Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-07@00:08:50 GMT

مضرات هوای داخل چیپس و پفک

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۳۵۰۴۱

به گزارش خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛ امروزه نظر به صنعتی شدن جوامع و سهم بالای تولیدات صنعتی غذایی در تغذیه مردم، اطمینان حاصل کردن از کیفیت تغذیه ای و بهداشتی آنها اهمیت فراوان دارد.

چیپس و پفک از خوراکی هایی هستند که تقریبا همه ی ما از مضرات آنها آشنا هستیم اما هیچکدام حاضر به کنار گذاشتن و استفاده نکردن از آنها نیستیم ،حال بهتر است بدانید که این خوراکی ها در بسته بندی هایی نگه داری می شوند که هوای داخل آن هم برای سلامتی مضر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هوای داخل چیپس و ضررهای آن

احتمالا تازگی ها پیش آمده که بسته چیپس، پفک یا اسنک را به دست بگیرید و با سبک و سنگین کردن آن حس کنید که بخشی از این بسته بندی را هوا اشغال کرده است. اما اشتباه می کنید شما با محصولی مواجه شدید که در بسته بندی آن گاز ازت وجود دارد.

چرا ازت؟
هر نوع خوراکی و ماده غذایی از لحظه تولید در معرض فساد و آلودگی قرار دارد، بنابراین نوع و شیوه بسته بندی اهمیت بسیار زیادی در حفظ سلامت و بهداشت مواد غذایی دارد. در شرایطی که مواد غذایی موجود در بسته بندیها با گاز نیتروژن یا گاز ازت با درجه خلوص بالا احاطه شود محیطی را به وجود می آورد که امکان فساد و خرابی ماده خوراکی به حداقل ممکن و حتی صفر می رسد.

وجود ازت باعث می شود برخی از فساد و خرابی مواد غذایی به ویژه مواد غذایی سرخ شده تحت تاثیر آن قرار گرفته و از ترشیدگی مواد غذایی که به دلیل اکسیدشدن در محیط بسته بندی ایجاد می شود، پیشگیری شود.

ازت برای سلامت مضر است
گاز ازت یا نیتروژن در صورتی که خلوص بالایی داشته باشد یک گاز بدون رنگ، بدون بو و بدون طعم است که در اصطلاح به آن گاز خنثی می گویند. از این گاز در صنایع بسته بندی به وفور استفاده می شود. وجود این گاز در بسته بندی محصولات و خوراکی ها به ویژه انواع اسنک ها کمک می کند تا میزان اکسیژن در بسته بندیها به زیر یک درصد کاهش پیدا کند و فساد ناشی از باکتریهای هوازی و اکسیداسیون در بسته بندیها را به تاخیر می اندازد و به این ترتیب استفاده از این گاز موجب می شود مدت ماندگاری محصول بیشتر شده و شکل و ظاهر زیبای محصول نیز ماندگارتر می شود.

بهترین محصولات جهان نیز ازت دارند
علاوه بر برندهای معتبر خارجی بسیاری از برندهای داخلی تولید اسنک و مواد خوراکی نیز از گاز ازت استفاده می کنند. اما نکته جالبی که در این زمینه با جست وجویی ساده در اینترنت می توان متوجه شد این است که امروزه در جهان کارخانه های بزرگی وجود دارند که انواع دستگاهها و سیستم های تهیه گاز نیتروژن و انواع کپسول های گاز نیتروژن یا ازت را تهیه و در اختیار کارخانه های تولید محصولات غذایی قرار می دهند. در این مراکز کپسول ها و مخازن نیتروژن کارخانه های تولید محصولات غذایی و تنقلات پر می شود و به نوعی سلامت و بهداشت محصولات خوراکی از این طریق تضمین می شود.

 مضرات هوای داخل بسته های چیپس و پفک را بشناسید

اسنکها در بسته بندیهای مختلف و متفاوتی به دست مردم می رسد که بهترین نوع بسته بندی آن اسنک هایی است که در شیوه متالایز آماده و تهیه می شوند. این نوع از بسته بندی در حقیقت دارای پوششی فلزی است که نور از آن عبور نمی کند. در این نوع از بسته بندیها که به اصطلاح دارای بسته بندی مناسبی هستند گازی وجود دارد که از آن با عنوان گاز ازت یا نیتروژن یاد می کنیم. این گاز موجب پیشگیری از اکسید شدن روغن موجود در اسنک ها می شود و از ایجاد ترکیب های سمی و مضر موجود در این بسته بندیها پیشگیری می کند. این گاز همان هوایی است که بسیاری از مردم تصور می کنند کارخانه های تهیه و تولید اسنک یا مواد غذایی برای سودجویی بیشتر از آن استفاده می کنند. در حالی که این هوا همان ازتی است که در این نوع از بسته بندیها دیده می شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۳۵۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه به مصرف آب چاه به جای آب معدنی اشتباه است

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو با بیان اینکه آب‌های بسته‌بندی مزایایی مانند عدم وجود آلودگی‌های میکروبی و انگلی دارد، گفت: توصیه به مصرف آب چاه به جای آبهای بسته‌بندی شده غیرمسئولانه و غیرکارشناسی است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی انصاری؛ مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو با بیان اینکه آب‌های بسته‌بندی دارای مزایای متعددی هستند، از عدم وجود آلودگی‌های میکروبی و انگلی بیماری‌زا، وجود محدوده‌های مجاز املاح و فلزات سنگین و آفت‌کش‌ها به عنوان بخشی از این مزایا یاد کرد و گفت: دلیل کنترل کیفیت این محصولات در محل تولید از منبع اصلی آب گرفته تا پایان فرایند است در حالی که برای آب چاه کنترلی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه اظهارنظر در مورد اینکه مصرف آب چاه فقط منجر به بروز سنگ کلیه می‌شود، غیرمسئولانه و غیرکارشناسی است، افزود: آب چاه‌ها ممکن است آلودگی‌های زیادی داشته باشند که ممکن است به دلیل نزدیکی به مناطق مسکونی، کشاورزی، مراکز صنعتی و منابع دیگر آب‌های زیرزمینی متصل آلودگی به ترکیبات آلی، نیترات و سولفات داشته باشد.

وی ادامه داد: در تولید و عرضه آب‌های بسته‌بندی، فرآیندهای صنعتی رعایت شده و مجوزهای لازم پس از بررسی‌ها و آزمایشات متعدد اخذ می‌شود. هر محصول یک شرایط نگهداری دارد که توسط تولید کننده در بسته‌بندی محصول، اعلام می‌شود که مصرف کننده، فروشنده و توزیع کننده ملزم به رعایت الزامات انبارداری، حمل و نقل و نگهداری هستند.

غذای آلوده عامل 200 بیماری/ جزئیات بازرسی‌های بهداشتی از اصناف در تعطیلات نوروز

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اگر شرایط نگهداری هر محصولی رعایت نشود، طبیعی است که شاید خطراتی برای مصرف کننده به همراه داشته باشد و این هم محدود به یک فرآورده مانند آب بسته‌بندی شده نیست. ظروف بسته‌بندی "پت" در ایران و دنیا، مختص آب‌های آشامیدنی نیست بلکه در نوشابه ها، روغن های خوراکی، برخی لبنیات و شیشه‌های شیرخوری کودکان نیز از مواد پت استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه روغن‌های زیروترانس مورد تایید سازمان غذا و دارو هستند، تاکید کرد: برای هر شاخص روش اندازه گیری وجود دارد که از دقیق‌ترین و حساس ترین روشها استفاده می‌شود و عبارت زیرو معنی عام داشته در حالی که به صورت فنی عبارت غیر قابل ردیابی(not detectable) اعلام می‌شود. باید اذعان نمود نمی توانیم و نباید علایق و سلایق شخصی خودمان را در رسانه‌ها عمومیت دهیم.

وی در خصوص کیفیت برنج‌های غیرایرانی موجود در بازار گفت: تمامی برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور و حتی در مبدا تولید نمونه برداری شده و آنالیزهای لازم بر روی آنها انجام می‌شود و تنها محصولاتی قابلیت عرضه به بازار مصرف را دارند که با ضوابط و مقررات ملی کشور مطابقت داشته باشند. لازم به ذکر است که تمام کالاهای سلامت از جمله آب‌های بسته‌بندی مورد نظارت و پایش مستمر سازمان غذا و دارو بوده و با هر گونه عدم انطباق با ضوابط موجود به صورت قانونی برخورد می‌شود. نظرات ارائه شده از سوی افراد غیرمسئول در حوزه سلامت غذایی، جنبه شخصی دارد و موضع ارگان‌های رسمی نیست. اطلاعات ارائه شده بر اساس اطلاعات بسیار محدود و ناقص یک آزمایشگاه بخش خصوصی، فاقد عمومیت بخشی به کل جامعه است.

لازم به ذکر است که اخیراً مدیر یک آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی در یک برنامه تلویزیونی نسبت به مصرف آبهای آشامیدنی هشدار داده و گفته بود: بطری‌های پلیمری آب معدنی شرایط خاصی برای نگهداری دارند و مغازه داران آن را در نور آفتاب یا داخل فریزر قرار می‌دهند که این موضوع مواد موجود در بطری‌ها را در آب آزاد می‌کند و اگر مردم آب چاه بخورند نهایتاً سنگ کلیه می‌گیرند اما خیلی بهتر است!

وی همچنین ادعای تولید روغن‌های زیروترانس را نادرست خوانده و توصیه کرده بود که برنج‌های غیرایرانی نیز مورد استفاده کمتری قرار بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • توصیه به مصرف آب چاه به جای آب معدنی اشتباه است
  • قیمت تخم مرغ در میادین تره‌بار
  • آب معدنی استفاده کنیم یا نه؟
  • روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • قیمت روغن خوراکی امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تمام خواص و مضرات ادویه کاری + طرز تهیه و ارزش غذایی
  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..
  • فرایند خشک کردن و بسته بندی پرتقال در یک کارخانه کره‌ای (فیلم)