Web Analytics Made Easy - Statcounter

دومین نشست پژوهشی "یادمان یلدا" عصر چهارشنبه ۲۹ آذر ماه در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری آنا از روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، در این مراسم که با همکاری کمیته ملی موزه های ایران و شبکه انجمن های دوستی ایران با سایر کشورها برگزار شد محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور، سید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه های ایران، محمدجواد حق‌شناس عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش، سید رحمت اله رئوف حنان مدیر این مجموعه و جمعی از پژوهشگران، هنرمندان و اقشار مختلف مردم برای پاسداشت این میراث ناملموس حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور در این مراسم ضمن گرامیداشت فرا رسیدن یلدا از این آئین به عنوان یکی از کهن ترین میراث ناملموس ایران نام برد که در دل خود آئین ها و ارزش های فراوانی را جای داده است.

وی گفت: شب یلدا رویدادی است که آیین های آن مانند دور هم جمع شدن خانواده ها و قرائت اشعار حافظ و احترام به بزرگترها نمونه ای از رفتارهای زیبای جامعه ایرانی است که تداوم آن ها می تواند به استحکام بنیان خانواده ها و ‌تقویت ارتباطات اجتماعی کمک کند.

طالبیان افزود: یلدا میراث ناملموس و غنی ایرانی است که انتقال دهنده ارزش های فراوانی است و در گذشته نقش مهمی در بین خانواده ها داشته و این شب به شکلی بسیار ویژه گرامی داشته می شود و اکنون نیز باید یلدا را به خوبی پاس داشت.

سید رحمت اله رئوف حنان مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران نیز در این مراسم ضمن خوشامدگویی به مهمانان گفت: پاسداشت یلدا به عنوان میراث ناملموس، پاسداشت فرهنگ اصیل ایرانی است و همه باید کمک کنیم تا این میراث ناملموس به خوبی حفظ شود و پاسداشت این آئین می تواند به تقویت ارتباطات و استحکام روابط خانواده ها کمک کند.

رئوف با اشاره به تلاش ایران برای ثبت جهانی پرونده یلدا در یونسکو افزود: تلاش های کشورمان در این خصوص ادامه دارد و باید تلاش شود تا این میراث مهم در ایران تقویت و حفظ شود و با ثبت در یونسکو به نام ‌ایران، از ثبت این میراث به نام دیگر کشورها جلوگیری شود.

محمدجواد حق‌شناس عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش نیز ضمن تبریک یلدا گفت: شهر باید عرصه ای برای شهروندان باشد و پاسداشت آئین های ارتباطی همچون یلدا می تواند بستری برای پیوند بین شهر و شهروندان ایجاد کند.

سید احمد محیط طباطبایی رئیس ایکوم ایران و پژوهشگر نیز در این مراسم از یلدا به عنوان نماد امید و روشنی یاد کرد و گفت: هر چیزی که قرار است به خوبی ختم شود به روشنی ختم می شود و یلدا نمونه ای از این امید و آرزوست که به روشنی و روز ختم می شود و نوید روشنی و امید است.

او با تأکید بر حفظ سنت ها و آیین های یلدا افزود: شاید شکل گرامیداشت یلدا از نشستن دور کرسی و جمع شدن در خانه بزرگترهای فامیل به جمع شدن در رستوران ها و اماکن اجتماعی و عمومی تبدیل شده اما آنچه که مهم است این است که اصالت یلدا حفظ شده و این میراث ناملموس و غنی ایرانی گرامی داشته می شود.

او به آیین های یلدا اشاره کرد و افزود: جمع شدن افراد فامیل دور هم و انتقال تجربیات یکدیگر در قالب قصه گویی و بیان خاطرات و احترام به بزرگترها یکی از مهمترین و زیباترین جلوه های فرهنگ و آیین های ایرانی است و این میراث زیبا و معنوی باید به شکل مناسبی حفظ شود و به نسل های بعدی به خوبی منتقل شود.

گفتنی است در این مراسم تعدادی از سفرای کشورهای مختلف و هنرمندان نیز حضور داشتند و از کتاب "شب بلند نیاوران" که به کوشش وحید قاسمی مشاور فرهنگی این مجموعه تهیه و چاپ شده بود رونمایی شد.

اجرای موسیقی سنتی، قصه خوانی، آواز خوانی، قرائت اشعار حافظ، مروری بر خاطرات تهران قدیم، دانستن راز آسمان درباره شب یلدا و ... از جمله آئین های مخصوص این شب به عنوان میراث ناملموس بود

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۸۴۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️  در این همایش پروفسور گرون آرون عضو هیات رییسه موسسه تحقیقاتی ایسکارسا و استاد دانشگاه در ترکیه و پروفسور نیلگون الگون عضو تخصصی موسسه ایسکارسا درباره نتایج تحقیقاتشان برحفظ ونگهداری بنا‌های تاریخی سخنرانی کردند
امضای تفاهم نامه همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سمنان مبنی بر همکاری‌های دوجانبه برای بکارگیری فناوری‌های نوین و حمایت از دانش بنیان‌های این بخش از برنامه‌های این همایش بود
فاطمه داوری مدیر کل دفتر حفظ و احیا بنا‌ها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی این همایش گفت: از ۱۹ هزار بنا و محوطه تاریخی در کشور ۱۴ هزار بنا در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و ازاین رقم ۱۰ هزار بنا درمالکیت بخش خصوصی و مابقی در مالکیت دستگاه‌های دولتی است
داوری با بیان اینکه این بنا‌ها در معرض انواع بحران هاو حوادث طبیعی قرار دارند افزود:در بودجه امسال ۲۰۰ میلیاردتومان به عنوان منابع متمرکز حفاظت از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی کشور در نظر گرفته شده واما این رقم تا اعتبار مورد نیاز فاصله زیادی دارد و بهمین علت برای جلب مشارکت مردم ازپارسال انجمن خیران میراث فرهنگی فعال شده و تا پایان اردیبهشت هم شعبات استانی این انجمن فعال خواهد شد
مدیر کل دفتر حفظ و احیا بنا‌ها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گفت: چند سالی است مطالعات مربوط به حفظ و الگوسازی بنا‌های تاریخی شیخ علا الدوله سمنانی با تمرکز بر شناخت و تبیین فرایند اجرای این طرح بابهره گیری از فناوری‌های نوین برای الگوسازی در دانشگاه سمنان آغاز و نتایج خوبی نیز حاصل شده شده است. در این همایش هم به همین علت این طرح مطرح و بررسی شد
۶۰۰ بنای تاریخی استان سمنان در فهرست آثار ملی ثبت شده که ازاین تعداد ۴۰۰ بنا مربوط به دوران پیش از قاجار است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود