Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@02:15:08 GMT

صافی کف پا، منشا بیماری های اسکلتی

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۹۵۶۷۷

مدیر گروه پا پزشکی کلینیک دیابت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بخش عمده ای از اختلالات پا ضربدری ، پا پرانتزی، چرخش های لگن و گودی های ستون فقرات از صافی کف پا شروع می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ایرنا، صافی کف پا عارضه ای است که افراد بسیاری در بدو تولد به آن مبتلا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر والدین از همان ابتدا به نحوه راه رفتن و ایستادن کودک توجه داشته باشند و بررسی هر گونه وضعیت مشکوک را به موقع به پزشک ارجاع دهند، کودک را از بسیاری از مشکلات جسمانی در آینده حفظ خواهند کرد.

مادرزادی و اکتسابی مهمترین علت بروز عارضه صافی کف پا است؛ ممکن است این عارضه از والدین به کودک ارث برسد، اما تعداد کمی از کودکان با آن متولد می شوند. نوع مادرزادی این عارضه به نسل بعد نیز منتقل می شود. این نوع صافی کف پا را ثابت می گویند و درمان آن هم مشکل تر است.

نوع اکتسابی صافی کف پا با مرور زمان، و نه در هنگام تولد، ایجاد می شود و به عوامل مختلفی چون نوع کفش کودک، وضعیت نشستن و خوابیدن او، جبران ناهنجاری های موجود در ساق و بالاتر، و گاهی پارگی لیگامان ها و تاندون های پا بستگی دارد.

اگر کودک هنگام راه رفتن پاهایش را با فاصله از هم قرار دهد، مشکل پا پرانتزی دارد و اگر زانوها در هنگام راه رفتن به هم بچسبند، مشکل پا ضربدری وجود دارد که در پیدایش آن عامل ژنتیک یا نرمی استخوان نقش دارند.

دکتر رضا قلم قاش مدیر گروه پا پزشکی کلینیک دیابت با اشاره به این که صافی پا توسط کفی، کفش مناسب و ورزش درمانی اصلاح می شود افزود: با این گونه اقدامات، افراد دارای صافی کف پا به پا ضربدری و پا پرانتزی دچار نمی شود.

وی با اشاره به این که صافی پا قابل درمان نیست و می توان آن را اصلاح کرد، گفت: اگر افراد دارای صافی پا در هر یک از دوره های زندگی خود، یکبار مورد معاینه دقیق قرار گیرند، این اختلالات اصلاح می شد.

قلم قاش، زمان تشخیص این اختلال را از چهار سالگی اعلام کرد و گفت: صافی کف پا به 2 نوع ثابت و انعطاف پذیر تقسیم می شود که عمدتا نوع انعصاف پذیر آن را شایع تر است.

** از هر 4 نفر سه نفر اختلال عضلانی اسکلتی پا دارند

وی با اشاره به این که از هر 4 نفر سه نفر اختلال عضلانی اسکلتی پا دارند، اظهار کرد: این روند تقریبا در ایران هم وجود دارد، اما کمتر به این اختلال شایع، توجه می شود.

قلم قاش ادامه داد: پاها وقتی دچار اختلالات عضلانی اسکلتی می شوند، از لحاظ ساختار درست عمل نمی کنند و این اختلال به زانوها، لگن و ستون فقرات هم منتقل می شود.

وی با اشاره به این که مشکلات پا را باید جدی گرفت، گفت: در صورت داشتن اختلال پا، میزان فعالیت های افراد کم می شود. اختلال پا حتی تا 20 درصد بر میزان عملکرد فرد تاثیر می گذارد.

مدیر گروه پا پزشکی کلینیک دیابت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران مشکل پا را به اختلال، بیماری ها و ناهنجاری ها، شکستگی ها و دررفتگی ها تقسیم کرد و گفت: 86 درصد کودکان زیر 12 سال دچار نوعی از اختلال اسکلتی و عضلانی هستند که نشان می دهد که این بیماری، خیلی شایع است.

** کفش هایی که با عنوان طبی در اختیار دیابتی ها قرار می گیرد

وی همچنین به مشکلات مربوط به پا در بیماران دیابتی پرداخت و با تاکید بر لزوم استفاده بیماران دیابتی از کفش های طبی، گفت: در حال حاضر کفش هایی که در ایران به عنوان طبی عرضه می شود، معمولا کفش طبی نیست.

مدیر گروه پاپزشکی کلینیک دیابت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: به واقع، این نوع کفش ها معمولا فقط کفش هایی راحت هستند که برای استفاده در اختیار بیماران دیابتی قرار می گیرند.

به گفته قلم قاش، اما کفش طبی باید براساس مشخصات هر فرد و پس از تجویز متخصصان تهیه شود تا ضمن کاهش آسیب به پا، امکان استفاده مطلوب از کفش را فراهم آورد.

قلم قاش با اشاره به این که صنعت کفش ایران باید اهتمام بیشتری به تولید کفش های طبی ارزان قیمت داشته باشد، گفت: کفش طبی می تواند از آسیب رسیدن به پاها جلوگیری کند و از مشکلات آنان بکاهد.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۹۵۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش برف بهاری/ رگبار و تگرگ در ۱۸ استان تا ساعاتی دیگر

به گزارش خبرگزاری مهر، براساس اطلاعات و پیش‌بینی‌های هواشناسی، رگبار و رعد و برق در استان‌های اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، کرمانشاه، همدان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، سمنان، قزوین، البرز، مرکزی، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی و خراسان شمالی همراه با آب‌گرفتگی معابر، ریزش تگرگ و سیلابی شدن مسیل‌ها برای ساعات آینده پیش بینی شده؛ به همین دلیل افراد از صعود به ارتفاعات، حریم رودخانه‌ها و دشت‌ها خودداری کنند.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح نارنجی اعلام کرد: وقوع رگبار باران، رعد و برق، تگرگ، صاعقه، وزش باد نسبتاً شدید تا شدید، کاهش محسوس دما به‌ویژه در نیمه شمالی فردا چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و ارتفاعات استان‌های گیلان، مازندران و اردبیل، پنج‌شنبه (۲۰ اردیبهشت) در خراسان رضوی، شرق خراسان شمالی، شمال خراسان جنوبی، ارتفاعات سمنان و ارتفاعات و دامنه استان‌های مازندران و گلستان پیش‌بینی می‌شود.

در این وضعیت آب و هوایی اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی، اختلال در ناوگان حمل و نقل، احتمال سقوط سنگ در نواحی کوهستانی و خسارت به صنعت کشاورزی وجود دارد.

به توصیه سازمان هواشناسی پرهیز از سفرهای غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوه‌نوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، کنترل دما و رطوبت در سالن‌های پرورشی و استفاده از محلول‌های ضد تنش در گیاهان باغی در دستور کار قرار گیرد.

احتمال اختلال و خسارت در فعالیت سکوهای نفتی

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی رنگ دیگری اعلام کرد: از ظهر فردا چهارشنبه تا اواخر وقت جمعه افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای در محدوده ۲۸ نات و بیشتر و افزایش ارتفاع امواج در سواحل تا ۲ متر و دور از سواحل بیش از ۲ متر در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های بوشهر و هرمزگان، در نواحی مرکزی و شرقی خلیج فارس و تنگه هرمز پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی خطر غرق شدن شناگران، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در ترددها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک، قایق‌های صیادی و نیمه سنگین و سنگین و اختلال در فعالیت سکوهای نفتی دور از انتظار نیست بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه‌سنگین و سنگین، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی توصیه می‌کند.

بارش برف در چهل و هفتمین روز بهار رد شهرستان کوهرنگ

همچنین روز گذشته دوشنبه با ورود یک سامانه بارشی و تشدید آن از روز جاری، بارش باران در اکثر مناطق استان و بارش برف در برخی از نقاط شهرستان کوهرنگ از جمله «گردنه چری» اتفاق افتاد. بارش‌های برف و باران، برخی جاده‌های کوهستانی از جمله گردنه‌های شهرستان کوهرنگ را لغزنده کرده که برای تردد از این جاده‌ها نیازمند زنجیر چرخ و تجهیزات زمستانی است.

لازم به ذکر است؛ مدیرکل هواشناسی شهرکرد، روز گذشته از صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی تا امروز در اکثر مناطق استان خبر داده بود.

کد خبر 6099774

دیگر خبرها

  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • بهبود لکنت زبان در مبتلایان به اختلال گفتاری با استفاده از ویدئو
  • بارش برف بهاری/ رگبار و تگرگ در ۱۸ استان تا ساعاتی دیگر
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • ۱۰ دلیل برای بی خوابی در زنان | یک زن چقدر به خواب نیاز دارد؟
  • بهترین روش های صافی و احیای مو در سال 2024
  • برگزاری ماراتون اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»