Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - سخنگوی قوه قضاییه درخصوص شایعه ‌پراکنی ها در فضای مجازی درباره وقوع زلزله گفت: این شایعه پراکنی ها دو نوع است؛ یکی اینکه سازمان یافته و به قصد تشویش و برهم زدن امنیت مردم این کارها انجام می‌شود که حتما باید برخورد شود.

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای روز یکشنبه در یکصد و بیست و دومین نشست خبری با بیان اینکه انتشار مطالب در فضای مجازی درباره زلزله سازمان یافته هست یا نیست، یک مقدمه دارد، ادامه داد: مقدمه آن هم این است که سازمان ‌های امنیتی مانند نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات وارد شوند و موضوع را بررسی کنند، اگر این مقدمه توسط نیروی انتظامی یا وزارت اطلاعات صورت نگیرد، قاضی چه بسا نتواند کشف کند، که کار چه کسی و با چه نیتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: البته ممکن است مواردی هم پیدا شود که یک نفر از روی غفلت، چیزی به گوشش خورده و آن متن را داخل گروهی فرستاده که جلوی این کار هم باید گرفته شود، اما نحوه برخورد با او متفاوت است؛ در استان کرمان یکی دو نفر این کار را می کردند که تعقیب و بازداشت شدند و معلوم شد که یک نفر نظر سوء داشته است و این موضوع در دادسرا تایید شد.

** قاچاق کالا
سخنگوی قوه‌قضاییه در پاسخ به پرسشی در خصوص اظهارات دادستان کل کشور مبنی بر اینکه برخی مسئولان در قاچاق کالا سهم دارند اظهارکرد: از ایشان پرسیدم که چکار کردید و گفتند ورود کردیم و بر اساس گزارشات رسیده و بازرسی‌های انجام شده در حال رسیدگی و تعقیب موضوع هستیم و ان‌شاء‌الله این تحقیقات چندان طول نمی‌کشد.
وی اضافه کرد: قاچاق امری است که مقابله و مبارزه با آن، امروز جزو واجبات است چون با توجه به زیانی که در این شرایط وارد می ‌شود، قطعا می‌ شود گفت قاچاق کالا، حرام و جرم و مقابله با آن لازم و واجب و قانونی است.
محسنی اژه‌ای افزود: سئوال این است که آیا مقدار لازم وقت برای این موضوع گذاشته شده است و آیا این مقدار قاچاق وارده، می‌تواند از روی سهل انگاری و بدون تقصیر باشد؟

** واکنش اژه ای به سخنرانی علیه قضات، کارشناسان و وکلا توسط یک فرد
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات فردی که در دیدار با دانشجویان دانشگاه شریف و اینکه آیا مسائل مطرح شده از سوی وی به قوه قضاییه وارد است یا نه و همچنین درباره اعلام جرم کردن رییس قوه قضاییه علیه وی، اظهارکرد: رییس قوه قضاییه علیه وی اعلام جرم نکرده است و مطالبی که او می‌گوید دستگاه‌های دیگر می توانند اعلام جرم کنند؛ چون او در آن جلسه به صورت مطلق می ‌گفت قضات، کارشناس و وکلا فاسد هستند و اینگونه حرف زدن قطعا کاری را اصلاح نمی‌کند و حتما این راه اصلاح نیست.
وی با بیان اینکه، قضات، کارشناس و وکلا می ‌توانند علیه این فرد شکایت کنند، ادامه داد: اگر شکایتی مطرح شود حتما تحت تعقیب قرار می‌ گیرد؛ این فرد ادعاهایی را مطرح کرده که با دستور ویژه رییس قوه قضاییه رسیدگی شده است. پس این جمله که گفته رسیدگی نشده، حتما خلاف است و اینکه بگوییم حتماً همه فاسد هستند، درست نیست.
محسنی اژه ای اضافه کرد: شاید هم ادعای این فرد درباره برخی وکلا و قضات درست باشد اما نتوانسته ادعاهای خود را ثابت کند؛ ما هیچ وقت ادعا نداشتیم در دستگاه قضایی، متخلف پیدا نمی ‌شود.

** پیشنهاد شورای حل اختلاف برای اصحاب رسانه ، پیشنهاد بدی نیست
سخنگوی قوه‌ قضاییه درباره تشکیل شورای حل اختلاف ویژه اصحاب رسانه، گفت: شورای حل اختلاف محدودیتی برای صلح و سازش ندارد؛ البته در مواردی که قانون اجازه داده رای بدهند، محدودیت دارند و در هر پرونده ‌ای نمی‌توانند وارد شوند، اما برای صلح و سازش محدودیت ندارد.
وی ادامه داد: شورای حل اختلاف باید وقت خود را بیشتر روی صلح و سازش بگذارد و تشکیل این شورا برای اصحاب رسانه، پیشنهاد بدی نیست.

** آلودگی هوا در کلان شهرها
سخنگوی قوه قضاییه درباره اظهارات دادستان کل کشور در ورود به موضوع آلودگی هوا، گفت: قبلا هم سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع ورود کرده است. دستگاه های مختلف بر اساس قانون تکالیفی دارند که اولاً آلودگی پیدا نشود و اگر پیدا شد باید دید که چگونه رفع شود یا کاهش یابد.
وی افزود: اولین اقدام سازمان بازرسی این است که بررسی می کند ببیند این دستگاه‌ها به وظایف خود عمل کردند یا نه و دادستانی کل کشور هم همین طور است و به دستگاه‌های مسئول اخطار می‌دهد و اگر لازم باشد، بازخواست می‌کند و اگر هم توجیحاتی داشته باشند، آن توضیحات و توجیحات را می‌ شنود.


ادامه دارد..
اجتمام** 7329**1193** 1569
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در کانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۳۳۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابراز نگرانی کمیسر عالی‌ حقوق بشر سازمان ملل از نحوه برخورد با دانشجویان معترض

کمیسر عالی حقوق بشر با توجه به اعتراضات گسترده دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از مردم غزه و برخورد مقامات امنیتی و قضایی با آن‌ها، گفت که هرگونه محدودیتی برای آزادی بیان باید بر اساس «مشروعیت، ضرورت و تناسب» باشد و بدون تبعیض اعمال شود.

به گزارش ایسنا، «فولکر تورک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در بیانیه‌ای گفت که آزادی بیان و حق تجمع مسالمت‌آمیز «از اصول یک جامعه» است، به ویژه وقتی که مانند جنگ غزه مخالفت سرسختانه‌ای بر سر مسائل عمده وجود دارد.

وبگاه سازمان ملل در این باره گزارش داد: فولکر اشاره کرد که در هفته‌های اخیر، هزاران دانشجو در آمریکا به این جنگ اعتراض کرده‌اند و تظاهرات زیادی بدون پیشامد حادثه‌ای برگزار شد. اما صدها مورد بازداشت نیز پس از دخالت نیروهای امنیتی در محوطه برخی دانشگاه‌ها انجام شد. بسیاری از آن‌ها بعدا آزاد شدند اما برخی دیگر هنوز با اتهامات یا مجازات آکادمیک روبه‌رو هستند.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: اقدامات مراجع قدرت و مقامات قضایی برای محدود کردن بیان این مسائل باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که فراتر از حد لازم برای حفاظت از حقوق و آزادی دیگران یا اهداف قانونی دیگر، مانند حفظ سلامت یا نظم عمومی نمی‌رود.

بازداشت یک دانشجو در اعتراضات دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم غزه، ۲۴ آوریل ۲۰۲۴، دانشگاه تگزاس، آستین اعلام هم‌بستگی اساتید دانشگاه کلمبیا با دانشجویان معترض آمریکایی، ۲۲ آوریل ۲۰۲۴، نیویورک

این مقام سازمان ملل تاکید کرد که «نگرانم برخی اقدامات قضایی در برخی دانشگاه‌ها با تاثیری که بر جای می‌گذارد، نامتناسب باشد.»

کمیسر عالی حقوق بشر همچنین تاکید کرد که هرگونه عمل و گفتار آشکارا یهودی‌ستیزانه، «به کلی غیرقابل قبول و عمیقا آزاردهنده است.»

او گفت که رفتار و گفتار ضدعربی و ضدفلسطینی نیز به همان اندازه سزاوار سرزنش است.

تورک در ادامه گفت: برانگیختن خشونت یا نفرت بر سر هویت یا دیدگاه‌ها را، چه واقعی و چه فرضی، باید رد شود. ما شاهد آن بوده‌ایم که چنین لفاظی‌های خطرناکی به سرعت می‌تواند منجر به خشونت شود.

او گفت که هرگونه رفتار خشونت‌بار باید به صورت موردی بررسی شود نه با اقداماتی کلی که «دیدگاه‌های تعداد کمی را به نسبت کل معترضان تعمیم می‌دهد.»

دستبند زدن به یک دانشجوی معترض آمریکایی در دانشگاه اموری، ۲۵ آوریل ۲۰۲۴، آتلانتا بازداشت دانشجویان حامی فلسطین در اعتراضات دانشجویی آمریکا، دانشگاه نیویورک، ۲۲ آوریل ۲۰۲۴، نیویورک

افزون بر این، تورک تاکید کرد: در این‌جا هم مانند هر جای دیگری، واکنش دانشگاه‌ها و مراجع قضایی باید طبق قوانین حقوق بشر باشد و امکان مناظره فعالانه و با حفاظت از حریم امن برای همه باشد.

کمیسر عالی حقوق بشر گفت که هرگونه محدودیتی برای آزادی بیان باید بر اساس «مشروعیت، ضرورت و تناسب» باشد و بدون تبعیض اعمال شود.

تورک افزود: دانشگاه‌های آمریکا در زمینه فعالیت‌های دانشجویی، مناظره‌های جنجالی، آزادی بیان و تجمع مسالمت‌آمیز پیشینیه‌ای قوی و تاریخی دارند.»

او همچنین بیان کرد: باید واضح باشد که اعمال قانونی مبتنی بر آزادی بیان را نباید با تحریک به خشومنت و نفرت اشتباه گرفت.

انهای پیام

دیگر خبرها

  • سعیدی: هواداران سپاهان سنگ‌پراکنی نکردند / لشگری: باشگاه سپاهان بدعت‌گذار توهین جنسی و غیر انسانی به هواداران خانم بود / فیلم
  • اطمینان دستگاه قضا به مردم برای برخورد با مفسدین گردن کلفت
  • قوه قضاییه به دنبال اصلاح رویه‌ها در برخورد با فعالان اقتصادی
  • قوه قضاییه به دنبال اصلاح رویه‌ها در برخورد با فعالان اقتصادی است
  • تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحد‌های قضایی هرمزگان
  • اختصاص ۴۱۹ میلیارد تومان برای رفع مسائل و مشکلات مراکز و واحد‌های قضایی هرمزگان
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • تشکیل کمیته امنیت روانی برای برخورد با شایعه سازان و نشردهندگان اکاذیب در فضای مجازی
  • واکنش رییس سازمان انرژی به شایعه ممنوعیت ورود بازرسان آژانس
  • ابراز نگرانی کمیسر عالی‌ حقوق بشر سازمان ملل از نحوه برخورد با دانشجویان معترض