Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرید براتی سده رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: برای پذیرش معتادان خیابانی در مراکز سرپناه شبانه هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و در صورتی که هر یک از مراکز فوق بر خلاف مقررات عمل کنند، با آن‌ها برخورد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تنها شرط مراکز سرپناه شبانه در پذیرش افراد مراجعه کننده معتاد، اعتیاد آن‌ها است و اصل شکل‌گیری این مراکز نیز بر اساس ایجاد سرپناهی برای معتادان خیابانی بوده است.

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، خاطرنشان کرد: آنچه که امروزه در مورد مسئله کمپ‌های ترک اعتیاد مطرح می‌شود، این است که این مراکز باید از طرفی کارکرد درمانی داشته باشند و از سوی دیگر مسئله نگهداری از افراد معتاد نیز کارکرد دوم مراکز ترک اعتیاد به شمار می‌آید.

براتی سده تاکید کرد: در حال حاضر کمپ‌های ترک اعتیاد به لحاظ کارکرد نگهداری از معتادان، عملکرد خوبی دارند و بر اساس آخرین آمار، هم اکنون حدود ۵۰ هزار فرد معتاد در این مراکز در سراسر کشور نگهداری می‌شوند.

وی تصریح کرد: تعدادی از این ۵۰ هزار نفر، از طریق شهرداری، وزارت کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر و همچنین از طریق حکم قضات به کمپ‌ها و مراکز ترک اعتیاد منتقل شده‌اند.

اصل وجود کمپ‌ها مشکلی ندارد

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: اصل وجود کمپ‌ها مشکلی ندارد؛ زیرا دستگاه‌های متولی در حوزه درمان اعتیاد در سراسر کشور، همچون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرداری یا حتی خودِ سازمان بهزیستی کشور مرکزی برای پذیرش و نگهداری حجم ۵۰ هزار نفری بیماران معتاد ندارند.

براتی سده اظهار کرد: بنابراین کارکرد کمپ‌های ترک اعتیاد به لحاظ نگهداری معتادان، کارکردی مثبت است و وقتی که در این مراکز به نگهداری از این افراد اقدام می‌شود، خانواده‌های معتادان یک تنفس و آسایش مقطعی پیدا می‌کنند و فرصتی برای کارکردهای اجتماعی خانواده‌ها فراهم می‌شود.

وی تاکید کرد: به دلیل نبودن پروتوکل واحد درمانی و عمل کردن با شیوه‌های متفاوت در بحث درمان معتادان، کارکرد درمانی کمپ‌های ترک اعتیاد ضعیف است و انتقادات فعلی نیز متوجه این بخش از عملکرد مراکز فوق است.

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: پروتوکل درمانی واحدی برای مراکز ترک اعتیاد آماده شده و به زودی به کمپ‌های ترک اعتیاد ارائه می‌شود.

براتی سده عنوان کرد: کارکرد ضعیف درمانی مراکز ترک اعتیاد نباید به نادیده گرفتن تلاش این مراکز منجر شود و نباید فراموش کرد که کارکرد نگهداری از معتادان، کمک بزرگی در تامین سلامت خانواده خواهد بود.

وی تاکید کرد: اگر مراکز ترک اعتیاد نبودند، احتمال اینکه ۳۰ درصد از معتادانی که در حال حاضر در کمپ‌ها هستند، در خیابان ها رها شوند وجود داشت و این مسئله به مفهوم افزایش تعداد معتادان خیابانی است.

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: کمپ‌ها و مراکز ترک اعتیاد، بر اساس سنت‌هایی که توسط بهبود یافتگان ارائه می‌شود، عمل می‌کنند و البته سازمان بهزیستی کشور هم از این مراکز انتظار عملکرد تخصصی از بخش درمان کمپ‌های ترک اعتیاد را ندارد.

براتی سده تصریح کرد: اگر بخواهیم به طور تخصصی به درمان معتادان در کمپ‌های ترک اعتیاد بپردازیم، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور باید مراکز تخصصی ویژه بستری معتادان را تاسیس کند.

تمایل معتادان به شیوه‌های سنتی ترک اعتیاد بیشتر است

وی یادآور شد: از طرفی خود معتادان هم بیشتر به درمان سنتی در کمپ‌های ترک اعتیاد تمایل دارند و از خدمات فعلی کمپ‌ها بیشتر استقبال می‌کنند و علت آن، فرهنگ حاکم در کمپ‌ها و ساختاری است که به طوری تدوین شده است که مسئله درک متقابل در کمپ‌های فعلی بیشتر به چشم می‌خورد.

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: بیشتر معتادان ترجیح می‌دهند در کمپی حضور داشته باشند که کادر آن شامل همدردان و افرادی باشد که بهتر آن‌ها را درک می‌کنند.

براتی سده تاکید کرد: متاسفانه نگاه معتادان به درمان تخصصی اعتیاد خوب نیست و این افراد وجود همدردان را در مسئله ترک اعتیاد خود ضروری می‌دانند.

وی ادامه داد: در پروتوکل جدیدی که برای فعالیت کمپ‌های ترک اعتیاد تدوین شده است، بر لزوم حضور افراد متخصص در مراکز ترک اعتیاد تاکید شده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۷۳۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • توزیع کننده غیر مجاز دارو در فلاورجان دستگیر شد
  • ثبت ۲۶ هزار و ۵۷۸ ماموریت توسط اورژانس تهران در هفته گذشته
  • سالانه بیش از ۱۵۰۰ قطعه پرنده وحشی در خراسان رضوی تیمار می‌شود
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • انجام ۶ عملیات مردم‌یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه طی هفته گذشته