Web Analytics Made Easy - Statcounter

در کنار مشکلات فراوان در عرضه سیب باغداران آذربایجان غربی، این روزها مبحث قاچاق با برند کشورهای دیگر نظیر لبنان نیز مشکل دیگری به شمار می رود که گریبانگیر صادرات این محصول شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز،  آذربایجان‌غربی با تولید افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن سیب قطب اول تولید این محصول در کشور به شمار می‌رود ولی همه ساله با وجود افزایش تولید و کیفیت بالای محصولات نه تنها سودی عاید بخش کشاورزی استان نمی‌شود بلکه همین افزایش تولید به چالشی برای بازاریابی و فروش آن تبدیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نبود سورت و بسته بندی، بالابودن هزینه‌های تولید، پائین بودن قیمت محصول نهایی و وجود دلالان و واسطه‌های بیشمار بخش مهمی از چالش‌های پیش روی باغداران سیب استان به شمار می‌رود.
این استان در حال حاضر سهم ۳۰ تا ۴۰ درصدی تولید سیب در کشور را به خود اختصاص داده اما توسعه باغ‌های سیب و افزایش میزان تولید سیب در آذربایجان غربی در شرایطی سالانه تجربه و تکرار می‌شود که این افزایش تولید، چند سالی است با مشکلات زیرساختی در عرضه و فروش محصول باغداران مواجه شده است.
مسئولان کشاورزی آذربایجان‌غربی معتقدند هم اکنون قیمت سیب به دلیل عرضه زیاد و کاهش تقاضا پایین است و این قیمت با توجه به هزینه‌های تولید سیب قیمت مناسبی نیست.

این روزها دل های کشاورزان از در دست ماندن محصولاتشان خون و چشمان نگرانشان گویای آشفتگی بسیار در آنان است.

چند سالی است اکثر کشاورزان نه تنها سودی از برداشت هایشان نداشته اند بلکه بسیاری ضرر ده در این زمینه نیز بوده اند و همین مسئله برخی را وادار به بریدن درختان و ازبین بردن باغهای ضرر ده خود کرده است.

جهت جویا شدن احوالات امسال کشاورزان به سراغ چن تن از آنان رفتیم:

«رضا» جوانی ۲۷ ساله است که به دلیل نبود بازار شغلی با داشتن مدرک تحصیلی فوق لیسانس رو به شغل پدری خود یعنی کشاورزی آورده است و این روزها در پی فروش محصولات خود می گذراند به سراغ او می رویم و حال و روز بازار امسال را جویا می شویم.

او در گفت و گو با خبرنگار اروم نیوز، می گوید: یک سال است تمام انرژی و وقتم را برروی ۲ هکتار زمینم گذاشته ام. بهترین هرس کاران و کود های لازم، سموم و رسیدگی را به باغ خود کرده ام تا توانسته ام سیبی درجه یک تولید کنم اما با وجود هزینه های بسیار اکنون باید چیزی هم قرض کنم تا پول کارگرو پوشال را بدهم.

رضا، اینگونه ادامه می دهد: سالها در بهترین دانشگاه ها درس خوانده به امید داشتن شغلی تلاش کرده اما پس ازفارغ التحصیلی به هر دری زدم بسته بوده است و در نهایت به شغل کشاورزی روی آوردم تا بتوانم نانی برای خود در آورده و تشکیل خانواده دهم اما غافل از اینکه پس انداز هایم را نیز در این راه و شغل از دست خواهم داد.

* چه کسی حامی جوانان است؟

او، گله مند ادامه می دهد: جوان ۲۷ ساله که شروع به شغلی کرده و تمام سرمایه اش را دراین راه گذاشته مگر چقدر توان دارد که درهمان ابتدای راه نیز شکست بخورد چه کسی حامی منِ جوان است؟ تا چه زمانی مسئولان سکوت را پیشه کرده و تماشاگر پر پر شدن تک تک مردم خواهند بود؟

این کشاورز جوان، همچنین ابراز می کند: هر کیلو سیب برای کشاورز ۱۲ الی ۱۳ هزار ریال هزینه شده است حال اینکه در بازار به همین قیمت نیز خریدار ندارد.

* مظلوم ترین میوه میادین میوه و تره بار،سیب!

«حاج احمد» کشاورز سالخورده ایست که در کنار«رضا» نشسته است او نیز در ادامه سخنان جوان کشاورز می گوید: از قدیم الایام سیب ارومیه و منطقه باراندوز حرف اول را در بازار های کشور می زند و طرفداران خاص خود را داشت اما این روزها با واردات بی رویه میوه های دیگر این میوه طرفداران خود را از دست می دهد و مظلوم ترین میوه میادین سیب است.

او، ادامه می دهد: سالها جوانی و عمرم را در راه کشاورزی گذاشته ام تا توانسته ام خانه و چند قطعه باغ برای خود بخرم اما این روزها خرج و مخارج برداشت سیب بالا بوده و فروش آن پایین است گاهی تا مرز فروش دستاوردهای چند ساله خود برمی آیم تا قرض کارگر وسردخانه را بدهم.

* بازار داخلی ضرر ده است!

«علی» مردی ۵۰ ساله است او ۲۷ سال است به شغل کشاورزی و خرید و فروش سیب مشغول است از او از حال و هوای بازار داخلی می پرسیم، او اینگونه ابراز می کند: چند سالیست دیگر بازاری برای سیب وجود ندارد هر سال سیب روند نزولی تر را به خود اختصاص می دهد، روزانه با بیش از ۲۰ نقطه کشور تماس می گیرم اما هیچ بارفروشی حاضر به استقبال از سیب نبوده و با گفتن«بازار فروش سیب اسفناک است»آب پاکی بر دستان تمامی بار بارکنان می ریزند.

او، اظهار می کند: سالهای گذشته با صادرات سیب به کشورهای عراق و کویت متضرر ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال شدم. مگر منِ کشاورز چقدر سود دارم که این میزان هم ضرر ده باشم و نه تنها هیچ مسئول و مدیری از حال و روز من جویا نشده و پشتیبانی ام نکردند بلکه اکنون دوسال است هرچه درآمد دارم به طلب کاران می دهم.

علی، ادامه می دهد: مسئولان و دولت مردان در خانه خود به راحتی نشسته اند اما خانواده من دوشا دوش ضرر من عذاب را متحمل شده و حتی گاز خانه ام را به دلیل بدهی قطع کردند کودکانم در سرمای زمستان در کنار هیتر های نفتی روز های خود را گذرانده اندو چه روزهایی که با نان عاریه ای خوابیده اند.

این کشاورز همچنین ادامه می دهد: مسئولان علاوه برکاهش واردات میوه های مختلف باید در صدد افزایش صادرات این میوه نیز برآیند و حمایت های کافی از کشاورزان را داشته باشند تا دست و دل کشاورزان از شغل هایشان سرد نشود ما از خرید و فروش سیب در بازار های داخلی خوف می کنیم و بازار های خارجی نیز درد سر های خود را به دنبال دارد اکنون چه کسی پاسخگوی وضعیت فعلی است؟

پای درد دل کشاورزان که بشینیم حرف برای گفتن زیاد دارند اما غافل از عملی بر درد های کشاورزان!

تمام آنان درد مشابهی دارند و تنها منبع درآمد آنان باغات کشاورزیشان است که این روزها بیشترین بی مهری متوجه حال و روز آنان است.

سیب

در همین خصوص به سراغ رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه رفتیم تا وضعیت را از زبان او جویا شویم:

* بازار داخلی سیر نزولی فروش دارد

بهنام تاج الدینی در گفت و گو با خبرنگار اروم نیوز، گفت: باوجود اینکه در سطح کشور با کاهش صادرات میوه مواجه هستیم اما آذربایجان غربی افزایش ۲۲۰ درصدی صادرات سیب را دارد.

وی، با اشاره به اینکه امسال بیش از ۹۰ هزار تن از سطح استان صادرات داشته ایم افزود: مصرف سیب در بازار های داخلی کاهش داشته است و کشش لازم را در  این زمینه ندارد اما در بازار خارجی صادر کنندگان با تمام توان خود در حال فعالیت هستند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه، هدف گذاری صادرات بالای ۶۰۰ هزار تن را لازم و ضروری دانست و گفت: تمام مواردی که در صادرات و زمینه های آن باعث بروز مشکل شده اند باید حل شود و کشاورزان نیز در صدد فروش محصولات خود به قیمت روز برآمده و از گران فروشی جلوگیری کنند.

* قاچاق سیب ایران در لباس لبنانی

تاج الدینی، کشور های مبداصادرات سیب را هندوستان، افغانستان و پاکستان عنوان کرده و ادامه داد: متاسفانه بغداد ورود سیب ایران را ممنوع کرده و تنها اقلیم کردستان پذیرای سیب کشورمان است و همین موضوع باعث قاچاق سیب به بغداد با برند لبنانی است. باید مسئولان هر چه سریع تر نسبت به گشایش بازار بغداد و حل این مشکل اقدام کنند.

وی، در خصوص انتظارات خود از مسئولان اذعان داشت: رایزنی های لازم جهت صادرات سیب استان به کشور عراق را در راس امورات خود قرار دهند چراکه تاثیر بسزایی در بازار سیب و میوه خواهد داشت همچنین بازارچه های خروجی گمرکات را نیز شامل امتیازات سیب کنند چراکه در فروش محصولات  تاثیر بسزایی خواهد داشت.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه، تصریح کرد: قیمت سیب هم اکنون در ارومیه، سیب زرد ۱۵ هزار ریال تا ۱۸ هزار ریال و سیب قرمز درجه یک ۱۶ هزار ریال تا ۲۰ هزار ریال معامله می شود.

تاج الدینی، روند فروش در بازار های داخل را شامل سیر نزولی عنوان کرد و افزود: روند مصرف داخلی کاهش یافته و نیازمند یک فرهنگ سازی عمومی همگانی است.

وی، تاکید کرد: مردم در بسته میوه ای خود نیازمند میوه های مختلف هستند و مسئولان همچنین سازمان توسعه تجارت  در صدد تخصیص یارانه تشویقی هرکیلو ۴هزار ریالی به صادر کنندگان برآیند.

*مهسا عبدی

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۸۵۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه سیگار‌های الکترونیک جزء موارد قاچاق به حساب می‌آیند، اظهار کرد: تقاضا‌هایی برای اجازه فعالیت در زمینه عرضه و رسمیت بخشیدن به این سیگار‌ها صورت گرفته، اما وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه این سیگار‌ها نمی‌رود.

به گزارش ایسنا، بهزاد، ولی زاده، با بیان اینکه در ارتباط با مضرات مصرف سیگار‌های الکترونیک اطلاع‌رسانی کرده‌ایم، اظهار کرد: درباره مضرات سیگار‌های الکترونیک در رسانه‌های مختلف اطلاع‌رسانی کرده‌ایم. سیگار‌های الکترونیک جزو کالا‌های قاچاق محسوب می‌شوند و تمام این سیگار‌ها از مسیر‌های غیررسمی وارد کشور می‌شوند.

وی با بیان اینکه جلسه‌ای با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار کرده‌ایم، افزود: موضوع خطرات سیگار‌های الکترونیک، قوانین ممنوعیت فروش و وجود این محصولات در بازار غیررسمی کشور در این جلسه مطرح شد و مقرر گردید ستاد برنامه ریزی لازم را برای برخورد با این کالای قاچاق با همکاری ارگان‌های ذیربط انجام دهد.

ولی زاده درباره برخورد با متخلفان عرضه محصولات دخانی نوپدید گفت: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات از طریق مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به منظور نظارت و بازرسی اماکن فروش دخانیات و برخورد با متخلفانی که سیگار‌های الکترونیک را عرضه می‌کنند، بخشنامه‌های لازم را به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است.

مبارزه با سیگار‌های الکترونیک در دستور کار ۲ وزارتخانه

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: سیگار‌های الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند و به همین دلیل می‌توان از ظرفیت قانونی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده کرد. موضوع مبارزه با سیگار‌های الکترونیک در دستور کار دو وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «صنعت، معدن و تجارت» قرار گرفته است.

زیر بار صدور مجوز به سیگار‌های الکترونیک نمی‌رویم

وی درباره برخی از تقاضا‌ها برای رسمیت بخشیدن عرضه سیگار‌های الکترونیک به صورت قانونی گفت: اگرچه تلاش‌ها و اقداماتی برای مبارزه با سیگار‌های الکترونیک صورت گرفته، اما تقاضا‌هایی برای اجازه فعالیت در زمینه تولید، عرضه و رسمیت بخشیدن این سیگار‌ها انجام می‌شود. وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه سیگار‌های الکترونیک نمی‌رود؛ چرا که مضرات این سیگار‌ها شناخته شده است.

گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زا بودن سیگار‌های الکترونیک

ولی زاده گفت: وزارت بهداشت نسبت سمی بودن و سرطان‌زا بودن مواد سیگار‌های الکترونیک گزارش داده است؛ همچنین مواردی در ارتباط با انفجار در صورت مصرف‌کننده‌ها گزارش شده است. افرادی که با وجود تمام اطلاع‌رسانی‌ها صورت گرفته و هشدار‌های داده شده، نسبت به مصرف این سیگار‌ها اقدام می‌کنند، با اراده خود از مواجهه با خطرات این محصولات آسیب‌رسان استقبال می‌کنند.

اعتیاد جوانان؛ هدف صنایع دخانی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه این یک باور غلط است که سیگار‌های الکترونیک دارای آسیب کمتری هستند، افزود: نگاه مردم باید نسبت به محصولاتی که آسیب‌رسان سلامت هستند تغییر کند و در ارتباط با مصرف این کالا‌ها باید تجدید نظر کنند. هدف صنایع دخانی از تولید و ترویج این محصولات به اعتیاد کشاندن نوجوانان و جوانان به نیکوتین و حفظ بازار سمی و مرگبار خود است. این صنایع باید بهای اقدامات خود را بپردازند.

گزارش تخلف فروش سیگار‌های الکترونیک به ۱۹۰

وی با بیان اینکه سیگار‌های الکتروینک جزو موارد قاچاق هستند، ادامه داد: مردم از طریق سامانه ۱۹۰ می‌توانند هرگونه تخلف درباره فروش سیگار‌های الکترونیک را گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • اجرای طرح ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج
  • وعده شهردار سنندج برای ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش ‌
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک/ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • (ویدئو) تشییع پیکر مادر و دختر لبنانی
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید
  • وزارت بهداشت: زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رویم
  • گزارش وزارت بهداشت از سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رود