Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@22:58:13 GMT

جاده‌ها زیر ذره‌بین ۱۴۱

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۱۹۸۱۸

جاده‌ها زیر ذره‌بین ۱۴۱

ظاهر آرام خیابان دمشق تهران نشان نمی‌دهد که واحدی کوچک در یکی از برج‌های این خیابان وظیفه مدیریت و رصد وضعیت تمام جاده‌های ایران را برعهده دارد، مدیریتی که توقف چند دقیقه‌ای آن می‌تواند برای بسیاری از مسافران دائمی راه‌های کشور غیرقابل تحمل باشد.

به گزارش ایسنا، مرکز مدیریت راه‌های کشور که برای بسیاری از مردم به سامانه ۱۴۱ مشهور است واحدی ۱۰۰ متری را در یکی از ساختمان‌های وابسته به سازمان راهداری در اختیار دارد، واحدی که مانیتورهای رصد کننده راه‌های ایران تمام دیوارهایش را پوشانده و به شکل لحظه‌ای وضعیت تردد در تمام جاده‌های کشور را به تصویر می‌کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مرکز که در طول سال‌های گذشته فعالیت‌های خود را به شکل قابل توجهی گسترش داده امروز از دوربین‌های یکپارچه موجود در جاده‌های ایران بیشترین استفاده را می‌برد. این دوربین‌ها که با طرح سازمان راهداری تعدادشان از مرز ۱۰۰۰ دوربین گذشته و بناست در آینده نزدیک چندصد دوربین جدید به آنها اضافه شود، امروز تمام محورهای شریانی ایران را به شکلی جزیی زیر ذره‌بین خود قرار دادند.

مرکز مدیریت راه‌ها در کنار این دوربین‌ها ۲۱۴۶ تردد شمار نیز در مسیرهای مختلف شریانی ایران نصب کرده است که نتیجه آن ارائه‌ی امکاناتی گسترده در این سامانه است.

در شرایطی که بسیاری از نقشه‌خوان‌ها و برنامه‌های ترافیکی خارجی در ایران نقشی محوری پیدا کرده‌اند، سامانه ۱۴۱ نیز با استفاده از امکانات داخلی فضایی را به وجود آورده که در آن تمام ابعاد مورد نیاز یک مسافر در جاده‌های ایران ارائه می‌شود. این اطلاعات برخلاف سامانه‌ای مانند گوگل که از اطلاعات گوشی‌های تلفن همراه برای نقشه‌خوانی استفاده می‌کنند، با استفاده از دوربین‌ها و دستگاه‌های تردد شمار به مردم عرضه می‌شود.

مرکز مدیریت راه‌ها امروز در تمامی استان‌های کشور امکانات نظارتی و اطلاعاتی دارد و به طور میانگین در هر ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر یکی از تجهیزات ترافیکی خود را نصب کرده و از آنها اطلاعات به دست می‌آورد.

یکی از اصلی‌ترین کارایی‌های این سامانه که شاید کمتر مورد استفاده مردم قرار گرفته است، اطلاعات ارائه شده در بخش نقشه برخط است. در این حوزه که مسافران می‌توانند اطلاعات مربوط به هر استان را به صورت مجزا پیدا کند، آخرین وضعیت ترافیکی هر یک از محورهای اصلی ارائه شده و دستگاه‌های تردد شمار آخرین وضعیت رفت و آمد در این محورها را به مسافران اطلاع می‌دهد.

در کنار آن این سامانه این امکان را به مردم می‌دهد که تصاویر مربوط به دوربین‌های نظارتی قرار گرفته در هر محور را دریافت کند و پیش از عزیمت به مقصد شرایط هر یک از جاده‌ها به طور دقیق برای آنها مشخص می‌شود. البته با توجه به محدودیت سرعت اینترنت در حال حاضر امکان ارائه فیلم این دوربین‌ها وجود ندارد، اما تصاویر هر دوربین پس از چند دقیقه تعویض شده و اطلاعات جدید را به مردم عرضه می‌کند.

مسئولان این مرکز معتقدند: مردم در صورتی که پیش از عزیمت خود این اطلاعات را کسب کنند، قطعا امکان مدیریت بار ترافیکی جاده‌ها وجود خواهد داشت. این سامانه در حال حاضر زمان تخمینی سفر را نیز به مسافران ارائه می‌کند تا جایی که جاده چالوس که میانگین سفر در حالت عادی آن ۱۷۵ دقیقه است گاهی به بالای ۷۷۰ دقیقه نیز می‌رسد و از این رو مسافر می‌تواند پیش از ورود به هر جاده زمان تقریبی خود را محاسبه کند.

در کنار اطلاعات کلی ارائه شده از سوی مرکز مدیریت راه‌ها به مردم فضایی نیز برای ارتباط و تعامل با مسافران به وجود آمده که در چند بعد به آنها کمک می‌کند ثبت اطلاعات دقیق تعمیرگاه‌ها، پمپ‌های بنزین، مراکز استراحتگاهی و اطلاعات دقیق امداد خودروهای فعال در جاده بخشی از این اطلاعات است. آمارهای این مرکز نشان می‌دهد در حال حاضر ۱۲۰۰ خودروی امدادی ثبت شده در این سامانه وجود دارد که مسافران می‌توانند برای اطمینان از وضعیت این خودرو با وارد کردن پلاک‌اش در سامانه وضعیت مجوز و راننده آن را به طور دقیق دریافت کند تا در صورت نیاز امکان پیگیری‌های لازم در آینده وجود داشته باشد.

از سوی دیگر فضایی نیز برای دریافت گزارش خرابی‌های احتمالی در جاده‌ها فراهم شده که هر یک از آنها پس از ثبت به مسئول مربوطه در بخش‌های مختلف وزارت راه در امور استانی و کشوری عرضه می‌شود و تا زمانی که گزارش رسمی مسئول این حوزه دریافت نشده و به ثبت کننده شکایت ارائه نشود، این فرآیند ادامه خواهد داشت.

این امکانات به طور جامع در سامانه ۱۴۱ و اپلیکیشن موبایل به مردم عرضه می شود، اما در کنار آن همچنان سامانه تلفنی ۱۴۱ نیز از سوی مردم با استقبالی قابل توجه مواجه شده است.

طبق گزارش‌های مرکز مدیریت راه‌ها این سامانه به طور میانگین ماهانه ۸۹ هزار تماس با این سامانه تلفنی برقرار می‌شود که اوج آن به فروردین‌ماه با ۱۳۵ هزار، تیرماه با ۱۲۸ هزار و شهریورماه با ۱۰۵ هزار تماس باز می‌گردد. هر یک از کارشناسان این مرکز روزانه به ۱۵۰ تماس از سوی مردم پاسخ می‌دهند اما در روزهای پیک هر یک از آنها به ۱۱۰۰ تماس و به گزارش مردم پاسخ می‌دهند که آمار بسیار بالایی است.

تمامی این تماس‌ها ضبط شده و در صورت ارائه هر گزارش پیگیری‌های لازم از سوی آنها صورت می‌گیرد.

با رشد امکانات زیرساختی مرکز مدیریت راه‌ها و بالا رفتن توان ارائه‌ خدمات به مردم در بخش‌های مختلف راهی به نظر می‌رسد سامانه‌ای که در طول سال‌های قبل تنها با عنوان یک سامانه پاسخگویی تلفنی مشهور بود، جای خود را در بخش‌های مختلف سفرهای مردم باز کند، هرچند هنوز گام‌های قابل توجهی باقی‌مانده تا بتوان به رقابت با فعالان این حوزه در فضای بین‌المللی رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۱۹۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات طلافروشان سالی ۹ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است

حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: ضوابط تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در رابطه با خرید، فروش، حمل و نگهداری به‌صورت تجاری فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌ها که شامل طلا، نقره، پلاتین و مصنوعات آن‌ها است، باید رعایت شود. این دستورالعمل شامل ۶ تقسیم‌بندی الف: سکه و طلا ب: شمش و طلای آب شده ج: مصنوعات طلا و جواهرات د:، طلای استخراج شده از معادن کشور ه: گوهرسنگ‌ها و: سایر فلزات گران‌بها مانند نقره و پلاتین و مصنوعات آن‌ها است.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه فروشندگان کالاهای مشمول می‌بایست موارد ذکر شده در ضوابط فروش تبصره ۴ ماده ۱۸ را رعایت کنند، گفت: ضرورت دارد که تمامی فروشندگان اطلاعات فروش خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند،ضمن اینکه فروش به مصرف‌کننده نهایی نیز با ثبت اطلاعات تجاری توسط فروشنده انجام می‌شود و نیازمند تأیید نهایی اطلاعات خرید از سوی مصرف‌کننده نیست.

به گفته او،بازار سکه و طلا یکی از حوزه‌های موردتوجه برخی از سودجویان برای تقلب و کلاهبرداری است و از این رو باید مدنظر باشد.

دهقانی نیا افزود: در دولت هیچ اختلاف نظری وجود ندارد خواسته ما این است که همکاران صنف طلا به قانون عمل کنند.

محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزیر صمت گفت:مطابق ماده ۶ دستورالعمل تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، خریداران کالاهای موضوع قاچاق اعم از تاجران و تولیدکنندگان موظف هستند هنگام خرید این کالاها، از فروشنده صورت‌حساب (فاکتور) دریافت کنند.

 

او افزود: از آنجا که ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌ها، اسناد فروش ثبت شده در سامانه جامع تجارت را به‌عنوان فاکتور مورد قبول ماده ۶ دستورالعمل صدرالاشاره در نظر گرفته است، ضروری است دستور فرمائید همه اصناف ذی مدخل در هنگام فروش کالا اعم از آب‌شده، سکه و مصنوعات طلا، نسبت به صدور فاکتور مورد اشاره در سامانه جامع تجارت و تحویل آن به مشتری اقدام کنند.

برادران گفت:شخصی که سکه خریداری می کند باید بداند که این کالا قاچاق یا اصل هست یا خیر،این سامانه جامع تجارت ایجاد شفافیت زنجیره است،زیرساخت لازم در سامانه جامع تجارت پیاده‌سازی شده و فراگیری صدور فاکتور متحدالشکل می‌تواند از مشکلاتی نظیر صدور فاکتور غیرواقعی، محاسبه دستمزد، سود و مالیات بر ارزش‌افزوده بدون ضابطه توسط برخی سودجویان جلوگیری کند.

او افزود: در مرحله اول اطلاعات باید در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و نیازی نیست در سامانه مودیان ثبت نام کنند،در سال گذشته فقط ۲ میلیارد دلار طلا وارد کشور شد و این دولت است که باید بداند این واردات از کجا و چگونه وارد کشور شده است به طور کل باید اطلاعات در سامانه جامع تجارت ثبت شود

در ادامه بذرافشان گفت:این سامانه تا حدودی مشکلاتی ایجاد کرد،طبق جلساتی که به نهادها داشتیم هنوز مشکل این دوسامانه حل نشده است،و امروز همکاران ما نگران این موضوع هستند.

او افزود:سامانه جامع تجارت از پارسال فعال بود اما در مورد عملکرد آن ابهاماتی برای صنف طلا وجود داشت که در این جلسه اعلام کردیم. در نهایت نیز مقرر شد که ثبت اطلاعات و سرمایه در سامانه جامع تجارت تا ۳ ماه به تعویق بیفتد تا اگر نیاز به اصلاح بود این اصلاحات صورت گیرد.

بذرافشان تصریح کرد: مشکل در تعدد سامانه‌هاست که به ابهامات دامن زد و در نهایت منجر به مسموم شدن فضای مجازی با اطلاعات غیرکارشناسی شد و این شایعه‌ها باعث شد تا شرایط برای صنف طلا و مردم کمی مختل شود

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران با اشاره به عدم هماهنگی سامانه جامع تجارت و مودیان گفت: این سامانه‌ها در مفاد اجرایی به خصوص در مورد دریافت کد ملی خریدار طلا عدم هماهنگی داشتند. به همین دلیل نیز ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت سه ماه به تعویق افتاد.

در ادامه مهدی موحدی بکنظر سخنگوی سازمان امور مالیاتی در خصوص شایعات منتشر شده در بازار طلا، گفت: به نظر می‌رسد برای برخی افرادی که در یک فضای غیر شفاف، تاریک در جهت منافع خود رفتار می‌کردند، ایجاد شفافیت برای آن‌ها سنگین آمده است و چه بسا بخشی از این شایعه سازی‌ها به واسطه شفاف شدن شرایط مالیاتی باشد که در حال انجام است. بخشی از اتفاقات و شایعاتی که در چند روز گذشته رقم خورده اساساً هیچ ارتباطی به سازمان امور مالیاتی و مالیات ندارد.

موحدی افزود: فقط در سال گذشته مالیات طلا فروشان در طول یکسال میانگین ۹ میلیون ۶۰۰ هزار تومان بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ◄ افزایش چند برابری جرائم رانندگی؛ تامین ایمنی یا کسب درآمد؟
  • پژمان‌فر: بانک مرکزی صدور چک را منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک کند
  • برخورد با تخلف ساکن رانندگان هوشمند می‌شود
  • اطلاعات نادرست چت جی پی تی در اتریش دردسرساز شد
  • دوربین‌ های جدید راهنمایی رانندگی، داخل خودرو شما را می‌بینند (+عکس)
  • افشای اطلاعات جدید درباره آیفون 16
  • مالیات طلافروشان سالی ۹ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است
  • سرزده با دوربین روشن در درمانگاه مطهری
  • فیلم/ آخرین وضعیت ارائه ارز در مرکز مبادله ارز و طلا
  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل