Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیرجند - ایرنا - رئیس انجمن علمی زمین ساخت و زمین شناسی ایران گفت: زلزله و تکانه های موجود در ورق ایران زمین، طبیعی است و آنچه امروز مشکلاتی را در اذهان عمومی ایجاد کرده، نحوه اطلاع رسانی است.

دکتر محمدمهدی خطیب روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه امواج زلزله، ما را در شناسایی کره زمین رهنمون هستند افزود: زلزله های زیر پنج ریشتر خسارتی به بار نمی آورند و در گذشته هم زلزله های کمتر از این میزان مخابره نمی شد اما امروز با پیشرفت تکنولوژی و فضای مجازی مردم از تکانه های با ریشتر بسیار پایین هم با خبر می شوند و این مهم نشان از افزایش تعدد تکانه ها در ورق ایران زمین نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تاکید کرد: آنچه امروز در این مساله از اهمیت بسیار والایی برخوردار است نگاه کارشناسانه و فنی به مسائل موجود است زیرا به طور قطع اگر قبل از وقوع تکانه های با ریشتر بالا، به مسائل علمی و فنی توجه نکنیم بعد از وقوع با مشکلات زیادی روبرو خواهیم شد.
رئیس انجمن علمی زمین ساخت و زمین شناسی ایران گفت: مسئولان نظام باید به بهترین نحو از روش های علمی موجود و تحقیقات انجام شده برای پیشگیری از خسارت های احتمالی استفاده کنند و اگر این امر محقق شود نه تنها خسارت کمتری را متوجه خواهیم بود بلکه در در بخش زیرساخت ها هم مقاومت لازم را حفظ خواهیم کرد.

**تحقیقات بنیادین برای شناخت گسل ها الزامی است
وی اظهار کرد: با توجه به شرایط زمین ساخت کشور ایران و قرارگیری در منطقه به دام افتاده پوسته گسلی، تحقیق های ژرف و بنیادین برای شناخت گسل ها الزامی است.
خطیب گفت: به دام افتادن پوسته گسلی ایران زمین در محدوده ورق عربستان، هندوستان، عمان و توران و حرکت همگرای آن به اطراف ورق ایران باعث شده که این کشور از همه طرف متحمل همگرایی یا اعمال تنش شود.
وی افزود: این پوسته به دام افتاده دچار کوتاه شدگی یا برخاستگی می شود که به همین دلیل از منطقه فلات ایران به عنوان منطقه ای برخاسته یاد می شود.
استاد دانشگاه بیرجند گفت: در این روند انرژی جنبشی تبدیل به انرژی پتانسیل می شود و زمانی که مقدار انرژی انباشت شده از آستانه تحمل خارج شود با شکسته شدن پوسته، انرژی آزاد شده به صورت امواج لرزه ای در سطح زمین باعث تکانه یا لرزش می شود.
وی با بیان اینکه رخ دادن زمین لرزه در هر زمانی در ایران دور از انتظار نیست تصریح کرد: آنچه براساس این روند اتفاق می افتد، بخشی از تکامل پوسته ایران زمین و از شرایط کاملا علمی و واقعی برخوردار است.
وی افزود: تکانه یا زمین لرزه یکی از موضوعاتی است که خالق زمین برای تکامل فرایند آن به وجود آورده است و آنچه که از این نعمت الهی موجب حادثه می شود به نحوه شناخت دقیق زمین لرزه و رعایت اصول فنی آن بستگی دارد.

** اهمیت تکانه ها و چگونگی آنها
دکتر خطیب با اشاره به اینکه رخ دادن یا ندادن زمین لرزه ها در مواقع مختلف بسیار حایز اهمیت است گفت: امروز کارشناسان علم زلزله مناطقی که تکانه ایجاد نمی شود را هم مورد مطالعه قرار می دهند زیرا زلزله طبس گلشن در خراسان جنوبی و بم کرمان با آن همه خسارت به ترتیب بعد از یکهزار و 100 و 2 هزار و 500 سال اتفاق افتاد.
وی اضافه کرد: قرارگیری خراسان جنوبی در منطقه خاص زمین ساختی و وجود 50 گسل فعال نیاز به مطالعه و تحقیقات زیادی دارد که به طور یقین باید مورد بررسی قرار گیرد و اقدام های زیادی هم تاکنون در این زمینه انجام شده است.
وی گفت: وجود 2 گسل نهبندان و نایبندان که از فعال ترین گسل های شناخته شده و فعال در استان خراسان جنوبی هستند و شاخه های متعددی دارند بیانگر این مهم است که باید به مسایل تحقیقاتی بیشتر توجه کنیم.
رئیس انجمن علمی زمین ساخت و زمین شناسی ایران نقش رسانه ها را در فرهنگ سازی به کارگیری روش های علمی و فنی در مقابله با حوادث مهم دانست و افزود: مدیران دستگاه ها باید تمام توان خود را در فرهنگ سازی این مقوله و رعایت نکات مقابله ای در برابر این رخداد طبیعی به کار گیرند.
استان مرزی خراسان جنوبی با 11 شهرستان پس از سیستان و بلوچستان و کرمان سومین استان پهناور کشور محسوب می شود و زلزله، سیلاب، خشکسالی و توفان شن از حوادث طبیعی پر رخداد در این استان است.
سایت ایرنا خراسان جنوبی: www.irna.ir/skhorasan
کانال تلگرام: irnabirjand@
3215*3028
گفت و گو از محمدرسول ابراهیمی اسفدن * انتشار: رسول محمدحسنی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۰۲۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند

به گزارش خبرآنلاین، زمین‌لرزه‌ای به قدرت ۶.۹ ریشتر جزایر «اوگاساوارا» در ژاپن را لرزاند.

ایسنا در خبری نوشت: سازمان هواشناسی ژاپن اعلام کرد زمین لرزه ای با قدرت اولیه ۶.۹ ریشتر امروز (شنبه) جزایر اوگاساوارا در این کشور را لرزاند.

به گزارش شینهوا، این زمین لرزه در مرکز توکیو نیز احساس شده و هیچ هشدار سونامی در پی آن صادر نشده است.

همچنین تاکنون گزارشی در مورد خسارات و تلفات ناشی از این حادثه منتشر نشده است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900160

دیگر خبرها

  • حمایت دانشگاه‌های جهان از فلسطین یادآور رسالت معلمی در دفاع از مظلومان است
  • حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه واشنگتن (فیلم)
  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند