Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- قائم مقام وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: زلزله حادثه ای است طبیعی و ساده اندیشی است اگر فکر کنیم، در تهران زلزله نمی آید، نداشتن آمادگی ما برای زلزله، غیر طبیعی است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ایرج حریرچی روز سه شنبه در همایش روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی در وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: 95درصد فوتی های بعد از وقوع حوادث طبیعی بر اثر تخریب ساختمان است؛ باید آماده باش و مدیریت بحران خود را قوی و فرهنگ و رفتارمان را برای مقابله با وقوع حوادث و بلایای طبیعی اصلاح کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: لرزش زمین در استان تهران نشان داد که در برخورد با حادثه زلزله در تهران در نقطه ایده آل نیستیم و آمادگی ها با توجه به محدودیت منابع و قدیمی بودن بیمارستان ها کافی نیست.
وی ادامه داد: شهر (تهران ) به محض لزله ، دچار گره ترافیکی شد، برآورد وزارت بهداشت این است که برای آماده سازی و استاندارد سازی بیمارستان های تهران برای مواقع بحران به هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
حریرچی اضافه کرد: در تهران علاوه بر غیر ایمن بودن حدود 75 درصد بیمارستان ها با کمبود شدید تخت بیمارستانی نیز مواجه ایم و از نظر نسبت تعداد تخت بیمارستانی به جمعیت در ایران در بین 22 کشور منطقه مدیترانه شرقی در رتبه 12 قرار داریم و این جایگاه اصلا زیبنده کشور ما نیست.
وی اظهار کرد: وزارت بهداشت برای ساماندهی و مقاوم سازی بیمارستان ها، طرح جامعی را تهیه کرده است و اگر اعتبار آن تامین شود می توانیم با ساخت بیمارستان هایی در نقاط پیرامونی تهران که دسترسی زمینی و هوایی داشته باشند،آمادگی ها را افزایش دهیم.
وی گفت: طی 10 سال گذشته آمار بیمارستان های فرسوده و فاقد ارزش مقاوم سازی حدود 47 درصد کاهش یافته است که البته کافی نیست.
وی با اشاره به اینکه در شهر تهران بسیاری از بیمارستان های دولتی در سال های 86 تا 88 فاقد خصوصیات مقاوم سازی بودند، افزود: هدف گیری ما برای سال 1400 این است که بیمارستان های فاقد ارزش مقاوم سازی را به 45 درصد کاهش دهیم.
حریرچی با بیان اینکه آمادگی وزارت بهداشت از سال 92 از 34 درصد به 48 درصد در سال 96 افزایش یافته است، افزود: در حال حاضر ایمنی سازه ها از سال 92 که 36 درصد بوده به 47 درصد در سال جاری افزایش یافته و ایمنی غیرسازه هایمان از 36 درصد در سال 92 به 50 درصد در امسال ارتقا یافته است.
به گفته وی، ایمنی کلی بیمارستان های دولتی و غیر دولتی کشور از 34 درصد در سال 92 به 43 درصد در سال 94 و به 48 درصد در سال 96 رسیده است.
معاون کل وزیر بهداشت، با اشاره به اینکه برخورد درست با سوانح و حوادث یکی از اصول مهم به هنگام وقوع حادثه است، افزود: لازم است عزم ملی برای ارتقای فرهنگ مدیریت بحران در میان مردم به هنگام وقوع حوادث و بلایای طبیعی نیز صورت گیرد.
حریرچی از استقرار 100 درصدی شبکه بهداشتی و درمانی در مناطق زلزله زده کرمانشاه خبر داد و گفت: بعد از وقوع حادثه در استان کرمانشاه تا الان هیچ مادر بارداری فوت نکرده است بلکه تولد نوزاد هم در این مناطق داشتیم.
معاون کل وزارت بهداشت برلزوم استفاده از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد و استفاده از سرمایه های محلی در وقوع حادثه و بلایای طبیعی تاکید کرد و افزود: باید نقاط امن داشته باشیم و مانورهای دور میزی و حتی مانورهای داخل منزلی و نیز آموزش های عمومی و تخصصی برای مقابله با حادثه داشته باشیم که در این راستا سفیران سلامت و دانش آموزان می توانند کمک کنند.
دریافت خبر: افشین شاعری ** انتشار: لیلا خطیب زاده
اجتمام3063 ** 1776

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۷۱۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟

نگاهی به بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور که به تازگی به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است، نشان می دهد که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ۱۳.۸۹ درصد، دومین دستگاهی است که بیشترین سهم را از مصارف عمومی دستگاههای اجرایی به خود اختصاص داده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بودجه دستگاه‌های اجرایی کشور حدود سه چهارم از کل بودجه سالانه دولت را به خود اختصاص می‌دهد که بر اساس برآورد‌ها این بخش از لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در مقایسه با قانون بودجه سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۲۹ درصد رشد داشته و به ۲۱۸۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.

بودجه دستگاه‌های اجرایی شامل ۷۷ درصد از کل بودجه عمومی کشور است که مجموع بودجه دستگاه‌های اجرایی مختلف در قوای سه گانه و سایر دستگاه‌ها را در بر می‌گیرد به طوری که ۷۸.۸ درصد متعلق به قوه مجریه ۱۷ درصد مربوط به سایر دستگاهها، ۳.۹ درصد قوه قضاییه و ۰.۳ درصد سهم قوه مقننه است.

در این میان نگاهی به سهم قوه مقننه از بودجه دستگاه‌های اجرایی بیانگر آن است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و وزارت آموزش و پرورش به ترتیب بیشترین سهم را از بودجه دستگاه‌های اجرایی دارند و در مجموع بیش از ۴۲ درصد از بودجه دستگاهی را تشکیل می‌دهند.

سهم ۴۸ درصدی وزارت بهداشت از کل اعتبارات اختصاصی

نگاهی به اعتبارات اختصاصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از کل اعتبارات اختصاصی دستگاه‌ها نشان می‌دهد که این وزارتخانه سهم ۴۸ درصدی از کل اعتبارات یاد شده را دارد.

در کنار آن باید توجه داشت که وزارتخانه با ۲۶۵ هزار میلیارد تومان اعتبار، پس از وزارت کار بیشترین سهم را از مصارف عمومی دستگاه‌های اجرایی دارد که ۱۳.۸۹ درصد از کل مصارف دولت را در بر می‌گیرد.

در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور، دولت برای وزارت بهداشت بودجه ۳۹۵ هزار و ۳۵۱ میلیارد تومانی در نظر گرفته است که رشد ۲۷ درصدی نسبت به بودجه امسال دارد؛ از این رقم ۲۴۴ هزار و ۹۴ میلیارد تومان سهم اعتبارات هزینه‌ای و ۲۰ هزار و ۹۵۶ هزار میلیارد تومان سهم اعتبارات سرمایه‌ای است که به ترتیب ۱۷ درصد و ۲۰۷ درصد رشد دارد.

نکته قابل تامل اینکه در لایحه بودجه ۱۳۰ هزار و ۳۰۱ میلیارد تومان درآمد اختصاصی برای این وزارتخانه دیده شده است که نسبت به بودجه سال گذشته ۳۷ درصد رشد را تجربه خواهد کرد.

به نظر می‌رسد افزایش بودجه اعتبارات سرمایه‌ای وزارت بهداشت همسو با برنامه دولت سیزدهم است که قصد دارد در سال پایانی دولت، طرح‌های نیمه تمام حوزه بهداشت و درمان را تکمیل و وارد مدار خدمت رسانی کند چنانچه در دو سال و نیم گذشته توانسته است در مجموع ۱۶ هزار تخت بیمارستانی به ظرفیت کشور اضافه نماید.

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در ۲ سال گذشته ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در کشور به بهره‌برداری رسیده است، از افتتاح ۹ هزار تخت دیگر در سالجاری خبر داده است.

یکی از نکات مهم در جداول بودجه دستگاه‌های اجرایی، رشد جهشی بودجه برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی است که ذیل وزارت بهداشت تعریف می‌شوند. طبق لایحه دولت، اعتبارات سرمایه‌ای ۴۴ دانشگاه علوم پزشکی در کشور رشد بیش از ۱۰۰ درصد را در سال جاری تجربه خواهند کرد که از جمله می‌توان به دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی، ایران، تهران، مرکزی، همدان، تربت حیدریه، نیشابور، آذربایجان شرقی، مراغه، بوشهر، لرستان، اهواز، دزفول، گیلان، کرمان، گلستان، هرمزگان اشاره کرد.

علاوه بر این، اعتبارات سرمایه‌ای صندوق رفاه دانشجویان ۱۸۸۳ درصد، سازمان غذا و دارو ۳۳۷ درصد، سازمان انتقال خون ایران ۲۸۶ درصد و انستیتوپاستور ۲۳۰ درصد امسال رشد خواهد داشت که علت افزایش جهشی اعتبارات عمرانی صندوق رفاه، به برنامه وزارت بهداشت به ساخت خوابگاه‌های متاهلی برای دانشجویان باز می‌گردد.

دیگر خبرها

  • چند طرح درمانی در خراسان شمالی افتتاح شد
  • سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت منصوب شد
  • آمادگی کامل مازندران برای برگزاری دور دوم انتخابات نمایندگی مجلس در قائمشهر
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند
  • ۱۰ پروژه درمانی امروز در خراسان شمالی به بهره‌برداری رسید
  • آمادگی استان مازندران برای برگزاری مرحله دوم انتخابات
  • سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان
  • ۱۱۰ میلیارد ریال برای احداث مرکز جامع سلامت مهاباد اختصاص یافت
  • اختصاص ۱۱۰ میلیارد ریال برای احداث مرکز جامع سلامت مهاباد
  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