Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرم‌آباد - پروژه ۱۷ ساله کتابخانه مرکزی خرم‌آباد که قرار بود ناجی سرانه فضای کتابخانه‌ای در لرستان باشد حالا در آخرین حواشی با آب‌گرفتگی مواجه شده است.

خبرگزاری مهر - گروه استانها: پروژه کتابخانه مرکزی خرم‌آباد سال ۸۰ کلنگ زنی شد و تا سال ۸۵ کار اجرایی آن آغاز نشد و امروز که ۱۷ سال از عمر این پروژه می‌گذرد به گفته مسئولان کتابخانه مرکزی خرم‌آباد ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رفت و آمد ۷ استاندار و پروژه ای که ناتمام مانده است

کتابخانه مرکزی خرم آباد خود بیان گر تاریخ ۱۷ ساله لرستان است، به نحوی که تاکنون پنج دولت، هفت استاندار، پنج پیمانکار و سه مشاور پروژه را تجربه کرده و پرونده تاریخی سنگینی را با خود به دوش می کشد.

زمان کلنگ زنی پروژه کتابخانه مرکزی نورالله عابدی استاندار لرستان بود و پس از آن قربانعلی سعادت، محمدرضا محسنی ثانی، سید حسین صابری و حبیب الله دهمرده مدیریت ارشد لرستان را عهده دارد بودند و همچنان کتابخانه مرکزی لرستان چشم انتظار توجه و رسیدگی مسئولان بود.

هوشنگ بازوند ششمین استانداری بود که کتابخانه مرکزی خرم آباد را به چشم دید و حال سید موسی خادمی هفتمین استانداری است که از این پروژه بازدید کرده و هنوز این کتابخانه رنگ افتتاح به خود ندیده است.

ریالی از اعتبار پروژه پرداخت نشد

علی جهان‌آرا مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در سخنانی با اشاره به آخرین وضعیت پروژه کتابخانه مرکزی خرم‌آباد، اظهار داشت: آخرین وضعیت کتابخانه مرکزی، همان وضعیت سابق است.

وی بابیان اینکه بعد از بازدید استاندار وقت، این پروژه تا حدودی شتاب پیدا کرد، گفت: قول‌های مساعدی از سوی پیمانکار و راه و شهرسازی استان داده شد اما بعدازآن زمان دوباره‌کار در این پروژه افت پیدا کرد و دوباره پروژه به حالت نیمه تعطیل درآمده است.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی لرستان بابیان اینکه این پروژه در بدو ورود استاندار جدید لرستان به‌عنوان اولویت فرهنگی و اجتماعی در دستور کار قرار گرفت و استاندار از این پروژه بازدید کردند، گفت: قول‌های مساعدی برای پیگیری این موضوع دادند اما از اعتبار ۳.۵ میلیارد تومانی که ابتدای سال برای پروژه در نظر گرفته‌شده بود هنوز باگذشت ۱۰ ماه از سال ریالی اختصاص پیدا نکرده است.

پایین بودن سرانه فضای کتابخانه‌ای لرستان

جهان‌آرا بابیان اینکه ۱۷ سال از عمر کلنگ زنی این پروژه می‌گذرد و مطالبه استانی شده و نگران این هستیم که همین‌گونه باقی بماند و به‌طورکلی فراموش شود، گفت: خواهش ما این است که این موضوع به‌صورت مطالبه استانی از سوی اهالی رسانه مورد پیگیری قرار گیرد و توجهات به پروژه کتابخانه مرکزی جلب شود.

وی با تأکید بر اینکه این پروژه یک سازه خیلی بزرگ است و بیش از هشت هزار مترمربع فضای مطالعاتی دارد، گفت: این پروژه فضای مطالعاتی استان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و از مواردی که در امورات فرهنگی استان می‌تواند تغییر ایجاد کند وجود سازه‌های فرهنگی و کتابخانه‌ها است.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی لرستان بابیان اینکه اگر کتابخانه مرکزی در این دولت تکمیل شود موجب امیدبخشی به جامعه می‌شود، تصریح کرد: کتابخانه مرکزی یک کتابخانه بوده که بیش از هشت هزار مترمربع فضا و وسعت دارد و سالن‌های قرائت دارد.

جهان‌آرا بابیان اینکه در حال حاضر خیلی از مردم، دانش آموزان و دانشجویان به ما نامه‌هایی می‌دهند و درخواست دارند ساعات مطالعه آن‌ها در کتابخانه‌ها افزایش پیدا کند، بیان داشت: در حال حاضر کتابخانه‌های ما محدود بوده و ظرفیت سالن‌های آن‌ها محدود است و کفاف حجم استقبال‌کننده‌ها را نمی‌توانند داشته باشند.

