Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش گفت:‌ چالش آزمون‌های مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی، دوره ابتدایی را تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد حسنی درباره ارزشیابی توصیفی اظهار کرد: از سال 82 که شورای عالی آموزش‌وپرورش درخواست اجرای ارزشیابی توصیفی را داشت تا به امروز که 14 سال از عمر آن می‌گذرد موفقیت‌های بسیاری پیدا کردیم، ارزشیابی توصیفی این چرخش را ایجاد کرده است به جای آنکه ارزشیابی در آخر کار صورت بگیرد در طول مسیر مدنظر قرار بگیرد چون یادگیری دانش‌آموز در طول زمان رخ می‌دهد و ارزشیابی باید همراه با او حرکت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: جنس ارزشیابی توصیفی مراقبت است و به دنبال کنترل،‌ بازرسی و مچ‌گیری نیست. دوره ابتدایی دوره حساس رشد دانش‌آموزان است، آنها نیاز به مراقبت و حمایت دارند و به جای اینکه به رقابت وادار شوند باید حس کنند در فضایی پر از آرامش،‌بدون دغدغه و استرس در حال درس خواندن و یادگیری هستند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش گفت:‌ بسیاری از مردم این چرخش  در ذهنشان ایجاد نشده است و فکر می‌کنند ارزشیابی فقط باید به دانش‌آموزان نمره دهد.

وی ادامه داد:‌ چالش ارزشیابی این است که نظام آموزشی باید به نحو سازه‌وار در حمایت از این تحول اساسی حرکت کند اما هم‌اکنون اینگونه نیست به عنوان مثال در بحث نیروی انسانی در دو یا سه مرحله نیروهایی وارد حوزه ابتدایی شدند که صلاحیت کار با کودکان را ندارند وبه گونه‌‌ای که با تغییر ساختار نیروهای مازاد دوره متوسطه وارد ابتدایی شدند در حالیکه هیچ انگیزه‌ای برای کار در این حوزه ندارند.

حسنی عنوان کرد:‌ در سیستم آموزشی عناصر زیادی داریم که باید از این روش حمایت کنند اما هم‌اکنون چالش آزمون‌های مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی را که برای خروج از دوره ابتدایی گرفته می‌شود را شاهد هستیم و معلمان گلایه دارند که این آزمون‌ها دوره ابتدایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و همان تاثیری را که کنکور در دوره متوسطه دارد هم‌اکنون در دوره ابتدایی در حال شکل گرفتن است.

وی افزود:‌ دانش‌آموزان پایه پنجم و ششم ابتدایی گرفتار دغدغه تست‌زنی برای ورود به مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی شده‌اند و باید تیزهوشان را از دوره متوسطه اول خارج کنیم تا فشار بر دوره ابتدایی وجود نداشته باشد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش درباره راهکار عملیاتی برای حل مشکلات ارزشیابی توصیفی گفت: یک اراده قوی پشت این ماجرا وجود ندارد، شورای عالی آموزش‌وپرورش مسئول این ماجراست و باید بررسی کند که آیا آئین‌نامه‌های مربوط به خوبی اجرا می‌شود؟ اگر قرار است ارزشیابی توصیفی را به عنوان یک تحول جدی که در سند تحول بنیادین مورد تایید قرار گرفته است اجرا کنیم تمام نهادهای آموزش وپرورش باید الزامات اجرای آن را فراهم کنند، یکی از این نهادها دانشگاه فرهنگیان است که متاسفانه بعد از 9 سال از اجرای رسمی ارزشیابی توصیفی، سه سال است که درس ارزشیابی توصیفی را برای دانشجو معلمان طراحی کرده است از سوی دیگر خانواده‌ها از مدرسه درخواست نمره می‌کنند.

حسنی بیان کرد:‌ در سال 87 شورای عالی آموزش‌وپرورش بعد از 6 سال اجرای آزمایشی مصوب کرد این روش گسترش پیدا کند و الگوی انتخاب شده به صورت سنتی بود و کاملا مشخص بود قدرت اینکه معلمان را برای این پروژه عظیم آماده کنیم، وجود نداشت در آن زمان بنده اظهارنگرانی کردم که ناشی‌گری در این ماجرا باعث شکست می‌شود چرا که در طرح اولیه الگوی اشاعه ارزشیابی مبتنی بر این است که در مناطق مختلف هسته‌هایی از معلمان را تشکیل داده و آهسته آن را فرهنگ سازی کنیم.

انتهای پیام/

R1014132/P1014143/S2,22/CT11 موضوعات مرتبط دانش‌آموزان سمپاد کنکور

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۲۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف شدن عملیات ساخت و ساز اردوگاه شهید چمران در سامان

امین سلیمانی معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: عملیات اجرایی اردوگاه ۵۰۰ نفری دانش‌آموزان نیز در استان اجرا می‌شود و ساخت این طرح یکی از پنج اردوگاهی است که امسال درکشور تصویب شده است.

وی افزود: سال تحصیلی گذشته، ۷۰۰ میلیارد ریال تجهیزات در مدارس استان توزیع و ۱۸ مرکز رفاهی و اقامتی استان در دولت سیزدهم تجهیز و بروزرسانی شد.

سلیمانی با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های اصلی آموزش و پرورش تامین نیروی انسانی و معلم است، اضافه کرد: پارسال با بازنشسته شدن هزار و ۵۶۰ نفر از معلمان در استان با چالش مواجه بودیم که این چالش با برنامه‌ریزی دقیق مدیریت شد و مشکل جدی در استان وجود نداشت.

سلیمانی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱، در مجموع هزار و ۷۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان شدند، گفت: در سال‌گذشته نیز هزار و ۱۴۴ نفر از طریق آزمون ماده ۲۸ و دانشگاه فرهنگیان، جذب آموزش و پرورش استان شدند.

وی با اشاره به برگزاری آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش در سالجاری، بیان داشت: امسال هزار و ۵۵۸ نفر از طریق آزمون‌های ماده ۲۸ و دانشگاه فرهنگیان، جذب آموزش و پرورش استان خواهند شد.

بیشتر بخوانید

احداث خوابگاه دانش آموزی سامان تا پایان امسال

سلیمانی تصریح کرد: در دولت سیزدهم طرح رتبه‌بندی معلمان اجرایی شد و ۱۴ هزار و ۷۹۸ نفر از معلمان استان که واجد شرایط رتبه بندی بودند، مشمول این طرح قرار گرفتند.

وی به نقش و حضور معلمان در همه عرصه‌ها به خصوص انتخابات اشاره کرد و گفت: در طرح اسکان مسافران نوروزی و تابستانه در مدارس و همچنین انتخابات آموزش و پرورش نقش موثری داشته است.

سلیمانی افزود: ۷۰ درصد شعب اخذ رای در استان در مدارس مستقر بودند.

به گفته وی، در طرح اسکان مسافران تابستانه و نوروز نیز پارسال بیش از ۳۵ هزار نفر در مدارس اسکان داده شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • دبستان ۶ کلاسه خیرساز مرحوم محب‌الله شاویسی در سنندج افتتاح شد
  •  تقویت یادگیری، هدف تغییر در نحوه طراحی سوالات امتحانات نهایی
  • واژه ای به نام سمپاد به گوشتان خورده است ..
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • تعیین تکلیف شدن عملیات ساخت و ساز اردوگاه شهید چمران در سامان
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن