هم رسید؛ اما این روند صعودی ادامه‌دار نبود و در عرض چند ساعت، بازار روند نزولی به خود گرفت و به ۶۶ هزار تومان هم رسید.

در این مدت برخی از کارشناسان بازار هشدار دادند که روند صعودی این روزهای بازار ارز، ناشی از هیجانات سیاسی است و ادامه‌دار نخواهد بود؛ درواقع به گفت آنها از نظر اقتصادی اتفاقی رخ نداده که بخواهد علت افزایش قیمت ارز باشد. البته برخی دیگر از کارشناسان تاکید کردند که بدون یک بسته سیاستی مناسب، بازار ارز انضباط نمی‌گیرد و این بازار نیازمند برنامه پایدار است.

کد خبر 847888 برچسب‌ها خبر مهم دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • تشدید انتقادها از خشونت پلیس آلمان علیه حامیان فلسطینیان
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • وضعیت میدان جنگ در اوکراین بدتر می‌شود
  • رسانه عبری: ویدئوی حماس زنده بودن ۲ اسیر در غزه را ثابت کرد
  • فیلم/ یورش پلیس آلمان به تجمع حامیان فلسطین در برلین
  • ببینید | یورش پلیس آلمان به تجمع حامیان فلسطین در برلین
  • برچیدن کمپ اعتراضی حامیان فلسطین در برلین توسط پلیس
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران
  • حمله خشن بوندسلیگا به کفش طلای اروپا
  • معضل بیکاری به سراغ اقتصاد آلمان آمد