Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@14:50:25 GMT

عشق در فرهنگ ایرانی نشات گرفته از آیات قرآن کریم است

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۶۷۰۴۳

عشق در فرهنگ ایرانی نشات گرفته از آیات قرآن کریم است

علی فراهانی گفت: در فرهنگ ایرانی عشق دارای جایگاهی خاص است و از آن جا که فرهنگ ما بعد از اسلام بسیار از قرآن کریم متاثر شده است، عشق در ادبیات فارسی ما از آیات قرآن کریم نشات می گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه ادبی صورت ماه با حضور علی فراهانی و احمد محمدی از پژوهشگران و اساتید ادبیات در دانشگاه از شبکه رادیویی رادیوگفتگو پخش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فراهانی در ابتدای این برنامه با اشاره به وجوه عشق در ادبیات فارسی، گفت: عشق نه تنها در فرهنگ ایرانی ما، بلکه در فرهنگ جهان جایگاهی ویژه دارد. آثار سه اندیشمند ما در کنار هم و یک اندیشمند یونان باستان مورد بحث و بررسی قرار گرفته؛ از جمله اثر شیخ اشراق شهاب الدین سهروردی و احمد غزالی و نیز فخرالدین عراقی در کنار رساله ای با نام مهمانی از یک اندیشمند یونانی!

وی افزود: افلاطون ۴۰۰ سال قبل از میلاد مسیح زندگی می کرد و پیشینه ای تاریخی و بسیار عمیق دارد و انواع عشق در این رساله ی یونانی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در فرهنگ ایرانی عشق دارای جایگاهی خاص است و از آن جا که فرهنگ ما بعد از اسلام بسیار از قرآن کریم متاثر شده است، عشق در ادبیات فارسی ما از آیات قرآن کریم نشات می گیرد.

این پژوهشگر ادبی با اشاره به آیه ای در سوره مبارکه مائده گفت: از ابتدا این خداوند است که موجودات را دوست دارد؛ البته در قرآن کریم از واژه حُب یاد شده و واژه عشق نیامده است! عرفای ما درجه ای شدید تر از حب را در نظر گرفته اند و به عشق رسیده اند؛ کما اینکه شیخ شهاب الدین سهروردی معتقد است عشق از ریشه گیاه عشقه گرفته شده که آن چنان معشوق در جان عاشق خانه می کند و همسان با گیاه عشقه تمام انرژی عاشق را از او می گیرد.

فراهانی در ادامه سخنانش گفت: قبل از مولانا ثنایی غزنوی را داریم که واژه عشق را مورد کاربرد زیادی در اشعار خود قرار می دهد و اشعار حضرت حافظ نیز اظهر من الشمس است.شیخ شهاب الدین سهروردی از سوره یوسف در قرآن استفاده کرده است و می گوید این سوره بدین دلیل احسن القصص نامیده شده که داستان عشق در این سوره بیان می شود.

همچنین در بخش دیگر این برنامه، احمد محمدی از پژوهشگران حوزه شعر و زبان فارسی عشق، را موضوعی ازلی و ابدی نامید که ابتدا و انتهایی برای آن تصور نیست و گفت: ابن عربی که پدر علم عرفان است، فرموده هرکس عشق را تعریف کند، عشق را نشناخته است. بها ولد، پدر حضرت مولانا در کتاب معارف فرموده اند اگر آن-عشق- را یافته ای، چه بگویم! اگر نیافته ای، چه بگویم... از ابتدای آفرینش خداوند می فرماید عاشق این بودم که شناخته شوم و انسان را خلق کردم.

وی در پایان گفت: وقتی داستان حضرت آدم و حوا را در قرآن می خوانیم با توجه به آنچه علم امروز ثابت کرده، بنظر می رسد تقابل این دو نوع بشر در بهشت، متفاوت ترین حالتی است که خداوند از آفرینش انسان درپی آن بود و همین تقابل دو جنس [مخالف] بود. گاز زدن یک سیب یا خوردن گندم یک سنبل است و صرف نظر از اصل ماجرا، سنبل اینست که انسان قابلیت دارد تا این تقابل را به مهر تبدیل کند و تمام ماجراها از اینجا شروع می شود و بنظر می رسد خوردن آن سیب، یک تمثیل و سنبل است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۶۷۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، طرح جدید اداره امور مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) با عنوان «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید، اتمام حفظ و یادآوری حفظیات قرآنی به ۶ زبان عربی، انگلیسی، اردو، اندونزیایی، مالایی و هوسایی است و پس از یادگیری کامل، گواهینامه و اجازه قرائت با سند متصل از سوی معلمان دارای مجوز در علم قرائت به قرآن‌آموزان اعطا می‌شود. این خدمت با هدف اینکه مرجع نخست در آموزش قرآن کریم باشد، راه‌اندازی شده است.

مقرأة الحرمین با هدف سهولت در آموزش کتاب خدا و یادگیری ترتیل قرآن برای کسانی که تمایل دارند در هر زمان و مکانی با استفاده از فناوری جدید و اجرای بهترین روش در آموزش قرآن کلام وحی را فرا بگیرند، اجرا می‌شود و به حجاج و عمره‌گزاران نیز فرصت آموزش قرائت صحیح قرآن کریم را می‌دهد و به آنان گواهینامه و اجازه قرائت اعطا می‌کند.

این پروژه دارای برنامه‌های متعدد آموزشی از جمله تصحیح قرائت، حفظ، یادآوری محفوظات، یادگیری تجوید، اصول قرائات، جلسات تلاوت قرآن، پیگیری آموزشی و جلسات پخش زنده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم/ هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد
  • هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد | ویدئو
  • برپایی کارگاه آموزشی تخصصی قرآن کریم در بابل
  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی