Web Analytics Made Easy - Statcounter

۱۳ ژانویه (۲۳ دیماه جاری) موعد اعلام موضع دولت آمریکا در برابر برجام است، اگر تصمیم ترامپ مبنی بر خروج از برجام باشد باید دید چه سرنوشتی برای قرارداد‌های ایرانی- آمریکایی از جمله فروش هواپیمای بوئینگ به ایران ایر رقم می‌خورد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، از بین شقوق مختلف حمل و نقل، برجام برای صنعت هوایی خوش یمنی بیشتری داشت به طوری که بلافاصله پس امضای تفاهمنامه برجام بین ایران و گروه ۱+۵ قرارداد‌های خرید هواپیما به امضا رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهمن ماه سال ۱۳۹۴ در حالی که هنوز مهر امضای تفاهمنامه برجام خشک نشده بود که در سفر ریاست جمهوری به همراه هیات دولت به اروپا پیش نویس خرید هواپیما از ایرباس به امضا رسید. اما از آنجایی که بازار صنعت هوایی ایران در طول سال‌های تحریم بازار بکر ۸۰ میلیارد دلاری برای صاحبان این صنعت محسوب می‌شد، شرکت بوئینگ اشتیاق بیشتری برای عقد قرارداد فروش هواپیما به ایران نشان داد و زودتر از ایرباس توافق فروش ۸۰ فروند بوئینگ را به امضا رساند.

کمتر از دو ماه پس از امضای قرارداد با بوئینگ، اوایل دی ماه سال گذشته بود که شرکت ایرباس قرارداد فروش ۹۹ فروند هواپیما به اضافه یک فروند هواپیمای رایگان را با ایران ایر به امضا رساند و تا کنون ۳ فروند ایرباس مورد قرارداد با ایران ایر وارد ناوگان هوایی کشورمان شده است.

اوایل سال جاری بود که قرارداد خرید ۲۰ فروند هواپیمای «ای. تی. آر» کوتاه برد با کمپانی فرانسوی- ایتالیایی زیر مجموعه ایرباس به امضا شد و تا به امروز هم ۸ فروند از این نوع به «ایران ایر» شرکت هواپیمایی ملی کشورمان یعنی ایران ایر تحویل داده شده است؛ بنابراین در کمتر از یک سال از امضای قرارداد‌ها ۱۱ فروند هواپیمای برجامی به ناوگان هوایی کشورمان اضافه شد.

مهم‌ترین موضوع در مورد خرید هواپیما‌های جدید، تامین مالی و جذب فاینانسر است به گمان برخی دلواپسان با ریاست جمهوری ترامپ و تغییر مواضع آمریکا درباره برجام، قرارداد خرید هواپیما‌های جدید به سرانجام نمی‌رسد. اما دقیقا در شرایطی که اخباری مبنی بر اعمال تحریم‌های جدید برعلیه ایران و تحت تاثیر قرار دادن قرارداد‌های خرید هواپیمای جدید از کنگره آمریکا شنیده می‌شد، دو فروند هواپیمای جدید دیگروارد ناوگان کشورمان شد و شرکت‌های سازنده هواپیما تامین مالی برخی هواپیما‌های مورد قرارداد با ایران ایر را برعهده گرفتند.

حال اینکه سیزدهم ژانویه (۲۴ دی ماه) دولت آمریکا موضع خود را درباره برجام اعلام می‌کند می‌تواند قرارداد‌های فروش هواپیمای بوئینگ به ایران را تحت تاثیر قرار دهد، اما مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده است که هر تصمیمی که دولت آمریکا برای قرارداد فروش هواپیما به ایران بگیرد نمی‌تواند بر مجوز‌هایی که پیش از این صادر شده، اثر گذار باشد.

حرکت بوئینگ برخلاف جهت ترامپ
هنوز چند روزی از انتشار اخبار مبنی بر تصمیمات کنگره امریکا درباره احتمال اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران و تحت تاثیر قرار گرفتن قرارداد‌های فروش هواپیما‌های جدید به ایران نگذشته بود که دو فروند هواپیمای جدید تایپ ای. تی. آر وارد ناوگان هوایی کشورمان شد و مدیران وزارت راه و شهرسازی و شرکت هواپیمایی ایران ایر از نهایی شدن تامین مالی ۲۷ فروند هواپیما و مذاکرات با دو شرکت خارجی برای تامین فاینانس مابقی هواپیما‌ها خبر دادند.

اصغر فخریه کاشان، قائم مقام وزیر راه و شهرسازی درباره تامین مالی قرارداد‌های خرید هواپیما‌های جدید به ایرنا گفت: شرکت بوئینگ تامین مالی ۸ فروند هواپیمای مورد قرارداد با ایران ایر را پذیرفته است و همچنین شرکت ای. تی. آر و ایرباس هر کدام به ترتیب هزینه خرید ۱۲ و ۳ فروند هواپیما را برای ایران تامین می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه مدت قرارداد فاینانس ۱۰ ساله است، گفت: دولت هیچ تضمینی برای تامین مالی ارائه نمی‌کند و قرار بر این است که اقساط آن از محل درآمد‌های ایران ایر پرداخت شود.

این مقام مسئول افزود: اخیرا مناقصه تعیین فاینانسر برای خرید ۲۰۰ فروند هواپیما برگزار شده است که در این مناقصه یک شرکت مالی اروپایی و یک شرکت مالی چینی انتخاب شدند و در حال مذاکره با این شرکت‌ها برای فاینانس تعدادی از هواپیما‌ها هستیم.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره ورود هواپیما‌های جدید در سال آینده گفت: ورود ۳ فروند هواپیمای ایرباس قطعی شده است و تعدادی هواپیمای ای. تی. آر هم وارد ناوگان می‌شود البته طبق قرارداد یک فروند هواپیمای بوئینگ هم بهار سال آینده باید وارد ناوگان ایران ایر شود.

وی همچنین اعلام کرده است که اگر دولت آمریکا قصد خروج از برجام را هم داشته باشد این تصمیم نمی‌تواند بر قرارداد منعقد شده و مجوز‌هایی را که اوفک صادر کرده است، اثر گذار باشد.

(OFAC) مخفف Office of Foreign Assets Control دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا است و زیر مجموعه ایست از اداره کل خزانه داری فدرال آمریکا و لیستی دارد از نام کشورها، افراد و بانک‌ها و شرکت‌های ممنوعه یا محکوم شده توسط OFAC بنام (SDN List) که دایمأ در حال تغییر است.

منابع برد- برد معامله تجاری هواپیما‌های جدید
هر از چند گاهی از گوشه و کنار کنگره و دولت آمریکا صحبت‌هایی درباره محدود کردن فروش هواپیما به ایران می‌شود، اما تاکنون رییس جمهوری این کشور موضعی در برابر این معامله تجاری اعلام نکرده است چرا که به طور قطع انجام این قرارداد ۱۶.۶ میلیارد دلار باعث افزایش سرمایه گذاری و در نهایت افزایش اشتغال زایی در صنعت هوانوردی آمریکا می‌شود و می‌تواند محبوبیت دولت فعلی را در بین مردم بالا ببرد.

طبق آمار‌های جهانی، هر فروند هواپیمای تجاری نزدیک به ۱۰۰۰ شغل ایجاد می‌کند، بنابراین با ورود هواپیما‌های جدید به ایران نرخ اشتغال در کشور هم افزایش پیدا می‌کند و می‌تواند در تحقق یکی از مطالبات عمومی و رفع دغدغه مردم و دولت بسیار موثر باشد.

از سوی دیگر حذف واسطه، از دیگر نقاط قوت نوسازی ناوگان هوایی و خرید ۲۰۰ فروند هواپیما به صورت مستقیم از سه شرکت غول هواپیماسازی در دنیا است و می‌تواند هزینه دولت را در تامین ناوگان مورد نیاز کاهش دهد. اما مهم‌ترین نکته در مورد نوسازی ناوگان هوایی، افزایش ایمنی سفر‌های هوایی است، موضوعی که تهدیدی جدی برای صنعت هوانوردی و صنعت گردشگر کشور محسوب می‌شود و می‌تواند پایانی برای کابوس سوانح هوایی باشد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۲۵۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور

سهیل محمودیان کارشناس انرژی در مورد خنثی سازی تحریم ها از طریق فروش بی سابقه نفت خام با کمک دیپلماسی فعال انرژی به خبرنگار قدس گفت: ایران با افزایش صادرات نفت خام خود به سطوح بی سابقه در 6 سال گذشته و جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود، با موفقیت تاثیر تحریم ها را خنثی کرده است. ایران طی سال‌ها با تحریم‌های متعددی به‌ویژه صادرات نفت خود مواجه بوده است که توانایی این کشور را برای فروش نفت خام خود در بازار بین‌المللی محدود کرده است. با این حال، ایران در سال‌های اخیر توانسته است با اعمال سیاست‌های جدید و نوین در بخش نفت و گاز بر این چالش‌ها فائق آید.

وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی موفقیت استراتژی بازاریابی نفت ایران، متنوع‌سازی پایگاه مشتریان آن است. ایران فعالانه به دنبال بازارهای جدید برای نفت خام خود بوده است و وابستگی خود را به خریداران سنتی کاهش داده است. ایران با کاوش در بازارهای جدید و ایجاد مشارکت های بلندمدت با خریداران، توانسته صادرات نفت خام خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این رویکرد به ایران کمک کرده تا به درآمد سالانه 35 میلیارد دلاری برسد که بالاترین میزان در 6 سال گذشته است. علاوه بر این ایران با جذب سرمایه گذاری خارجی در جهت توسعه میادین و زیرساخت های نفتی خود توانسته ظرفیت تولید نفت خود را افزایش داده تا بتواند تقاضای فزاینده نفت خام خود را در بازار بین المللی برآورده کند. این امر نه تنها حجم صادرات ایران را افزایش داده است، بلکه کیفیت و رقابت پذیری فرآورده های نفتی این کشور را نیز افزایش داده است.

محمودیان با اشاره به جذب 5.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی با وجود تشدید تحریم ها گفت: ایران علاوه بر بازاریابی موفق نفت ایران، به نقاط عطف قابل توجهی در جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود نیز دست یافته است. علیرغم تحریم های اعمال شده بر این کشور، ایران موفق به جذب سطوح بی سابقه ای از سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی خود به ویژه در صنعت نفت و گاز شده است. در سال گذشته، بخش نفت و گاز کانون اصلی سرمایه گذاری خارجی بود که مجموع آن به 5.5 میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان در سال های اخیر است. روند صعودی سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز ایران را می توان ناشی از تلاش دولت برای ایجاد فضای مساعد برای سرمایه گذاران خارجی دانست. دولت سیزدهم سیاست‌هایی را برای ساده‌سازی فرآیند سرمایه‌گذاری و ایجاد مشوق‌هایی برای جذب سرمایه‌های خارجی در بخش انرژی اجرا کرده است. ایران با ارائه شرایط جذابی مانند معافیت های مالیاتی، اجاره زمین با یارانه و روش های تایید ساده، توانسته طیف متنوعی از سرمایه گذاران را از سراسر جهان جذب کند.

این کارشناس انرژی ادامه داد: علاوه بر این، ایران در راستای توسعه مشارکت های استراتژیک با شرکت های خارجی برای استفاده از تخصص و منابع آنها در صنعت نفت و گاز کار کرده است. ایران با همکاری شرکت‌های بین‌المللی توانسته است به فناوری‌های جدید و راه‌حل‌های نوآورانه برای ارتقای توان و کارایی تولید خود دست یابد. این امر نه تنها از نظر افزایش تولید نفت و گاز به نفع ایران بوده است، بلکه به رشد و توسعه کلی بازار انرژی این کشور نیز کمک کرده است.

وی افزود: دیپلماسی هوشمندانه انرژی دولت سیزدهم، تمرکز بر خنثی‌سازی تحریم‌ها را با رسیدن به سقف‌های فروش روزانه نفت خام در 6 سال گذشته و شکستن رکوردها در جذب سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود با موفقیت به سرانجام رسانده است. ایران از طریق استراتژی‌های بازاریابی موثر، تنوع بخشی به مشتریان و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های مدرن و در نتیجه تمرکز بر بازطراحی تجارت انرژی کشور، فروش نفت خود را به زمان برجام برساند م درآمد ارزی را نیز حدود دو برابر کند. رکوردشکنی های ایران در فروش نفت خام و سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز پیامدهای مهمی برای آینده بازار انرژی کشور دارد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • تامین سوخت سه هزار و ۴۴۰ هواپیما از آبادان
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور