Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

علت اغلب آنژيوادم هاي مزمن ناشناخته است
آنژيوادم (به انگليسي: Angioedema)‏ عبارت است از ادم پوست، بافت زير جلدي، مخاط و زير مخاط. آنژيوادم بسيار شبيه کهير است ولي بافتهاي عمقيتري را درگير مي‌سازد. نام ديگر بيماري (Quincke disease) مي باشد.
علت و علل آنژيوادم
علت اغلب آنژيوادم هاي مزمن ناشناخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب بيماري به دليل حساسيت (مثلا به گرده گل، نيش حشرات و يا برخي مواد غذايي) ايجاد مي‌شود ولي ممکن است عارضه جانبي برخي از داروها از جمله مهارکننده‌هاي آنزيم تبديل کننده آنژيوتانسين (ACE inhibitors) و يا ارثي (اتوزومال غالب) باشد.
بيشتر در خانم هاي 50-40 ساله ديده مي شود. الگوي عود بيماري غيرقابل پيش بيني است و ممکن است حتي پس از 5 سال و بيشتر، هنوز دوره هاي عود رخ بدهند.
انواع آنژيوادم

آنژيوادم عبارت است از ادم پوست، بافت زير جلدي، مخاط و زير مخاط
سه نوع آنژيوادم ارثي وجود دارد. که هرکدام علت و علائم خاص خود را دارد.
◊ آنژيوادم نوع 1
آنژيوادم ارثي (نوع 1) بر اثر موتاسيون در ژن SERPING1 ايجاد مي شود. اين ژن مسئول توليد پروتئين مهار کننده C1 است. مهار کننده C1 بخشي از سيستم کمپلمان بدن است (پروتئين هاي کوچکي که به ايمني بدن کمک مي کنند). و بطور خاص به کنترل التهاب کمک مي کند.
افراد مبتلا به نوع 1 اين پروتئين مهار کننده C1 را ندارند و در نتيجه نمي توانند التهاب را کنترل کنند.
◊ آنژيوادم نوع 2
افراد در نوع 2 نيز موتاسيوني در ژن SERPING1 دارند. اينها مي توانند ميزان کافي از C1 را بسازند ولي اين پروتيئن عملکرد درستي ندارد.
◊ آنژيوادم نوع 3
در نوع 3 مشکلي در مهار کننده C1 ديده نمي شود، در عوض، چند علت محتمل ديگر دارد. اين نوع اساسا در خانم ها رخ مي دهد و مي تواند در بارداري و يا مصرف داروهاي کنترل بارداري بدتر شود.
همچنين با موتاسيون در ژن فاکتور 12 همراه است. فاکتور 12 در روند انعقاد خون کمک مي کند ولي مي تواند التهاب را نيز تحريک کند. در افراد مبتلا به نوع 3 آنژيوادم ارثي مقدار بسيار زيادي از فاکتور 12 ساخته مي شود.

سه نوع آنژيوادم ارثي وجود دارد که هرکدام علت و علائم خاص خود را دارد
علائم انژيوادم ارثي را مي توان برحسب محل التهاب دسته بندي کرد.
• تورم ممکن است شکم، صورت، گلو، اندام ها و روده ها را درگير کند. يک حمله تورم ممکن است حتي تا چهار روز دوام داشته باشد.
علائم تورم روده ها: درد شديد شکم، کم آبي (دهيدراتاسيون)، اسهال، شوک (در موارد شديد).
• هليکو باکتر (باکتر موجود در معده) مي تواند حملات روده اي را شروع کند. درمان اين باکتري در کاهش حملات مفيد است.
علائم التهاب گلو: خشونت صدا، مشکل بودن بلع، مشکل بودن تنفس.
• ساير علائم عبارتند از تورم در: پاها، دست ها، چشم ها، گلو و زبان. معمولا خارش يا بثورات کهيري ندارند.
عوارض حملات آنژيو ادم ارثي
حملات مي توانند تهديد کننده حيات باشند. تورم در ناحيه لو ممکن است باعث اشکال در تنفس گردد. اقدام سريع بصورت لوله گذاري ناي يا انجام تراکئوستومي مي تواند نجات بخش باشد.
در موارد شوک هيپوولميک بدلبل از دست رفتن خون از عروق، جايگزيني با مايعات ضروري است.
تشخيص آنژيوادم
با انجام آزمايش هايي در خون مي توان ميزان و عملکرد مهار کننده C1 را بررسي کرد. از آنجا که مهار کننده C1 بخشي از سيستم کمپلمان است اندازه گيري برخي اجزائ کمپلمان مي تواند به تشخيص کمک کند.
بررسي ژنتيک ملکولي مي تواند تشخيص را اثبات کند.

