Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-03@13:32:44 GMT

شناسایی گسل‌های مسبب زلزله کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۶۸۷۷۸

خرداد: رئیس دانشکده علوم زمین دانشگاه اصفهان از اجرای مطالعاتی در زمینه شناسایی گسل مسبب زلزله 21 آبان خبر داد و گفت: در این مطالعات دو گسل شناسایی شد که به نظر می‌رسد مسبب بروز این زلزله بوده است.

به گزارش خرداد از ایسنا دکتر همایون صفایی امروز در پنجمین همایش زمین‌ساخت و زمین‌شناسی ساختاری ایران که در سازمان زمین‌شناسی برگزار شد، زمین لرزه 21 آبان سر پل ذهاب استان کرمانشاه را یکی از بزرگ‌ترین زمین لرزه‌های کشور توصیف کرد و افزود: بزرگای این زمین‌لرزه 7.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 بوده است.


صفایی به بیان وضعیت زلزله‌های تاریخی این منطقه اشاره کرد و ادامه داد: از سوی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله و زلزله‌شناسی 2 رخداد تاریخی برای این منطقه معرفی شده است.


رئیس دانشکده علوم دانشگاه اصفهان با بیان اینکه از سال 1900 تا 2017 زلزله‌های این منطقه از طریق دستگاه‌ها به ثبت رسیده است، خاطر نشان کرد: زلزله‌های این منطقه غالبا با ساز و کار گسل شمالی – جنوبی و با شیب به سمت شرق بوده است.


وی اضافه کرد: در مطالعات خود اقدام به شناسایی گسل مسبب زلزله 21 آبان کردیم که برای این منظور از نقشه گسل‌های فعال در سال 84 از سوی پژوهشگاه بین المللی زلزله منتشر شده بود، استفاده شد.


به گفته وی، در این منطقه دو گسل «پیشانی کوهستان» و «گسل مرتفع زاگرس» بوده است.


وی مشکل اصلی عدم شناسایی گسل‌های این زلزله را عدم اطلاعات در این زمینه دانست و اظهار کرد: تاکنون هرگونه اظهار نظر در این زمینه بر اساس اطلاعات چند دهه قبل بوده است.


عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه در این مطالعات از اطلاعات استخراج شده از روش‌های سنجش از راه دور بهره بردیم، ادامه داد: از این روش توانستیم گسل‌های منطقه را شناسایی کنیم، به گونه‌ای که توانستیم گسلی به نام گسل F1 شناسایی کنیم که به نظر می‌رسد گسل اصلی مسبب زلزله 21 آبان بوده است.


به گفته وی، رخداد زلزله در گسل F1 که ما آن را نامگذاری کردیم، موجب تحریک گسل روستای سرپل ذهاب شده است.


صفایی ادامه داد: طول گسل F1، 60 کیلومتر است.


وی همچنین اضافه کرد: در این مطالعات ما نتایج به دست آمده را با تصاویر راداری تلفیق کردیم که نشان داد در محل تلاقی این دو گسل بیشترین جابجایی زمین رخ داده است.


رئیس دانشکده علوم دانشگاه اصفهان میزان جابجایی زمین در این زلزله را 90 سانتی‌متر دانست و ادامه داد: در این منطقه 550 زلزله با بزرگای 4 رخ داده است.

برچسب ها: شناسایی ، گسل‌ ، مسبب زلزله ، کرمانشاه

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۶۸۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت

غلامرضا شفیق در گفت‌وگو با مهر با اشاره به وقوع زلزله ۴.۲ ریشتری در حوالی تیتکانو در شهرستان فاروج اظهار کرد: خوشنبختانه این زمین لرزه هیچ‌گونه خسارتی در پی نداشت.

وی در ادامه افزود: بلافاصله سه تیم ارزیابی به محل وقوع زلزله اعزام شدند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی بیان کرد: باتوجه به ارزیابی تیم های کارشناسی این زمین لرزه تنها باعث گچ ریزی جزئی چند روستا شده است.

کد خبر 6095860

دیگر خبرها

  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله ۴.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • کرمان باز هم لرزید | زلزله ۴.۷ ریشتری در فاریاب
  • فاریاب کرمان لرزید
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان را لرزاند
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان