Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@00:43:31 GMT

تولید برق رایگان از انرژی جنبشی ورزشکاران

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۶۶۷۷۱

تولید برق رایگان از انرژی جنبشی ورزشکاران

پژوهشگران کشور کفپوش‌های الکتریکی را عرضه کردند که قادر است انرژی جنبشی انسان را به انرژی الکتریسته تبدیل کند.

به گزارش ایسنا، هنگام برگزاری یک مسابقه ورزشی سالنی، با هر قدمی که ورزشکاران بر روی زمین می‌گذارند مقدار زیادی انرژی جنبشی به زمین منتقل می‌شود که مقداری از آن به هدر می‌رود.

بر این اساس پژوهشگران کشور کفپوش‌های الکتریکی را برای بهره‌برداری از این انرژی برای تولید انرژی پاک تولید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کفپوش الکترونیکی نوعی مولد انرژی الکتریسته با مهار انرژی جنبشی و تبدیل آن به انرژی الکتریکی است. به این صورت که با اعمال کوچکترین فشار بر روی این کفپوش‌ها،‌ الکتریسته رایگان تولید خواهد شد.

با این روش می‌توان به صورت ارزان و با استفاده از فعالیت‌های روزانه انسان الکتریسته رایگان تولید کرد.

این کفپوش امکان جداسازی خطوط زمین‌های ورزشی با نصب LED بر روی کفپوش‌ها را فراهم می‌آورد، ضمن آنکه قابل استفاده در ورزشگاه‌های معلولین از طریق تولید صدا است.

علاوه بر آن با نصب این کفپوش‌ها در محل‌های پرتردد امکان تامین برق روشنایی مسیرها را فراهم خواهد کرد.

مزایای اصلی این کفپوش‌ها تولید الکتریسته پاک و ارزان و بدون آلایندگی زیست محیطی است و طراحی آن به گونه‌ای است که این سیستم را می‌توان به اندازه‌های دلخواه تولید کرد.

کفپوش‌های تولید شده دارای وزن بسیار کم است و صرفه‌جویی در هزینه برق ورزشگاه‌ها، استفاده از فعالیت‌های انسانی به عنوان منبعی تجدیدپذیر و جلوگیری از آلودگی هوا را به دنبال دارد.

عدم استفاده از سوخت‌های فسیلی و استفاده از انرژی جنبشی ورزشکاران برای تامین برق ورزشگاه‌ها از دیگر مزایای این محصول است.

این طرح از سوی ثمین مصحفی و محمد مصحفی در فستیوال نوآوری‌های ضنعت تجهیزات ورزشی و توانبخشی عرضه شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۶۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف

امین نوربخش کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بر اساس شاخص‌های موجود امنیت انرژی مربوط به کشورهای مصرف کننده است، گفت: کشورهایی نظیر ایران و کشورهایی که بیشتر صادر کننده هستند باید ابتدا تغییراتی در شاخص‌ها ایجاد کنند و سپس به عنوان امنیت انرژی از آن یاد نمی‌شود و بیشتر ابعاد صادراتی آن و تنوع مقاصد صادراتی مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: ما هم در تولید و هم مصرف دچار مشکل هستیم، زیرا تولیدمان در مقایسه با ذخایری موجود بسیار کم است و اگر این روند ادامه دار باشد اتمام ذخایر گازی و نفتی ما تقریباً ۸ دهه طول می کشدو آخرین کشوری هستیم که ذخایر آن به اتمام می‌رسد.

نوربخش ادامه داد: ما اگر این نسبت را افزایش ندهیم باعث می‌شود که پس از چند دهه ایران و چند کشور دیگر نفت و گاز دارند و سایر کشورها نفت و گازشان به اتمام رسیده است در این شرایط سایر کشورها روندی را طی نمی‌کنند که برای تأمین انرژی خود به یک یا دو کشور وابسته شوند.

به گفته این کارشناس انرژی، روندی که برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی آغاز شده به این دلیل است که قدرت‌های بزرگ دسترسی چندانی به انرژی ندارند و هر چقدر ادامه پیدا کند کشورهای بیشتری را همراه خود می‌کند و کشور ما که تقاضا برای سوخت‌های فسیلی وجود دارد اگر تولید را افزایش ندهد در دوره‌ای مجبور به فروش نفت و گاز می‌شوند که مشتری برای آن نیست و قیمت‌ها را به شدت کاهش پیدا می‌کند به همین دلیل در عرضه و تولید باید به فکر افزایش باشیم.

وی با اشاره به اینکه در مصرف نیز چالش‌هایی وجود دارد و شدت مصرف انرژی در کشور ما نسبت به میانگین جهانی بیشتر است، خاطر نشان کرد: برای انجام یک واحد کار مشخص دو برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌شود و فرصت بالقوه ای وجود دارد که با بهینه سازی بتوانیم مصرف انرژی را کاهش دهیم تا ظرفیتی برای صادرات و درآمد ارزی و حتی ایجاد روابط سیاسی از طریق توسعه روابط انرژی در فضای منطقه ایجاد شود.

به گفته نوربخش می‌توان گفت تولید نسبت به ذخایر موجود کم است و باید حجم تولید را افزایش داد و حتی آن را به دو برابر برسانیم و هم به لحاظ مصرف آن را کاهش دهیم.

وی در خاتمه یادآور شد: بهینه سازی راه‌های مختلفی دارد به عنوان مثال تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی، رفع نشتی خطوط لوله و حتی تعویض بخاری و راه کارهای قیمتی؛ قیمت گذاری پلکانی می‌تواند در بهینه سازی مصرف مثمر ثمر واقع شود. اما ابتدا باید برسی کرد که مدام یک از این راهکارها ظرفیت بیشتری دارد به عنوان مثال در بخش خانگی از راهکارهای غیر قیمتی نظیر تعویض بخاری‌ها می‌توان دنبال کرد

کد خبر 6097948 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • میزان تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلو وات ساعت گذشت
  • تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت گذشت  
  • پالایشگاهی که قرار بود در دولت قبل به‌دلیل زیان‌ده‌بودن، رایگان واگذار شود، سال پیش به سوددهی ۱۲ هزار میلیارد تومانی رسید
  • پالایشگاه آبادان که در دولت گذشته قرار بود رایگان واگذار شود، به سوددهی رسید
  • کاهش ۲۸ درصدی مصرف انرژی با بهینه‌سازی موتورخانه‌ها
  • عزم جهانی برای پایان دادن به استفاده از زغال‌سنگ
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • رکوردشکنی تاریخی در المپیک پاریس با دوپینگ‌های مجاز «ناسا»