واکنش‌هاي آلرژيک به‌ويژه آنژيوادم
درمان آنژيوادم
♦ حملات حاد شديد با اپي نفرين و دوز بالاي آنتي هيستامين درمان مي شوند.
♦ براي افرادي که حملات شديدي دارند اپي پن يا اپي پن Jr تجويز کنيد.
♦ افراد مبتلا بايد دستبندي داشته باشند که حاوي تشخيص بيماري آنژيوادم در آنها باشد.
♦ در موارد مزمن مي توان آنتي هيستامين (مانند هيدروکسي زين) تجويز کرد.
♦ گاهي براي سرکوب بيماري استروئيد سيستميک لازم مي شود.
♦ در صورت هيپوتيروئيد بودن بيمار، لووتيروکسين شروع کنيد.
گردآوري: سلامت بيتوته
منابع:
hidoctor.ir
ahvazgenetic.com

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۱۹۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟

به گزارش «تابناک» به نقل از گجت نیوز، فاکتورهایی مانند سابقه خانوادگی، رژیم غذایی ناسالم، استعمال دخانیات و عفونت هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) ریسک بروز این بیماری را افزایش می‌دهند. اگر جزو گروه‌های پرخطر هستید، لازم است با علائم و شیوه‌های تشخیص این بیماری بیشتر آشنا شوید.

بهترین راه برای تشخیص سرطان معده چیست؟

بهترین و مطمئن‌ترین راه برای این‌که بدانید به سرطان معده (Stomach cancer) مبتلا هستید یا خیر، آزمایش است. در ادامه آزمایش‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که پزشکان گوارش اغلب آن‌ها را برای تایید سرطان معده و رد سایر احتمالات پزشکی توصیه می‌کنند:

    آزمایش خون: این تست می‌تواند شامل آزمایش CBC و تومور مارکرها مانند CEA باشد. این تست سرطان معده در منزل به‌راحتی انجام می‌شود و نیازی نیست حتما به آزمایشگاه مراجعه کنید. برای این آزمایش‌ها به نمونه خون نیاز دارید که از ورید بازویی گرفته می‌شود.

 •   تست‌های تصویربرداری پزشکی مانند سی‌تی اسکن
 •    آزمایش بلع باریم (Barium swallow): این تست یک روش تصویربرداری پزشکی است که برای تشخیص مشکلات و بیماری‌های مرتبط با دستگاه گوارش فوقانی مانند معده و مری استفاده می‌شود.
 •    آندوسکوپی فوقانی: در این آزمایش لوله ظریف و باریکی به نام آندوسکوپ از راه دهان وارد مری و معده می‌شود. در انتهای آن یک لنز قرار دارد که از وضعیت داخلی اندام‌های گوارشی تصویر تهیه می‌کند. پزشک با بررسی این تصاویر در مانیتور بروز سرطان معده را بررسی خواهد کرد.
 •   بیوپسی: در واقع این آزمایش به‌طور دقیق مشخص می‌کند که آیا سرطان معده رخ داده است یا خیر. پزشک در طی آندوسکوپی نمونه‌ای از بافت معده را خارج می‌کند و به آزمایشگاه می‌فرستد.

علائم اولیه سرطان معده چیست؟

سرطان معده مانند بسیاری از سرطان‌های دیگر در مراحل ابتدایی نشانه خاصی ندارد یا علائم آن با سایر بیماری‌های گوارشی همپوشانی دارد. بسیاری از بیماران به بهانه مشکلات گوارشی به دکتر گوارش مراجعه می‌کنند و در ادامه متوجه می‌شوند به این بیماری مبتلا شده‌اند. در واقع آن‌ها زمانی متوجه سرطان معده می‌شوند که بیماری پیشرفت کرده است. از علائم اولیه سرطان معده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سوء هاضمه

این مشکل گوارشی اغلب با احساس ناراحتی در قسمت بالایی یا میانی شکم، سوزش معده، احساس پُری شکم و ترشی دهان همراه است. سوءهاضمه می‌تواند به دلایل مختلف مانند پُرخوری، استرس و مصرف بیش از حد غذاهای چرب نیز ایجاد شود.

تهوع و استفراغ

سرطان معده به تدریج باعث تخریب بافت‌های سالم معده و کاهش اسید معده می‌شود. این فرآیند باعث اختلال در فرآیند جذب و هضم غذا خواهد شد و می‌تواند با تهوع و استفراغ همراه باشد. از سوی دیگر، تومورهای سرطانی به‌طور مستقیم بر سیستم گوارش فشار وارد می‌کنند.

این موضوع نیز منجر به بازگشت اسید معده به مری، حالت تهوع و استفراغ می‌‌شود. همچنین سرطان معده ممکن است سطح هورمون‌ها و مواد شیمیایی در بدن را تحت تاثیر قرار دهد، این مشکل نیز می‌تواند با تهوع و استفراغ همراه باشد.

نفخ بعد از غذا خوردن

سرطان معده به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم باعث ایجاد تغییراتی در عملکرد دستگاه گوارش می‌شود که ممکن است به نفخ و تورم شکمی پس از غذا خوردن منجر شود. برای مثال تومورهای سرطانی باعث ایجاد فشار در قسمت‌های مختلف دستگاه گوارش می‌شوند. این فشار می‌تواند عصب و بافت‌های حسی در دیواره معده را تحریک کند و باعث ایجاد نفخ شود.

کاهش حجم معده

همین‌طور که تومورها رشد می‌کنند، حجم معده را نیز اشغال خواهند کرد. به همین دلیل معده خیلی زودتر از ظرفیتش پُر می‌شود. در این حالت بیمار با خوردن مقدار کمی از غذا احساس سیری پیدا می‌کند. همچنین تومورهای سرطانی با تحریک عصب‌های معده باعث می‌شوند بیمار زودتر از حد طبیعی احساس سیری داشته باشد. این مشکل در طولانی‌مدت با کاهش وزن همراه می‌شود.

اگر به‌طور مکرر با این علائم گوارشی مواجه هستید باید برای بررسی‌های بیشتر و تشخیص دقیق به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید. همچنین به یاد داشته باشید بروز این علائم به این معنی نیست که حتما به سرطان معده مبتلا شده‌اید.

گاهی اوقات مشکلات ناشی از غدد می‌توانند منجر به بروز علائمی مانند کم‌اشتهایی یا کاهش وزن شوند، اگر تشخیص این باشد پزشک گوارش شما را به دکتر غدد ارجاع می‌دهد.

علائم سرطان معده در مراحل پیشرفته چیست؟

زمانی که بیماری پیشرفت می‌‌کند، علائم سرطان معده نیز به‌طور خاص دیده می‌شوند. از رایج‌ترین علائم سرطان معده در مراحل پیشرفته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد

درد ناشی از سرطان معده به فاکتورهایی مانند مکان و اندازه تومور بستگی دارد. این درد می‌تواند در ناحیه معده و یا بافت‌های اطراف آن حس شود. بیماران اغلب آن را دردی تیز و مزمن توصیف می‌کنند که می‌تواند به سایر نواحی بدن مانند پشت، شکم، شانه‌ها و حتی قفسه سینه منتشر شود. همچنین بسیاری از بیماران پس از غذا خوردن با تشدید این درد مواجه می‌شوند.
خون در مدفوع یا مدفوع سیاه

یکی از عوارض متداول سرطان معده خونریزی معده است. تومور با آسیب رساندن به عروق خونی در دیواره معده باعث خونریزی داخلی می‌شود. این خون در فرآیند هضم قرار می‌گیرد و باعث سیاه شدن مدفوع خواهد شد. باید بدانید خون روشن و تازه در مدفوع اغلب نشانه‌ خونریزی اندام‌های گوارشی تحتانی است و در بیشتر مواقع به بیماری‌هایی مانند بواسیر و هموروئید مرتبط است.

استفراغ خونی

تومورهای سرطانی به عروق خونی آسیب می‌زنند و باعث خونریزی می‌شوند. این خون وارد دیواره معده وارد می‌شود و به دلیل حساسیتی که این قسمت از دستگاه گوارش دارد، ممکن است بیمار خون را به‌صورت استفراغ تخلیه کند.

آب آوردن شکم

رشد تومور در دیواره معده به انسداد آن منجر می‌شود و از عبور مواد غذایی جلوگیری می‌کند. این مشکل با انبساط معده و شکم همراه است، زیرا مواد غذایی و مایعات درون معده تجمع می‌یابند.

به این موضوع توجه داشته باشید که این علائم جدی هستند و در صورت بروز آن‌ها به مشاوره با پزشکان متخصص نیاز دارید. با این حال بروز این علائم اصلا به این معنا نیست که حتما سرطان معده رخ داده است.

دیگر خبرها

  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علل عمده آن | آیا خطرناک است؟
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