Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه تهران تمرکز شرکت‌های دانش‌بنیان بر تولید محصولات با فناوری‌های پیشرفته را تنها راه برون‌رفت کشور از چالش‌های کنونی دانست و گفت: ما در گذشته تجربیاتی در زمینه تمرکز بر تولید داخلی و سیاست جایگزینی واردات به جای صادرات را دنبال کردیم؛ ولی همچنان با فقر و بیکاری دست به گریبان هستیم.

به گزارش ایسنا، دکتر محمود نیلی امروز در مراسم روز فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به توسعه شغل‌های نوین کشور، افزود: در 10 سال گذشته کسی در حوزه فناوری اطلاعات و موبایل فعال نبود؛ ولی امروزه یکی از بزرگ‌ترین سرویس‌های ارائه دهنده در حوزه موبایل کشور راه‌اندازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در سال‌های آتی نیز کشور شاهد همین وضعیت است،‌ تاکید کرد: اگر کشور با این تغییرات هم برنامه‌ریزی نکند، به فقر و چالش‌های زیادی دچار خواهد شد.

نیلی با اشاره به تصمیم اخیر بانک جهانی، اظهار کرد: این بانک اخیرا اعلام کرده است که دیگر تسهیلات خود را به شرکت‌های فعال در حوزه صنعت نفت به دلیل ایجاد آلودگی‌های نفتی متوقف کرده است. بر این اساس بیشتر سرمایه‌گذاری‌ها به سمت صنایع پاک، سبز و انرژی‌های تجدیدپذیر می‌رود.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به برخی از پتانسیل‌های کشور، ادامه داد: ایران در حوزه انرژی‌های خورشیدی به دلایل دانشی و پتانسیل‌های انرژی می‌تواند سرآمد باشد ولی این در حالی است که میزان پیشرفت کشور در این زمینه کند است و در مقابل، کشورهای فاقد آفتاب،‌ بیشترین سرمایه‌گذاری‌ها را در این حوزه انجام داده‌اند.

نیلی با اشاره به برخی چالش‌های کشور در زمینه صنعت، تجارت و خدمات با تاکید بر اینکه فعالیت‌های دانش‌بنیان در این حوزه‌ها به بلوغ نرسیده است، خاطر نشان کرد: این امر به دلیل آن است که بازیگران این حوزه بسیار محدود هستند و تعداد دانشجویان و اساتیدی که در این حوزه مایل به فعالیت هستند، محدود است.

وی اضافه کرد: بر این اساس در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران طرح شکوفایی را اجرایی کردیم که تاکنون توانسته‌ایم 200 پایان‌نامه را مورد حمایت قرار دهیم و این در حالی است که سالانه حدود 9 هزار رساله دکتری تدوین می‌شود که این می‌تواند بخش بزرگی از اقتصاد کشور را تامین کند.

نیلی با طرح این سوال که چند درصد اقتصاد کشور متقاضی فناوری‌های پیشرفته است، گفت: اگر کشش بازار و متقاضی فناوری روز نباشد، سرمایه‌ای به سمت دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان جذب نمی‌شود، در این صورت نمی‌توانیم به رشد خود ادامه دهیم.

رئیس دانشگاه تهران تعامل دانشگاه با جامعه را از سیاست‌های مهم همه دانشگاه‌ها دانست و افزود: بر این اساس ما به منظور حفظ و ارتقای کیفی دانشگاه مانند مقالات، کتاب و همکاری‌ها در حوزه‌های پژوهش‌های بنیادی به دنبال تبدیل دستاوردهای علمی به ثروت هستیم که این امر در قالب پارک علم و فناوری و شرکت‌های سرمایه‌گذار در این دانشگاه دنبال می‌شود.

وی تبدیل دانشگاه دورون‌گرا به برون‌گرا را از رویکردهای دانشگاه تهران نام برد و اضافه کرد: در حال حاضر حجم قراردادهای دانشگاه در حال افزایش است و تحولات فعالیت‌های دانش‌بنیان به سمت تولید فناوری‌های پیشرفته نیست،‌ از این رو باید بندهایی در قانون بودجه بیاید تا جهت‌گیری به سمت تولید محصولات های‌تک صورت گیرد.

نیلی از ایجاد کارگروهی در دانشگاه تهران در این زمینه خبر داد و اظهار کرد: در صورتی که در بودجه سال جاری بند قانونی در نظر گرفته شود که شرکت‌های دانش‌بنیان تشویق و موظف شوند در حوزه فعالیت‌های پیشرفته و فعالیت‌های دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری کنند، راهکار مناسبی برای برون‌رفت از مشکلات کنونی است.

وی با بیان اینکه ما هیچ راهی جز این برای رفع چالش‌های موجود نداریم،‌ یادآور شد: ما در گذشته تجربیاتی در حوزه‌های سرمایه‌گذاری‌های خارجی، خرید فناوری خارجی، تمرکز بر تولید داخلی و سیاست‌های جایگزینی صادرات با واردات را تجربه کرده‌ایم، ولی همچنان با فقر و بیکاری دست به گریبان هستیم و این در حالی است که اگر همه سرمایه‌ها در کنار هم قرار گیرد، شاهد اتفاقات بزرگی در حوزه اقتصاد خواهیم بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۲۵۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینوتکس میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس۲۰۲۴، امروز ۱۸ اردیبهشت‌ماه در پارک فناوری پردیس، آغاز به کار کرد. 

در ابتدای مراسم افتتاحیه نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ سجاد عباسی فشمی، دبیر نمایشگاه اینوتکس۲۰۲۴، جزئیاتی درباره برگزاری این نمایشگاه ارائه کرد و گفت: این رویداد با برگزاری نمایشگاه صنایع خلاق و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، مصادف شده است. 

فشمی در ادامه به ابعاد بین‌المللی نمایشگاه اینوتکس و بازخورد‌هایی که در دنیا دریافت شده است گفت: امسال در نمایشگاه اینوتکس میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت در قالب غرفه‌دار و شرکت‌کننده هستیم. 

وی تاکید کرد: امسال در بخش بین‌الملل نمایشگاه اینوتکس میزبان آن دسته از کشور‌هایی هستیم که در اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور تاثیرگذاری بیشتری دارند. 

فشمی، به رویداد‌های مختلفی که نمایشگاه اینوتکس درحال برگزاری است اشاره کرد و گفت: در ۴ روز برگزاری نمایشگاه، حدود ۴۰ رویداد و کارگاه تجاری‌سازی و آموزشی با اهداف آموزشی در فضای اکوسیستم فناوری ایران درحال برگزاری است. 

وی افزود: در رویداد‌های گوناگونی که توسط متخصصان برگزیده در این نمایشگاه برگزار می‌شود، موضوعاتی مانند چالش‌های عمومی کسب و کار‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، آینده‌نگاری و آینده‌پژوهی فضا‌های فناورانه کشور بررسی خواهند شد. 

دبیر سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس به برگزاری جلسات ریورس‌پیچ در این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: در جلسات ریورس‌پیچ این رویداد، شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی و خارجی، به گفت‌وگو و طرح نیاز‌های فناورانه خود می‌پردازند و درواقع دستاورد‌های خود را مبادله می‌کنند. 

فشمی در پایان از برگزاری رویداد «المپیک فناوری» در محل پارک فناوری پردیس، خبر داد و گفت: در اواخر مهرماه امسال، شاهد برگزاری رویداد المپیک فناوری با هدف حضور فناوران و شرکت‌های خلاق کشور خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • پیشرفت علم و فناوری در مرکزی نیازمند دانش بنیان کردن تولید است
  • ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود
  • دهقانی: شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان دو بازوی جوامع انسانی هستند
  • ده فراخوان جذب سرمایه‌گذاری در جشنواره شیخ بهایی اعلام می‌شود
  • اینوتکس سیزدهم میزبان ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • اینوتکس میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • ایجاد سازمان‌های سرمایه‌گذاری مختص پارک‌های علم و فناوری
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری