Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- در نشست فراکسيون فرهنگيان مجلس که با حضور وزير آموزش و پرورش برگزار شد، به کاهش 35 درصدي بودجه عمراني وزارت آموزش و پرورش اشاره شد.

به گزارش ايرنا، سيدمحمد بطحايي امروز- دوشنبه- با حضور در فراکسيون فرهنگيان گفت: در فراکسيون فرهنگيان بحث همفکري اعضاي آن فقط در زمينه بودجه نيست، مسائل بسياري که در آموزش و پرورش وجود دارد و بايد بررسي و راهکارهاي مناسب براي آن پيدا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او اظهار کرد: مشکل بسيار مزمني که در ساختار تعيين بودجه به ويژه در بودجه آموزش و پرورش وجود دارد اين است که بر مبناي بودجه مصوب هر سال تعيين مي شود. بودجه مصوب 96 را در عددي ضرب کردند و بودجه سال 97 را برآورد کردند.
بطحائي توضيح داد: در همه دستگاه‌ها که تفاوتي بين مصوب و عملکرد وجود ندارد و حتي در بسياري از موارد عملکرد از مصوب کمتر است آسيبي ايجاد نمي‌شود اما چون در آموزش و پرورش عملکردش از مصوباتش بيشتر است و مبنا مصوب سال پايه است هميشه بودجه سنواتي با کسري بسته مي‌شود؛ در ظاهر همه چيز خوب است در حالي که کسري سال قبل باقي مي‌ماند و مهم‌ترين اختلال بودجه‌ريزي را رقم مي‌زند.
وي با بيان اينکه به دوستان بودجه گفتيم يک بار به جاي مصوب عملکرد را پايه قرار دهند و اگر انحرافي بود جلوگيري شود، عنوان داشت: در سال 97 در آموزش و پرورش کسري‌هاي قبل روي هم انباشته مي‌شود و بدون احکام تکليفي قانون برنامه ششم با 3 هزار ميليارد تومان کسري بودجه مواجه است البته سازمان برنامه قول همکاري‌هايي در اين زمينه براي جبران اين کسري بودجه را داده است تا حقوق‌ها به طور کامل پرداخت شود.
**آموزش و پرورش تنها دستگاهي است که تا پايان سال 95 پاداش پايان خدمت فرهنگيان را پرداخت کرده است
سعيد نمکي معاون سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به کسري بودجه آموزش و پرورش بيان کرد: چنانچه رتبه بندي معلمان اتفاق نيفتد نيز 3 هزار ميليارد تومان کسري بودجه‌اي داريم؛ براي پرداخت پاداش پايان خدمت حدود 5 هزار و 100 ميليارد تومان در سال 97 نياز است؛ آموزش و پرورش تنها دستگاهي است که تا پايان سال 95 پاداش پايان خدمت فرهنگيان را پرداخت کرده است.
سخنگوي فراکسيون فرهنگيان بيان کرد: براي ورود بدون بدهي به سال 97 آموزش و پرورش به 10 هزار ميليارد تومان اعتبار نياز دارد؛ در بودجه سال 97 بايد 48 هزار ميليارد تومان برآورد شود.
**امسال حدود 4 هزار و 700 ميليارد تومان براي پاداش پايان خدمت اعتبار نياز است
معاون سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به بودجه سال 97 اظهار کرد: با برآورد انجام شده به جز پرداخت پاداش پايان خدمت و رتبه بندي معلمان با تخصيص 110 درصدي لايحه 97 براي هزينه‌هاي اين وزارتخانه کافي است؛ اگر بخواهيم 100 درصد لحاظ کنيم 3 هزار ميليارد تومان کسري بودجه داريم.
نمکي با بيان اينکه امسال حدود 4 هزار و 700 ميليارد تومان براي پاداش پايان خدمت اعتبار نياز است، بيان کرد: اين اعتبار در سال 97 به 5 هزار و 100 ميليارد تومان مي رسد.
محمد تقي نظرپور رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس با اشاره به کاهش بودجه عمراني اين وزارتخانه در سال 97 بيان کرد: طرح تخريب و بازسازي از سال 85 شروع شده است که 50 درصد مدارس نوسازي شده است اما 1.5 ميليون دانش‌آموز در مدارسي مشغول به تحصيل هستند که نياز به تخريب و بازسازي دارد.
وي در ادامه يادآور شد: در طرح مقاوم‌سازي مدارس 24 درصد آن مقاوم‌سازي شده است اما در مورد ساير آن‌ها اتفاقي نيفتاده است؛ استانداردسازي 83 هزار کلاس درس انجام نشده و 2 ميليون دانش آموز در فضاهايي که سامانه گرمايشي مناسبي ندارند درس مي‌خوانند.
رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس با اشاره به کمبود مدارس در مناطق مسکن مهر، بيان کرد: در مسکن مهر 3 هزار کلاس درس وجود دارد و تعداد بسيار زيادي کمبود مدارس داريم و با اعتبارات موجود در اين زمينه کاري از پيش نمي بريم.
**کاهش 35درصدي بودجه عمراني وزارت آموزش و پرورش
نظرپور با اشاره به کاهش بودجه عمراني وزارت آموزش و پرورش بيان کرد: 35 درصد اين بودجه کاهش پيدا کرده و با بدهي و وضعيت موجود نمي‌توان انتظار نوسازي و مقاوم سازي داشت.
بنابراين گزارش نمکي معاون سازمان برنامه و بودجه با اشاره به بودجه عمراني سال 97 گفت: براي بخش بودجه عمراني دولت در نظر دارد از محل صندوقي که حاصل افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي و حذف يارانه‌بگيران است، با مشارکت بانک‌ها و بخش خصوصي 300 درصد بودجه عمراني دستگاه‌ها را افزايش دهد.
**تهران بيشترين مدارس کپري را دارد
به گزارش خانه ملت، در ادامه حاجي بابايي با بيان اينکه در برنامه ششم به لزوم نوسازي مدارس توجه شده است، اظهار کرد: تهران بيشترين مدارس کپري را دارد و در صورت بروز زلزله بيشتر مدارس تخريب مي‌شوند، کاهش 30 درصدي بودجه عمراني آموزش و پرورش و کاهش 60 درصدي تخصيص آن براي مدرسه‌سازي مشکلات بسيار ايجاد مي‌کند.
نمکي با انتقاد از استاني شدن بودجه آموزش و پرورش، گفت: فشار زيادي از سوي استانداري‌ها وجود داشت که بودجه آموزش و پرورش متمرکز نباشد؛ اگر مجلس تصميمات لازم دراين زمينه بگيرد ما نيز حاضر به همکاري در اين زمينه هستيم.
**دانشگاه فرهنگيان قلب سند تحول بنيادين است
حاجي بابايي با اشاره به دانشگاه فرهنگيان بيان کرد: دانشگاه فرهنگيان قلب سند تحول بنيادين است؛ در برنامه ششم توسعه پيش‌بيني شد با راه‌اندازي دانشگاه فرهنگيان هزينه‌ها کاهش يابد و نياز است رديف‌هايي در جهت حمايت اين دانشگاه تصويب گردد.
بنابر اين گزارش مقرر شد حقوق حق‌التدريسان آزاد تا کمتر از دو هفته ديگر پرداخت شود هم‌چنين در مورد حق‌الزحمه مصححين، اضافه‌کار کارمندان آموزش و پرورش و بازنشسته‌ها در آينده‌اي نزديک خبرهاي خوشي بيان شود.
فراهنگ*3061**تنظيم: ميترا بلندقامتي *انتشار: طاهره نبي اللهي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۲۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ستادهای ثبت‌نام برای محدوده‌بندی جغرافیایی مدارس با خانواده‌ها همراهی خواهند کرد، گفت: مهر امسال چالش کمبود معلم نداریم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی فرهادی امروز در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اینکه 980 هزار نفر از کارکنان آموزش و پرورش رتبه‌بندی شدند، اظهار کرد: 92 درصد کارکنان در بخش آموزش فعال هستند.

وی افزود: معلمان نمونه هر سال در هفته معلم انتخاب می‌شوند و امسال تلاش شد نحوه شناسایی اینگونه نباشد که معلم خود را برای نمونه بودن کاندیدا کند بلکه آموزش و پرورش از طریق نظرخواهی از سایر معلمان، دانش‌آموزان و والدین، معلمان نمونه را شناسایی کرد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: 93 هزار معلم در سطح مدارس به عنوان نمونه شناسایی شدند، 2317 معلم نمونه در سطح مناطق معرفی شدند و 159 نفر در دوره‌های تحصیلی مختلف در گروه معلم و 160 نفر در گروه کیفیت‌بخشی به عنوان نمونه در بخش استانی معرفی شدند. در بخش کشوری 20 نفر به عنوان معلم نمونه شناسایی شدند که 15 نفر معلم و 5 نفر در گروه‌های کیفیت‌بخشی یعنی مشاور، مربی تربیت بدنی و امور تربیتی هستند.

فرهادی بیان کرد: معلمان نمونه روز دوشنبه با رئیس جمهور دیدار دارند همچنین با رهبر انقلاب دیدار خواهند داشت.

وی ادامه داد: با شناسایی معلمان نمونه به دنبال تقویت خلاقیت هستیم همچنین آنها را به عنوان افراد برتر در عرصه تعلیم و تربیت معرفی می‌کنیم و برای نخستین بار این افراد در کانون‌های ارزیابی در معرض بررسی قرار گرفتند.

رشد 35 درصدی ساخت مدرسه

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در سال 1402، در ساخت مدارس 35 درصد رشد داشتیم، 6768 مدرسه ساختیم، گفت: به طور میانگین هر 8 روز یک مدرسه ساخته شد و 192 هنرستان ساخته شد همچنین مشارکت خیران در بحث مدرسه‌سازی 300 درصد افزایش داشت و 11هزار  میلیارد تومان مشارکت مالی داشتند.

فرهادی ادامه داد: بعد از 10 سال وقفه در توزیع شیر مدارس شاهد توزیع شیر رایگان بودیم و 200 نوبت شیر رایگان برای 8 میلیون دانش‌آموز دوره ابتدایی توزیع شد.

185 هزار استخدام در 2 سال

وی با اشاره به اینکه در سال تحصیلی فعلی و سال گذشته، 185 هزار ردیف استخدامی در قالب دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان و رجایی و آزمون استخدامی ماده 28 صادر شد، افزود: مهر امسال 32 هزار دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان و رجایی تحصیل خواهند کرد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: 6 هزار سند مالکیت برای مدارس و املاک آموزش و پرورش دریافت کردیم که بیشترین سند مربوط به استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و کردستان است.

فرهادی افزود: مهر امسال چالش کمبود معلم را که به واسطه جذب نامناسب از سال 92 تا 97 رخ داده بود را نخواهیم داشت و به جای کمبود معلم باید به فکر تامین کیفیت در مدارس باشیم.

وی درباره تراکم دانش‌آموزان در کلاس‌های درس دوره ابتدایی گفت: 47 درصد مدارس ابتدایی تراکم کمتر از 26 نفر دارند،  38 درصد مدارس از 26 تا 35 نفر دانش‌آموز دارند و کمتر از 2 درصد در مرز تراکم 40 نفر و بالاتر هستند‌.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره ایجاد سازمان رفاهی و اقتصادی فرهنگیان گفت: آیین‌نامه آن در دولت تصویب شد و اکنون در حال بررسی است و به دنبال ایجاد رفاه در معیشت معلمان هستیم و به محض تصویب جزئیات آن اعلام خواهد شد.

فرهادی درباره بررسی سلامت روان معلمان تازه استخدام شده، بیان کرد: در حال حاضر تنبیه بدنی دانش‌آموزان بسیار اندک است، در پذیرش معلمان جدید به صورت کانون‌های ارزیابی، معلمان را بررسی کردیم و مهارت گفتاری، رفتاری، روحیات مورد نیازبرای معلمی، شخصیت و... بررسی می‌شود تا  با شخصیت آرام و صبور وارد آموزش و پرورش شوند.

همراهی ستادهای ثبت‌نام در بحث محدوده‌بندی مدارس

وی درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان عنوان کرد: مدارس به جز آنهایی که برایشان مشخص است مانند سمپاد یا نمونه دولتی، اجازه برگزاری آزمون ندارند، سال گذشته ثبت‌نام الکترونیکی داشتیم که بسیاری از خانواده‌ها اینگونه اقدام کردند در بحث محدوده بندی جغرافیایی مدارس هم تلاش شده است تا حداکثر همکاری با خانواده‌ها انجام شود و قرار شد در برخی نقاط که محدوده به حدی است که خانواده‌ها در شعاع مدرسه قرار می‌‌گیرند، همراهی لازم انجام شود.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه به دنبال تقویت مدارس دولتی هستیم تا ثبت‌نام در مدارس غیردولتی به دلیل ترس از نبود کیفیت در مدارس دولتی نباشد، افزود: در تلاش هستیم تا مدارس دولتی را تقویت و در مدارس غیردولتی، نظارت را افزایش دهیم.

فرهادی درباره اینکه آیا انتخاب معلمان نمونه از مدارس غیردولتی هم انجام می‌شود، گفت: انتخاب معلمان نمونه فقط از مدارس دولتی است چون ما نماینده دولت هستیم همچنان انتظار داریم مدارس دولتی در رقابت با مدارس غیردولتی با کیفیت بتوانند اولیا را اقناع کنند که در این مدارس ثبت‌نام کنند.

وی با اشاره به اینکه رتبه‌بندی برای تمام معلمانی که مدارک خود را بارگذاری کردند، انجام شد، بیان کرد: رتبه‌بندی برای دولت بار مالی جدی دارد و نشان می‌دهد دولت به معیشت معلمان توجه دارد و معتقدیم با تقویت معیشت به طور مستقیم کیفیت آموزش و پرورش را خواهیم داشت.

تامین مسکن فرهنگیان

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره تامین مسکن فرهنگیان عنوان کرد: چند مسیر جود داشت از جمله ثبت‌نام در نهضت ملی مسکن که با نهادهای مربوطه صحبت کردیم تا معلمان در اولویت باشند همچنین در تمام استان‌ها معمان فاقد مسکن را شناسایی کردیم که بیش از 100 هزارنفر هستند همچنین در تفاهم‌نامه با وزارت راه و شهرسازی در 18 استان برای ساخت 50 تا 80 هزار واحد مسکونی اقدامات لازم  انجام شده است و آموزش و پرورش زمین‌های مازاد خود را برای این کار اختصاص داده است در استان‌هایی که ظرفیت نداشتیم، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که معلمان را برای تامین مسکن در اولویت قرار می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کف قیمت دلار کجاست؟
  • معلمان معمار آینده نظام هستند
  • افشاگری درباره دستکاری تازه دولت رئیسی در مصوبات بودجه ۱۴۰۳
  •  جذب سه هزار معلم جدید در آموزش و پرورش هرمزگان
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • استخدام ۴۵۶ نفر در دانشگاه فرهنگیان
  • تجلیل از مقام معلم؛ در آستانه گرامیداشت هفته معلم
  • استخدام دانشجویان دانشگاه‌ها در آموزش و پرورش/جزییات طرح راتبه معلمی
  • دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها، بورسیه دانشگاه فرهنگیان می‌شوند
  • بورسیه شدن دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها برای آموزش و پرورش