کتابخانه مرکزی دچار آب‌گرفتگی شد

وی تأکید کرد: در این راستا رسانه‌ها این پروژه را پیگیری کنند تا موضوع تکمیل کتابخانه مرکزی خرم آباد دوباره به سر خط رسانه‌ها برگردد و نگاه مدیران ارشد استان، استاندار لرستان و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را معطوف کند و درنهایت این کتابخانه از این طلسم ۱۷ ساله بیرون آید.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی لرستان بابیان اینکه در حال حاضر شاهد هستیم که بخشی از زیرزمین این کتابخانه دچار آب‌گرفتگی شده است، گفت: ما نگران این هم هستیم که این کتابخانه افتتاح نشده، به فاز مرمت و تعمیر آن وارد شویم و برای آن دوباره بودجه‌ای در نظر گرفته شود.

جهان‌آرا با تأکید بر اینکه ما نیز نامه‌نگاری و تلاش می‌کنیم و جلسه انجمن استان که در تاریخ ۲۷ دی‌ماه با حضور استاندار برگزار می‌شود دوباره این موضوع را مطرح خواهیم کرد، گفت: با حرف‌های امیدبخشی که استاندار لرستان اعلام کرده‌اند که در پی اجرای پروژه‌های عمرانی و اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی هستند امیدواریم شاهد تکمیل این کتابخانه و تجهیز سایر کتابخانه‌های عمومی استان نیز باشیم.

وعده استاندار سابق عملی نشد

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که هوشنگ بازوند استاندار سابق لرستان در بازدید از پروژه کتابخانه مرکزی خرم‌آباد با اشاره به اینکه همه باید به حال خودمان گریه کنیم که تاکنون نتوانسته‌ایم این پروژه را بهره‌برداری کنیم، گفته بود: هزار و ۸۰۰ پروژه نیمه‌کاره در لرستان وجود دارد که برای تکمیل آن‌ها ۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی بابیان اینکه کتابخانه مرکزی خرم‌آباد سال ۸۰ کلنگ زنی شده و امروز در سال ۹۵ هستیم و هنوز این پروژه بهره‌برداری نشده است، تصریح کرد: در جلساتی که داشتیم به این جمع‌بندی رسیدیم که این پروژه را فازبندی کنیم.

هوشنگ بازوند ادامه داد: در بازدید امروز و توافق‌هایی که با پیمانکار پروژه صورت گرفت بنا شد تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۹۶ مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار به‌مرور به پروژه اختصاص یابد تا فاز اول این پروژه در ۱۵ خردادماه سال ۹۶ بهره‌برداری شود.

وی بابیان اینکه برای تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی خرم‌آباد بیش از ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است، تصریح کرد: اگر بتوانیم فاز اول کتابخانه مرکزی خرم‌آباد را به اتمام برسانیم در سال آینده نیز برای تکمیل آن اعتبار خواهیم گذاشت.

امروز شش ماه از قول استاندار سابق لرستان گذشته و هنوز فاز نخست این پروژه فرهنگی حیاتی افتتاح نشده است.

به‌هرروی، وجود ۱۵ پروژه کتابخانه‌ای نیمه‌تمام در لرستان نشان‌دهنده آن است که مسئولان اهتمام جدی برای حوزه فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی ندارند، عدم تخصیص اعتبارات این پروژه‌ها و یا تخصیص لاک‌پشتی اعتبارات آن‌ها موجب شده تا امید به بهره‌برداری از این پروژه‌های فرهنگی در بین مردم کاهش یابد. پروژه‌هایی که امروز دیگر به اثر باستانی تبدیل‌شده‌اند و باید اعتبار دیگری برای مرمت همان ساختمان نیمه‌کاره اختصاص داد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۷۹۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: بیش از دو دهه خشکسالی در شرق کشور به خصوص در خراسان جنوبی موجب شده تا منابع آب روی زمینی که به کل خشک شده و سفره‌های زیرزمینی نیز سال به سال از میزان آب آنها کاسته شود.

خسارت‌های کلان قهر طبیعت در این سال‌ها خراسان جنوبی را از پای درآورده و بیشترین ضربه را هم به حوزه کشاورزی، دامداری و منابع طبیعی و زیست محیطی استان وارد کرده است.

بار گرانی که خشکسالی‌های مستمر بر دوش خراسان جنوبی کم برخوردار گذاشته به حدی است که کمر اقتصاد استان خم شود.

در خراسان جنوبی علی رغم باران‌های مطلوبی که در اسفندماه سال ۱۴۰۲ داشتیم باز هم نسبت به مدت مشابه سال قبل میزان بارندگی‌ها روند کاهشی داشته است که زنگ هشدار مصرف آب و ادامه خشکسالی‌ها را نشان می‌دهد.

