Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@09:33:03 GMT

استحصال بیش از 220 تن بذر سویا در استان اردبیل

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۷۳۴۱۴

استحصال بیش از 220 تن بذر سویا در استان اردبیل

به گزارش ایرنا ، حسین کربلایی خیاوی روز سه شنبه در بازدید از عملیات برداشت مزارع تکثیر بذر ارقام سویا افزود: برداشت مزارع تکثیر ارقام محصول سویا در سطح 77 هکتار از اراضی زراعی ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آغاز شده و محصول تولیدی به مراکز خرید دانه‌های روغنی تحویل داده خواهد شد.
وی با بیان اینکه بذرهای حاصله برای تامین هسته‌های اولیه نیازهای بذری استان و سایر مناطق مورد استفاده قرار می‌گیرد، اظهار کرد: بر اساس نتایج آزمایش ها و تحقیقات انجام گرفته به خاطر شرایط اکولوژیکی دشت مغان ارقام و ژنوتیپ هایی متوسط رس با دوره رشد چهار ماهه مناسب و سازگار آن منطقه می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به جلوگیری از کشت ارقام دیررس در مراکز تحقیقات کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: از کشت و تولید ارقام دیررس به خاطر برداشت دیرهنگام، مواجهه زمان برداشت آن با بارش‌های پاییزی و مشکلات عملیات برداشت به علت رطوبت زیاد بذر و خاک که سبب افت کیفی و کمی عملکرد محصول می گردد، در استان جلوگیری می شود.
کربلایی خیاوی نقش سویا در ترویج الگوی کشت و پایداری تولید محصولات کشاورزی را مهم ارزیابی کرد و گفت: محصول سویا علاوه بر تامین روغن و پروتئین خوراکی از لگوم‌های بسیارمهم است که نقش زیادی در تثبیت ازت و افزودن نیتروژن به خاک دارد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: با توجه به اینکه کاهش مصرف مواد و کودهای شیمیایی برای حفظ سلامتی جامعه و محیط ‌زیست و پایداری تولید از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی است برای رسیدن به این هدف توسعه و ترویج سویا مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه 90 درصد کشت محصول سویا در شهرستان های بیله‌سوار و پارس‌ آباد انجام می شود، اظهار کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هر سال سطحی از اراضی زراعی خود در شمال استان را به منظور تکثیر هسته‌ های اولیه بذور ارقام مختلف دانه‌های روغنی مانند سویا، کلزا و کنجد اختصاص می‌دهد.
خبرنگار: نعمت محسن زاده ** انتشار دهنده: گیتی طالبی
6130/6018

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۷۳۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفتمین دوره جشنواره سراسری گیلاس در اشنویه برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،سیدعلی ترابی در اولین جلسه برنامه ریزی هفتمین دوره جشنواره گیلاس این شهرستان با اعلام اینکه اخیرا این جشنواره در تقویم رویداد گردشگری کشور به ثبت رسید اظهار کرد: این دوره از جشنواره گیلاس پیش بینی شده است باشکوهتر از دوره‌های قبل وبا حضور میهمانانی از استان‌های مختلف کشور برگزار شود.   وی اظهار داشت: جلسات لازم در زمینه برنامه ریزی و تشکیل کمیته‌ها و کارگروه‌های این جشنواره برگزار و در زمینه بخش‌های مختلف آن نیز هم‌اندیشی‌های لازم صورت می‌گیرد.   وی با بیان اینکه تاکنون شش دوره جشنواره گیلاس در اشنویه برگزار شده است که با استقبال چشمگیر مسافران همراه بود، بیان کرد: معرفی ظرفیت و پتانسیل‌های این شهرستان در زمینه‌های مختلف، جذب سرمایه گذار و ایجاد فضای مفرح و شاد از جمله اهداف این جشنواره است.   ترابی گفت: شناساندن ظرفیت‌های اشنویه به صورت عام و شناساندن محصولات باغی این منطقه از جمله گیلاس و سیب به صورت خاص از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است.   وی با بیان اینکه برداشت گیلاس در این شهرستان در اواخر خرداد و تیر هر سال آغاز می‌شود که علاوه بر یک ظرفیت اقتصادی، جذابیتی زیبا برای گردشگران نیز به شمار می‌رود اضافه کرد: همه ساله گردشگران بسیاری برای خرید این محصول به اشنویه سفر و این یاقوت‌های قرمز را به عنوان سوغاتی این منطقه با خود به همراه می‌برند.    اشنویه دارای بیش از ۸۵۰ هکتار باغ گیلاس است که از این میزان حدود ۶۵۰ هکتار بارور است و که علاوه بر مصرف در داخل استان به استان‌های دیگر نیز ارسال می‌شود.   محصول گیلاس این شهرستان دارای ارقام گوناگون تکدانه سیاه و صورتی، خوشه ای، زرد دانشکده، سفید و قرمز ارومیه و ارقام محلی زودرس و سایر ارقام است که در این میان ارقام خوشه‌ای و تکدانه سیاه بیشترین میزان سطح کشت را به خود اختصاص داده است.   شفافیت رنگ و طعم و عطر مطبوع این محصول موجب شده است تا گیلاس اشنویه مشتریان زیادی در داخل و خارج کشور پیدا کند.   این شهرستان مرزی در جنوب آذربایجان غربی و ۶۵ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.

دیگر خبرها

  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • آغاز برداشت چغندرقند از مزارع دزفول
  • ۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد
  • برداشت چغندر قند در دزفول
  • جشنواره گیلاس اشنویه به ایستگاه هفتم رسید
  • هفتمین دوره جشنواره سراسری گیلاس در اشنویه برگزار می‌شود
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • برداشت کلزا از مزارع شهرستان کرخه