Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-07@09:08:39 GMT

همه چیز درباره داروی آزیترومایسین

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۷۴۳۵۲

به گزارش پارس نیوز،

از داروی آزیترومایسین در موارد زیر نباید استفاده کرد و یا باید طبق تجویز و نظر پزشک متخصص باشد :

    در صورتی که بیماری کبدی دارید

    در صورت ابتلا به بیماری کلیوی

    در صورت ابتلا به اختلالات ریتم قلب

    اگر سطح پتاسیم در خون شما پایین است

    در صورت ابتلا به بیماری میاستنی گراویس

    در صورتی که باردار هستید و یا قصد بارداری دارید

    در صورتی که در دوران شیردهی هستید

( به نظر نمیرسد آزیترومایسین برای جنین و یا نوزاد مشکلی ایجاد کند ولی در هر صورت ، قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید )

داروی آزیترومایسین

توجه : مصرف آزیترومایسین در بیماری ها و عفونت های مختلف متفاوت است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لطفا در صورتی که پزشک این دارو را برای شما تجویز کرد ، آزیترومایسین را برای دیگران پیشنهاد نکنید .

آزیترومایسین را همراه با غذا ، بعد و یا قبل از غذا میتواند مصرف کرده . در صورتی که از سوسپانسیون ، قطره ویا شربت آزیترومایسین استفاده میکنید باید حداقل دو ساعت بعد از صرف غذا مصرف شود .

در صورتی که بیماری شما بهبود یافت ، دوره درمان را کامل کنید و مصرف دارو را قطع نکنید . قطع مصرف آزیترومایسین قبل از پایان دوره درمان میتواند باعث ایجاد مقاومت  بدن در مقابل تاثیرات دارو شود . آزیترومایسین بیماری های ویروسی مانند انواع انفولانزا و سرماخوردگی را درمان نمی کند .

در صورتی که یک وعده مصرف آزیترومایسین را فراموش کنم چه کار باید بکنم ؟

در صورتی که مصرف داروی خود را فراموش کردید ، به محض یاداوری داروی خود را مصرف کنید . در صورتی که به زمان مصرف بعدی نزدیک میشوید ، دوز فراموش شده را رها کرده و دوز بعدی را در زمان مورد نظر مصرف کنید .

تداخل دارویی آزیترومایسین و توصیه هایی درباره مصرف این دارو

حداقل ۲ ساعت قبل و بعد از مصرف آزیترومایسین نباید از داروهای ضد انسداد که حاوی آلومینیوم ویا منیزیم هستند استفاده کنید . همچنین مصرف آزیترومایسین میتواند باعث اسهال شود .در صورتی که اسهال خونی دارید حتما با پزشک تماس بگیرید . بدون مشورت پزشک در زمان مصرف آزیترومایسین از داروای ضد اسهال استفاده نکنید . در زمان مصرف آزیترومایسین از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کرده و از برنزه کردن پوست و سولاریوم دوری کنید . در صورتی که به مدت طولانی در بیرون از خانه هستید پیشنهاد میشود از کرم ضدآفتاب (SPF 30 یا بالاتر) استفاده کنید.

داروهایی مانند : دیازپام ، سیتریزین ، داکسی سایکلین ، لیپوفیکس ، متادون و  … با این دارو تداخل دارند .

تداخل دارویی آزیترومایسین

این دارو مانند تمام داروهای دیگر ، میتواند باعث بروز عوارض جانبی شود . این عوارض جانبی در تمام افراد یکسان نبوده و ممکن است شما هیچ کدام از این عوارض را تجربه نکنید .

در صورتی که با مصرف آزیترومایسین دچار علائم آلرژی و حساسیت شدید حتما با اورژانس یا پزشک تماس بگیرید . عوارضی مانند تنگی نفس ، خارش و سوزش چشم همراه با قرمز شدن ، تورم صورت و لب ها ، تورم زبان ، خارش گلو و پوسته پوسته شدن پوست و احساس خارش شدید پوست ، تب شدید ، تورم غدد لنفاوی ،درد شدید عضلات ،کبود شدن بدون دلیل پوست ، زردی پوست یا چشم .

در صورتی که عوارض زیر را دارید و با گذشت مدتی این عوارض از بین نمیرود حتما با پزشک تماس بگیرید :

    درد شدید معده

    اسهال خونی

    افزایش ضربان قلب و احساس کردن ضربان قلب

    درد قفسه سینه همراه با احساس تهوع

    تنگی نفس با احساس گیجی به صورتی که نتوانید تعادل خود را خفظ کنید

    درد معده غیر قابل تحمل

    از دست دادن اشتها

در صورتی که از داروهایی مانند  وارفارین، کومادین، یانوتوون استفاده میکنید در زمان تجویز آزیترومایسین ، به پزشک خود اطلاع دهید .

 

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۷۴۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز

آفتاب‌‌نیوز :

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • پرِگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»