کاهش ۱۵ درصدی بارندگی‌ها

جواد نخعی سرپرست اداره هواشناسی خراسان جنوبی در گفت و گو با مهر بیان کرد: از ابتدای فصل زراعی سال جاری تاکنون میانگین بارندگی در خراسان جنوبی ۸۰.۳ میلی متر بوده است که نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد و نسبت به بلندمدت ۲۹ درصد کاهش داشته است.

وی بیان کرد: میزان بارندگی در شهرستان بیرجند نیز از ابتدای سال زراعی تاکنون ۸۳.۷ میلی متر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد و نسبت به بلندمدت ۳۶ درصد کاهش داشت است.

سرپرست اداره هواشناسی خراسان جنوبی گفت: این میزان کاهش بارندگی در حالی است که سال گذشته نیز بارندگی‌های مطلوبی نداشتیم و در سال زراعی جاری تا به امروز نسبت به همان سال گذشته نیز بارندگی‌ها کاهش داشته است.

عباس سارانی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: هشت سد مخزنی در خراسان جنوبی داریم که شامل سد شهید پارسا، سد کریت، سد نهرین، سد فرخی، سد سیاهو، سد رزه، سد حاجی آباد و سد دره بید است.

تنها ۲۰ درصد ظرفیت مخازن سدهای خراسان جنوبی آب دارد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی ادامه داد: در حال حاضر ۱۵.۴ میلیون متر مکعب آب پشت سدهای خراسان جنوبی ذخیره است که معادل ۲۰ درصد ظرفیت مخازن سدهای استان است.

وی با تأکید بر اینکه خراسان جنوبی از نظر منابع آب‌های سطحی و روان آب‌ها استان فقیری است، گفت: بر اساس آمار سال آبی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ میزان ۱۳۶ میلیون متر مکعب کسری مخزن داشتیم که به این معنا است که بیشتر از میزان مجاز برداشت داشته‌ایم.

سارانی ادامه داد: خراسان جنوبی از نظر تأمین آب مورد نیاز کشاورزی، شرب و خدمات به شدت به آب‌های زیرزمینی وابسته است و از این نظر دقت در میزان مصرف آب‌های زیر زمینی در خراسان جنوبی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

وی یادآور شد: در بارندگی‌های هفته گذشته حدود ۵ میلیون متر مکعب مهار روان آب داشتیم که به بهبود وضعیت سدهای خراسان جنوبی کمک کرد که از این بابت خدا را شاکر هستیم.

مهدی دوستی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی نیز در گفت‌وگو با مهر با اشاره به اینکه ما در استان با عمر بالای تأسیسات آبی مواجه هستیم و به عنوان مثال عمر شبکه توزیع آب بیرجند بالغ بر یک قرن می‌باشد، افزود: ما در حال حاضر با چالش انشعابات فرسوده در سطح استان مواجه هستیم که نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه برای جبران این عقب ماندگی‌ها هستیم.

وی ادامه داد: از جمله مخازن در دست اجرای شرکت می‌توان به مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی بیرجند، مخزن ۲ هزار متر مکعبی قائن، ۲ هزار متر مکعبی دیهوک، ۵ هزار متر مکعبی فردوس و مخازن هزار متر مکعبی در شهرهای خوسف، گزیک، اسدیه، آبیز، ماژان، ارسک و درح اشاره کرد. وی نیاز به احداث ۲۶ هزار متر مکعب در سطح شهرهایی که با کمبود سرانه ذخیره مخزن مواجه هستند با اعتبار ۴,۵۰۰ میلیارد ریال را از جمله نیازهای اعتباری شرکت آبفای استان برشمرد.

پیشرفت ۷۵ درصدی مرحله اول جهاد آبرسانی در خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی میزان پیشرفت مرحله اول پروژه جهاد آبرسانی در خراسان جنوبی را ۷۵ درصد عنوان کرد و گفت: این پروژه در راستای آبرسانی به ۱۱۵ روستای استان در حال اجرا بوده که برای تکمیل آن اجرای ۳۲۰ کیلومتر خط انتقال روستایی، ۱۲ هزار متر مکعب مخزن و ۲۵ باب ایستگاه پمپاژ در قالب قرارداد محرومیت زدایی با قرارگاه امام حسن مجتبی با اعتباری بالغ بر ۲,۵۶۰ میلیارد ریال در دست اجرا است.

دوستی به نتایج اجرای پروژه‌های مذکور در کاهش هدر رفت آب در استان اشاره کرد و گفت: در صورت تأمین اعتبار ۱۰ هزار میلیارد ریال برای پروژه‌های مذکور بالغ بر ۱۲ میلیون متر مکعب در سال از هدر رفت آب جلوگیری می‌شود و پیش‌بینی می‌گردد بالغ بر ۱۲ درصد هدر رفت واقعی شرکت کاهش یابد که این عدد معادل ۳۸۰ لیتر در ثانیه آب یا بیان دیگرمعادل حفر و تجهیز بیش از ۱۵ حلقه به همراه خطوط انتقال است.

یکی از راهکارهایی که برای رفع مشکل کم آبی در خراسان جنوبی طراحی شده است بحث انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی و شرق ایران است که پس از وعده‌های مختلف که از سال ۹۵ مطرح شده بود در دولت سیزدهم عملیات اجرایی آن آغاز شده و پروژه پیشرفت خوبی را دارد و نوید روزهای خوش برای کویرنشینان لب خشکیده خراسان جنوبی را می‌دهد.

آب دریای عمان سال ۱۴۰۴ به خراسان جنوبی می‌رسد

جواد قناعت استاندار خراسان جنوبی در این زمینه با اشاره به خشکسالی ۲۰ ساله در خراسان جنوبی و تأثیر آن بر کشاورزی و دامداری استان در جمع رسانه‌ها گفته بود: در این راستا ابر پروژه انتقال آب دریای عمان به خراسان جنوبی در دولت سیزدهم عملیاتی شد تا بتوانیم تأثیرات خشکسالی در استان را کاهش دهیم.

وی گفت: شرکت ایمواسکو مجری ابر پروژه انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرقی کشور است، خط چهار این پروژه برای سیستان و بلوچستان بود که با پیگیری‌های متعدد مدیران استانی در سال گذشته استان ما به پروژه اضافه شد و این پروژه از چابهار تا مشهد یک هزار و ۳۴۲ کیلومتر است که ۳۸۰ کیلومتر آن مربوط به خراسان جنوبی است.

وی ادامه داد: ۲۷۰ کیلومتر انشعابات آب به نهبندان، سربیشه، درمیان، بیرجند، خوسف، قاین، زیرکوه و سایر شهرستان‌ها است که ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، در مجموع برای خطوط اصلی و انشعابات آبرسانی ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هم اکنون در مرحله سوم آبرسانی به استان هستیم، گفت: اواخر نیمه اول سال ۱۴۰۳ وارد مرحله چهارم آبرسانی به خراسان جنوبی خواهیم شد.

وی با بیان اینکه در مجموع ۱۸۰ میلیون متر مکعب تخصیص آب در افق برنامه پیش بینی شده است، یادآور شد: پروژه در مرحله مسیرسازی ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد انتظار این است که کار با شتاب پیش برورد که پایان دولت سیزدهم شاهد انتقال آب به استان خراسان جنوبی باشیم.

وی افزود: هزار و ۳۴۲ کیلومتر مسیر انتقال آب از دریای عمان، چابهار تا مشهد است که ۳۸۰ کیلومتر آن در خراسان جنوبی واقع شده است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: تا پایان سال ۱۴۰۴ آب دریای عمان وارد خراسان جنوبی خواهد شد که یک اقدام بسیار بزرگ برای تأمین منابع آبی خراسان جنوبی به ویژه در بخش صنعت است.

قناعت یادآور شد: با اجرای پروژه انتقال آب از دریای عمان ۶۰ میلیون مترمکعب آب وارد خراسان جنوبی می‌شود و در یک افق بلندمدت به سه برابر افزایش می‌یابد.

آنچه مشخص است اینکه این پروژه به لحاظ سازه‌ای از طرح‌های بزرگی است که با اجرای آن ۲۸۰ میلیون مترمکعب آب به استان سیستان و بلوچستان منتقل می‌شود، ۱۰۰ میلیون مترمکعب از این آب در بخش آشامیدنی و ۱۸۰ میلیون مترمکعب نیز در بخش صنعت و خدمات مصرف خواهد شد.

در قالب این طرح اختصاص ۶۰ میلیون مترمکعب آب در سال برای مصارف صنعت خراسان جنوبی و ۱۲۰ میلیون مترمکعب در سال نیز برای مصارف صنعت خراسان رضوی در نظر گرفته شده است.

اکنون تمام مردم در این استان به ویژه صنعت گران منتظرند تا هر چه زودتر سال ۱۴۰۴ فرا برسد و وعده محقق نشده سالیان دور مسئولان در دولت مردمی محقق شود و رؤیای مردم خراسان جنوبی رنگ واقعیت به خود بگیرد.

کد خبر 6079451

دیگر خبرها

  • نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی
  • نامزدهای انتخابات را به رعایت قانون توصیه می‌کنم
  • اولتیماتوم استاندار لرستان برای مصوبات سفر رئیس‌ جمهور
  • پیگیر تحقق مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان هستیم
  • ۶۰ هکتار به سرانه فضای سبز شهر سنندج افزوده می‌شود
  • تأکید استاندار لرستان بر تقویت رویکرد وحدت در استان
  • سرانه درآمد مردم اردبیل افزایش یافته است
  • سرانه فضای‌ورزشی مهاباد ۳۵ سانتی‌مترمربع است
  • افزایش سرانه فضای ورزشی در شرق تهران
  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!