Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرنگاران و اصحاب فرهنگ و هنر استان کردستان از پروژه تالار مرکزی یا همان تالار فرهنگ سنندج که بیش از 14 سال از مسکوت ماندن آن می‌گذرد، بازدید کردند.

به گزارش ایسنا، 30 مهرماه امسال ایسنا گزارشی را با عنوان «احتمال ثبت تالار مرکزی سنندج در فهرست آثار میراث فرهنگی» منتشر کرد که پس از آن و با پیگیری خبرنگار ایسنا امروز اهالی رسانه و فرهنگ و هنر کردستان از این پروژه بازدید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه تالار مرکزی نیازمند اعتبارات جهشی ملی است

معاون اداری مالی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در این بازدید در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: پروژه تالار مرکزی یا فرهنگسرای جوان یا همان تالار فرهنگ سابق سنندج که از سال 82 عملیات اجرایی آن شروع شده است تاکنون پنج دولت، شش وزیر و شش استاندار از این پروژه بازدید کرده‌اند اما به نتیجه نرسیده است.

محمود رستم پور افزود: در حال حاضر این پروژه 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که هر سال حدود سه میلیارد تومان اعتبار به آن اختصاص یافته و سه پیمانکار را تجربه کرده است.

وی با اشاره به اینکه متراژ این پروژه 14 هزار و 500 مترمربع است، عنوان کرد: با قیمت فعلی مصالح ساختمانی در حال حاضر برآورد شده است که این پروژه حداقل 50 میلیارد تومان دیگر برای تکمیل آن نیاز دارد.

معاون اداری مالی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد متولی اصلی این طرح است، تصریح کرد: اعتبارات عمرانی وزارت خانه نیز محدود است و این پروژه اعتبارات جهشی ملی می‌خواهد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به شروع خدمت دولت دوازدهم و حضور استاندار بومی در کردستان، ما امیدوار هستیم که با پشتیبانی استاندار کردستان و همراهی سازمان برنامه و بودجه بتوانیم برای این طرح ملی، بودجه و اعتباری جهشی را بگیریم تا شاهد بهره برداری آن باشیم.

تکمیل پروژه در صورت تامین اعتبار تا سه سال دیگر

پیمانکار این طرح هم در ادامه با اشاره به اینکه امسال 2 میلیارد و 400 میلیون تومان اعتبار به این پروژه اختصاص یافته است، اظهار کرد: اگر اعتبارات این پروژه تامین شود حداقل سه سال دیگر به اتمام می رسد.

محمدرحیم‌پور افزود: این پروژه شامل پنج بلوک و هفت بخش است که 2 سالن بزرگ مجزای تئاتر و موسیقی به ترتیب با گنجایش‌های یک هزار و 50 نفر و 220 نفر و همچنین سایر سالن‌ها و کارگاه های مختص فعالیت‌های فرهنگی و هنری در آن وجود دارد.

وی با بیان اینکه تاکنون 9 میلیارد تومان اعتبار در این مجموعه صرف شده است، ادامه داد: از سال 91 فعالیت این مجموعه شدت بیشتری به خود گرفته است که شرکت مشاورین ارش سازه غرب، پیمانکار طرح است.

ضرورت ورود سرمایه گذاران به پروژه تالار فرهنگ

رئیس اداره امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم اظهار کرد: این پروژه در ابتدای امر اعتبارات استانی داشت که چون کفاف ساخت آن را نداد، به یک پروژه ملی تبدیل شد.

سامان احمدی با بیان اینکه رسانه‌ها می‌توانند سرمایه گذاران را به سرمایه گذاری در پروژه تالار فرهنگ ترغیب کنند، ادامه داد: انتظار داریم که در دور دوم فعالیت دولت تدبیر و امید و انتصاب استاندار و همچنین مدیرکل بومی برای اداره فرهنگ و ارشاد کردستان، بیشتر به این پروژه رسیدگی شود.

وی با اشاره به اینکه اتمام این پروژه تنها از عهده دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد خارج است، بیان کرد: خود مردم می‌توانند به تسریع روند ساخت این پروژه کمک کنند که درخواست داریم که مردم خود در این پروژه سرمایه گذاری کنند.

رئیس اداره امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان از رسانه‌ها خواست که در این مورد مطالبه‌گر باشند و ادامه داد: امیدواریم که سازمان مدیریت و برنامه ریزی به این پروژه نگاه ویژه‌ای داشته باشد و علاوه بر آن سرمایه گذاران هم در این پروژه سرمایه گذاری کنند.

وی تصریح کرد: این مکان، اولین مکان فرهنگی کردستان بوده است که حس نوستالژیک برای مردم و هنرمندان ما نیز دارد و با تکمیل آن به بزرگترین مجتمع فرهنگی و هنری در غرب کشور تبدیل می‌شود.

احمدی خاطرنشان کرد: در صورتی که فضاهای فرهنگی در سطح شهر سنندج بیشتر شود برگزاری برنامه‌های کلان ملی در استان کردستان انجام می‌شود.

کمبود فضاهای تخصصی برای فعالیت هنرمندان کردستانی

رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان کردستان نیر در ادامه این بازدید در جمع خبرنگاران عنوان کرد: حداقل نیاز تولید مستمر کارهای هنری، تامین امکانات، بودجه و مکان های فرهنگی است.

عبید رستمی گفت: متاسفانه یکی از بزرگترین چالش‌های هنرمندان ما عدم وجود مکان برای تولید، تمرین و اجراست که وقتی هنرمند ما این امکانات را در اختیار ندارد فرآیند عرضه و تقاضا در کارهای فرهنگی به درستی شکل نمی‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه کمبود فضای تخصصی یکی از مهمترین چالش‌هاست، ادامه داد: مجتمع‌هایی فرهنگی که هم اکنون در استان وجود دارند چند منظوره هستند و فضای تخصصی برای کارهای هنری نداشته و بیشتر جایی برای سخنرانی هستند.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان کردستان بیان کرد: پروژه‌ای که 14 سال از آغاز به کار احداث آن می گذرد و هنوز 30 درصد در خوشبینانه‌ترین حالت پیشرفت دارد، نشان می دهد که عزم جدی برای اتمام آن وجود نداشته است.

وی با بیان اینکه مجتمع‌های فرهنگی هنری به تجهیزات نیاز دارند، افزود: وقتی بودجه قطره چکانی به این پروژه اختصاص می‌یابد، این نحوه بودجه‌ریزی برای مهمترین مکان فرهنگی و هنری کردستان بیشتر به یک شوخی شبیه است.

رستمی عنوان کرد: اگر مکانی برای تولید کارهای هنری در اختیار هنرمندان ما نباشد و کالای فرهنگی تولید نشود، مردم به دیدن کارهای بی‌کیفیت ماهواره و دیگر شبکه‌های اجتماعی روی می آورند که این مسئله هم باعث تاثیرات مخربی بر روی خانواده‌ها می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت ارشاد، استاندار، نمایندگان استان و سایر مسئولان ذیربط باید به این مسئله ورود جدی کنند زیرا اگر عزم جدی پشت این پروژه باشد باید تا سه سال دیگر به بهره برداری برسد.

گزارش از ویدا باغبانی، خبرنگار ایسنا، منطقه کردستان


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۹۹۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالبه ۳۵ میلیارد تومانی شهرداری قوچان در پروژه مجتمع فرهنگی هنری

به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل فاضلی حق پناه عصر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در سالن اجتماعات شورای اسلامی شهر قوچان در خصوص مجتمع فرهنگی هنری قوچان اظهار کرد: سال‌های گذشته زمینی با شرایط در اختیار اداره ارشاد قرار گرفت مبنی بر اینکه با رعایت ضوابط فرهنگسرایی ایجاد شود و تا حدی این پروژه پیش رفته است اما در حال حاضر به دلیل عدم تخصیص اعتبارات نیمه‌کاره مانده است.

شهردار قوچان تصریح کرد: شهرداری مطالباتی در خصوص پروانه و زمین دارد و با توجه به اینکه تصرف زمین غیر از موافقت‌نامه صورت گرفته مشکلاتی ایجادشده است که شهرداری اقدامات قانونی را در این زمینه انجام داده است.

وی با اشاره به پیشنهاد فرماندار قوچان مبنی بر تغییر دستگاهی برای این پروژه در جهت تسریع در تکمیل آن، افزود: با توجه به رقم بالای اعلامی برای تکمیل پروژه مجتمع فرهنگی هنری قوچان از توان شهرداری خارج بوده و نیازمند اعتبارات دولتی است.

فاضلی حق پناه ادامه داد: طی آخرین اخبار شفاهی سازمان برنامه‌وبودجه با تغییر دستگاه در این پروژه مخالفت داشته اما هنوز نامه‌ای رسمی در این زمینه دریافت نشده است.

شهردار قوچان میزان مطالبات شهرداری در زمینه زمین، پروانه، تغییر کاربری و … در پروژه مجتمع فرهنگی هنری حدود ۳۵ میلیارد تومان دانست و خاطرنشان کرد: این پروژه یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های فرهنگی به شمار می‌آید که شاید امروز برای تکمیل آن به ۱۴۰ میلیارد تومان نیاز باشد.

وی بابیان اینکه قوانین در حوزه تکدی گری و زباله گردی شفاف بوده و این معضل تنها به این شهر اختصاص ندارد گفت: بر اساس قانون در شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر باید مجتمع اردوگاهی برای متکدیان ایجاد شود و در شهرهای بالای ۲۵۰ هزار نفر نیز با دستور دادستانی باید این موضوع اجرایی شود اما قوچان شامل هیچ‌کدام از این دو قانون نشده اما آمادگی جمع‌آوری و تحویل آن‌ها به بهزیستی در شهرداری قوچان وجود دارد.

فاضلی حق پناه با اشاره به این مطلب که جمع‌آوری متکدیان تنها وظیفه شهرداری نبوده و دیگر نهادها نیز باید پای‌کار آمده تا به‌صورت کامل معضلاتی همچون زباله گردی و تکدی گری در این شهر حل شود، تصریح کرد: شهرداری مکاتباتی در این زمینه با بهزیستی انجام داده و تاکنون پاسخ روشنی دریافت نکرده است و باید کارگروه مرتبط در فرمانداری محکم‌تر نسبت به این موضوع ورود پیدا کند.

شهردار قوچان با یادآوری اینکه در خصوص کمپ ماده ۱۶ و جمع‌آوری معتادان متجاهر بر اساس متن صریح قانون هیچ وظیفه‌ای متوجه شهرداری نیست و تمام وظایف بر عهده بهزیستی خواهد بود، افزود: با توجه به دستور استاندار مبنی بر کمک مالی توسط شهرداری‌ها به این کمپ و بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر قوچان ماهیانه ۳ میلیون تومان به کمپ قوچان کمک می‌شد که در حال حاضر به ۱۰ میلیون تومان افزایش پیداکرده است و حتی در پایان سال گذشته نیز ۵۰ میلیون تومان دیگر پرداخت‌شده است.

وی با اشاره به تقاضا مبنی برافزایش کمک شهرداری به کمپ ماده ۱۶ بیان کرد: شهرداری‌ها به‌عنوان نهاد خودگردان تمامی هزینه‌ها را از اعتبارات داخلی خود پرداخت می‌کنند اما بهزیستی می‌تواند با اعتبارات دولتی هزینه کرد داشته باشد.

فاضلی حق پناه بابیان اینکه در زمینه ایجاد معدن زباله ۵ فراخوان در سطح استانی زده و حتی با ۴ شرکت مطرح حوزه بازیافت مذاکره شده است، گفت: به دلیل عدم توجیه اقتصادی هیچ‌کدام از این شرکت‌ها ورود پیدا نکردند و حتی سازمان همیاری‌ها نیز تمایلی نسبت این موضوع نشان نداده است اما نشستی با سازمان میادین شهرداری مشهد انجام‌شده که امیدواریم منتج به نتایج خوبی شود.

شهردار قوچان با تأکید بر اینکه در قوچان حاشیه‌نشینی به معنای عام آن در کلان‌شهرها وجود نداشته و بافت فرسوده این شهر برخلاف بقیه شهرها در مرکز و گران‌ترین قسمت است، بیان کرد: علت اینکه بازآفرینی شهری در بافت مرکزی شهر قوچان اتفاق می‌افتد در همین موضوع است که باید در حال حاضر مبلغ هنگفتی را برای عقب‌نشینی‌های مرکز شهر هزینه کنیم.

وی با اشاره به اینکه بعضاً راه و شهرسازی و استانداری خواستار الحاق برخی از روستاهای متصل به قوچان به محدوده شهری شده‌اند، افزود: شورای شهر و شهرداری با این کار مخالفت داشته‌اند زیرا افزودن این روستاها موجب ایجاد بار مالی برای شهرداری خواهد شد.

فاضلی حق پناه با اشاره به اینکه طی ۲ سال گذشته ۲ مرحله نهضت آسفالت اجرایی شده است، یادآور شد: طی این مدت ۱۸۷ هزار و ۷۰۱ مترمربع آسفالت در معابر اصلی و فرعی این شهر انجام‌شده است که این موضوع در ۸ سال قبل آن ۱۴۷ هزار و ۷۵۷ مترمربع بوده است.

شهردار قوچان ادامه داد: اشکالاتی در آسفالت مسکن مهر وجود دارد که راه و شهرسازی باید به‌عنوان متولی زیرسازی آن منطقه را انجام دهد تا بتوانیم به تعهدات آسفالت آنجا عمل کنیم.

کد خبر 6091449

دیگر خبرها

  • مطالبه ۳۵ میلیارد تومانی شهرداری قوچان در پروژه مجتمع فرهنگی هنری
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج افتتاح شد
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • آیین بزرگداشت هفته ترویج فرهنگ و منش پهلوانی در سنندج برگزار شد
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی