Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مشکلاتی که در نظام توسعه ای ایران وجود دارد این است که خیلی از اسناد، عملیاتی و تبدیل به قانون نشده است.

ایران آنلاین /یکی از مشکلاتی که در نظام توسعه ای ایران وجود دارد این است که خیلی از اسناد، عملیاتی و تبدیل به قانون نشده است. مثل سند کار شایسته و احکام و نظام عزل و نصب آن، یا سند امنیت قضایی و یا سند حقوق شهروندی که اسناد آن باید مشخص شود اما متاسفانه هنوز تبدیل به حق نشده که در قالب آن رابطه بین مردم و دولت مشخص شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع سند حقوق شهروندی هم از این جمله است که در قالب آن شهروندان می توانند از حق خود در محاکم و در قبال دولت و جامعه مدنی دفاع کنند. تدوین این سند بر پایه حکم قانون برنامه بود که در قالب قانون برنامه پنجم پیگیری شد و آقای روحانی سعی کرد این را تبدیل به سند بکند و در همین چارچوب با گروههای حقوقی و سیاسی دانشگاههای متعبر ایران رایزنی صورت گرفت. در مجموع معتقدم عصر جهانی شدن عصر بازی فرد است یعنی اگر ما زمانی عصر امپراطوری را پشت سر گذاشتیم و سپس نظام وسفالی دولت ملت را به وجود آورد و بعد در نیمه دوم قرن بیستم دوره کارتل ها و شرکتهای بین المللی سپری شد، اینک عصر فرد است یعنی افراد، حق و حقوقی دارند ضمن اینکه بازیگران اصلی بین الملل هم به حساب می آیند و در عصر اطلاعات دارای جایگاه و فعالیت هستند. بنابراین در چنین عصری حقوق شهروندی می تواند این جایگاه را مشخص کند و نشان دهد جمهوری اسلامی ایران از نظر اسنادی و سند، کشوری مترقی در دنیای امروز است که حقوق شهروندانش مبتنی بر اسناد حقوقی است. در نتیجه خیلی از بهانه هایی هم که علیه ایران وجود دارد از جمله بهانه های حقوق بشری از میان می رود. شاهد هستیم که از 1990 میلادی مشخصا مناسبات ایران با بخش عمده ای از جهان غرب یعنی کشورهای اروپایی تحت الشعاع یکسری پرونده سازی های حقوق بشری  و اتهامات قرار گرفته است. اگرچه پایه و اساس اتهامات کشورهای غربی، سیاسی است و حد یقف ندارد اما بعضا آنها حاضر شدند برای ادعای حقوقی مختلف مذاکرات سیاسی کنند لذا از این نظر چنانچه رابطه نظام ایران با شهروندان مبتنی بر یک بنیاد قانونی و قابل دفاع باشد در عرصه بین المللی نمای خوبی دارد. الان این شرایط فراهم است که سند حقوق شهروندی به سند، تبدیل و اجرایی شود و در کنار سند امنیت قضایی که قوه قضائیه تدوین کرده به قانون تبدیل شود. در این صورت حتما این امکان فراهم می شود که رابطه ای مبتنی بر حق و تکلیف در جامعه شکل گیرد رابطه ای که می تواند بنیاد پیگیری حق و حقوق مردم هم باشد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۱۵۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت عضو شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران/ فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیرضا میرغفاری، نماینده کارگران در شورای عالی کار، در انتقاد از صحبت‌های وزیر کار برای تدوین لایحه‌ای درمورد تعیین دستمزد کارگران در مجلس و در پاسخ به این سوال که آیا این اقدام سبب تعیینِ دستمزدی عادلانه می‌شود، گفت: تعیین دستمزد عادلانه زمانی محقق می‌شود که تمام گروه‌های ذی‌‎نفع بتوانند در جلساتِ مزد اظهارنظر کنند و از قدرتِ برابر برخوردار باشند. ضمن اینکه دستمزد باید متناسب با قانون افزایش پیدا کند؛ یعنی با توجه به نرخ تورم و حداقل نیازهای خانوار کارگری باشد.

وی در گفت‌وگو با ایلنا با تاکید بر اینکه تعیین عادلانه دستمزد یعنی دادنِ فرصتِ چانه‌زنی و اعمال نفوذِ برابر به تمام طرفین مذاکره گفت: مسئولیت تعیین دستمزد در قانون کار در چارچوب یک نظام چانه‌زنیِ سه‌جانبه است و مجلس ساختار چانه‌زنی ندارد. سپردنِ تعیین حقوق کارگران به مجلس، عملا به معنای بی‌صداترکردن و بی‌نظرتر کردنِ کارگران است.

میرغفاری گفت: شورای‌عالی کار تنها جایی است که کارگران می‌‎توانند بر سرِ معیشتِ خود چانه‌زنی کنند، که به نظر می‌رسد وزیر کار می‌خواهد همین را هم نقض و مسئولیت تصمیم‌گیری در رابطه با حقوق و دستمزد را واگذار کند.

نماینده کارگران در شورایعالی کار گفت: ایراد شورای‌عالی کار، به عنوان یک ساختار سه‌جانبه، این است که دولت به عنوان کارفرمای بزرگتر که قدرتِ بیشتری برای چانه‌زنی دارد، نهایتا در مورد دستمزدِ کارگران تعیین تکلیف می‌کند. اگر دولت در این ساختارِ سه‌جانبه نقشِ واسطه‌‎گری و تنظیم‎گریِ خود را به درستی انجام دهد و در مذاکراتِ مزدی و سایر مذاکراتِ شورای‌عالی کار، میانه‌گری کند به عدالت نزدیک می‌شویم. نیازی نیست برای دستمزدِ عادلانه کار را به مجلسِ شورای اسلامی که فاقدِ ساختار سه‌جانبه است واگذار کنیم.

میرغفاری تاکید کرد: سه جانبه‌گرایی انحصارا خاص ایران نیست؛ بیش از ۹۲ کشور عضو سازمان بین‌المللی کار با ساختار سه جانبه‌گرایی، حقوق و دستمزد را تعیین می‌کنند؛ حتی در کشورهایی که نظام سرمایه داری لیبرال در آن حاکم است نیز سه‌جانبه‌گرایی رعایت می‌شود.

وی بیان کرد: اینکه عده‌ای می‌گویند مذاکرات را به مجلس می‌سپاریم و نظرِ گروه کارگری را هم جویا می‌شویم، با سه‌جانبه‌گرایی فاصله دارد. سه‌جانبه‌گرایی همانطور که قبلا گفتم به معنای مذاکره و گفتگو در یک موقعیتِ برابر با شرکای اجتماعی است. نباید نقش کارگران را در مذاکراتِ مزدی بیش از این تقلیل داد، طوری که آن‌ها در مورد حقوق کارگران فقط یک نظرِ ساده بدهند! به این کار چانه‌زنی نمی‌گویند و چه بسا در سالهای بعد همین را هم از آن‌ها بگیرند.

میرغفاری گفت: ساختار سه‌جانبه‌ی شورای‌عالی کار ذیل قانون کار و مربوط به بخش خصوصی است. قانون کار نیز یک قانون آمره است و برای جلوگیری از بهره‌کشی از کارگران در مقابل کارفرمایان نوشته شده است. همین قانون وظیفه‌ی تعیین حداقل حقوق را بر عهده‌ی شورایعالی کار گذاشته است. اگر قرار است قانونگذار برای حداقل دستمزد تعیین تکلیف کند، عملا واردِ حوزه‌ای شده که به آن ربطی ندارد. در واقع تصمیم‌گیری در مورد روابط بین کارگران و کارفرمایانِ بخش خصوصی وظیفه‌ی مجلس و دولت نیست که بدون حضور شرکای اجتماعی تصمیم بگیرند.

این نماینده کارگری گفت: این ساختار سه‌جانبه در دولت‌های مختلف نقض شده است اما مسئله این است که باید برای قدرتمند کردن و واقعی‌تر کردنِ این ساختار تلاش کنیم. باید قدمی رو به جلو داشته باشیم نه اینکه هر روز یک قدم از حقوقِ خود عقب‌تر برویم؛ در واقع نباید فرصتِ چانه‌زنی را واگذار کرد.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900048

دیگر خبرها

  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد
  • کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند
  • بوتسوانا درخواست انگلیس برای توافق ضد مهاجرتی را رد کرد
  • فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • مدودف از پاسخ مسکو به مصادره اموال روسیه از سوی واشنگتن گفت
  • استقبال دانشجویان از نخستین تور شهروندی عمران و پیشرفت شهرداری شیراز
  • روایت عضو شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران/ فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • تغییر عرصه بین‌الملل به واسطه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
  • عفو بین‌الملل: دانشگاه‌های آمریکا باید از سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین دست بردارند