Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت از طراحی و تولید 17 نوع سنسور برای تشخیص غلظت آلاینده‌های موجود در هوا،‌ خاک و آب در این پژوهشکده خبر داد و گفت: سنسورهای ساخته شده قابلیت تشخیص با قدرت بالا برای آلودگی‌های زیست‌محیطی را دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر ابراهیم علائی در نشست خبری امروز، افزود: با توجه به مجموعه فعالیت‌هایی که در این پژوهشکده انجام شده است، تصمیم گرفته شد تا در بخش شناسایی آلاینده‌های زیست محیطی نیز فعالیتهایی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گام اول این امر را پایش و شناسایی آلاینده‌ها نام برد و اظهار کرد: برای شناسایی آلاینده‌ها نیاز به ابزار و تجهیزات پیشرفته‌ای است تا بتواند حتی مقادیر کم آلاینده را در محیط‌های آب و هوا شناسایی کند.

علائی با اشاره به برنامه‌های پیش بینی شده در برنامه پنجم توسعه در این زمینه، اظهار کرد: بر این اساس در سند برنامه پنجم توسعه 2 طرح توسعه فناوری‌های نوین بویژه نانو و بایوتکنولوژی برای حذف و کنترل آلاینده‌ها و بومی سازی و توسعه فناوری‌های پیشرفته برای ساخت سنسورهای شناسایی آلاینده‌های زیست محیطی پیش‌بینی شد.

رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت ساخت این سنسورها را در حوزه‌ آلاینده‌های هوا، آب و خاک دانست و اضافه کرد: اولین گام در این طرح این بود که فناوری‌هایی را عرضه کنیم که قابل ارائه در سیستم‌های بین‌المللی باشد،‌ از این رو در گام نخست برنامه و نقشه راهی برای دستیابی و بومی‌سازی سنسورهای تشخیص آلاینده‌ها تدوین کردیم.

به گفته وی، برای این امر اقدام به رصد بازارهای موجود برای عرضه این سنسور نیز شده است و بر اساس نتایج به دست آمده از این رصد و نقشه راه تدوین شده، اقدام به طراحی و ساخت سنسورهای تشخیص آلاینده‌ها شده است.

به گفته وی، از سوی تیم تحقیقاتی این پروژه برای هر حوزه اهدافی تعیین شد که در بخش هوا اقدام به تولید حسگرهایی برای تشخیص و شناسایی بنزن، تولوئن، اتیل بنزن،‌ زایلن، متان، گازهای C1 تا C4، So2 و گازهای اسیدی گوگرد، H2S و گازهای فرار آلاینده مواد نفتی شد.

رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت، اضافه کرد: در بخش آب، سنسورهایی برای تشخیص و ارزیابی فلزات سنگین، لکه‌های نفتی و ترکیبات هیدروکربنی و فنول ساخته شد و در حوزه خاک نیز سنسورهایی برای تشخیص و اندازه‌گیری ترکیبات هیدروکربنیPAH  و TPH ساخته شده است.

علائی با تاکید بر اینکه در این پروژه‌ها اقدام به ساخت دستگاه‌های پرتابل و قابل حمل برای تشخیص غلظت آلاینده‌های موجود در هوا، خاک و آب شده‌ است اضافه کرد: این تیم تحقیقاتی در این پروژه در سه حوزه آب، هوا و خاک 17 سنسور تولید کرده‌اند، ضمن آن‌که آزمایشگاه ساخت این تجهیزات به همراه تجهیزات پیشرفته، تقویت شده است.

به گفته وی، در اجرای این طرح کنسرسیوم نظارتی با همکاری دانشگاه‌های تهران،‌ شریف و جهاد دانشگاهی ایجاد شده است و در مدت 2 و نیم سال تحقیقات، این سنسورهای قابل حمل ساخته شد.

علائی با تاکید بر اینکه تست میدانی این حسگرها در منطقه خارک انجام می‌شود، اضافه کرد: از 17 نوع سنسوری که در این پروژه تولید شد، به جز 2 مورد آن همگی مورد تایید دستگاه‌های کارفرما که شامل شرکت فلات قاره و شرکت پایانه‌های نفتی می‌شود، قرار گرفته است.

این محقق در خصوص دو سنسوری که مورد تایید قرار نگرفته بود،‌ توضیح داد: این سنسورها برای شناسایی لکه‌های نفتی بوده است که دستگاه کارفرما تاکید کرده است که برای تشخیص لکه‌های نفتی نیاز به استفاده از فناوری‌های پیشرفته‌تر مانند لیزر و فیبر نوری است.

وی اضافه کرد: با توجه به امکانات و دانش موجود در دانشگاه‌های کشور توسعه این سنسورها را در دستور کار قرار دادیم و ساخت این سنسورها را با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت، دانشگاه مالک اشتر و دانشگاه شریف آغاز کرده‌ایم.

رئیس پژوهشکده محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت دستیابی به دانش فنی ساخت دستگاه‌های قابل حمل تشخیص غلظت آلاینده‌های زیست محیطی را موفقی جدید برای کشور دانست و ادامه داد: با توجه به ضرورت استفاده از فناوری‌های خاص، در حال حاضر بر روی توسعه فناوری‌های لیزر متمرکز شدیم.

وی در عین حال خاطر نشان کرد: با توجه به توانمندی‌های کسب شده پیشنهاد طراحی و تولید سنسورهای سرامیکی هوشمند را به شرکت ملی نفت ارائه کردیم.

به گفته وی، این نوع سنسورها علاوه بر تشخیص آلاینده‌ها قابلیت پیشگیری و جلوگیری از نشتی آلودگی‌ها را دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۶۱۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی گفت: این وضعیت لزوم توجه به ایجاد سامانه‌های هشدار اولیه درباره اطلاع رسانی در زمینه بلایا را نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا علی صالح‌پور در نشست تخصصی بررسی بارش‌های سیل‌آسای فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور که امروز در پژوهشگاه هواشناسی برگزار شد، اظهارکرد: یکی از مجموعه‌هایی که در زمینه مقابله با بلایای طبیعی فعالیت می‌کند، «اینفورم» است. بر اساس گزارش این موسسه از سه منظر شدت بلایای طبیعی، تغییرات اقلیمی و خطرات بلایای طبیعی می‌توان این موضوع را بررسی کرد. در زمینه شدت بلایا مطالعات اینفورم نشان می‌دهد که شدت بلایا تمرکز قابل توجهی در آفریقا، جنوب و غرب آسیا و شرق اروپا دارد و نرخ شدت بلایا در ایران ۳.۶ است.

وی اضافه کرد: در زمینه اثرات بلایا ناشی از تغییرات اقلیمی اینفورم دو سناریوی بدبینانه و خوشبینانه مطرح می‌کند. در سناریوی بدبینانه بی‌توجهی به تولید گازهای گلخانه‌ای و عدم کنترل گرمایش جهانی لحاظ شده استو در این زمینه ایران از جمله کشورهای با آسیب پذیری بالاست. در سناریوی خوشبینانه ایران می‌تواند در زمینه کاهش خطرات بلایای طبیعی نقش داشته باشد.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه طی ۱۰ سال گذشته میزان ریسک بلایای طبیعی به طور قابل توجهی در اغلب نقاط دنیا از جمله ایران افزایش یافته است، تصریح کرد: به طور کلی آسیا طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ وضعیت خوبی داشته است و کشورهایی مانند چین و پاکستان در این زمینه جایگاه مناسب دارند. اما ایران همچنان جزو کشورهای با ریسک بالا به شما می‌رود و پروفایل کشورمان در زمینه ریسک در رده ۲۸ قرار دارد.

صالح پور با بیان اینکه گزارش اخیر دفتر کاهش بلایای طبیعی سازمان ملل بر اهمیت موضوع تاب آوری تاکید کرده است، اظهار کرد: در این زمینه سه موضوع از جمله منافع مردم و سیاره زمین مطرح شده است. در زمینه مردم به این نکته می‌توان توجه کرد که متاسفانه طی ۵۰ سال گذشته با افزایش ۵ برابری رخداد بلایای طبیعی مواجه بوده‌ایم. این وضعیت لزوم توجه به ایجاد سامانه‌های هشدار اولیه درباره اطلاع رسانی در زمینه بلایا را نشان می‌دهد.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با اشاره به وضعیت سیاره زمین گفت: باید بپذیریم که جهان در حال گرم شدن است و برای زندگی با این موضوع کنار بیاییم. در این شرایط لزوم تقویت زیرساخت‌ها و اعمال سیاست‌های لازم احساس می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به چارچوب سندای (Sendai Framework) اظهار کرد: این چارچوب درباره تغییرات ناشی از بلایای طبیعی است و چهار اولویت برای اجرا دارد. ایران نیز عضوی از آن است.

صالح پور اضافه کرد: بر اساس چارچوب سندای باید درک درستی از بلایای طبیعی داشته باشیم. حاکمیت به مدیریت خطر توجه کند علاوه بر آن سرمایه‌گذاری‌های لازم برای کاهش خطرات بلایای طبیعی صورت گیرد. در ایران بودجه سازمان مدیریت بحران ۹۶ درصد افزایش یافته است که رشد قابل توجهی محسوب می‌شود.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه ضمن اشاره به تغییرات اقلیمی گفت در این شرایط لزوم توجه به اعمال سیاست‌هایی در سطوح فرامرزی و ایجاد ساختارهای مشترک با کشورهای همسایه احساس می‌شود. به طور مشخص در حوزه خلیج فارس این پتانسیل وجود دارد علاوه بر آن سازمانی ذیل «راپمی» فعالیت می‌کند که می‌توان از ظرفیت‌های آن نیز بهره برد. محیط زیست خلیج فارس وضعیت وخیمی دارد و با کشورهای حاشیه آن می‌توانیم در در زمینه زیست محیطی همکاری‌هایی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: هرساله در تابستان هورالعظیم دچار آتش سوزی‌هایی می‌شود. در این شرایط نیازمند همکاری‌هایی‌ با عراق هستیم علاوه بر آن در ناحیه زاگرسی با این کشور همسایه هستیم و نیازمند سامانه پاسخ سریع به وقوع آتش سوزی‌ها در این مناطق هستیم .از سوی دیگر شمال شرق کشور با طوفان‌های گرد و غبار مواجه است که برای مدیریت آنها نیز همکاری‌ها با کشورهای همسایه احساس می‌شود.

صالح پور در پایان با اشاره به موافقتنامه پاریس گفت: از سال ۲۰۱۵ موافقتنامه پاریس مطرح بوده است اما ما هنوز به آن نپیوسته‌ایم و نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های قابل توجه آن بهره ببریم و نمی‌دانیم چرا این موضوع تعیین تکلیف نمی‌شود ؟ امیدواریم در مجلس آینده این موضوع تعیین تکلیف شود چرا که تاکنون حدود ۱۰ سال را از دست داده‌ایم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • بیجار از نبود هتل مناسب رنج می‌برد/ لزوم توسعه زیرساخت‌های فرهنگی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • شهروند خبرنگار،آلاینده های زیست محیطی کامیونها درپلدشت
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم