Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@00:04:38 GMT

گشت‌های امنیت اخلاقی، مخل امنیت روانی نیست‌

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۳۳۰۹۹

گشت‌های امنیت اخلاقی، مخل امنیت روانی نیست‌

نشست عصر اندیشه با موضوع"گشت‌های امنیت اخلاقی و نقش آن در ارتقاء سطح امنیت روانی جامعه" توسط کانون برهان سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی هرمزگان و با همکاری دانشگاه پیام نور بندرعباس برگزار شد.

به گزارش ایسنا، این نشست با حضور حجت‌الاسلام عباس فضلی(عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان)، حجت‌الاسلام محمدرضا اسماعیلی(دبیر ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر هرمزگان) و ایوب زینلی(عضو هیئت‌علمی دانشگاه پیام نور بندرعباس) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رفتارهای سلبی و نگاه مجرمانه در مسائل اخلاقی پاسخگو نیست

در ابتدا عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بابیان این‌که انسان یک موجود خطاکار و گناه پذیراست، ادامه داد: قرار است سخنی فلسفی از نوع اخلاقی آن به نام گشت امنیت اخلاقی را موردبحث و گفت‌وگو قرار دهیم.

فضلی افزود: انسان یک خطاکار ذاتی است یعنی یک خوی شیطانی دارد و یک خوی انسانی و اگرچه سعی می‌کند خوی انسانی‌اش بیشتر باشد اما فرازوفرود اخلاقی در جهان در همه‌ی جوانب و برای هر انسانی  اتفاق می‌افتد.

وی خاطرنشان کرد:همچنین خوی شیطانی انسان، انسان را به زشتی و ناپسندی دعوت می‌کند اما دلیل خوبی برای انجام علنی و آشکار گناه و خطا نیست.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: هر جامعه‌ای نیازمند یک قانون و نظام است و نظم اجتماعی همواره باید رعایت شود و کارکرد نیروی انتظامی در این جهت است تا بتواند یک جامعه‌ی آرمانی مطابق قوانین و نظم عمومی ایجاد کند.

فضلی اضافه کرد: حاکمیت نیز اگر بخواهد شخصیت انسان‌های جامعه را بی کم‌وکاست شکل دهد باید چاره‌ای بیاندیشد.

وی با انتقاد از افراط‌ و تفریط در اجرای امربه‌معروف و نهی از منکر گفت: باید تلاش داشت که طبق دستورات دین مبین اسلام به اجرای امربه‌معروف و نهی از منکر پرداخت.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان عنوان کرد: مردم ایران مذهبی و دلبسته به‌نظام و ارزش‌ها هستند به همین دلیل بهتر است زمینه‌های بروز رفتارهای خلاف اخلاق جستجو شده و در ادامه مسیر آن‌ها از بین برود البته این کار به ریشه‌یابی نیاز دارد زیرا تجربه نشان داده؛ رفتارهای سلبی و نگاه مجرمانه در مسائل اخلاقی پاسخگو نیست.

فضلی در پایان با اشاره به اهمیت امربه‌معروف و نهی از منکر در کلام بزرگان دین و مذهب عنوان کردند که بایستی آثار و برکات امربه‌معروف و نهی از منکر در جامعه و گستره مصادیق معروف و منکر برای مردم به‌ویژه جوانان بیان شود.

گشت‌های امنیت اخلاقی، مخل امنیت روانی نیست

در ادامه دبیر ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر هرمزگان گفت: این حرف که گشت‌های امنیت اخلاقی باعث عدم امنیت روانی شده درست نیست، بلکه باعث عدم امنیت کسانی شده که قانون را رعایت نمی‌کنند.

حجت‌الاسلام اسماعیلی اظهار کرد: امربه‌معروف و نهی از منکر یعنی دعوت به خیر و بازداشتن از بدی و هیچ عقل سلیم و خردمندی دعوت به خیر و بازداشتن از بدی را رد نمی‌کند.

وی بابیان اینکه اصل هشتم قانون اساسی که به امربه‌معروف و نهی از منکر اختصاص دارد در سه رتبه امربه‌معروف مردم به دولت٬ دولت به مردم و مردم به مردم است، افزود: اما متأسفانه در این ۳۹ سال عمر انقلاب اگر امربه‌معروفی بوده از ناحیه دولت به مردم و بعضاً مردم به مردم بوده و امربه‌معروف مردم به دولت و حاکمیت تبدیل به فرهنگ عمومی نشده است؛ که اگر این مقوله صورت می‌گرفت چه‌بسا با بسیاری از مفاسد امروزی مواجه نبودیم.

دبیر ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر هرمزگان با اشاره به اینکه در طرح عفاف و حجاب تمامی دستگاه‌های متولی باید پای‌کار باشند، تصریح کرد: نیروی انتظامی ناجا زحمت زیادی می‌کشند و بی‌انصافی است که به خاطر کج‌سلیقگی و بدرفتاری یک شخص در گشت‌های پلیس امنیت اخلاقی، تمام آن سیستم زیر سؤال برود و این حرف درست نیست که این گشت‌ها باعث عدم امنیت روانی شده است، بلکه باعث عدم امنیت کسانی شده که قانون را رعایت نمی‌کنند.

حجت‌الاسلام اسماعیلی خاطرنشان کرد: پلیس امنیت اخلاقی باید از اساتید دانشگاه، دانشجویان روانشناسی و کسانی که تکنیک‌های تغییر رفتار را آموزش‌دیده‌اند دعوت و از آنان استفاده ارشادی و مشاوره‌ای کند.

وی در پایان عنوان کرد: اگر مردم نسبت به محیط پیرامون خود احساس مسئولیت کنند، بی‌تفاوت نباشند و از روی خیرخواهی و به‌دوراز تجسس و مچ‌گیری یکدیگر را امربه‌معروف و نهی از منکر کنند، جامعه روی خوشبختی و سعادت را به خود خواهد دید.

عدم آموزش صحیح سبب ارتقای سطح امنیت روانی جامعه نشده است

همچنین عضو هیئت‌علمی دانشگاه پیام نور بندرعباس گفت: جامعه ما جامعه‌ای دینی است و قاعدتاً قواعد و مقررات دینی باید اجرا شود، اما این اجراشدن قوانین دینی به سلایق حاکمیت‌ها بستگی دارد.

زینلی تصریح کرد: دخالت دولت در مبحث امنیت اخلاقی موردنقد واقع نشده است و منتقدین با اصل این موضوع مشکلی ندارند تنها طرز برخورد است که موجب ناراحتی شده است.

وی اظهار کرد: طبق بررسی‌های انجام‌شده در خصوص موفقیت گشت‌های امنیت اخلاقی در مقالات موجود، مشاهده کردیم که همه آنان معتقدند که گشت امنیت اخلاقی درمجموع موفق نبوده است، این در صورتی است که نویسندگان این مقالات از اساتید دانشگاه پلیس هستند.

زینلی بیان کرد: اصل 8 قانون اساسی امربه‌معروف و نهی از منکر را یک وظیفه همگانی دانسته و بعدازآن این مطلب را به وظایف حاکمیت واگذار کرده است.

وی اضافه کرد: عدم آموزش صحیح نه‌تنها موجب آن شده است که گشت‌های امنیت اخلاقی باعث ارتقای سطح امنیت روانی جامعه نشوند بلکه نتیجه عکس نیز داده است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه پیام نور بندرعباس خاطرنشان کرد: اگر در این مسیر فرهنگ‌سازی درست و شناخت صحیح از هدف از کاری به مردم ارائه نشود و عملکردها به‌درستی در اختیار و اطلاع آحاد مردم قرار نگیرد، شاهد تأثیری در این کار نخواهیم بود و به هدف از پیش تعیین‌شده نخواهیم رسید.

وی ادامه داد: اولین وظیفه ما در قبال مردم احترام به شخصیت و جایگاه و کرامت مردم است چرا که کرامت انسانی را خدا به انسان‌ها داده و این کرامت مقدم بر دین است و باید در همه حال حفظ شود.

زینلی در پایان گفت: رعایت عفاف و حجاب در جامعه اسلامی ضروری است اما باید دلیل عدم رعایت آن از سوی برخی افراد ریشه‌یابی و علل آن مشخص شود، درواقع برخورد با معلول‌ها کاری از پیش نخواهد برد و تنها احساسات جوانان و عموم جامعه را جریحه‌دار می‌کند و این مسئله در گذر زمان می‌تواند منجر به سرخوردگی‌ و بی‌اعتمادی افراد جامعه به‌نظام شود.

به گزارش ایسنا، در پایان این نشست نماینده تشکل های دانشجویی از دانشگاه پیام نور، مذاهب اسلامی و هرمزگان به بیان نظرات خود در خصوص موضوع جلسه پرداختند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۳۳۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه تاکنون اراده جدی برای ساماندهی قراردادهای کار نبوده است، ابراز امیدواری کرد: با توجه به تصویب کلیات لایحه امنیت شغلی در دولت سیزدهم با همراهی مجلس ساماندهی قراردادهای کار به نتیجه برسد و دغدغه اصلی جامعه کارگری برطرف شود.

به گزارش ایسنا، اولیا علی بیگی ضمن اشاره به دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب در هفته کار و کارگر اظهار کرد: رهنمودها و بیانات ایشان مایه  دلگرمی جامعه کارگری بود و نور امیدی در بین جامعه کارگری به وجود آورد. مقام معظم رهبری تاکید داشتند که بهبود حال جامعه کارگری تاثیر بسیاری در بهبود حال جامعه دارد. حدود نیمی از جامعه ایران را کارگران تشکیل می دهند و طبعا اگر کارگران حال خوبی داشته باشند نصف حال جامعه خوب خواهد شد.

فقدان امنیت شغلی اولین دغدغه جامعه کارگری

وی که در یک گفت و گوی رادیویی سخن می گفت، فقدان امنیت شغلی را اولین دغدغه کارگران دانست و گفت: مسأله ای که کارگران را آزار می دهد، نبود امنیت شغلی در محیط کار است. کارگران زیادی هستند که ۲۰ سال یا بیشتر سابقه کار دارند، ولی همچنان با قراردادهای سه ماهه و شش ماهه و بعضاً یک‌ماهه فعالیت می کنند. رواج قراردادهای موقت ناشی از نقص قانون است و تبصره های ماده  قانون کار به درستی تبیین نشده است.

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار ادامه داد: ماده ۷ قانون کار که مربوط به قرارداد کار است روح قانون کار محسوب می شود ولی ایرادهایی دارد که به واسطه آن باعث شده قراردادهای موقت رواج یابد لذا این ماده باید اصلاح شود.

تصویب کلیات لایحه امنیت شغلی در هیات دولت

علی بیگی افزود: سال گذشته رئیس جمهور دستور دادند که وزارتخانه های کار و صمت نسبت به ساماندهی قراردادها اقدام کنند که در این راستا معاونت روابط کار نشست‌های سه جانبه ای را برگزار کردند. در نهایت توافقات به هیات دولت ارسال شد تا کلیات لایحه امنیت شغلی به تصویب رسید و اکنون کارگروه‌های تخصصی روی جزئیات کار می کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور انتظار داریم بدنه دولت و مجلس اهتمام ویژه ای به بحث ساماندهی قراردادهای کار داشته باشند. متاسفانه اراده جدی برای ساماندهی قراردادهای کار نبوده است؛ لذا اگر دولت و مجلس عزم و اراده داشته باشند راهکارهای متعددی هست که به موضوع قراردادها ورود کرد و مشکلات جامعه کارگری در بحث قراردادها را برطرف کرد.

تفکیک قراردادهای با ماهیت مستمر از غیر مستمر

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار در عین حال بر لزوم ساماندهی قراردادها تاکید کرد و گفت: منظور از ساماندهی قراردادها یعنی کارهایی که ماهیت مستمر دارند شناسایی شوند و افرادی که در این مشاغل مشغول کارند با قرارداد دائم به کار گرفته شوند. منتها باید به سمت و سویی برویم‌ که امنیت شغلی با رعایت انظباط اجتماعی در محیط کار انگیزه وبهره وری ایجاد کند.

وی در پایان گفت: در کارهایی که فصلی است انتظار جامعه کارگری این نیست که حتما کارگر قرارداد دائم داشته باشد؛ بنابر این باید بین کارهای با ماهیت مستمر و کارهای با ماهیت غیر مستمر تفکیک قائل شویم و این کارها رصد و شناسایی و ساماندهی شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است
  • تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان
  • معلم، عنصری تاثیرگذار در تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان است
  • مورایس: مراقبت ایرانی‌ها از جنبه‌های اخلاقی را تحسین می‌کنم
  • زیرآب زنی با نهی از منکر فرق دارد ‍!
  • همایش تجلیل از سفیران معروف
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • معلمان در کنترل آسیب‌های اجتماعی جامعه نقش کلیدی دارند
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم
  • فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری